Guldhund

Direktlänk till inlägg 16 januari 2011

Agiltiydåre

Av Ingela Karlsson - 16 januari 2011 22:30

I går jobbade vi med fåren. Vi delade dem och sorterade ut dem till slakt. Usch det är inget kul det där. Man försöker stänga av men det ligger där hela tiden. Baksidan av det hela. Vi började med att fixa med tacklammen. Andreas styrde med annat och vi andra delade.

Sedan in till mamma och äta en suveränt god middag hos mamma.

Ut igen och sedan ner till baggarna. Skoja tog in dem med vår hjälp. Sedan delade vi dem. In till Lorna för att dricka kaffe Andreas skulle röja undan snön under tiden kaffet blev klart. Andreas kommer in då har de kommit i hop igen... Suck...


  


Men det var inte så farligt då det var snabbt åtgärdat.


Skoja fick vara med hos tackorna och jobba lite. Det gillade hon. Ser att mina micropass med henne gjort det lite bättre i höger och vänster. Duktig tjej!


Fodrat djuren. De högdräktiga tackorna får kraftfoder. Det gillas....

Tack alla inblandade för hjälpen.


I dag var det sorg. Gårdagens jobb resulterade i att de åkte i dag till slakt.

Stackars våra djur! Jag vägrar vara med så Andreas fixar det, han och Conny. Men som tur är så har dagen gått fort då jag har haft häcken full hela dagen.


Allmänkurs på em i vardagsträning. En underbar grupp med hjärnorna på skaft.

Efter det bara svida om för att åka till Djurtorp med Eve och Viska då de skulle träna agility. Nike och Skoja var med också förstås!


  


Viska blir helt rabiat. Hon gapar och skäller helt hysteriskt. Jag skulle bli galen om jag körde! När Eve säger till henne är hon tyst en sekund så skäller hon på Eve och rystar sig dessutom... Suck...

Det gick fort och fint. En miss som var båda rundorna.Micca och Kiara var med och det gick jättefint för dem med. Kiara såg så glad och lycklig ut.


Jag pratade och styrde lite. Det är ett jättehärligt gäng vi har i klubben. Alla är glada, och så positiva. Lyser upp när det kommer en lydnadsnörd in och stökar lite. Det värmer. Jag är så glad för alla dem. De ställer upp för tjejerna och har alltid något gott att säga! Jag förstår vår klubb har gott rykte gällande agilityn.


  


Jag passade på att köra Skoja en del i lydnad. Hade ju lite störning. För det kan man säga att agilityhundarna gör både under lopp och en del medans andra hundar springer. Så perfekt störning och ingen som irriterar sig på att Nike låter när jag kör de andra.... de höjer inte ens på ögonbrynen. Det är det jag tycker är trist med en del lydnadsfolk. Det får inte vara störningar, ska vara tyst, prata tyst, inte prassla med påsar, inte pipisar..... Hysch hysch... annars älskar jag allt mned det tror jag.

Jag gillar alla dessa störningar. Viska har svårare för störningar. Vi har jobbat mycket på det men har en bit kvar. Nike bryr sig inte om något om hon får arbeta med matte.

Skoja då... Det gick helt bara otroligt bra. Jag har inte gjort mycket med henne. Inget kontinuerligt utan ett par minuter när jag känt för det. Jag vill fokusera på vall med henne och inte lydnad har jag bestämt mig för.


  


Vi körde följaövningar med halt. Fullt fokus på mig trots vi passerade folk och hundar med en halv meter. Läggande under gång med hjälp. Fint. Lite ställande övningar. Helt bara kanon! Allt jag gjorde med henne så fokuserade hon bara på mig. Hela tiden! Helt osannolikt ta mej sjutton.

Jag var så nöjd med henne. Jag som trodde det skulle bli ett elände med henne med tanke på hur hon är när det händer saker.... Men hon valde rätt hela tiden och fick belöning för det med.

Jobbade lite med externbelöning som hon snappade efter ett par repetioner.

Viska fick lite ff och annat men hon har lite svårare. Och lite för uppe i varv. Så vi behöver detta.


Dessa luzerneröron. Witch

  Luzzan sprallfia  

Nike gick som en klocka om man inte kollar pos. Bryr sig inte om något annat än mig! Lovley girl!

Syrran höll dem emellanåt. Inte så glad åt Nike.... Hon ville ju vara hos matte talade hon om...

En suverän kväll ur min egen synvinkel. Och jag hoppas jag får komma med fler gånger och få störningstillfällen.


Träffade flera av mina lydnadstjejer som hör. De var jätteduktiga även där! Så kul att se hundarna i en annan sport. man får med bild av dem som individer. vad man kan nyttja i lydnaden.


Vår älskade Witch.


  

 
 
Ingen bild

Syrran

18 januari 2011 23:45

Du glömde att Vompan var med också!!! Hon var också glad och lycklig! Utom nrä Eve körde med Viska förstås.......Å Laling Bell var med och ja.....tränade matte i tålamod!

Ingela Karlsson

19 januari 2011 00:46

Oj då! Vilken miss!!

 
Ingen bild

Carina Jangbrand

18 januari 2011 23:46

Vi tränar på söndag igen och du är SÅÅÅ välkommen att träna lydnad med ditt gäng!!! Du kommer att få lika mycket störning på söndag....jag lovar ;)
Det är alltid lika kul att träffa dig
Carina & Kajsa

Ingela Karlsson

19 januari 2011 00:45

Jag ska se o jag kan komma. Var så himla bra träning för mig och så roligt att träffa er!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela Karlsson - 26 januari 2015 23:02

För er som missat det har jag en ny hemsida och en ny blogg!   Ni hittar mig på: www.ostanvindens.wordpress.com   Välkomna dit! ...

Av Ingela Karlsson - 9 augusti 2014 13:30

I går var det Kanalettans första tillfälle!   Det gick riktigt bra i alla fall och duktia ekipage!   Tack alla inblandade som hjälpte till!   Segra tar en fluga!     I måndags när jag tränade Segra gick det inte bra! Dessa geting...

Av Ingela Karlsson - 5 augusti 2014 14:45

Nu är helgens läger avslutat!   Vi har haft Frida Wallén här i tre dagar som drillat oss i lydnad. Både lydnad, brukslydnad och BSL lydnad!     Hon har dessutom brutit foten så det var osäkert om hon skulle komma då det var så tätt inpå!...

Av Ingela Karlsson - 30 juli 2014 20:15

Ja nu är det länge sedan igen! Önskar jag hade mer tid att blogga. För jag gillar att kunna titta tillbaka.   Mycket har hänt sedan sist. Eller inte.  SM gik av stapeln och det var en lång resa. 70 mil enkel. Men Andreas var med upp och farmo...

Av Ingela Karlsson - 8 juni 2014 13:15

Har under våren gjort fyra starter med Viska! Hon har skött sig riktigt bra! Hon är inte i toppform. Hon är tung i kroppen. Det märks i fartmomenten. I april kändes det inte utan sedan.   Undrar om det är så det visar sig saknaden efter Nike? F...

Skapa flashcards