Guldhund

Alla inlägg under december 2010

Av Ingela Karlsson - 23 december 2010 23:00

I dag är det bara en dag kvar tills julafton! Då är det morgon mys, julklappsöppning med familjen. Det ser jag fram emot.


I går körde vi i alla fall ut massor med foder till väntande kunder.


I dag for vi till Söderköping en snabb vända. Köpte en superfin julgran som blev så fin!!!!! Andreas hade missat en julklapp så han köpte det. Jag var bara med som moraliskt stöd och gapade om att han körde för fort, för nära vallarna eller så... han var inte så munter....

I går sa han att jag blivit så bra i affärer, får inte ett enda utbrott på alla människor, men i stället har jag börjat gnälla på hans körning. Det är vår plogares fel. En skräck att hamna i diket!


Väl hemma skulle hundarna ha sitt och det sista skulle fixas. Promenaden var härlig och djuren mådde bra.


Vi har nu klätt granen. Det är som i många andra hus en tradition. Det är så härligt!!!


Några bilderpå vår tjeja som  fyller 1 år i morgon! Vi ska fira födelsedag till kl 15, och sedan är det julafton..... hehe


      


Av Ingela Karlsson - 22 december 2010 23:30

I dag var det dags för fodret att komma. Ringde på morgonen och det hade kommit och skulle komma till oss under eftermiddagen! Pust...


Hade lite besök på morgonen! Anki var här en vända och jag fick en sådan superfin julgrupp av tjejerna för att de är hos mig när Anki jobbar! Blev jätteglad!


Sedan blev det att ta tag i fodret. Kom cirka 900 kg....


Vi packade bilen, sorterade ut de som de skulle hämta här hemma, och ja plockade i hop det som de hade beställt från butiken. Julkappar till sina hundar och lite ben och annat var det som var beställt!


Sedan for vi in till stan och levereade det till alla som skulle ha på vägen in till Norrköping. Sedan en tur ut till Ingelsta!

Vi shoppade lite granna. Sedan hem och pusta ut! Vi hämtade katterna hos Maria och deras julklappar med så det inte blir så mycket att dra på bussen på torsdag!


I morgon är det en ny dag! En dag närmre julaftonen!


   

Gulleben, som tror han är en katt. Så vi kallar honom hunden..... 7 år.

 

Denna fick jag av Atena och Carina för lite älgkött! Tack!!!

  

Av Ingela Karlsson - 21 december 2010 23:00

I dag skulle Bravo kommit. Skulle kommit it torsdags men det kunde det inte så det skulle komma i dag. Tror ni det kom??? Nej det kommer i morgon om jag har tur!


Så i dag fick vi göra det som vi skulle göra i morgon. Städa, fixa hos djuren och göra en del inför helgen! Vi ska vara här på julafton med Andreas sida och annandagen hos syrran med min sida!


Jag älskar julen. Jag stressar inte speciellt inför den, städar inte mer än en vanlig städning, tycker om att handla julklappar och ge bort. Älskar tomtar och granen och allt som hör till Inte allt, inte matlagningen som måste göras.


I år var min syster snäll och gjorde två jansson åt oss! Och en kubb och den underbart goda svamstuvningen! Så lite slapp jag.....


Gått med hundarna. De älskar också snön, precis om jag! Jag älskar att gå i allt vitt, jag går gärna ut på ett gärde och pulsar även om jag blir helt slut i benen! Sedan går jag ibland på det som Janne plogat upp på en av våra vallar. Där kan man gå med hundarna med. Jag går inte där så ofta men ett par dagar i veckan kanske. Så trist att bara gå runt runt.

Hundarna rör sig bara på det platta. Eller inte alla. De springer ju i snön, 4 av dem.... Och det ger ju lite med. Nike ska ju inte springa så mycket på platt underlag. Men det är ju det allra bästa mot att inte kunna gå alls. Så man ska inte klaga, det finns de som inte har någonstans att gå. Så vi är ganska lyckligt lottade. Men jag är ju en skogsmulle! Vill gå i skogen!!!! Saknar det.

Hundarna med tror jag. Luzzarna rör sig mer där.


Harjakt i denna snö är inte att tänka på. Både hare och hund försvinner.

Vet att det förekommer harjakt med hund. De kan inte vara kloka! Stackars hare! Ja hund med men främst haren!!


I morgon är det djuren på förmiddagen sedan stan med allt foder. Och ett ar ärenden där!

Av Ingela Karlsson - 20 december 2010 17:15

Idag har det varit fullt ös som vanligt.


