Guldhund

Alla inlägg under februari 2011

Av Ingela Karlsson - 21 februari 2011 10:00
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Ingela Karlsson - 20 februari 2011 10:15

I dag har det varit en tung morgon. Våra sista lamm har åkt.

Det är inte roligt och jag vägrar vara med. Jag är så tacksam att Andreas accepeterar det, att jag slipper den delen. För där går min gräns. Våra söta fina lamm som vi tagit hand om och vårdat med hela vår själ och hjärta.


I dag skulle Fly åka hem till Anna igen. Hon skulle hämta henne halv 11. Så de ringde och sa när det var grönt så jag inte skulle behöva se eländet.


Vi började med att valla ett pass på några av de sparade tacklammen. De ska säljas och sparas som vall flock. Så vi har räddat några....


Jag började med Skoja. Och jag fick en del bra tips av Anna som vanligt. Vad man ska tänka på, pacering osv....

Tycker hon gick ganska bra.


Vems dotter kan detta vara...

 

Och vems dotter kan detta vara... OBS hon har inte skadat tackan. 


Qajsa, snart 2 år GK VP. Skojas helsyster från första kullen S. Dimma / T. Joe  

  


Hon tog ut söta Lily ett pass. Tyvärr var inte fåren så rörliga som hon behöver. Men hon har utvecklas och hon är så fin! Jag gillar ju de riktigt bruna....


Lily

  


Lilla Fly kom ut och gick ett pass. En het dam men fin stil. Jag gillar henne skarpt, mest för hennes goa sätt tror jag!!! Hon är en liten svart och vit råtta som är snabb och kvick med lite humör!


Fina fly 8 mån på dagen


Sedan ner till flocken i Bellevue. Först fick vi kaffe hos Lorna. Tack för din gästvänlighet Lorna!!!

Där tog vi ut dem en stund på apellplan.... så nu får vi extra störning där tjejer...


Skoja gick ganska bra där med. Fick arbeta med att gå ut vidare flanker eller hur man ska skriva. Inte ett lysande pass av mig som förare.....


Anna körde Lily ett pass och även Qajsa ett pass.


Skoj med flocken.     


Sedan var Anna tvungen att åka mot jobbet igen på Valla. Medans jag fick mer besök av Marion som ska köpa 7 tacklamm av oss.

Vi åkte upp till de andra igen och så körde vi hennes vuxna två pass och hennes valp fick komma ut ett kort pass bara för att få se fåren.

Skoja fick ett kort pass och det gick skapligt, felen ligger på mig.... inte henne.


Sedan hem för nu var jag lite halvfrsuen. Varit ute i 6 timmar. Tack Lorna för filmning på fm!!!



Min underbara Nike. Stollan älskar att leka med isblock och snöblock.... jagar dem, skällerpå dem, biter i dem, bär på dem, kastar med dem.....

Jag kan inte med ord förklara hur mycket den hunden betyder för mig.


Visst är hon bara underbar?

Av Ingela Karlsson - 19 februari 2011 17:45

Ja det är jag! Jag har en underbar familj, ett jobb som jag älskar eller två...  underbar djur och kan styra mitt liv ganska fritt. Jag är frisk och har hälsan. Det är väl anledningar nog att må bra?


 Men..... det är inte bara roligt med det där.... Djurproduktion har en baksida!


     


I dag har vi arbetat med djuren. Delat dem och sorterat dem inför morgon dagen. vi ska skicka våra sista lamm. Vi skickade för fem veckor sedan och fick jättefint betyg för dem. Vi är väldigt glada för dem. Eller glada.... ja ni förstår säkert vad jag menar.


Skoja fick jobba lite med djuren. Inte så mycket då det var lätt arbetat utan henne. Vi fick kaffe hos Lorna och smörgåstårta! Tack!!!! Du är så duktig på det där med mat! Önskar en annan hade det intresset....


Sedan mer jobb med djuren vid stora stallarna. Vi frös som satan. Så vi valde att servera dem hö till natten i stället för att köra foder. Det gör vi i morgon!



Har nu plockat undan de 7 tackor som ska säljas till en tjej som söker vallfår. Och ett gäng till mig själv.

