Guldhund

Direktlänk till inlägg 25 januari 2011

KRAV Besök

Av Ingela Karlsson - 25 januari 2011 09:45

I dag skulle vi få besök från vårt KRAV företag. Det biolag som vi ceritfierat oss hoss. Vi blev satta i KRAV karantän först och from 1 juni 2009 är vi KRAV certifierade. Det innebär att man inte får bespruta något och mycket mer därtill.


Vi valde den vägen tidigt då vi vill producera så bra mat som möjligt. Utan gifter och elände. Vi har också valt att inte föda upp dem på kraftfoder utan bara på grovfoder vilket ger en längre tillväxt. Visst vi får dem kvar lite längre än andra, men det känns bättre.

Och jag vet dem som fått lamm samtidigt som oss och inte skickat de förrän nu i januari trots kraftfoder. Så det beror nog mycket på bete och så givetvis.

Vi lägger verkligen ned vår själ i djuren. Pysslar med dem, ser efter dem, går igenom dem en och en, vi gör allt vi kan för att ha koll och ha dem friska.


Jag åkte bort efter att hämtat Sam från skolan. Efter det så for jag upp till gården. Ut med hundarna så de fick skena av sig. Ner mot sjön, i fem hundra blås. Jag är livrädd för denna snö och skare nu. Korsbanden ryker lätt i detta underlag.


Han skulle komma 15 men kom redan kvart över 2. Han hade inte varit hos oss förut. Det är ponägen att inte samma ska komma varje gång.

Han frågade om hur vi löste allt vid lamning, parasiter, kraftofder osv...


Han log och skrattade när vi sa alla hade namn.... Han kollade på alla våra flockar. De ska se till så att de har det rent, att de är rena, har tillräckligt stora utrymmen, att de får gå ut och in, att de ser skötta ut, att de är klipps EN gång per år m.m


Vi fick godkänt på allt, med orden att vi hade väldigt god djurhållning!


Sedan vi började med att bli KRAV senare delen av 2007 har vi haft blankt papper på allt! Det känns så underbart skönt. Vi är väldigt glada över det måste jag säga. Och det återkommande är att vi har rena djur och väldigt god djurhållning!! Det är det bästa betyg vi kan få tycker vi!


Så i dag är vi glada!!!


Efter det blev det kaffe hos Lorna. Jag tog ut hundarna och lekte med dem. Viska fick ett kort pass. Vänster halter och helt om halter. Lite framsteg. Hon är helt vild nu.

Mera lek och bus efter det. Jag tror alla 6 varlie nöjda efter det.


Sedan hem. Lagade mat till oss.


Andreas åkte och köpte årets första semlor (för mig och Sam) detta år för att fira denna dag!


Kvällen avlöpte med att torka blodkrov till hundarna. Ska användas i morgon!


För i morgon drar vi ingång ännu en kurs. Lite nya människor från stan ska börja. Jätteroligt! Så i morgon är det jobb 15-21 med kurser och dessinnan med djuren!


Fått ett roligt samtal i dag med. Jag hoppas det blir så nu.

Och min vän däruppe! Håll tummarna!

 
 
Carina och Atena

Carina och Atena

26 januari 2011 10:44

Vad skönt att allt blev godkänt. Men ni är så måna om era djur så det är väl ingen som tvivlar att det skulle bli något annat än godkänt. Djuren har har tur som har hamnat hos just er.

http://www.atena-lindy.blogspot.com

Ingela Karlsson

29 januari 2011 00:05

Tack Carina. Att få plus på djurhållningen är det optimala!!! Kram

 
adelia

adelia

26 januari 2011 10:44

Blir så glad för er skull att ni är godkända som krav företag..:)))Gott att unna sig semla o fira detta,har inte ätit nån än men ska ske innan jag åker till Thailand iaf;)Har läst i fatt lite i bloggen nu är du verkligen effektiv bloggare,jag hinner ju knappt med ditt tempo;)Fina bilder med tagna m din fina kamera.Håller med tummarna för ditt roliga samtal..;)..kram

http://www.nogg.se/kungsvikstorpsbianca

Ingela Karlsson

29 januari 2011 00:06

Ja nu är jag bättre bloggare än dig!!! Men du kommer igen och då blir jag sämre. Det är bra att vi varvar lite....

