Guldhund

Alla inlägg under september 2010

Av Ingela Karlsson - 22 september 2010 09:45

I dag tog vi en promenad på typ 6 timmar....

Vi gick från hotellet till Hyde Park. Vi hade med lite matsäck på ryggen och så kameran förstås! Den har varit med hela tiden!


Vilken park!!! Vet inte vad jag ska säga!


En väns man säger att hans oas är Trafalgar S. Vilket jag inte kan förstå med folkmängden där. Men man är olika och jag är ju då en lantmänniska...


Om jag nu skulle komma att bo i London, vilket inte är troligt, men om. Då skulle jag vara i Hyde Park varje dag. För det var det lugn stillsamt och tyst! Undrar hur tyst det skulle vara om jag dundrade in med våra 6 hundar i den där parken.... hihi


Folk gick med hundarna, lösa. Ingen hund brydde sig om en annan. Det var några whippets som var kopplade annars gick nog alla lösa. Ingen brydde sig om att hunden var 100 meter före och mötte folk eller sprang förbi folk. För folk fanns det där med... Att någon skulle vara hundrädd fanns inte på kartan. Och hundarna brydde sig inte om foket. Var härligt att se!


Vi gick så vi kom Kensington Palace. Kan inte säga att byggnaden var imponernade. Grått och trist. Men det var en damm framför som vi stannade vid! ett jättefint ställe med massa fåglar i. Svanar, kanadagäss m.m Det var knölsvanar. Vi har ju mer sångsvanar hemma vid gården. De var stora som jag vet inte vad, de flyttade sig inte utan man passerade dem som vilken människa som helst.

Syrran såg en skylt där det stod det var väldigt vanligt med hundar som dödade dem! Det gör mig skitförbannad att höra. Stackars djur!

Lilte kort på svanarna. De var på sitt bästa humör och ville visa sig för fotografen!

  


  


     


  


  


  


Vi gick vidare i parken efter en braa stund vid denna damm. Det är en plats jag inte kommer glömma. I all stress, miljoner människor så finns denna damm med stolar. Där man kan få lugn och ro. Den var inte supervakcer till utseendet, men atmosfären!! En klar Englandsfavorit!


Sedan gick vi så vi såg massa andra skapelser. Och mot Prinsessan Dianas minnes ställe eller vad det hette,.... Tyvärr kunde vi inte gå in där då det var ombyggnad.

Prinsessan Di har alltid fascinerat mig. Hennes historia. Som slutade så tragiskt. Denna Prins Charles är jag glad att inte ha i min bekantsskapskrets! Skitstövel! Får man skriva så?


Vi vandrade vidare till en annan park och så kom vi till Buckingham Palace. Det var stort och vackert. De har fina byggnader här helt klart.

Vi var där en stund. Syrran och Plingan blev fotade med en polis utanför. Han var faktiskt skojfrisk! En tevlig äldre man.


Dagen avslutades med pub, mat och mörk god öl!!!

Av Ingela Karlsson - 21 september 2010 23:30

I dg har vi löst ett Oyster card som det nu heter. Ett busskort. Vi köpte för tre dagar då får vi åka hejdlöst.

Och det är ordet för trafiken. Hejdlöst. Vilka dårar i trafiken!

Att de inte kör över folk och på folk och över och på varandra!!!


Full gas, tvärnit, full gas... tvärnit. Utmed Oxford street bland alla människor. Det är ju en och annan som är ute på gatan!!! Herregud och vaa bussförare i detta land säger jag bara.


Många gupp blir det. Fast det kom Plingan på att guppen är inte gupp utan det är folket man kör över som springer över gatan.

För bussarna bromsar inte om du inte är vid övergångsställen. De gör inte en tendens till att bromsa in! Jag är helt fascinerad över trafiken eller hur de kör.

De säger hemma jag är en fartdå,,, de har inte varit i England!


Vi har åkt mycket och sett mycket. Trafalgar, London Eye, Aquarium m.m


Vi har suttit på övre däck i bussarna. På det sättet får man ju se väldigt mycket!!!


Vi har stannat lite här och där och då har någon öl slunkit ned....


Känns konstigt att det är så OK att ta en öl gär kl 11 på fm. Men fråga om en kaffe, då stirra de på en som man är från månen!!! Haha


Avslutade med god mat och ale på kvällen!


Av Ingela Karlsson - 20 september 2010 23:15

I dag var vi vid Skälboö kl 06. Plingan var sen och syrran med. Vi var först!!! Det är lite tävling då Plingan alltid är i tid och syrran och jag aldrig!


Sedan mot Skavsta. Där vi checkade in, vägde väskor. Växlade in pengar. Och sedan innan sista passkontrollen. Där var en bar.

Beställde in 2 sexor jäger som jag drog i mig på två minuter, sedan genom passkontrollen. Där slank en starköl ned snabbt.


Jag gillar inte att flyga över huvudtaget! Så jag vill inte komma i håg något.


Hade ett skrattanfall där inne. Syrran backar upp mig tack och lov, och farmor. De andra drog sig bort från oss! Vilken släkt!!