Sedan blev vi bjudna på mat hos Lorna och Conny... Ja jag vet vi är bortskämda till max!!! Hemmagjord pizza som var såå god.


Sam har åkt till Linus över natten. De var här i natt så de skiftar lite. Mig gör det inget att de är här mycket, jag uppskattar det verkligen och så tycker jag väldigt mycket om Linus! En väldigt fin kamrat! Och Nike älskar honom!


Vi har tagit det lugnt. Sett lite på tv. Såg lite på medodifestivalen för jag satt med annat framför tvn. Herregud säger jag bara.... Det har gått ur sig det är ju helt klart..... Ändå kunde jag inte låta bli att snegla på det...


I morgon kommer Kennelmamma för att valla lite med sina troll och jag får mig en omgång med Skoj. Ska bli kul att ses... sedan åker ju lilla Fly hem igen. En underbar liten tik med hjärtat på ett ställe som passar mig...


Av Ingela Karlsson - 18 februari 2011 07:30

I dag gjordes ett par beställningar till butiken. Sorterat lite papper, bealt lite på lantbruket och butiken. Sådan där som måste göras lite då och då.


Sedan åkte jag bort till djuren. Louice var där och  hade gett djuren sin kraft.

Arne med förstås. Vår fina avelsbagge, det är en bagge vi aldrig kommer ta bort så länge han är frisk. Han kommer få gå kvar och betäcka en liten grupp bara för att. Han är helt underbar! Stor som ett hus, gett så fina lockiga lamm och så snäll, så löjligt snäll och har varit i 6 år! Vi köpte honom som liten bebis.


Så här uppför man sig hos Gudmor,.,.,


 I alla fall så skulle vi valla ett par pass. Louice hade redan kört lite med sin söta Tova. Så jag tog min pisk och Skoja och gick in.


Och hon förstod vad hon skulle göra fort tycker jag. När jag fick så långa armar att peka med så blev det ju enkelt för henne.

Hon gjorde riktigt fina flanker om jag får säga! Sedan är ju fållan liten, men det går bra. För då får jag henne att förstå lättare när hon inte har så stora utrymmen och kan busa med mig....=  tänka får i 300 knyck.


Fin balans, gick inte ur linjen på kl 12. Vände huvudet som jag ville. Höll ut riktigt fint! Körde bara ett par minuter då det gick över förväntan.


In med Tova. Hon gick riktigt fint. Hon gick in i vallställning och vi lärde henne gå upp mjukt och fint. Matte måste nog bara vara lite strängare så hon gör det som hon säger. Det var skillnad sedan sist jag såg henne i alla fall!


Dulle äter macka med Gudmor.....

        


In med Skoj igen. Lika fint igen. Fina balanser, ibland lite tajt men då viftade jag lite och då höll hon ut fint igen! Hon gick så fint så både Louice och jag fick tårar i ögonen! Lugnt, lagom tempo, inget rusa, höll ut och framförallt så lyhörd när jag rörde mig lite åt de olika hållen. Jag bröt och gick ur! Så nöjd!


Vilken lite stjärna!


Jag vill påtala igen att vi har piskan som en lång arm, jag slår henne inte och skrämmer henne inte. Utan den är ett redskap bara. Ska jag slå henne för att valla eller få henne träningsbar då ska jag lägga av. För det kan inte vara meningen med detta, Jag skriver det igen för att folk tror kanske att man har piskan att slå med! En del har piska, en del har petflaska med grus, en del har flärp, man kan ha olika saker.


Fin stil


Sedan for vi till Söderköping för kurs! Vi körde i tre timmar. Och jag tor alla var nöjda för de jobbade så bra och de skrattade...

Synd jag inte hade filmkameran. Vi har torrgående lite då och då på prgrammet. Nu var det dags igen. Men det är bra.


Sedan körde vi lite ff, och mycket fartmoment.

Vi skulle sett filmningen sedan förra veckan men jag valde att vi skulle träna som stollar då vi kunde vara inomhus. Kolla på film kan vi göra sedan.

Mycket nöjd med dem. Det som känns extra kul är att vi kommit framåt med A ljud. Tänk vad det lilla kan hjälpa!


Sedan hem i full rulle. Svida om. Fixa med det sista inför Sams disco. Ner till skolan och så förbereda. Ungarna var superduktiga. De hade gjort scheman och så, så allt var klart.

