Guldhund

Alla inlägg under november 2010

Av Ingela Karlsson - 14 november 2010 19:30

I dag far vi till Ullared!

Ska handla lite julklappar, lite gott och blandat. Brukar alltid hitta saker.... och det bästa
TOMTAR!!


Jag älskar tomtar!

Och avskyr julstjärnorna! De som är blommor då menar jag....

Av Ingela Karlsson - 13 november 2010 23:45

I dag for vi till hemmaklubben för årets sista start. Vädret var inte det bästa. Regn, blask och snö.

Men planen såg ok ut. Snö och lite halkigt men inte så blött!


Var lite fundersam över hur det skulle gå. Vi värmde upp med fokus på att belöna det svåra för dagen, sitta och ligga! Mycket nöjd. På som sjutton. Men hon fick full dagsranson och lite extra till frukost!!!


Sitt i grupp 9 Lyfter tass

Plats 9,5 lyfter tass

Ff 7,5 Går i dubbla spår, flyttar fram vä stegff, sätter sig långsam (svårt att gå i det hela)

Dummen 8 Dk upptag fr. sitt ( tränat för mycket stadga, hörde mig inte på fot så hon satt kvar)

Ink med stå och ligg 9 Växlar tempo ( fina stopp)

Rutan 9 Nosar ( olydnad)

Dirr app. 8 extra kommando, skakar med huvudet ( undrar om han menar mig? Gick mot fel apport, fick dirr om )

Hopp metall 10

Vittring 7 Släpper ( jag tappade den)

Fjärr 8 smygande skiften ( håller inte med. Smygande skifte från stå sitt)

Summan 271,5 p och klassvinst, och KM mästare 2010


Hon hade lite småmissar här och där. Som upptaget från sitt i dummen, nosar i rutan, gick på fel apport i dirr, jag tappade pinnen. Men jag känner mig nöjd. Hon var glad och på hela tiden. Hon satte och låg överallt där hon skulle. OCH HON SATT I DUMMEN!!!!


Det var en stor lättnad! Nu är det tredje tävlingen hon sitter på, eller om det är fjärde!!!


Stort grattis till Tema Ingela, som ni döpt det till!


Extra grattis till Sara och Pippi som tog sitt första första pris i klass 3, klassvinst och KM mästare. Hon om någon förtjänar det. Hon har en underbar komplicerad hund. Man får tänka bakvänt med henne hela tiden. Så jag vet vad du har slitit för dina poäng och ni är värda vartenda ett av dem!


Grattis till Irene med Neva som blev KM mästare i kalss 1, klassvinst och LP I på 180 p!!! För er som itne vet så är Neva en berner på 2 år.


Carina och Atena gjorde också en fina runda. Inga skall och så utan hon höll i hop. Carina är superduktig med henne. Susanne och Stina gjorde också en jättefin runda!! Höll i hop fint!


BIanca har en härlig attityd! Hon sitter så speciellt när det är blött.


Cilla och Sessa debuterade i dag i klass 1! Underbart!

Tyvärr hann jag inte se klass 1 och 2. Men jag luskade lite och alla hade bara gott att säga!


Grattis till alla er andra som gjorde fina rundor i dag i detta väder.


Jag säger som jag brukar, jag tar av mig hatten för er och bugar och bockar!


Världens finaste Viska!


          

Av Ingela Karlsson - 12 november 2010 23:15

Ja det är den stora frågan inför morgonen. Hur kommer planen vara på tävlingen!


Körde Viska en vända i går. Lorna körde igenom. Gick så där. Mycket bra men en del mindre bra.

Lorna kände inte för att köra igenom sitt! Vi drack kaffe i stället Tack ni underbar vänner!


Haft kurs. En bra kurs med fin helhetsträning med fokus på belöningspunkter!Mycket bra. En dam skrek som en stolle men bara vi fick göra en repetition så fungerade det fint sedan! Körde en del vittingar i snön. Inga problem där inte för någon! Fina analyser.


