Guldhund

Direktlänk till inlägg 29 januari 2011

Närhet

Av Ingela Karlsson - 29 januari 2011 20:45

I dag var jag hemma på fm och styrde.

Gått prommis med hundarna. Gillar inte skaren då det är lätt med korsbandsskit i detta väder... Viska drog av sig andra korsbandet förra året, som höll på att ävntyra SM, och det första korsbandet året innan det i detta väder.

Går ner sig i fart, vrider och tar i fullt.... Hualigen.. Nej tacka vare vet jag lössnö! Det älskar jag i mängder!


Varit hos djuren. Oh vad tackorna som ska lamma är tillgivna. De vill ha närhet så det bara skriker om det. Man ska kela och klia dem, de går efter en, puffar undan varandra bara för att de ska fram. De är runda om magen nu. En del i alla fall. Vi experimenterade lite i år med med betäckningn i första gruppen. Vi får se hur det slår ut. Inga juver fyllda så än men lite förändringar är det på en del.


Här har Skoja hoppat i olovandes med Viskas leksak.


  


Halmade lite boxar inför lamningen.


Sedan blev det ett pass med Skoja. Hon har inte fått träningsvalla på en vecka nu. Vi har styrt lite och bråkat lite om saker, så jag ville låta det nya smälta in lite. Och jag efter att ha analyserat  i dag så tror jag det har hjälpt.


Fick ett bra tips av Karin S om höger och vänster som jag har kört. Och det tycker jag har gett utslag faktiskt.

I dag tog hon rätt alla gånger utom 2 tror jag. Körde kort hö och vä med. Det är svårare för henne, hon gör det skitfint men jag måste diskutera placeringen av henne. Anna, läser du detta så ring när du har tid!


Moltas nytrimmad! Tack Lorna du är en pärla.


  


Det vi har bekymmer med nu är att hon går upp fint i fösningen men hon nöjer sig med att hålla dem i stället för att pressa dem. Det beror inte på feghet kan jag ju direkt säga... Utan hon eyar fast sig bara! Och om jag då skuffar upp henne så är hon helt blockerad på dem.... ANNA RING!


Gjorde sedan lite balans, att hon ska föra flocken mot mig hela tiden. Är en grupp om 30 djur styvt men ack så följsamma får. Här får hon verkligen belöning för att hon är så rätt. I den gruppen med gamla tackor får hon jobba mer med att flytta dem, de står som istodar. Riktigt riktigt nöjd med detta i dag! Hon höll dem så fint mot mig. Mer än nöjd. Í gam tack gruppen har det varit tungt då de bara strulat. Då får vi inte den träningen jag vill ha. För nu tänker jag verkligen träning!


Men som sagt i dag, kändes det förbaskat bra med min lilla stjärna.


Jag längtar till alla vall kurser jag kommit med på!!! Kommit med på ännu en i februari! Lycka säger jag bara!


Kommer inte ha råd att tävla Viska knappt så jag lägger all min tid på Baby!


Detta ska bli Babys år! Viska får kliva åt sidan lite så jag får utbilda lillstrumpan lite. Det är ju tiden med som saknas.


  


Efter det blev det kaffe hos Lorna och Puttan fick pannekaker som hon hade beställt via SMS förut... Ny stekta....


Sedan kom C och T hit och vi åt en god middag som Carro gjort. De tog med sig maten hit. Praktiskt för oss med alla hundar. Luzzarna trivs inte borta. Gott sällskap och goda skratt!


I morgon är det en ny dag. Vi hoppas på solsken, ett par plus så lite snö försvinner. Kursar lite på em med!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Syrran

30 januari 2011 22:56

Vad är det jag läser!!!!!????? Du ska ju tävla SM m Viska i år!!!!!!!!!!!!!!!

Ingela Karlsson

3 februari 2011 12:11

J då jag ska tävla Viska men jag ska satsa på lillan. Viska kommer också tävlas men vi får vad tiden medger. Vallningen är viktigast i år!

 
Ingen bild

syrran

30 januari 2011 23:04

Så fin Moltas är! Gillar nedersta bilden! Vem saknar inte Belleza...Tänkte på henne för en timme sedan när jag såg en viss sak. Men jag förstår ju att du saknar mer. Vissa saknar man mer än andra.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela Karlsson - 26 januari 2015 23:02

För er som missat det har jag en ny hemsida och en ny blogg!   Ni hittar mig på: www.ostanvindens.wordpress.com   Välkomna dit! ...

Av Ingela Karlsson - 9 augusti 2014 13:30

I går var det Kanalettans första tillfälle!   Det gick riktigt bra i alla fall och duktia ekipage!   Tack alla inblandade som hjälpte till!   Segra tar en fluga!     I måndags när jag tränade Segra gick det inte bra! Dessa geting...

Av Ingela Karlsson - 5 augusti 2014 14:45

Nu är helgens läger avslutat!   Vi har haft Frida Wallén här i tre dagar som drillat oss i lydnad. Både lydnad, brukslydnad och BSL lydnad!     Hon har dessutom brutit foten så det var osäkert om hon skulle komma då det var så tätt inpå!...

Av Ingela Karlsson - 30 juli 2014 20:15

Ja nu är det länge sedan igen! Önskar jag hade mer tid att blogga. För jag gillar att kunna titta tillbaka.   Mycket har hänt sedan sist. Eller inte.  SM gik av stapeln och det var en lång resa. 70 mil enkel. Men Andreas var med upp och farmo...

Av Ingela Karlsson - 8 juni 2014 13:15

Har under våren gjort fyra starter med Viska! Hon har skött sig riktigt bra! Hon är inte i toppform. Hon är tung i kroppen. Det märks i fartmomenten. I april kändes det inte utan sedan.   Undrar om det är så det visar sig saknaden efter Nike? F...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se