Guldhund

Direktlänk till inlägg 23 februari 2011

Harjakt

Av Ingela Karlsson - 23 februari 2011 22:45

I dag så har Luzzan fått jaga! Det har inte varit mycket jakt på grund av snön, kylan och så sjöarna!


I jan var det ju i stort sett jaktförbud på allt vilt med hund. Vilket inte alla följde och de mörkade. De borde inte ens få kalla sig jägare. Så respektlöst mot djuren.


        


Det tog tid innan sjön var ok då snön kom före kylan... och vi har vatten runt hela gården i stort sett...

Och så har det varit vääääldigt kallt.

Luzzan skulle gått elitprov i december men det blev ju då inställt o grund av snön och kyla! Jaja vi får hoppas det blir fler chanser!


I går hämtade Snören henne. För Witch skulle tar han henne kvällen innan då blir det inte så kännbart för Witch som inte får jaga, men som blir galen när hon inser någon ska jaga... Ja jag är larvig....


Luzzan ryck

        


I dag i alla fall var -20 på morgonen! De skulle släppa lite senare om det blev varmare. Och det blev det så de släppte på fm.


Och hon fick upp en hare efter tio minuter tror jag. Den jagade hon bra. Och de fick skjuta den för henne. Snören dessutom!!! Det var extra kul! Första haren i år!


Luzzan i ett nötskal! Öronen...


Men det som var annolrunda var att hon brydde sig om bytet! Annars skiter hon i det, luktar knappt. Men denna dag så luggade hon den döda haren som en stolle. Så Snören fick ta bort henne från den! Och då blev hon galen när de skulle gå till brasan, hon hoppade och bet efter den! Så han fick ta på kopplet för han skulle kuknna rädda den! En i varje hand.... Tokfia.

Det blev lite paus och seda släpp igen. Fick upp snabbt igen.

Även denna hare fick sätta livet till. Usch egentligen... Inte Snören men han hade sett den men den satte sig bakom en buske för honom!


Luzzan i sin vardag


Så jag tror de var nöjda med dagen. Temperaturen var -9 grader så det var ju okej. Det blev inga långa drev innan de sköt för att det var lite kallt.


Har vi otur var det årets sista jakt med henne, eller säsongens!


Luzzan är en underbar tik. Hon är bra exteriört, och hon är en utmärkt jakthund! Vilket hon har bevisat både på jaktprov och i det vardagliga livet!Jag är oerhört stolt över henne. Jag tror hon är  en av dem i kullen som är duktigast på att jaga. Kanske Tora ligger bättre till än henne. Hon var en klippa tidigt.


Men vi kan inte ta åt oss äran för den injagningen utan det är ju husse Lennart som gjort det superfina jobbet med henne!


Här är ett kort på dem tillsammans den dagen de lämnade henne åter till oss. En sorglig dag då vi alla grät. Det var så otroligt starkt och sorgligt! Jag tror hon än i dag sörjer dem! Och de henne. Men så starka de var, så själviska! Jag är så tacksam mot dem!


Snören kom hem med henne. Hon var trött men nöjd och Snören med! Tack för att du jagar med henne!!

Tack Tåbbe för att vi fick låna söta Cindys pejl! Då vår laddare försvunnit...


Fick ett samtal från ett varmt land från en kär vän. De hade det bra och B har det bra här sa jag! Njut!


Mina duktiga praktikanter jobbar på. De är duktiga och jag uppskattar dem!


I morgon är det valla, veterinären, simma, Sam på hockey, det är vad jag vet för stunden!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela Karlsson - 26 januari 2015 23:02

För er som missat det har jag en ny hemsida och en ny blogg!   Ni hittar mig på: www.ostanvindens.wordpress.com   Välkomna dit! ...

Av Ingela Karlsson - 9 augusti 2014 13:30

I går var det Kanalettans första tillfälle!   Det gick riktigt bra i alla fall och duktia ekipage!   Tack alla inblandade som hjälpte till!   Segra tar en fluga!     I måndags när jag tränade Segra gick det inte bra! Dessa geting...

Av Ingela Karlsson - 5 augusti 2014 14:45

Nu är helgens läger avslutat!   Vi har haft Frida Wallén här i tre dagar som drillat oss i lydnad. Både lydnad, brukslydnad och BSL lydnad!     Hon har dessutom brutit foten så det var osäkert om hon skulle komma då det var så tätt inpå!...

Av Ingela Karlsson - 30 juli 2014 20:15

Ja nu är det länge sedan igen! Önskar jag hade mer tid att blogga. För jag gillar att kunna titta tillbaka.   Mycket har hänt sedan sist. Eller inte.  SM gik av stapeln och det var en lång resa. 70 mil enkel. Men Andreas var med upp och farmo...

Av Ingela Karlsson - 8 juni 2014 13:15

Har under våren gjort fyra starter med Viska! Hon har skött sig riktigt bra! Hon är inte i toppform. Hon är tung i kroppen. Det märks i fartmomenten. I april kändes det inte utan sedan.   Undrar om det är så det visar sig saknaden efter Nike? F...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se