Vi har tur i denna klass, det är aldrig problem att få i hop folk! Det var tre mammor och tre pappor och när jag åkte hem blev det fler pappor!


Hem, tas emot två hundar, och leverera två hundar. Så hur eller hur så har vi tio hundar hemma, haha man bor i ett dårhus, med glädje.


Bianca finner sig här. Hon bor i flocken med katter och hundar. Sköter sig exemplariskt.


I morgon är det jobb med djuren hela dagen. Kapa ved med. På söndag är det dags för våra sista lamm att åka. En fasansfull dag.

Av Ingela Karlsson - 17 februari 2011 22:00

.... är en del av vad min dag inneburit.


Louice tog djuren på morgonen. Lyxigt.

Sedan begav vi oss till Söderköping för träning i ridhuset.

Vi var 6-7 st som kom. Viska var inte kul. Hon har spårat ur helt och hållet.

Vi körde i alla fall en del moment med blandad kompott.


Fria följet är en katastrof. Hon är på, ljudar, för långt fram....

Men vi har en plan och jobbar efter den. Får Viska säga sitt tror jag hon tycker att jag går för långt bak, och inte hon för långt fram. Eller jag, det var husse som kom på att det var så....


Konskicken var inte bra. Fin fart men hon stod lite här och där. Men det rättade till sig. Det är en av hennes starka saker annars.

Fina rutskick. Lite för hög fart kanske jag kan tycka eftersom hon ska hinna stanna med....

Fjärr.... går bra efter lite repetioner! Då får hon rätt tyngd på rätt ställe. Men hon är inte säker men jag ser att hon kan!

Vittring... Ja vad ska man säga.... Fel fokus på fel plats resulterade i....full fart ut och nosade och tog in fel pinne, 2 gånger........ Då sa jag till henne lite lugnt att skärpa sig, och då gör hon en superfin analys! Hon kan detta moment så bra men oj vad hon kan slarva när fokus är på fel plats...

Metallen, körde tempo ut och upptag. Det var bra i alla fall.


Just nu tycker jag det är jättekul att träna, men inser att om vi ska tävla i SM måste jag komma underfund med vart hennes lagom knapp sitter.

Hon har eskalerat, och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Frågade lite på kursen i helgen men fick inte direkt några tips på det. Det är nog svårt utan att se henne.


Just nu känns SM inte inom räckhåll om man säger så..... En glad BC har jag men vart räcker det? En som kan skälla i fria följet, pipa av hets i starter eller konskick eller rutskick... eller vid alla apporteringar.... Vet inte domarna kommer gilla det rikigt. Min fina galning!

        


Efter det så for vi till Norsholm för att simma. Spolning då vi varit i ridhus.

Nike 2*10

Skoja 2*15 

Viska 2*20

Alla hade streamern på som vanligt och utan flytvästen.

Adelia kom med kaffe. Hon skulle lämna Bianca hos mig då hon ska bo hos oss ett par veckor! Louice simmade med Skoja ett pass och Viska ett pass. Det gick jättebra och hon lärde Skoja vända åt rätt håll i ena änden. Tack Louice!

Alla 3 blev schamponerade i nya schampot. Hoppas det blir bätte med klådan nu.Viska och Skoja får lite bekymmer med den efter simmet. Nike märks det inte på. Ingen klådschäfer som tur är.... hihi


    


Sedan hem som en stolle. Svida om och bort till stallarna. Claes skulle komma och scanna våra får. Vi hade inte tänkt göra det. Men så skulle vi scanna ungtackorna för att veta om de var dräktiga eller inte. För efter det skulle jag behålla ett antal ungtackor för att valla på under året. Men vi gjorde så att vi scannade alla i fall!

Bianca har varit med och hittat en gårds läckerheter....Hon går fritt med de andra.



Och jag kan bara citera Claes; Ja fertilitetenär det inget fel på!

Vi har 100 % dräktighet!!!! Gissa hur nöjda vi är! Speciellt då Claes säger att det kommer nog bli sämre med lamm i år, kommer inte håg varför men han sa så! Förra året betäckte vi 115 tackor och 2 tomma. Nike och Cindy var det som inte fick lamm. Sedan var det allmänt babbel och prat!


