Guldhund

Alla inlägg under augusti 2010

Av Ingela Karlsson - 15 augusti 2010 23:30

I dag var Anders här för att ha kurs i Hur tänker din hund.  Han hade med sig Heléne med. Det var så roligt att träffa dem igen. Och i andra former.


Heléne har nog världens mest otur. Jag håller tummarna för att det ska gå bra nu!

 Alltid roligt att träffa henne i alla fall. Vi måste ses och prata, träna och valla!! Snart.


Kursen var bra. Vi var cirka 12 stycken tror jag. Syrran hade gjort maten. Gott som vanligt! Anders gav henne en tia!!! Och syrran förstås skriker: Oh jag har fått en tia av Anders... och så ett gapskratt. 


Han sa något som värmde. Vad håller jag för mig själv.


I dag åkte även Bianca hem som varit hos oss en vecka Vi hade funderingar om att hon kanske skulle ha sprungit bort, så det inte fanns någon hund att hämta, samtidigt som vi skaffade en omplaceringstik..... Men så blev det inte...

Hon blev i alla fall glad över att se sin matte. Men hon är saknad hemma hos oss. Speciellt Sam saknar henne. Hon sover hos honom och han älskar henne och hon honom!

I morgon är det kurs igen. Ska bli kul. Älskar detta!


Av Ingela Karlsson - 14 augusti 2010 23:15

I går efter att de klippts våra får så fick de komma ut på nytt fint bete igen. De har ju gått i en mindre fålla nu med utfodring av oss. Så de ska gå i sin utan att vi ska få bekymmmer med inflammationer.

Kan lova att de gillade att få äta gräs igen. Ensilage i alla ära, men inget går nog upp mot gräs för dem!


I dag var det helt tyst i flocken. Så lugnt. Då är det en fröjd att stå och titta på dem. Och bara känna av deras lugn energi. Fridfullt. Det ger mig sådant lugn med djuren.


Tränat en stund.


I morgon kommer Anders och Heléne för att ha kurs i Hur tänker din hund. Ska bli spännande och se om vi blir lite klokare.


Haft goda vänner här i kväll. Pratat och haft trevligt!

Av Ingela Karlsson - 13 augusti 2010 23:15

I dag har vi haft fullt upp!

Vi hade två jättedutkiga fårklippare här för att klippa våra tackor. Det var nästan 120 st de klippte.

Jäklar vad de är duktiga. Det tar inte många minuter för dem att klippa en tacka. Max 2 minuter.

Det jag gillar med dessa båda är att de är så noga med att de ska vara lugna. De ska inte stressas och de ser till att de är lugna hela tiden. Visst kommer det någon stolle som är vildare än någon annan i bland. Men annars går det så smidigt!

De är noga med att man inte drar dem i ullen utan att man hanterar dem varsamt. Det gillar jag väldigt mycket. Är lite orolig att de ska behandla dem lite ovarsamt. Men det behöver man inte vara med dessa.


Skoja har varit med och fått hålla lite i flocken så vi kunde ha grinden öppen. Hon är väldigt galen i får. Haha oj vad hon ger oss goda skratt. Hon är en verklig solstråle i mitt liv, eller kanske ska skriva i vårat liv. för Andreas är otroligt förtjust i henne. Han gillar alla våra hundar, men är mer eller mindre svag för dem. Nike är han kanske inte så svag för ..... kan inte förstå det? Mattes Guldhund är mattes stjärna.


Han bär på henne och styr. Och hon sitter i famnen på honom och så sticker hon huvudet i nacken på honom och bara myser. Det ser så gott ut!


Henne lär jag allt Viska inte fick lära sig. Denna hund får lära sig sitta överallt i bilen, bli buren på i tid och otid. Allt för att det ska underlätta i arbetet på gården! Man ska bära dem över staket och elände. Bra att de kan hoppa upp själva eller i alla fall inte avsky att bli burna.


I kväll hade vi möte med Eftersöksjouren men jag fick hoppa det då vi klippte alla får. Man får prioritera. Och jag är inte aktiv med någon huind heller nu.


Luzzan började löpa i dag med. Så nu har vi två löptikar hemma. Sessa med. Men än så länge bryrs sig inte Moltas. Han är duktig pojke!

Av Ingela Karlsson - 12 augusti 2010 14:00

I dag har jag haft Cillas hundar ett dugn. Vad händer då? Jo den lilla börjar löpa!! Är det inte typiskt.

I dag har de varit så glada i varandra Molle och hon så jag har sagt åt honom på skarpen hur man uppför sig med löpflickor! Sedan har det gått bra. Han är ju faktiskt väldigt duktig med att ha löp tikar runt om sig. Jag gillar ju att de ska lära sig att uppföa sig trots löp. Vill lära dem att man kissar inte var man vill under promenader och lite sådant. Utan man får styra dem lite så de blir mer hanterbara!


Fick för mig i dag att kolla om fårklipparn kan komma och klippa våra tackor i morgon.