Carina gjorde en vittring åt Viska. Förutom en konflikt vid att sitta kvar under tiden man lägger ut, man står inte så gjorde hon det fint. Men hon blir försiktig om jag blir sur. Och det blev jag i dag fast jag vet att jag INTE får bli det! Det är så sällan jag tappar humöret och visar en sådan sak för henne. För hon fixar inte det. Jag höjde rösten mot henne så det var inte så allvarligt men för henne är det det.


      


Så vi har kört en vittring här inne med husse till hjälp. Det gick bra! Dutti tjej. Då hon i går gjorde en sämre fjärr än vad hon kan gjord vi en fjärr inne. Perfekt! Lite långsamt men det kommer med säkerheten. Så det gör jag inget åt just nu!


I morgon är det årets sista tävling. Min planer är inte klara än. Men jag tror inte vi gör så mycket tävlingar fram till SM. Vi sk nog jobba massor istället för att förbättra oss. Vi har gjort en del starter nu under hösten. Och det har gett resultat mentalt tycker jag. Nästa år kommer en stor del att ligga på lilla Fröken Socker! Så Viska kommer nog få ett mellanår efter SM tror jag.


Kör hårt i morgon tjejer! Jag tror på er, varenda en av er!!! Jag är stolt över er och era hundar. Ni jobbar verkligen häcken av er!


Vi har gjort ett pass denna vecka så jag har inte så höga förväntningar på Viska. Dels vädret och så är hon lite laddad....


Håll tummarna för oss, vi ska göra vårt bästa både Viska och jag!

Av Ingela Karlsson - 11 november 2010 22:45

Startade dagen med fika med våra vänner!

Sedan jobbade jag lite här och surfade lite. Sedan åkte jag bort till djuren som skulle ha mat. Tur man har goda vänner som hjäper en när Andreas inte är bra. I dag ska han till läkaren dessutom! Han hostar som en stolle. Snart kommer lungorna upp tror jag!


I alla fall så fick Skoja vara med och jobba. Vi började med den ena gruppen på 60 djur. De fick 5 balar ensilage, det räcker cirka tio dagar. Hon fick jobba lite med höger och vänster. Försöker hjälpa henne så hon lyckas. I dag tappade hon lite av balansen. Men hon arbetade bra, var lyhörd och hon vill så gärna göra rätt!


Sedan blev det promenad med alla hundarna medans vår kille åkte efter mer foder till den stora tackflocken med cirka 120 indivder.


Nike fick leta boll. Har gjort en kompromiss. Hon älskar sin boll. Det är det bästa hon vet efter matte. Då jag är så rädd hon ska sätta den i halsen, har jag köpt en STOR boll med snöre som inte kan åka ned! Eftersom hon är utdömd som tävlingshund och klarar inte riktigt träningen med ryggen då hon är en krävande hund.... så får hon inte göra allt som hon är van vid. Sedan ett par hundar förra året satte boll i halsen varav en omkom så har det varit total bollförbud det fria om jag inte kastat någon enstaka gång! Och i träning använder jag det.


Men nu får hon ha denna boll, för hon älskar att springa och hon älskar det ännu mer med en boll i mun. Plus att hon inte snurrar så mycket vilket inte är bra för henne. Så jag har världens lyckligaste schäfer! Jag älskar henne så det gör ont. Det är med tårar i ögonen jag skriver om henne! Vilken enastående hund hon är!


    


Molle hade bekymmer att ta sig fram i den lilla snön. Skrattade gott åt honom!! Viska och Skoja fick också leta lite boll för att verkligen få springa av sig! De älskar det verkligen. Jag undviker detta kastande i vardagen under prommisarna. Men ibland gör vi det. Däremot gör vi mycket uppletande med bollarna!

Luzzarna hade lekryclet, helst Luzille. Men annars är det mest lukta och spana som de gör!


Tog en del kort.


Sedan blev det att köra in 10 ensilagebalar till stora flocken. Skoja klarade att hålla undan dem tills två balar var på plats sedan blev det svårt för henne så då fick hon driva dem till de två balarna i stället. Även här tappat lite balans. Hrmf...