På flyget. Ja det överlevde jag. Kände inget i öronen. Slumrade lite då och då. Var lite flummig.

Landade.

Tog sedan buss till hotellet. Checkade in där. Snacka om branta trappor. Var nästan otäckt att gå uppför sista trappan till tredje våningen.


På kvällen var vi och åt god mat på en pub och drack god öl. Jag som tycker om ale fick mitt lystmäte stillat!


En trevlig kväll med hela vårt fina sällskap!

Av Ingela Karlsson - 19 september 2010 23:00

Har analyserat gårdagens tävling.

Och så glömde jag det jätteviktiga!

Vi var fler från Tema Ingela som tävlade i går och det gick bra för dem!


Jg såg inte någon mer än Adelia, men även om alla inte fick första ppris vet jag att det gör sitt bästa. Jag vet vad de kan! Och ett första pris behöver inte innebära en supertävling och ett andra pris kan betyda en supertävling.


Stort grattis till Adelia som i går tog LP III och klassvinst med fina Bianca!!! Vilken fin runda de gjorde. Jag ser tillbaka för ett år sedan hur deras fria följ såg ut och hur det ser ut i dag, knappt ett år senare.


Sedan var Ann och Nemo i Mjölby. Där de fick klassvinst och LP III de med!!! Samma sak där. För 1 ½ år sedan skrek Ann åt mig att det där kommer aldig att gå! Det gällde apporten. I dag älskar han den!!!


Ni andra som var med och tävlade och inte nådde ända fram. Det kommer!!! Jag är inte orolig alls.


Usch jag har tvättat i dag som en stolle. Hann inte det i går. Så nu är allt klart och packat inför resan till England i morgon! Fy valingen för flygningen. Jag har en plan för det. Hoppas den håller!!!


Nancy var här och hämtade mina border flickor. De ska vara där och leva livet. Jag vet de får det bra och jag gissar på att Viska kommer få leva VIP liv, vare sig Bracke gillar det eller inte! Haha


Tungt att se dem åka.


Molle fick åka till Lorna i dag. Stackars Molle. Jag vet att han har de jättebra men jag vet vilken hemmagris han är. Eller mattegris.... Känns bra.

Sara ska vara här med Nike och luzzarna, katterna, kanin och marsvin. Känns bra.

Det känns bra med vart våra hundar är. Jag är helt trygg med det.

Hästen tar Lelle och Carro hand om! Känns bra.

Fåren tar Conny hand om. Känns bra.

Conny tar Lorna hand om. Känns bra.


Flyget Känns inte bra.


Nu är det bara att be till gud säger jag som inte är religös för fem örem att jag överlever flyget och kommer hem med min familj till alla våra djur och underbara vänner som ställer upp för oss så vi kan åka på denna resa.

Utan er skulle det inte gå! Ni är guld värda, varenda en av er!


Vi är 14 st som åker. Ska bli roligt!

I morgon 06:00 samlas vi vid Skälboö!

Av Ingela Karlsson - 18 september 2010 20:45

I dag bar det av tidigt för att möta Adelia i Linköping för att fara mot Ödeshög. Trodde jag var före henne men så var inte fallet... haha där fick jag!!!


Hade med mig mina tre ljus.


Kom dit i väldigt god tid och vi bärjade med att gå en kort sväng.

Vi gick in och mötte enbart trevligt folk. Alla hälsade och var på ett strålande hunör och spred så mycket positiva energier bara genom att vara. Härligt!


Lottning. Jag drog sist tror jag och gissa vad jag fick. Nummer ett..... mitt nummer som jag inte valt.... Viska är ju en hund som behöver lite mer förberedelse och mycket fritt följ innan vi går in. Nu skulle i alla fall sitt i grupp köras i elit sedan i klass 3 och sedan plats för elit och sedan plats för klass 3. Så det blev ju lite tid där! Tack och lov.


Målet för dagen var att klara sitt skiftet i dummen.

Viska blev rädd för en schäfer nr vi kom som morrade åt matten och dem som gick förbi på ett längre avstånd. Varpå hon blev låg då hon inte gillar hundar som morrar utan att ha en orsak. Hon är ju en känslig dam det där. Så hon gick omvägar...

Gissa vilken hund som fick nummer två.....


Sitt i grupp. In som nummer ett. Viska vägrade sätta sig på vänster sida då han satt där och han morrade även där en gång. Efter lite trix fick jag henne att sitta. Hon såg ut som 7 svåra år. Och jag var faktiskt säker på att hon skulle lägga sig, för de gånger hon lagt sig är när hon är rädd för något. Men hon satt blick stilla. Fast hon tyckte det var jättejobbigt! Duktig tjej som verkligen gjorde sitt yttersta för att göra som jag bad henne om. Adelia sa det såg ut som hon skulle gå upp och söka upp mig! Det hade inte varit kul!


Sedan plats. Samma dilemma. Han morrade och Viska ville inte göra det hon skulle. Men hon gör det. Hon ligger fint i fyra minuter trots att jag ser på henne att det är på ren vilja hon ligger kvar, hon är verkligen rädd. Jag blir stolt över henne att hon står ut trots sin rädsla. Det har hon inte klarat förut. fick 10+10.