Som vanligt är jag ute i god tid när jag kommer på något! Haha

När de ändå är på hemmaplan efter delningen så skulle det ju passa! Sagt och gjort. Jag ringde hononm och han och en till kommer i morgon och klipper dem! Skönt att få det gjort redan nu. Då hinner de äta upp sig lite mer inför betäckningen. Och samtidigt att man inte betäcker dem för då är risken stor att man får så förskräckligt massa lamm som han sa. Och förra året hade vi 16 eller 17 trillingtackor, nästan 15 %. Och det är inget vi vill ha! Om man fick bestämma allt alltså...



Fel

Av Ingela Karlsson - 11 augusti 2010 11:15

Tidigare har jag skrivit att Molle troligen var ställd första gången i öppen klass. Har nu kollat på hudndatat och så var inte fallet.


Lena har tydligen ställt honom 2009 ett par gånger. Med första pris och CK och fina placeringar. Bara en rättelse.


I dag har det varit kurs för fulla muggar. Både förmiddag och kväll.


I kväll kom Cilla med sin familj och lämnade Sacki och Sessa som ska vara här medans de är på semester i Spanien tror jag det var.


Sacki är ju Mormors valp. Och man känner igen en hel del från Mormor. Mycket egenheter som de har lika.


Jag hoppas de får en riktigt skön semester!


Av Ingela Karlsson - 10 augusti 2010 11:00

I dag har det gått i ett. I alla fall så kl 14 skulle vi vara på banken och träffa vår bankkontakt för att göra klart med våra lån till nya huset!

Eet närmar sig! Ångest och glädje om vartannat.


Vi for ner och halvvägs ner säger jag till Andreas... Jag kanske skulle haft med mig lite papper, typ köpekontraktet....

Kanske det säger han. Jag vet precis vad han tänker den rackarn!


Vi får komma in med en gång till henne. Och mycket riktigt skulle vi haft med oss lite papper! Får be om ursäkt för mitt minne, men hon säger det är ok vi fixar det. Och det gjorde hon ju då efter samtal till mäklaren.

Jag tor hon är van vid mitt dåliga minne. Inte första gången kan jag säga jag glömmer saker inför henne! hihi


Vi kommer därifrån lite senare. Mycket glada att det är klart. Nu ska det bara skrivas under papper som skickas hem.

Vi ska dit den 1 september för att skriva med förra ägarinnan och sedan får vi nyckeln till vårt nya hem!


Det känns bara bättre och bättre. Men visst kommer jag sakna detta hus. Dess öppna planlösning som jag verkligen älskar! Mitt kök, ja nästan allt kommer jag sakna. Men nu gäller det att blicka framåt och inte bakåt. Vi kommer att trivas fint i det nya huset det är jag övertygad om.

Det är bara bra grannar vad jag tror och har hört. Det är ju liksom ett plus! Haha


Alla sköter sig själva och har inte bekymmer om varandra. Passar mig perfekt.




Av Ingela Karlsson - 9 augusti 2010 23:30

I dag fyller min älskade Viska år!!!


Stort Grattis!!!!

Hon fyller 4 år. Tänk vad tiden går. Vi skulle då ha en BC valp för att valla med. Vi fick den bästa av dem alla. Men hon vallar inte..... Hon fick då blir tränad i lydnad och agilty.

Med tiden har hon vågat valla lite lite på dem med horn, dem hatar hon!! Ingen som inte sett henne kan inte tro hur hon blir. Hon blir galen!


Men i stället fick hon bli min andra lydnadshund.

Hon har lärt mig mycket. Jag tror på att man får vad man behöver. Och jag fick nog henne för att lära mig träna mjuka hundar, i stället för sådan som Nike. De går liksom inte att jämföra på en och samma dag!

Jag vet att en del tror det går att träna dem på samma sätt. Jag sällar mig inte till den skalan.

I alla fall har hon hunnit bli SE LCH och några pinnar i agilty! Hon har hunnit slita av 2 korsband, = vila 2*4 mån. Fått artros i en höft dryga 3 år gammal. Stillhet och vila 3 mån. Fått en nervskada efter ett bett, stillhet 4 veckor.

Det är ganska mycket tid hon har spenderat med att vara konvalecent!


Hon har dessutom kvalat in till sitt första SM trots alla skador det året. Och där chockar hon mig med att gåså bra och bli på plats nummer 13! Med hela stora Sverigeeliten där!

Så jag kan inte annat än att vara stolt och nöjd över henne. Hon är en fantastisk hund på många sätt!

Jag älskar min Dulle, Husses stjärna i allt om han får säga själv.....

          

Av Ingela Karlsson - 8 augusti 2010 23:15

Tro det eller inte! Jag har överlevt denna helg!


Jag var inte så munter på vägen upp till Stockholm, inte heller i början. Men lite cider och vin så gick det bättre.


Om man är lagom ljus i kolat så går det att åka båt. Man får inte fundera på vad man gör....


Vi åt god mat på kvällen, i går. Sedan hade vi det kul. Dansade och pratade hela natten. En och annan öl slank ned.


I dag var en de pigga och en del inte. Jag tillhörde de pigga!


Så nu är vi hemma och jag ska göra mitt yttersta att få Tommy elle Carro ta en cigarett snarast!

Ovido - Quiz & Flashcards