Hon blev attackerad av en gute (har honr) så den fick hon sätta på plats. Jäkla tacka. Det var Gittan som tog sats och satte ner skallen och attackerade. Men 15 kg tung mot Gittan 70 kg tung så vann Skoja den striden enkelt. Haha.


Sedan var det bara baggarna kvar som fick 4 balar.


Husse och Baby som blivit trött! Det är jobbigt att löpa!


  


Så nu är alla nöjda och mätta!


Andreas var hos läkaren och ska vara hemma i dag och i morgon. Är han inte bättre ska han in på måndag och troligen ta lite prover.


Hade valpkurs i kväll! Vilken underbar grupp det är! Helt fantastiska. Och så duktiga! De imponerar varje gång! Vilken stadga i dessa små!


I morgon kurs och prommis och så allt annat!



Av Ingela Karlsson - 10 november 2010 22:30

Nej det var det inte, tänkte väl det!


I dag var alla kurser inställda med tanke på gårdagens väder. Planen behöver en dag på sig att rinna av allt som kom ned. Den blir lätt lite geggig då det är åkermark som är omgjord till apellplan. Skulle nog behöva så i i den, men vart ska vi då vara? I vår nya trädgård kanske nästa åt? Hmmmm det tåls att fudnera på faktiskt. Vilken snilleblixt jag fick. Undrar om Andreas också tycker det...


Hur som så fick jag 9 timmar extra i dag!

Vad gjorde jag med dem? Jo jag har gjort bokföring i stora mängder! Pust , stånk och stön! Jag gillar verkligen inte den delen. Nu var jag extremt sent ute då jag fick fel patron till skrivren så jag har inte haft någn färg i någon av dem!


Fröken charmtroll!!! Att jag blev så fräslt i BC!!!


  


I alla fall så skulel jag duscha och åka in till revisorn med alla papper. Men först skulle jag leverera en avelsbagge vi sålt. Andreas är ju inte i form så jag tog den delen. Men han fick åka in med sina papper. Hostpelle!

Baggen kommer få det jättebra! De verkade så måna om dem. Hade inte så många men de var rara mot dem. Och jag fick hälsa på!


Efter det en runda till syrran för fika. Var länge sedan jag var där. Tiden räcker inte. Och när man är ledig vill man vara hemma en stund! Skpja lekte med taxen, Cindy. De älskar varandra! Men vad det dånar.


Sedan upp till stallarna igen för att leverera tre tacklamm som skulle ges bort till en pappa i present. Han skulle utöka sin stam och ville ha pälstackor. De fick två mörkt gråa och en ljust grå. Så fina. Så glad att de fick gå till liv.


Sedan hem och styra med mat och sånt. Sam är på innebandy! Han har varit så duktig denna termin. De flesta läxor gör han i skolan när han är klar med det de ska göra! Det glädjer mig att han har ganska lätt för sig. Det underlättar i alla fall.


VP i Gryt. Kennelmamma är den stående! Har det smitit in en pudel bland alla BC?? Lilla Åke kanske...


  

Av Ingela Karlsson - 9 november 2010 22:30

Det villjag inte göra så vallningen blev inställd idag! Skulle till Kennelmamma och köra ett pass men vi hördes på morgonen och insåg att det inte var en bra dag. Dels resan och sedan inte snällt mot fåren. Första snön och så vet vi inte hur mycket.

Det blev istället massa pappersjobb! Har suttit hela dagen med papper! Har en del kvar men massa gjort. Nu har jag ju färg i skrivaren med!!


Hämtat Sam i skolan. Eller skulle göra det, men när jag var där skulle han vara kvar med kompisar....

Jag höll på att köra rakt ut i perifirin. Körde vääääldigt sakta, typ 10-15 km, nästan stillastående, och svängde... men bilen gick rätt fram, men fick tag i lite grus och så klarade vi oss! Annars hade vi stannat mellan en lyktstolpe och ett träd, i alla fall förhoppningsvis mellan...