     


Sedan hem för att göra det som ska göras hemma. En del tvätt blev det.... usch!


I morgon är det kurs och på kvällen har Sams klass disco. Och jag är klassförälder så jag har handlat till det och så. Vi ska vakta med på kvällen förstås.

Louice och jag ska valla på fm med. Jag ska prova med spöt i dag, ha den som en förlängd arm. Ska bli spännande att se om hon kommer i håg att tänka runt och inte tänka FÅR.


Och du, nu har du varit dålig på att lämna en kommentar!

Av Ingela Karlsson - 16 februari 2011 12:00

I dag var det kurs hela dagen.


Mina praktikanter är sjuka båda tyvärr. Men nu går det mycket elände, jag hoppas jag klarar mig återigen.... MItt immunförsvar och jag är ganska överens om hur man jobbar. Nu blir jag väl däckad bara för det....


Nancys perrovalpar. Den ena äter den andr!

          


Kurs kvart i tolv. Vi körde en stund i kylan. Sedan var det in i stugan för filmtittning! Vi filmade lite förra veckan som vi nu skulle kika på. Väldigt bra tycker jag för då får de se hur det ser ut och hur jag ser på det.


Oftast tror jag de tyckte det såg bättre ut än det kändes!


Efter den kursen var det unghunds klass 1-2. Gick bra. Vi delade på dem i två grupper. En ff grupp som gick upp på parkeringen och andra halvan var kvar på plan och jobbade med momenten. Mycket nöjd med dem. Ser stora framsteg på alla,  de nya speciellt. De har fått andra verktyg och det har hundarna köpt till 100 %. Kul!


Avslutade med stadsgruppen på kvällen. De fick jobba på rejält i kylan. Men jag tror alla var nöjda även där. De kommer framåt för varje gång!


Sedan for jag hem. Ganska trött efter en lång dag och lite sliten från gårdagen då det blev sent och lite sömn och ute en kall dag!


Just det den nya hunden. Hon heter Fly och är Annas ungund. Hon följde med mig hem för att socialiseras lite grann. En import från Wales som Anna köpt och räddat livet på. Hon ska få vara med mig till helgen och se den stora världen och umgås med hundar och människor! Hon ska inte stanna hos oss.

Det är en urgo liten tik med mycket fart i.


Av Ingela Karlsson - 15 februari 2011 21:45

I dag ringde klockan tidigt,., Pratade i telefonen med kennelmamma till strax efter 1, släckte halv 2. Upp halv 6...


I dag bar det av till Linköping till en gård hos Fam Swanberg. Dit kom en av Sveriges mest framstående vallhundsförare

Jag visste inte om han skulle passa mig, men fick en plats och tog den. Passar det inte var jag på det klara med att jag kan säga i från.


     


Han frågade vad jag ville med kursen. Jag sa att jag ville ha hjälp med att hon är tajt i flankerna. Och det var hon tyckte han.

Vi skulle lära henne att ha respekt för pisken. För den är bra att ha som förlängd arm, inte att slå med! Men man måste få henne att förstå vad jag har den till.

Mina första ord var: Du får inte röra henne, rör du henne går jag härifrån.



Han köpte det och han hjälpte mig att få henne förstå vad jag ville. Hon blev ödmjuk och samarbetsvillig på mina villkor. Tänkte inte bara springa till fåren utan började tänka stort runt och fint. Hon satt frågande länge innan hon började försöka lista ut vad jag ville. Men sedan provade hon sig fram!!! Det gillar jag, jobbar lite så lydnanden med.


Andra passet gick riktigt fint. Hon snappade snart vad det var som vi ville. Hon blev så lugn och fin. Fin i balansen, lätt att ta ur balans. Bara underbar att se! VIlken skillnad på hennes attityd mot fåren!!!!


Kennelmamma. Hon har betäckt fina Icka, Skojas halvysster med en intressant hane....


        


Jag är mycket nöjd med kursen, trots mina fördomar....


Sedan gillar jag inte allt....


Sedan blev det en tur till ÖoB för att handla till barnens disco på fredag. Årets första disco och våra barns sista disco på denna skola.... hualigen han börjar bli stor, men jag blir inte äldre.....


