Guldhund

Direktlänk till inlägg 24 januari 2011

Nystart

Av Ingela Karlsson - 24 januari 2011 18:00

I dag var det nystart av min Unghundskurs 1 som jag kallar den.


Det var 5 ekipage med en sprudlandeglädje att vilja träna! En jobbade och en vad sjuk, så vi var bara 4.


Vi började med att gå genom lite grunder. Har en ny tjej som kommer från stan med en jättefin jaktgolden. De kommer bli riktigt fina på plan med tiden, det är jag helt övertygad om.



Alla arbetade på bra. Vi körde långa fria följ/linförighet. De jobbade fint och jag igenom lite med var och en vad de behöver jobba med. Lite tips här och där. De var jätteduktiga med att belöna rätt känsla.

Efter fikat fick de jobba med läggande och lära sig att inte nöja sig med mindre än vad hunden kan. De var superduktiga med det och tragglade på! Stor skillnad på dem!


Efter kursen for jag hem och duschade och sedan for jag in till Söderköping. Uträttade lite ärenden. Sedan blev det att storhandla.

Hade ingen frukt i går och då är det katastrof enligt Sam! Han blir hysterisk. Han äter hur mycket frukt som helst. Vilket väl är bra.


        


Sedan hem och packa in allt. Det är ju den tråkiga biten. Men nu går det ett tag igen!


Kvällen spenderades med att jobba i programmet elitlamm. Krångligt tycker jag, det ska vara enkelt. Vi ska bara använda det och inte pappers Stalljournal. Skönt.. när det är klart.


I morgon ska jag jobba i elitlamm igen. Sedan ska Aranea komma och göra besök och kolla på djurhållning och stallarna. Hoppas vi får lika fina ord som vi brukar, och blankt papper önskar vi ju förstås!



Ska träna med Viska ett kort pass med. Gå med hundarna, allt det där vanliga som man alltid gör. Sedan i morgon kväll är det dags för massage igen! Skönt behövs nu.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela Karlsson - 26 januari 2015 23:02

För er som missat det har jag en ny hemsida och en ny blogg!   Ni hittar mig på: www.ostanvindens.wordpress.com   Välkomna dit! ...

Av Ingela Karlsson - 9 augusti 2014 13:30

I går var det Kanalettans första tillfälle!   Det gick riktigt bra i alla fall och duktia ekipage!   Tack alla inblandade som hjälpte till!   Segra tar en fluga!     I måndags när jag tränade Segra gick det inte bra! Dessa geting...

Av Ingela Karlsson - 5 augusti 2014 14:45

Nu är helgens läger avslutat!   Vi har haft Frida Wallén här i tre dagar som drillat oss i lydnad. Både lydnad, brukslydnad och BSL lydnad!     Hon har dessutom brutit foten så det var osäkert om hon skulle komma då det var så tätt inpå!...

Av Ingela Karlsson - 30 juli 2014 20:15

Ja nu är det länge sedan igen! Önskar jag hade mer tid att blogga. För jag gillar att kunna titta tillbaka.   Mycket har hänt sedan sist. Eller inte.  SM gik av stapeln och det var en lång resa. 70 mil enkel. Men Andreas var med upp och farmo...

Av Ingela Karlsson - 8 juni 2014 13:15

Har under våren gjort fyra starter med Viska! Hon har skött sig riktigt bra! Hon är inte i toppform. Hon är tung i kroppen. Det märks i fartmomenten. I april kändes det inte utan sedan.   Undrar om det är så det visar sig saknaden efter Nike? F...

Skapa flashcards