Guldhund

Alla inlägg under september 2010

Av Ingela Karlsson - 14 september 2010 23:45

I dag har det varit trist.

Börjde dagen emd att ta stygnen på Luzzan,. Jag gör det själv. Dels för att jag helst hanterar mina hundar sjlv i mesta möjliga mån hos vet, och dels för att hon är lite osäker hos vet. Tycker det är så jobigt att bli hanterad, överhuvudtaget.

Men hon skötte sig så fint så Luzzan! Det är verkligen en fantastisk hund!


Sedan skulle vi kolla Nikes rygg. Ja hon har konstaterat nu L7S1. Jag visste det innerst inne men nu finns det kort på det med. En märklig variant. Svårt att förklara så jag ska inte ens försöka! Men det är en del förändringar.


Så med andra ord är hennes karriär slut på plan. Med tanke på hennes temperament så krävs det så oerhört mycket tid till hennes pass. Hon är ju inte någon hund du går ut och tar ett 5 min pass med. Det fungerar ju liksom inte bara utan det är 45 min uppvärmning, INNAN man börjar träna.... Och det håller inte hennes rygg för.

Men hon ska få röra sig fritt och jag vet hur jag ska bygga upp henne. Så det blir bra. Hon ska undvika vissa saker. Och det är jag redan i dag medveten om.

Jag kommer träna henne lite för att hon älskar det men det blir lite oseriöst. Men det viktigaste är att hon mår bra och det gör hon om hon får göra saker.


Men det spelar liksom inte någon roll egentligen. Det är ju ett bekymmer inom rasen. Men hon är samma hund som tidigare. Hon är min skugga, min underbara torgna följeslagare som är MIN. Jag älskar henne så gränslöst. Jag hoppas innerligt vi får ett par år till.

Jag gör allt för henne, allt jag kan!

  

Av Ingela Karlsson - 13 september 2010 19:45

I dag började dagen med att ge två tackor som står inne lite mat. Den ena står inne för den har ont i en klöv och har fått bandage med ett tjäromslag. Och den andra står inne som sällskap. Men är väldigt elak mot den skadade.


Sedan kurs. Som vanligt går det så bra. Nu börjar man se stora förändringar hos hundarna. Förarna mer och mer har lärt sig hur en klass ett ser ut. Det tar tid att se allt! Men det är så roligt!!!!


Sedan hem för att laga middag. Hade bjudit hit mamma på mat.

Uner tiden vi väntade på henne så skulle jag bada Moltas. Som var i stort behov av ett rejält bad! Att bo i en familj med ett och annat får i, häst.... Det innebär halm, strö och stråfoder..... Det är underbart att springa i sådant om man är en liten snygg cocker kille som lyssnar till Molle!

Alla säger jag ska klippa ned han. Och det borde jag nog. Men han är så fin i sin päls. Det bär emot att klippa ned honom. Han är så vacker! Men vi får se hur lång tid det tar innan jag tröttnar och den åker av.


Han är i alla fall gudasnäll och har inga bekymmer med att stå stilla ute på bordet under badets tid. Schampo två gånger och så balsam på det. Sedan ned ch springa och rulla sig i gräset och på alla mattor och golv. Som en en typisk hund gör efter badet. Sedan blev det lite gnuggning för att sedan orka ett par timmarn. Då gick jag an med borsten. Så nu är han ganska fin.

Han ska vara hos Lorna när vi är i England och hon har lovat att trimma honom! Hon är en pärla! Jag trimmar nog lite för ofta kanske, eller jag....

Jag tycker om när han är fin! Gillar inte när de ser otrimmade ut för de ser så ovårdade ut. Och det får man inte gör om man är en fin Molle Boll!


Sedan åt vi middag och hade det trevligt!


Sedan blev det medial kväll. Var rligt att träffa dem. Vi har så roligt i hop. Vi är ett gäng på 11-12 personer och åldern är mellan 30-70 år!


Fin pojke!

  


Den vackraste jag vet!

  

Av Ingela Karlsson - 12 september 2010 19:15

I dag bar det av till Norrköping för att tävla. Vi har tävlat lite i år. En start innan SM, och två starter efter. Och så denna nummer fyra.


Vet inte vad man ska säga...... I dag var hon pigg och glad, på som en stolle. Inte så fokuserad på sina uppgifter, inte mycket koncentration.

Hon gick mig helt enkelt ur händerna!


Har nog aldrig fått så dåligt på ett ff med henne. Tror det var 7.... De tre första kommentarerna på den raden var: Skall pip, gnäll..... Behöver jag säga mer?


Dummen kändes OK. Men missade pterigen sitt skiftet. Det är vår akilles häl. Vi har inte fått till det någon gång i år på tävling! PÅ träningen fungerar det bra till 95 %. Men så fort det blir tävling blir hon jättesoäker på det skiftet.


Inkallningen.... ja bra om man stannar lite kvickare.... Stolla!


Rutan. Olydnad rent ut sagt. Gick in men stannar inte då hon ser något utanför rutan!!!!!!!!!!!!!!!! Jädra busfia!! Jaja...


Dirr apporteringen. Den var ok.


Hopp metall. Islag. Det får hon alltid när hon inte har hjärnan på...


Vittring. RÄTT PINNE!!!!


Fjärr.... jaja...