Skoja trött


  


Med mig i dag hade jag Mariett, en av våra två praktikanter. Louice var sjuk i dag och missade denna dag som jag vet hon sett fram emot! Men Mariett var med. och hon var så snäll och hjälpte mig och servade mig. Känns jättekyxigt med en handler med...


Sedan hem, och i dag var jag mör efter denna dag!


Ja just det ja, jag har med mig en BC hem också. Cirka 8 månader. Får se hur det går.


Här är det gränsfall att damen tänker springa och inte tänka arbete...

  

Av Ingela Karlsson - 14 februari 2011 22:15

I dag så blev kursen inställd, den försa i alla fall. Det var -14 grader,,,, lite för kallt. Och i den gruppen är de tlite mer känsliga hundar, eller sådana som inte älskar -14 grader. Vilket jag förstår...


I andra gruppen så är det hundar som inte bryr sig om vädret.


Just de ja! I dag började mina två praktikanter hos mig, eller oss.

De ska vara med i arbetet i 3 veckor. Dert ska bli jätteroligt och lära dem lite om företagande och kurseverksamhet. Vi har ju fler infallsvinklar på det hela.


Vårt nya hus!!


              


Kursen kvart i tolv blev av. Det blev fritt följ i ett antal minuter, en del fick torrgå för att hitta rätt med sina fötter. Bra var det i alla fall!!

Sedan blev det lite plats i dryga 1,5 min. För en del är det inlärning av klass 2 så det blev lite belöningar där. Såg bra ut. Sedan fika.


Sedan ut igen i kylan som nu bara var -8 grader. Så nu var det ganska varmt och soligt!!


Vår Gulleben, som är en hund...

Nu blev det arbeta på olika saker för olika ekipage. Men bla. rutan, ink med stå, apportering, steg ff, vändningar m.m

Ett bra pass där alla arbetade på bra måste jag säga. De är duktiga tjejerna!


Så här kommer det se ut när jag ska svänga sedan...



Eftr det gick tjejerna en promenad med sina hundar och sedan åkte vi till fåren. Där hade de små rivit staketet för att komma in till sina mammor.

Härliga djur.... de går i olika flockar beroende på lamning för fodrets skull. Så det blev omplanering. Dela dem igen, ta in dem och så fick Andreas och Conny komma och fixa med el i stället för att vara i huset...

Vi delade dem igen... Tur vi har märkt upp dem med lite grön fin färg.... Så det var snart gjort.


Visade tjejerna rutinen med djuren. Diska vattenbyttor varje dag, osv...

Och att inte glömma fina Arne!


Så vackert, jag blir helt hänförd...


Blev ett pass med Skoj med. Tar högrer och vänster riktigt bra nu. I dag tycker jag hon kunde göra drivningen på ett bra sätt, fast det blir korta ena.

Balansen går bra fast det blir lite brett spann med tanke på lite för stor flock. Fast de är ganska bra att valla på i alla fall.

Lite Get Up träning i balans.

Ett bra pass med henne! Min baby....


Sedan stressa hem för Anki stod och väntade på mig. Vi skulle till Nancy och kolla på valpar! Och Anki skulle få sin Alva trimmad.


Och medans Nancy trimmade henne så tog jag hand om den fina Prinsessan Rakel som fick bli borstad UTAN att det gjorde ajajajajaj....


Valparna var inget söta!!!! Och vad söt den ena var, eller alla men en speciellt. Men inte fint utan svans!!!!! Jo det är de i alla fall. de ser så festliga ut med sin rynkiga päls. Hur söta om helst, som små korvar! Tog lite kort. Vi får se vad det blev av dem. Lite mörkt var det nog.


Vi fick kaffe med. Tack för det Nancy!!!

Beställde träningssaker av Bracke. Hoppas det kommer på onsdag..... NANCY!!!!



Sedan hem för att ta hand om Sam som har ont i skallen. Stackarn. Han var till och med ute för en stund sedan och ville ha något mot skallen banken. Då är det illa....


Usch har knappt sett honom i dag!!! Men han har fått sin present från oss i alla fall!


Nu kväll. I morgon upp halv 6. Ska på vallkurs i Linköping för Mosse. Ska bli intressant. Kameran är laddad och klar...


Ett intressant samtal i kväll.


Natti

Skapa flashcards