 
Ingen bild

Lorna

26 januari 2011 13:08

Blev inte ett dugg förvånad att ni fick godkänt ! Många djurägare skulle behöva gå kurs hos er för att se hur bra djurhållning ser ut!! Självklart ett grattis i alla fall ! Kan se henne i sin himmel med ett nöjt leende på läpparna :) Kramen

Ingela Karlsson

29 januari 2011 00:04

Tack Lorna.
Ja hon ler nog och med spänning ser vad det ska bli av det hela!

 
Lisbeth och Zack

Lisbeth och Zack

26 januari 2011 18:45

Grattis till att ni vart godkända. men är inte det minsta förvånad. fick du inga extra plus för att du är så godhjärtad och omtänksam mot dina djur. en liten guldstjärna i kanten . Du får den av mig. Jag vill också gå kurs hos dig för att du är en sådan duktig och lyhörd inte bara mot djuren utan även mot oss förare.
stor med beroning på stor Kram

http://sheltizack.se

Ingela Karlsson

29 januari 2011 00:03

Du är så snäll Lisbeth. Du får mig att känna mig som du beskriver mig!
Jag fick nog inget plus i kanten för det, men för vår djurhållning!!
Det vore så kul om du kunnat gå här! Oj vad skratt vi skulle ha tillsammans! Men ni är så duktiga så ni behöver väl inte gå på kurs!!! Och du har ju en riktig stjärna i Zack med!

 
Ingen bild

Lotta Östlund

27 januari 2011 12:20

Härligt! Förvånad är man ju inte att ni fick godkänt. Tänk om alla tog hand om sina djur som ni:)

Ingela Karlsson

29 januari 2011 00:01

Tack Lotta. Vi jobbar så det känns rätt, inte bara pengar. Jag vill sova om natten med!!

 
lena,millie,ebba

lena,millie,ebba

27 januari 2011 16:20

Skönt med "blanka papper" det är så det går när man månar om sina 4-benta !!! ;o) Semla lät perfekt att fira med

http://www.goldentjejenmillie.se

Ingela Karlsson

29 januari 2011 00:00

Tack. Ja det är verkligen skönt att de ser att man lägger ned sin själ i dem!
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela Karlsson - 26 januari 2015 23:02

För er som missat det har jag en ny hemsida och en ny blogg!   Ni hittar mig på: www.ostanvindens.wordpress.com   Välkomna dit! ...

Av Ingela Karlsson - 9 augusti 2014 13:30

I går var det Kanalettans första tillfälle!   Det gick riktigt bra i alla fall och duktia ekipage!   Tack alla inblandade som hjälpte till!   Segra tar en fluga!     I måndags när jag tränade Segra gick det inte bra! Dessa geting...

Av Ingela Karlsson - 5 augusti 2014 14:45

Nu är helgens läger avslutat!   Vi har haft Frida Wallén här i tre dagar som drillat oss i lydnad. Både lydnad, brukslydnad och BSL lydnad!     Hon har dessutom brutit foten så det var osäkert om hon skulle komma då det var så tätt inpå!...

Av Ingela Karlsson - 30 juli 2014 20:15

Ja nu är det länge sedan igen! Önskar jag hade mer tid att blogga. För jag gillar att kunna titta tillbaka.   Mycket har hänt sedan sist. Eller inte.  SM gik av stapeln och det var en lång resa. 70 mil enkel. Men Andreas var med upp och farmo...

Av Ingela Karlsson - 8 juni 2014 13:15

Har under våren gjort fyra starter med Viska! Hon har skött sig riktigt bra! Hon är inte i toppform. Hon är tung i kroppen. Det märks i fartmomenten. I april kändes det inte utan sedan.   Undrar om det är så det visar sig saknaden efter Nike? F...

Ovido - Quiz & Flashcards