Guldhund

Alla inlägg under november 2010

Av Ingela Karlsson - 6 november 2010 16:00

Ja det hoppas vi görs nu!

I dag har vi haft goda vänner som hjälpt mig. Då Andreas är sjuk och vi var tvungna att dela in grupperna i dag. Vi eller jag har i dag valt ut de tackorna som vi ska spara. Och därmed satt stämpeln på våra andra kära tackor som vi inte ska spara. Det känns inte bra. Det var svårt att bestämma sig och motivera sig varför just den eller den ska stanna men inte den och den! Fy detta är baksidan!


Nu är de i alla fall i tre grupper tackorna. En grupp med 16 damer som Arne har. Och en grupp med 54 damer som småpojkarna har. Arne får betäcka dem som ska få lamm första gången. Dels för att han är en gentleman och dels för att vi vill ha små lamm för dem första gången.

Grupp nummer tre är de som vi inte ska spara. Både lamm och tackor...


Skoja har varit med och det gick bra. det blev lite svårt för henne när alla 190 skulle in i fållan och de insåg att de skulle bli fångade. Så då fick vi hjälpa henne lite. Annars skötte hon sig så fint.

I två omgångar så tog hon upp en grupp om cirka 30 djur och drev dem 300 meter kanske, över ett fält för att komma in i nästa hage där de ska gå. Hon jobbade fint. Lyhörd. Sista rundan lite olydig annars bra! Sedan körde vi hem Arnes gäng som ska gå hemma vid gården.


Det känns bra det är klart!

Andreas har vilat sig och sovit. Fattar inte att det inte släpper!


I dag åkte även en god väns hundar hem. De har varit på kollo hos mig medans de varit på lite semester!


Så nu är det lite tomt med bara 6 hundar igen.


I morgon är det VP prov i Brevisnäs. Skojas syskon från kullen innan ska vara med, Disa och Qajsa. Det kommer gå bra för dem, de är så duktiga!!


      



Av Ingela Karlsson - 5 november 2010 10:00

Ja det är inte jag, men Andreas är det! Han är totalt däckad av förkylningen. Usch. Och han är ingen typisk man som ojar sig och så utan tvärtom får man tvinga honom att vara still. Jaja... Han är hemma från jobbet i alla fall bara det är en stor sak!!!


Louice sista dag här. Det har varit jätteroligt att ha henne med mig! Jag hoppas hon har fått insyn i hur det är att vara egen företagare. Det är roligt!!!!!!!!!!!!! Jag kan styra mitt arbete ganska bra och mina tider. Får vara ute massor!!


Jag körde igenom henne i klass 1. Ser fint ut. Fina grunder. Gett lite tips om en del saker. Höja allmänlydnaden lite och sedan bara jobba på. En start är nära!! en fin och jättehärlig hund!


Sedan körde jag igenom Harriet och Lorna. Såg kanonfint ut. Det är positionen där som MÅSTE slipas på! Men vilken frän liten tjej!


Sedan körde de igenom mig med Viska. Ja lade upp det på eget vis, med kommendring och lade punktering där jag ville. ett väldigt bra pass och hon kändes verkligen fin. Tror hon inte kan gå så mycket bättre för dagen. Hon presterade efter vart vi är! Jag menar nu inte att hon inte kan bli bättre utan att hon gick på topp efter där vi är.


Mycket nöjd med henne. Vilken fjärr. Den är lite långsam, men inte en mm!!!


Min underbara Viska!!! T'änk vad bra det blev tros att hon inte vallar!


        

Av Ingela Karlsson - 4 november 2010 08:30

Äntligen blev det trosdag så vi fick åka till Linköping och valla.


Louice var med. Jag plockade upp henne i Västra Husby.


Väl framme så körde Anna redan Qajsa. Så vi rastade hundarna en kort runda.


Sedan fick Skoja komma in. Hon va alldeles för het första minutrarna. Lyssnade inte helt och var lite för snabb.

Men sedan lugnade hon sig och skötte sig bra. Ska lägga mer krav med höger och vänster nu. Testa och se om det har ramlat ned något.


Är hon inte söt lilla Skoja!!


    


Anna körde henne ett par pass med och tränade  mycket höger och vänster. Bra att se hur jag ska göra mer exakt.


