Guldhund

Alla inlägg under september 2010

Av Ingela Karlsson - 6 september 2010 19:00

I dag har det varit kurs igen. Vi har arbetat med lite av varje. Bland annat appoteringen som kan ge en gråa hår i bland.

Tycler hela gänget arbetar på bra! Ett väldigt engagerat gäng som är superroliga att arbeta med!


Sedan lite tråkigt pappersjobb.

Tvättat en massa. Hur mycket tvätt kan det bli?


Pia och fina Mic

  

Av Ingela Karlsson - 5 september 2010 19:00

I dag har Evelin börjat med att riva tapter i nya huset. Blir en del omtapetseringar. Mycket jobb är det med bara det!!!


Skojas mamma har tävlat i helgen.


Annars rullar det på.


Väntar på Viskas löp! Inte dags ännu men trodde hon skulle följa Luzzan.

Av Ingela Karlsson - 4 september 2010 17:15

Det har lördagen bestått av.

I dag hade jag planerat att vi skulle dela upp ena och första betäckningsgruppen. De ska sedan fluschas lite granna bara. Inte mycket. Vi gjorde det ett år och fick alldeles för många trillingar och det vill vi INTE ha. Så i år gör vi lite lite bara.... Och så ska vi se om vi kan få en lite tidigare lamning med. Vi försökte förra året vilket inte gick för ett endaste öre! Haha Men vi gör ett nytt försök!


Nu har jag i alla fått hjälp med att dela dem. Så nu har jag gått igenom dem och jag tror det är 59 st som går för betäckning nu. Eller snart vill säga.... Så nu får de faktiskt lite kraftfoder!!

Vi har även plockat ut 3 baggar av våra egna som vi ska använda! Givetvis helt obesläktat! Vi hade helt nya baggar. Så nu sparar vi 3 texcel pojkar som ska få leva livet! Arne ska få ett gäng tjejer han med men han får ta hand om de yngre som behöver ha en gentleman!

Gillar att planera för det här. Det är en rolig del.


På kvällen var vi bjudna till Tommy och Carro på mat. Blev sena då det jäklades för Andres och Conny med ensileringen. Gick sönder så han var inte så glad. vi fick jättegod mat och hade en trevlig och lugn kväll! Alla barnen var trötta så två somande och Sam somnade nästan!


I morgon är det jobb med djuren igen!

Mic in action.


  Cera på väg att stanna!

  


Av Ingela Karlsson - 3 september 2010 16:30

I dag var det kurs igen!

Vi samlades vid huset och tränadet ett kort pass på gräsmattan där. Den är stooor och bra för att träna på!!!!!!!!! Går att ha 4 rutor på!!!! En kona i mitten och så rutor åt alla håll!!! Så jädra underbart!! Någon sa jag fått rutor på hjärnan... Haha

Vi gick även husesyn. Jag kommer älska detta ställe när det är klart. Jag känner ett lugn därinne.


Jag är så glad och nöjd!!


Kursen gick jättebra! Vi saknade Sara och Susanne i dag. Men vi hade med oss Carina och Atena igen efter en tråkig skadeperiod. Nu håller vi tummarna för att hon är bra!!! Hon var liiite het bara.... På parkeringen skrek hon bara rätt ut!!


Sara och Lusse var med och gästade oss i dag. Oj vad vi saknat dem. Nu hoppas vi de kommer i gång igen efter en tung period! Det var oerhört glädjande att se dem igen i alla fall. Lusse var galen och på. Men inte tappat så mycket. Lite detaljer men det kan jag förstå. Han är bedårande denna stora klump!


Vi har även grattat Simon i dag som fyllde 19 år i augusti!!! Herregud vad stora de är ungarna! Han är en sån fin grabb! Jag är en mycket stolt moster till honom. Han är lång som en flaggstång! det har inte fått från syrrans sida i alla fall!! haha


Lelle och Cera på tävlingsträningen!

 


Pia och Mic!


   

Av Ingela Karlsson - 2 september 2010 16:30

I dag har jag varit vid huset två gånger!


Man går där och tittar och funderar. Planerar och funderar.


Har haft min vän med mig som komit med bra förslag. I dag var Viska och Skoja med in. De gillade det med.


Tror inte de får några problem med att flytta. Bara jag är där då är det ok. Värst blir nog för Witch och Luzzan. Mest Witch,. Hon är ju den känsligare av dem. Svårt att finna sig till ro om man inte är hemma. Vill vara nära om man är borta.


Men det kommer inte ta många dagar så fattar hon nog att vi ska bo där, och hon kommer hitta sovplatser i alla kökssoffor och vrår!!





Av Ingela Karlsson - 1 september 2010 09:00

Natten har varit så lugn med Luzzan. En helt fantastiskt smart tik. Hon sov lite mer i går, men var med och ville ha mat och kvällsgodiset md förstås. Hon är i dag pigg. Kontigt att de dagen efter är precis so vnaligt utom att de rör sig lite stillsammare och med mer vett.... inte alla gör det.... Men Luzzan är en otroligt förståndig dam. Hon har itne pipit en gång. Uatn hon bara är Luzzan! Vår tappra fina Luzzan!

Snören hade bokat henne för jakt på lördag men kan väl säga att de inte blir något.... Men sedan ska han köra med henne inför vinterns prov!

Hon är en fin representant för sin ras jaktligt sett. Ja exteriört med förstås. Men det väsentliga är ju jakten. Det är ju en jakthund. Och hon älskar det.


Ananrs har det varit kurs på fm och på kvällen. Andreas var hemma med Luzzan. Sedan var det dags att åka till banken! För i dag var det den stora dagen!!!


Vi hämtade förra ägarinnan och åkte till banken där mäklare och vår bankkontakt mötte oss.

Vi skrev alla papper. Och man kände bara en stor lycka!!

efter detta så ville förra ägarinnan att vi skulle fika hos henne så det gjord vi. Hon bor nu i en fin lägenhet med lite mindra ytor att ta hand om för henne

Det är henne väl unt. Hon har alltid varit en stark kvinna som skött denna enorma tomt helt själv.

Hon är glad för vår skull och att det blev någon från bygden som köpte det. Det värmer ju lite.


Så i dag har vi varit i huset! Så härligt! Nike fick följa med in själv.


Har tagit lite bilder på det hela.


Vi är så glada och lyckliga över detta hus. Och jag hoppas innerligt vi ska trivas lika bra som vi gjort i det hus jag bor i än så länge.


Och det bästa av allt där borta..... Inga synliga grannar!!!! Det är så insynsskyddat! Man hör dem och man känner man inte är själv. Men de finns!

Skapa flashcards