Guldhund

Alla inlägg under augusti 2010

Av Ingela Karlsson - 23 augusti 2010 00:15

I dag var det dags med att ha kurs igen.

Båda grupperna gick väldigt bra. Vi tragglar hela ettan i ena gruppen. Eller tragglar. Vi är inte klara i momenten ännu så vi arbetar vidare med nästa steg för varje enskild hund. Det ser bra ut!

Andra gruppen är min äldsta grupp. Tyvärr faller en hund i från på grund av att hennes kropp inte håller. Men vi vill ha kvar dem ändå! De tillhör liksom den gruppen. Vi har tränat många år tillsammans. I den gruppen är det så mycket mer än hundträning. Svårt att sätta ord, men den betyder otroligt mycket för mig.


Ligger i lite med träningen av Viska då vi ska tävla på lördag om hon inte börjar löpa. I våras bärjade hon en vecka efter Luzzan och nu har Luzzan löpt 11 dagar... Måtte hon inte bärja. Är sgen som bara den.


Hon går rätt fint nu. Finns alltid kvar att slipa på, men känns bra. Det som inte fungerar är vittringen. Den är puts adjöss! Men jag får skylla mig själv. Har inte tränat den mycket sedan SM. **skäms** Men det jag är gladast för är nog positionen i ff, det har blivit mycket bättre.



Hem

Av Ingela Karlsson - 22 augusti 2010 00:15

I dag har Sacki och Sessa åkt hem!


De blev så glada när matte och husse med lillmattar kom! De var så bruna och fina.


I kväll har syrran och Plingan varit här. Och så har vi packat och så till vårt fadderbarn Janis. Det blev lite kartonger igen. Vi skickar alltid med ett par kartonger till familjen och så till honom separat med förstås. Det är en fin känsla att kunna hjälpa dem som har det svårt. Jag är glad vi gör det.


Janis fyller även år i september. Han sa när vi träffade honom nu i sommar att han önskade sig en cykel!

Så det ha syrran varit så duktig och ordnat! en cykel står högt i kus där tydligen. Så vi har även köpt lås till honom. Janne har varit hygglig och tagit in den dit man ska lämna sådant!

Hoppas han blir glad. Han är en fin, ung och trevlig grabb. Artig.


I morgon är det bara på det igen!

Av Ingela Karlsson - 21 augusti 2010 00:00

I dag var det lydnad i Flen. Önskr jag hade anmält. Är lite sugen på att starta. Har inte startat henne sedan vi tävlade SM. Legat lågt med det mesta gällande hundträning hela juli av olika anledningar.


I kväll ska vi på krfätskiva med Carro och Tommy. Och så har vi ett sött gäng som vi ska träffa där.


Ska bli så gott med kräftor!!!


I morgon ska Sacki och Sessa åka hem. Då blir det tomt igen. Eller mer tomt.....


Molle har i dag åkt till Lorna. Får se hur det går då han är väldigt mattig. Men det måste ju gå. Ska kastrera honom med tiden när jag tycker vi har pengar till det.


Vill helst inte söva vart som helst.... fjantig... JA


Men det får bli med tiden. Så länge Lorna och Conny står ut med honom är det här en lösning! Mot min vilja,.....

Av Ingela Karlsson - 20 augusti 2010 00:00

I dag har det varit träning med stads 1 gänget. Det var sista gången på deras kurs och de vill fortsätta vad jag förstod. Så vi drar igång en ny omgång nästa vecka.

Det är så kul. Luzzan har löpt en vecka nu. Så i morgon vår Moltas flytta till Lorna ett tag. Så ingen olycka händer! Vore ju en fin blandning.... en pälsad luzern??


Usch gillar inte det här med att lämna bort mina hundar. Vem ska jag då gnälla på som alltid är vid mina fötter!! Molle boll....


I morgon är det kräftskiva.


Just det ja. I går klippte vi våra tacklamm. Eller vi, vi hade en duktig fårklippare här som klippte dem. De var så lugna och fina. I år är tacklammen så mycket lugnare. Beror kanske på att är mer texel i dem! Älskar texcel!!

Av Ingela Karlsson - 19 augusti 2010 00:00

I dag var det sista dagen på Kanalettan.

Många anmälda i dag med!

Tror det var 15 lydnadshundar i klass 1 och 2 st i apellen.


Det har varit superkul att fixa med detta. Att döma är alltid roligt, trots att man inte är utbildad alls, så tycker jag det är superkul.