I dag såg hon bätre ut med sina rundningar. Hon var lite längre ifrån djuren. Vi har beslutat att inte bråka om det utan det kommer troligen av sig självt ser det ut som.

Fördelen med damen är att hon är helt orädd för djuren. Hon har inte några prolem om de hotar henne. Men nackdelen där är att hon lätt vill flytta dem med tänderna om de inte flyttar sig med en gång.


Systrarna vill valla!!!! Qajsa är drygt 1,5.

  


Louice var med och tyckte det var interssant, och jag kan inte annat än att hålla med henne. Anna är ett proffs på det hon gör, det talar ju hennes meriter om. Men hon är lätt att förstå och hon anpassar efter hund, och förare. Bara för att man är duktig förare betyder det inte att man kan lära ut, men hon har den egenskapen med. Vilket är tur för mig och lilla Baby.


Sedan bar det av hem till en sjuk karl. Han är däckad i sin förkylning.



Av Ingela Karlsson - 3 november 2010 18:45

Onsdage är den tuffaste dagen i veckan för mig.


Jag har tre kurser, ibland fyra. Och dessutom ska man hinna med djuren, barn, mat och hundarna (de ingår egentligen i gruppen djur).


I dag har det varit en superdag med massa kurs. Jag är jätteglad över dem för det har gått så bra! det går framåt med stora steg. Och jag ser att de yngre börjar få mer förståelse för vad som förväntas av dem i de viktiga delarna.


Valpkursen var i kväll med, den är ju oftast på söndagar. Men i kväll körde vi igen. De är så duktiga. Oj vad de arbetar och man ser hur de tänker! Det är roligt att kunna motivera en person som inte ska tävla utan ha den som typ gårdshund, till att vilja ha raka fina sättanden! Larvigt va? Möjligt fast det lilla glädjer mig!


Dagen avslutades med ett härligt tävlingsgäng!!


    


Av Ingela Karlsson - 2 november 2010 12:30

I går fick baggarna mat. Skoja var med då och kastade sig i geggan så jag fick spola av henne hos snälla Lorna. Herregud. har inga betänkligheter vad gäller att kasta sig i leran! Så hon såg ut.


I dag så fodrade vi tackorna. Körde ut 6 balar till dem. Skoja var med. Herregud vilken hjälp den hunden är. Hon höll i 190 tackor medans vi placerade ut balarna, och sdan klädde av dem. Vi vill inte ha dem där framme för de mejar ner oss och otäckt med traktorn i gång. Hon jobbade så jäkla bra i dag. Lyhörd och duktig.


Hovis har varit här i dag med. De skötte sig så fint båda pojkarna.

Nu är de fina om tassarna.....


Nästa vecka ska vet komma ut och fixa Rivals tänder. Skönt för honom!


Louice har fotat korten som jag har i dag.

Viska och jag i Viken. Tvåan fick sitt SE LCH: Härligt!!


 


Viska som gjorde en så fin vittring!!!!

    





Av Ingela Karlsson - 1 november 2010 12:15

I dag vill jag skriva ett stort Grattis till en Tilde som fyller 2 år i dag!


Annars har jag kursat som vanligt på måndagar. Jag gillar verkligen detta!!! Det går så bra för dem och de kämpar på trots att jag tjatar och jagar dem! Är så stolt över dem!


Vi har varit hos Tilde i dag och grattat! MEN JAG GLÖMDE KAMERAN!!!!!! Hur kan det hända???

Syrran och vi hade gått i hop och handlat och vi köpte en Brio Spis med tillbehör!


Det var nog uppskattat. Hon och jag lagade mat. Vi kokade ananas och päron och allt möjligt!

Vi hade inte med några hundar. Maria hade förvarnat om ballonger och jag vill inte riskera att Viska får en sådan i bagaget. Så då fick de vara hemma. Har svårt att dela på dem. Men de dog inte av det.


Hon var på riktigt strålande humör!


Farmor åkte med oss hem så Andreas skjutsade hem henne när han åkte och jobbade.


Lite bilder från vår tävling i Viken, korten tagna av Louice.


Dirr app.


En halt 

   


Prisutdelning. Vann gjorde Susanne med en kanonrunda!!!!!Deras allra bästa tror jag bestämt!

  






Ovido - Quiz & Flashcards