Moltas fick åka till frissan för att bli fin. Nu är han så fin med pälsen på plats. Han är en riktig goding.

Tack Lorna!

Sedan blev det promenad med alla hundarna. Kunde ju inte gå före trimningen med tanke på hur han beter sig på promenaderna... han är mer under snön så han blir snöig och dyblöt!


      


Just det ja, Bianca var hos oss i helgen. Gick jättebra. Denna gång lät jag henne vara med oss hela tiden och så vaktade jag på katterna. Eller på Bianca. Men jag tog henne första gången hon tittade på Ulla, så sedan skötte hon sig fint. Hon låste sig inte på varken katter, kanin eller marsvin.

Hon får mig att inse att jag vill ha rottis igen. En gårdshund som går och lufsar och är bara helt underbar som denna ras är!

Bianca är en fantastisk rottis. Underbar att ha att göra med, snäll så man blir grön, men jag känner mig trygg med att hon skulle säkert hjälpa mig om jag blev överfallen. Helt underbar!


Skoja fått ett pass i LINA. Gick bra. Fina stopp och lite sakta träning. De är lite springiga först men sean förstår de att det är bäst att göra som Baby vill,....


Kvällen avslutades med Hazard med den mediala gruppen. Vi hade jättetrevligt och hade det så mysigt hos Anki. Nike fick följa med, men hon sköter sig bra.


Sedan undrar jag hur fräcka en del människor kan bli. Jag skriver inte mer än så.

Av Ingela Karlsson - 19 december 2010 13:15

I dag var man lite sliten. Var på 60 års fest i går och det var jättekul. Jättebra musik spelade de. Jättegod mat och mycket trevligt helt enkelt.


Vi hade fixat lite så vi gick Lucia och så hade vi två essn i ärmen. Syrrans Micca och Daniella var med och spelade och sjöng. De gjorde succé!


Vi hde tillägnat en låt till Gittan som Daniella sjöng och Micca spelade till.


Det var så fint.Så vackert med spelandet och Daniellas fantastiska röst. Gittan grät, jag hade gåshund När de slutat spela och sjunga ställde sig folket upp, ca 90 pers, och bara skrek och applåderade åt tjejerna! Det var en magisk stund.


Sedan sjöng de Beatrice tillsammans och de sjöng så vackert. De har fina röster dessa töser, och de är bara 14 och 15 år gamla!!!! vad månne det bli av dem?


På em i dag var det kurs, allmänlydnadskursen. I dag var vi på Ringarum och gjorde saker att aktivera hunden under en helt vanlig promenad. för att få hunden att förstå vem som är flockledaren även om det doftar runt i kring, även om det finns andra hundar och barn eller vad det nu skulle kunna vara.


Ett väldigt bra kurstillfälle och alla skötte sig perfekt. Jag tror mattarna var tröttare än hundarna.


Sedan avslutades dagen med att Molle fick gå under brosten, I morgon ska han bli julfin!


Av Ingela Karlsson - 18 december 2010 12:30

Idag har jag haft en härlig dag.


Tagit hand om tvätt och skit, men det är ju det som är minus med denna dag,


Sedan blev det ett vallpass med Skoja.Tog ut ett gäng tackor. De var lite springiga. Jag tycker övarlag de är lite stirriga sedan vi gjorde oss av med ett gäng fina tjejer. Jag gissar på att vi tyvärr blev av med en del ledartackor.

De är på något sätt lite vilsna och osäkra.

Man får kela lite mer med och bara var inne hos dem lite mer så de lugnar ner sig tills någon ny tar den platsen.


I alla fall var de lite springiga och Skoja blir då olydig och självarbetande. Min insats i det hela tycker hon är helt onödig!


Hon lyssnar inte bra på stopp, och hon reser när hon själv vill. Och när de blir lite springiga och så vill hon arbeta som hon vill, vilket hon nästan alltid gör rätt om det hade varit på riktigt! Men hon måste ju lyssna. Jag MÅSTE köra mer med lina och ta tag i sakta kommandot.

Men om man bortser från det så har hon en fantastisk djurkänsla. Hon är inte rädd för något. Hon backar aldrig för en hotande tacka om jag inte löser det åt henne. I träning försöker jag att hon inte ska hamna in dessa situationer utan bryta upp och ge henne andra uppgifter då jag vet att det slutar ofta med att tackan flyger på henne och då försvarar hon sig.

Men överlag är hon riktigt duktig i mina ögon.