I dag var det en sådan tävling där hon gjorde allt jag bad om, mehon gjorde inget så där bra! Jag klarade inte att hålla i hop henne i dag. Jag kände det inte blev riktigt rätt mellan momenten. Hon var lite olydig mellan.


Sedan har jag ju då en nackdel och det är att när hon är på det här bushumöret som hon faktiskt är på. Då blir jag så full i skratt åt henne! Och när hon känner det så blir det värr. Jag behöver träna på att inte skratta och le och utan att hålla i mera!!


Jaja hon är min älskade Dulle ändå.

Hon kom på en andra plats, av två möjliga.. och blygsamma 258,5 p....


Jag kan inte annat än att le åt henne!!


Det har gått bra för många av mina tjejer i dag med!


Grattis till er alla!!!! Jag är stolt över er!!!


Och är stolt över min Dulle med!


Av Ingela Karlsson - 11 september 2010 18:15

I dag har det inte varit en bra dag. Jag och Andreas har tagit ett stort beslut som är svårt. Jag kommer gråta många gånger på vägen, men det är nödvändigt. Jag vill verkligen inte det här. Det är nog bland det sista jag vill. Mår inte bra.


I dag har det varit med arbete med djuren igen. De är nu delade på nytt i ett annat tänk. Vi har haft god hjälpa av våra vänner som erbjuder sin hjälp. Det är så skönt att de ser man behöver hjälp, de erbjuder sig, man behöver inte fråga. Om man inte säger till dem om vi ska jobba med dem då blir det sura miner.... fast inte på allvar men de vill vara med och frågar varför de inte fick vara med! Det värmer verkligen. Det är tack vare dem som har hjälpt oss under året som gör att man orkar.


En betäckningsgrupp är nu nere i Bellevue. Vi har använt tre av våra egna grabbar på den gruppen. Ska bli spännande att se. Finast baggen vi har är en texcel bagge med Daggan som mamma. Han är texcel, och stor.




Av Ingela Karlsson - 10 september 2010 17:30

Idag har det varit pappersarbete på menyn! Urk.. Men det måste göras.


Ett gäng har jobbat med hagarna. Vi sätter när för fulla mggar då de där jädra pälsjuren och gutarna är rymningsbenägna! Tacka vare vet jag texcel! De är lugna, smarta, stora och icke rymningsbenägna. Och lätta att hantera!


Skojas mamma tror jag tävlar Nordiska i helgen. Vi får hålla tummarna för Anna och Dimma. Hon har gått väldigt fint den damen! Hoppas Skoja blir hälften så bra som mamma! Då är jag supernöjd! Jag är nog nöjd hur hon än blir....


Kurs på em. Gick bra! De jobbade på bra hela kursen. Lite pladdriga... haha

Jag älskar det!!


Väntar på det där jädra löpet! Hon måste bärja snart annars är de flera tävlingar borta under hösten. Just nu är det ju inte så många!


Den i Katrineholm får hon ju vara med på för att hon löper. Sedan är det ganska lugnt ett tag.


Släppt in småpojkarna till sina damer i år Ska se om vi kan justera lite på brunsten. Förra året gick det inte alls. Får se hur vi lyckas om vi lyckas detta år.


Viska fått sig ett kort pass.


Varit hos syrran och letat efter plånboken... puts väck är den....


Gått med hundarna som vanligt. Styrt massa i dag!

Av Ingela Karlsson - 9 september 2010 19:15

I dag for Lorna och jag till Skönero en vänd för att kolla och hon skulle handla en viss krydda.


Jag har aldrig varit där förut. Men fick med mig lite smått och gott hem. Men fy fagerlunda vilket dyrt kött!!!! Men visst är det gott men man ska ha råd att äta det med!


Sedan in till Söderköping med Sam för att köpa byxor akut. Inte en enda affär j...l har byxor till barn! Jag var helt rabbiat! Slutade med att vi köpte ett par jeans på Trolltyg, i liten vuxenstorlek, för de var små i storlekarna och man kunde klippa av dem för de var lika dana rakt ner hela vägen.

Som tur var tyckte sam om dem. Sedan blev det raketfart upp till världens snällste Inger som la upp dem åt honom med en gång!


Finns det någon mer snällare människa? Hon är helt fantastisk! Tack Inger!!!

Av Ingela Karlsson - 8 september 2010 19:15

I dag har jag haft tre kurser. Gick jättebra.

Blav förvisso lite tuggad på av en hormonstinn hane. Blev inte så glad direkt. Han låg på rygg rätt kvickt. Jag har tålamod med djuren, men inte när de bits!


Grupperna är så himla bra. Så roliga att arbeta med. Det är så inspirerande!!


Fick ett samtal att pållarna var ute och åt på ensilagebalar!!! Jag blev vansinnig då!

De står i ett hav av gräs, upp till knäna (Geisrs knän) ändå har de tuggat SÖNDER 8 balar med ensilage! Hur står det till där uppe på dem egentligen! De var rätt billiga när man stod där och tejpade!


Skrällen!


Kollat alla djur, gett tackorna lite kraft.

Av Ingela Karlsson - 7 september 2010 19:15

Det är precis vad min tisdag har bestått av. Massa pappersarbete!

Jag är inte något fan av det men man måste ju!


Har varit hos djuren och styrt med. Sedan blev det även ett kort pass med Viska!


Carro har bjudit på tårta i dag. Det var inte fel!


Vi har flyttat djur och styrt. En del pyssel med grupperna nu!!

Skapa flashcards