Ff gick relativt bra. Lite på förstås... Tror hon fick en 9

Dummen: Dagens mål uppnått. Hon gjorde alla skiften. Hon var lite sne i ett skifte.Fick en 9

Rutan. Fibblade. Där tappade vi 300 p gränsen. Gick inte in direkt utan från sidan och extra kommando. Fick en 8

Ink. Jag strulade med markeringarna och dåiga stopp. 8,5 tror jag.

Dirr app. Jättefint. Tror hon fick 10

Hopp metall 10

Vittring Kanon!!! 10

Fjärr 10


Jag tror det var pängen. Vi fick i hop 298,5 p och kom på en andra plats!


Jag är väldigt nöjd med hennes prestation. Hon jobbade så bra trots sina rädslor. Hon klarar mer och mer fast hon är feg. Hon löste det bra min lilla tjej!


Pratade lite med andra tävlande, och då pratades det SM poäng. Jag får då tanken är det viktigt för mig att samla SM poäng? Jag är jätteglad är våra poäng men jag är realist. Och så tänker jag inte SM poäng.... ska jag göra det? Varför gör jag det inte? Blir lite fundersam och undrar lite vad är min strävan nu? Hon är SE LCH, hon har tävlat SM med bra resultat. Jag tror inte jag har högre ambitioner.


Jaja I alla fall har jag fått uträknat åt mig och fått på mess att jag har nu ett medel på dryga 297 p och ligger på en fjortonde plats.


Andra har kollen åt mig!


SM poäng eller inte, hon är min Dulle hur eller hur!!!

  




Av Ingela Karlsson - 17 september 2010 20:45

I dag har det varit fullt ls medvetslös.... ovanlig känsla....

Kursen gick jättebra. Mycket fokus på sitt i grupp och platsen. I det fria fäljet jobbas det extremt mycket med. Och framstegen kommer mer och mer. Så underbart att se. Fasiken vad bra!


Annars är det väl dags att förbereda inför England..... Ska börja tvätta inför det i morgon. Ute i god tid.

Min plånbok har varit borta i vå veckor nu..... Fick ett nytt betalkort i dag så det var ju bra.... Måste bara prova det i helgen så det fungerar! Haha Heja mig!


I morgon är det tävling i Ödeshög. Ska åka med Adelia. Kul att åka i hop med någon och slippa åka själv. Tidigt....


Wild, Skoja och Malva

  Ett fint gäng  

Av Ingela Karlsson - 16 september 2010 13:45

I dag har det varit en kul dag!


Vi har fått foder på eftermiddagen och det var en del. Innan det så var det vallning på tapeten!

Anna, Kennelmamman själv kom ned till oss för att valla lite mellan sina arbetspass.

Hon hade med sig Mamma Dimdim och syrran Cajsa. Skoja och Dimma är så lika varandra. Utseendet, kroppen, pälsen, stilen de vallar på. Fränt att se dem. Cajsa har lite annan stil, olik i utseendet, annan päls. Syskon fast ur två kullar. Fina är det båda två, fast Skoja är ju gulligast då förstås....


Dimma fick tukta fåren lite det gillad hon. Cajsa gick fint. En fröjd att se Annan köra med dem.


Hon körde lite med damen och fick lite fason på henne. Fick lite tips om hur jag ska jobba vidare på drivningen och fösningen. Hon rundar lite bättre nu. I mina ögon var hon jätteduktig den lilla, men det säger ju inte så mycket. Men jag tror nog Anna var nöjd med det hon såg. Då hon skulle köpa tillbaka henne redan innan hon vist sig i hagen denna gång. Hihi


Nej hon är inte till salu denna lill tös, inte för allt smör i Småland. Vare sig hon vallar eller inte! Hon är bedårande och en stor glädjekälla. Samtidigt som hon håller i gång mig! För det går undan med allt hon gör och hon gör allt i högt tempo!


Och som vanligt får jag ju gömma Viska så Anna inte tar med henne hem...


Lite kort från dagen:

Mamma Dimma svalkar sig....

  Ja nu vet vi vem hon det efter.... blaska i vattnet.... lovley   Mor och dotter   Anna pausar med Skoja. Dmma har kollen i bakgrunden.   Fin tjej och fina får   Mamma kollar så det går rätt till, beredd att rycka ut.  

    Fin utsikt   Inte alla får som har sjöutsikt!         

Av Ingela Karlsson - 15 september 2010 00:00

Grattis till Plingan som fyller år i dag!!!


I dag var det kurs*3. Onsdagarna är alltid fullspäckade.


Gick bra  alla grupper. Och nu känner jag mig ganska mör i kolat. Det tar på huvet att ha kurs. Jag blir så trött på kvällen, en skön trötthet.

Tagit lite bilder vid huset.

Från vägen sett

 

Lite innaför vägen och ett träd    Inifrån tomten sett, ut mot vägen.   Framsidan. 

Detta är den svarta tavlan som de målat på! I Blå slen, dvs tidigare klassrum. 

  

Ovido - Quiz & Flashcards