Det är så jökla roligt att arbeta med henne. Hoppas Kennelmamma kan komma och hjälpa oss lite snart under hennes lediga tid när hon jobbar! Det är guld värt med en engagerad uppfödare när man inte kan själv!


Jag lurade även med Lorna på promenad med sina hundar. Axel var inte med men de andra. De sprang med mina stollar. Moltas sprang i lössnön gapandes som en galning efter de andra. Katla var med ngr vändor sedan var hon trött i benen. Bonanza hängde med mer i snön!


Det var nio tikar och en Molle på promenaden. Härligt att kunna gå med så många och bara njuta av deras framfart!


I kväll är det 60 års fest! Ska bli jättekul!!


Grattis Gittan!!!


  

Av Ingela Karlsson - 17 december 2010 13:15

Är en ren plåga, men skön plåga. Har i kväll fått massage för min onda rygg och axlar m.m Det var inte skönt hela tiden. Men jag känner redan nu massaor säöppt. Kan andas som jag ska igen, låsningen är borta så jag kan böja mig och plocka upp saker från golvet!


  


Innan det var det en tur till baggarna. Vallade på dem en stund dåd e skulle få mat. Bruksarbete kanske man ska säga, för det blir inte någn träning utan ren-flytta-på-er-för-sjutton-tröäing! Gick lite bättre i dag. Med dem får Skoja och jag hjälpas åt då de är tunga, och de är dryga 100 djur.


Men varför går de inte in?????????????????????????


  


Sedan var det fika hos syrran... goda lussekatter. Jag är älskar dem! Jag blir helt manisk.


Promenad med hundarna har det hunnits med i dag med. Skönt så de är hanterbara....


Lite annat styr på kvällen med....


I morgon är det 60 års fest. Vår kära Gittan fyller och ska ha party. Ska bli jättekul!

Lena (Moltas uppfödare) och Nike

  


Av Ingela Karlsson - 16 december 2010 23:15

I dag fick jag något fint på mail! En Röd guldkantad inbjudan till kaffe, till Bellevue!


Fin va?

  


Och givetvis tackade jag ja till detta få jag visste att det fanns SAFFRANS pannkaka!

Åkte dit och fick kaffe, goda skratt och mycket god kaka!!! Dessutom har hon gjort Lorna special på sin rulltårta med saffran i! Det är ju ett paradis för mig! Saffran är bland det godaste jag vet! Och julmust! Haha... Hon borde bli konditor!


Andreas och Sam for till stan för att julshoppa lite.


Åkte sedan till djuren. Har knappt varit där sedan förra torsdagen då de åkte. Jag har varit där snabba stunder för daglig koll men inte tagit mig tiden med dem som jag alltid gör annars. Det gjorde jag i dag. Kelade och myste med dem.


Tårarna rann när jag gick bland dem. Man ser ju vilka som inte kom fram, som alltid annars kommit fram. Kände en stor tomhet och känner mig så falsk mot dem.

Nu tror jag inte de tänker så, men min känsla är så. Och det är ingen skön känsla att känna.

Jag är väldigt blödig så här och har svårt att släppa det, sitter i länge. Ett stort minus när man jobbar med dessa djur.


      


I alla fall delade jag och Skoja oå lite får så vi kunde få ut några att valla på i vår 25:a som jag kallar den. Det innebär att Skoja får ta in alla. Jag stänger in dem och så sorterar vi ut ett gäng som sedan får gå ut igen.


Det första som hände i dag var att hunddräparen 5221 flyger på Skoja rejält och mosar henne mot backen. Men Skoja är inte den som är den utan hon ger igen. Skoja vann kampen och tackan skötte sig det lilla jag hade henne ute sedan. Vill inte utsätta Skoja för det just nu. Hon är lite för bitig om det tar stopp, och det jobbar jag med nu så då är dessa tjurskallar inte så bra för vår träning! Med facit i handen skulle jag bytt direkt jag såg hon var med.


Det som blev bra med detta var att Skoja höll ut väldigt fint! Alltid något positivt. Inte påverkad överhuvudtaget blev hon! Dutti tjej!


Tog ut nya. Lite springiga men det gick bra. Trände höger och vänster mycket. Fösningen gick OK drivningen var svår då de inte ville röra sig! Skoja hemskt olydig på stoppen! Alldeles för självständigt arbete. Stanna betyder det tills hon tycker det är OK att valla på.


Och vet ni! I dag kom min mya kamera!!!!!!!!!!!!!!! LYCKA!

Skapa flashcards