Svårt att ta oss upp för backen. Men det gick med lite krux.


Conny och Lorna kom på besök och drack lite kaffe. Andreas pallrade sig upp en stund då.

Sedan var Conny så snäll och hämtade mina vinterdäck i Djulpan så vi fick hem dem!

Så i kväll har Andreas faktiskt orkat byta dem mellan sina hostattacker!


Ställt in kurserna i morgon på grund av dagens väder. Det behöver få rinna undan på planen innan vi kör. Är lite rädd om den.


Vill ni se mer bilder? Varsågoda!

Baby fångad i luften

 

Baby på väg upp!

 

Baby springer! Fy fasiken så söt hon är! Söt som socker!

  


Av Ingela Karlsson - 8 november 2010 22:30

I dag var det vardag igen! Kurs kl 9 till 14. Skitkul!!!


Vi provade lite rutan i dag med! Och så gick vi igenom fjärrdirrigering.

Alla utvecklas åt rätt håll. Och nu har vi kört så mycket så nu lade vi in några nya moment. Det gäller för förarna att komma i håg. Men nu kändes det som det var moget för dem! Jag tror alla tyckte det var kul!


En annan sak..... Ni tjatar om att jag ska blogga för det är sååå kul att läsa.... men väldigt få av er skriver något! Om någon skriver något vet man att folk läser, och då blir man mer motiverad att skriva ännu mera!


Sedan är det den gruppen som läser för de är nyfikna, av illvilja eller bara för de vill ha koll.


I dag kom även vet ut till Rival. Han har tuggat lite märkligt så vet har konstaterat att han behöver slipa ner två tänder lite. Mest på hans vänstra sida.


Jag ville promt ha Audun som gör det och så blev det. Rival fick lugnande innan jag ens kommit. Han hade inte rört en fena sa han! Gullehäst!


Sedan blev det på med munställning och filar fram.

Det var klart på 10 min själv filningen. Hoppas nu att det ska gå bra med dessa tänder och att det dröjer innan det är dags igen!

Sedan fick de stå inne en stund. Eve och Tåbbe släppte ut dem senare.


Mer bilder från i går??? Vill ni se mer? Ok här kommer ett par till!


Vi ska ta kort när Skoj hoppar upp i famen på husse.... se hur det gick...


 

Skogsvallarens Qajsa

 

PÅ Vp så träffade vi Karn och hennes Roxie, ett kullsyskon till Skoja. Hon ser inte så stor ut på bilderna Roxie men hon var bra mycket större än Skoja. Men bilderna är lite missvisande. Så fina. Skogsvallarens Rimfrost och Skogsvallarens Roxie!

  

Av Ingela Karlsson - 7 november 2010 20:45

Grattis till två mattar med godkända vallhundar. Kennelmamma med Qajsa och Emma med Disa.

De gjorde båda två fina rundor med sina hundar! Och för er som inte vet så är det två helsyskon till Skoj Skoj. Fast de är födda i mars 2009. Alltså kullen innan.


Skoja var med och skötte sig så fint. Satt tyst och kunde koppla av riktigt bra. Vi gick en runda och fotade lite när hon hoppade upp i famnen på husse... Ja ni läste rätt! Husse var med!!!! Frivilligt! Var jätteroligt att han var med. Att han intresserar sig för detta med. Nu ska jag bara få honom att använda Skoja med.... Så han kan ta in fåren om de rymmer om jag är puts väck!


En person var där som är skyldig mig att antal tusen lappar. Jag undrar när hon ska börja betala av dem! Gillar inte när inte folk gör rätt för sig. Handla annat kan man göra men inte betala skulder! det räcker att man betalar av en liten summa varje månad men då visar man i alla fall att man försöker! Det är en viss skillnad. Fy vad ruttet!


Kennelmamma pratades det lite med! Hon är för duktig! Skoja blir så glad när hon får se henne!


Jag gömde henne när vi skulle hem..... hihi


Lite bilder

      

Ovido - Quiz & Flashcards