Och när det kommer in hundar som man känner bara WOW där har vi en med riktigt fint grundarbete, då är det så man får ståpäls. Larvigt va?


Det har varit riktigt bra hundar.


Grattis till er alla!!


Av Ingela Karlsson - 18 augusti 2010 10:30

I dag var det dags för två kurser. Cockergruppen som den kallas började igen p nytt. Och vi är ett härligt gäng som ska kampera i hop.

Unghunsgruppen gick  väldigt bra. Det händer saker där för varje gång. Det är så kul när man ser lite av grunderna börjar sätta sig.

Ett bra grundarbete är guld värt. att lägga ned mycket tid på det har man igen.


På kvällen var det kurs igen. Saknade en av tjejerna där som har det jobbigt!

Håll dig ovanför tjejen. Vi finns här om du vill!


Glömde berätta om Lelles tävling igår. Det gick bra förutom en nolla på inkallningen, hon hade ingen tanke på att stanna. Och att stanna den hunden i den farten, det ger en en nöt att knäcka....

Annars flera jättefina saker och en del slarv enligt matte!

Hon blir bra bär hon blir klar helt klart.


I morgon är det sista Kanalettan. Har haft äran att även detta år döma den och arrangera det. Det har varit skitkul!


I morgon är det finaldag!


Hände en hemskt tråkig sak i dag. Jag lider med er och mina tankar finna hos er.


Av Ingela Karlsson - 17 augusti 2010 10:30

I dag blev det en tur till stan på fm. Inte min starka sida det där med stan!

Fy! Tur man är olika. För jag skulle inte kunna bo i den stressen där.

Jag skulle bli mer galen än vad jag är. Hualigen...


Nej det är skönt att komma hem till skogen, inte massa avgaslukt och hem till alla mina djur som jag inte kunnat haft om jag skulle bott i stan. Tänk er Ulla i stan!!! Stackars dem som bor i närheten av henne. Hahaha


I kväll skulle jag med Lelle på tävling egentligen. Men då det åskade så förskräckligt så ville jag inte åka och lämna hundarna med Sam. Viska är åskrädd och likaså Sacki.

Så jag var hemma. Framåt kvällen klarnade det upp så då jag ett träningspass med Viska. Vissa saker går framåt men vi har tappat mycket på grund av den ofrivilliga vilan under 4 veckor. Men hon har ju en arbetsvilja som gör henne guld värd.

Jag kan tänka tillbaka hur hon var första två åren att träna. Vek, osäker. Hon blev helt förstörd om hon inte lyckades. Jag fick tänka om med henne och bygga självförtroende. Att lära henne alla tekniker med belöningar, stärka henne i det hon gjorde. Oj vad jobb det var med henne. Hon var inte helt lätt!

Eve jobbade med henne i agilityn och det gjorde jättemycket med henne. Mer och mer med tiden.

Återigen tänker jag på det att en BC är så lätt enligt folk. De har inte provat.

Men jag säger som man gör om dem i vallningen. Du kan få en BC som blir hur bra som helst med rätt förare, den kan göra 10 mans jobb MINST i vallningen. Men med en dålig förare kan den förstöra minst 10 mans jobb.

Det är så i lydnaden med. Med rätt förare kan de bli hur bra som helst för de är så kvicka. Men de kan också blir riktigt dåliga med fel förare.


Jag vet dem som skaffat sig BC för de är så lätta och alltid så bra i lydnaden. Men så var det visst inte. Inte så lätt.... Jobbet görs inte av sig självt.

För min egen del tycker jag de är svåra att träna. Schäfer är mycket enklare ur många synvinklar. Inte så komplicerade.


Men jag älskar båda raserna. BC har satt sig djupt i mitt hjärta, och ligger högt på min lista! Vem trodde jag skulle säga det?


Men som nummer ett finns det bara en ras....

Av Ingela Karlsson - 16 augusti 2010 10:15

I dag var det dags för träning igen. Kl 9 kör vi!

Det går riktigt bra med dem. De går framåt och nu bärjar man se en del stora resultat i vissa saker! Det gillas!! Det är underbara människor som förgyller tillvaron!


Annars rullar det på. På torsdag ska fåren klippas, eller tacklammen ska jag kanske skriva. De mår bättre av det, äter mer och får bättre tillväxt av det.

Vi ska även väga baggarna snart och se vilka som närmar sig att bli klara.... eller närmar sig men man får räkna ut det. en krånglig historia!


Lilte kort från i går:

            



Ovido - Quiz & Flashcards