Guldhund

Alla inlägg under februari 2011

Av Ingela Karlsson - 13 februari 2011 10:00

Var dagens fråga... flertalet gånger...


I dag gick jag upp tidigt för att göra lunchlåda.

Skulle på kurs hos Heléne och Anders. Adelia skulle också dit. Och ho har ju alltid med sig så massa mat så jag tänkte jag blir nog hungrig med så jag stekte köttförs kl 7 på Väskan var packad och jag hade kvällen tagit ett svårt beslut att lämna Nike och Viska hemma. Skoja skulle få följa med då hon är lite osäker på andra hundar. Och då kan det vara bra att inte ha med sig de stora att gömma sig bakom.


     


Tankade..... tyst Adelia.... tankade och for till Söderköping för att plocka upp henne och Bianca. Hon skulle ha bilen där då det var årsmöte på klubben sedan.


Vi for mot Hundungdom... Och vi kom fram... det är ju bra.

Kursen började med teori. Vi tog in hundarna med tanke på det var 16 minus...


Sedan var det praktiskt. Vi var med som åhörare. Alltis intressant om man kan plocka några guldkorn hos andra till sin träning.

Nu tränar vi på väldigt olika sätt men man kan göra om det så det passar en.

En intressant dag var det.



Sedan hemåt mot Söderköping för att åka på årsmötet! Jag sitter i valberedningen och i rå har vi letat efter en ny ordförande och en ny sekreterare.


Det gick smärtfritt. Ny ordförande är nu Ann Hertzman och ny sekreterare är Maria Bodin. Jag tror det blir jättebra. Man behövre ha in nytt blod i styrelsen med jämna mellanrum. Inte för att de gör ett dåligt jobb utan för att kanske förnya sig lite. Vår styrelse gör ett bra jobb och sliter hårt för klubben. Och med Ann vid klubban kommer det säkert inte bli sämre!


Djur i deras rätta element! Vi har just nu foder under tak till dem men de vill ändå vara ute! Men det är klart de är ju utedjur. Det är fördelen med KRAV ska du vara med där måste du bland annat kunna erbjuda dem utevistelse, så de kan välja själva. Men de måste också kunna gå in om de vill.


     


Vi fick god smörgåstårta! Jag passade på att träna Skoja lite med störning inomhus. Men det bekommer henne inte så. Hon hamnade lite i trans på halterna då kastade hon sig ned på perfekta lägganden! Haha så söt hon är! Men det justerades och så gjorde hon rätt. Lite vändningar blev det med. Hon verkar inte påverakdad av miljöerna. Duktig tjej!


Sedan hem med Lorna. Där vankades det saffranspannaka. Var jättegott! Sedan hem för att se solsidan.


En lång men rolig dag. Många goda skratt, tex när Heléne visade språng och sprang omkring!


En fin dag med mycket roligt och med goda vänner som ger så mycket energi. Kan man ha det bättre? Nej tror inte det...


I morgon är det kurs om det inte är för kallt.


Av Ingela Karlsson - 12 februari 2011 23:00

Vilken underbar dag det har varit!

Solen skiner allt den kan, fin ny lössnö som ligger och bara är fin! Man kan ha det sämre!!!


I dag har vi jobbat med djuren igen. De rackarna hade hoppat fram och åter till varandra.... ja först hade de raserat staketet.....

Så Andreas fixade det och vi delade dem igen. Den ena gruppen är nu grön märkt för det ska gå smidigt OM det händer igen...


Jag gick igenom tackorna igen. Ser bra ut. Men inget på G ännu.... De är för rara i alla fall! Kelar och styr med dem. Svårt att gå ut från dem! Manna är en riktigt kelgris. Hon går efter mig och buffar. Hon får säkert tre i år igen!

3 är en för mycket. Skulle inte vilja ha finull för de kan få fyra och fem med. Inte ovanligt med många små.

Jag skulle önska att alla får 2 var. Gillar inte trillingar. Det tar så mycket på tackan. Men där går gränsen för vad vi människor kan bestämma!


Men nu till det roligaste!

Vallade med Skoja på unggruppen! Hon gick så fint!!! Vi har nött höger och vänster nu på Karin S :s sätt. Och i dag testade hur det satt sig!

Hon tog alla höger och vänster alla gånger!!! Även hö och vä! Tog ligg kommanona varje gång! Get Up fint som bara den. Där jobbar vi med att gå i gång i balans och inte stress. Jag bara är så nöjd.

Jag arbetar med mig själv att tänka träning!!!! Och det har gett resultat!


Hur läcker får man vara? Inte partisk....

    


Jag har varit inne 5 korta pass under hela dagen tror jag. Alla har gått bra! Inne körde jag baa drivning.

Stallet är en gammal ldugår med foderbordet kvar, så det är som ett U kan man säga. Och då körde jag på fem tackor. Bara fösning rakt, det har hon svårt för men jag hade lina så jag kunde få henne göra rätt utan bråk.

Och träning av hö och vä. Perfekt där inne. Trångt och då blir det lite så automatiskt!


Körde lite drivning men de var lite springiga då. Men jag ska göra det med hink nästa gång! Men Skoja skötte sig! Hon tänke annorlunda nu tycker jag, lite i alla fall, när de springer från henne.


    


Sedan till utegruppen. Lite balans. I dag var de lite tröga men hon jobbade upp sig och de fick flytta på sig. Lite tröga var de stunder men hon eyade dem eller hur nu det stavas... och de flyttar sig fast det kan ta lite tid. Fast jag låter henne trycka försiktigt så de får gå. Eftersom hon gärna vill nypa till dem så är det bra för henne tror jag att få ha tålamod. Eller Anna?


Ja hon bara kändes så där bra. Vi var ett team och hon tog sig tid att kolla vad jag tyckte... Jag var helt extas!!


Stilfull flicka!


    


På tisdag är det kurs för Mosse. Ska bli så roligt! Är ännu mer taggad efter i dag. För det är säkert mycket fel man gör fast man inte vet det, så är det ju inom lydnanden, och det är säkert inte annorluna här.


Vi halmade till ena gruppen med. Och den andra ska med få det närmsta dagarna.

Denna utsikt har våra får, den är väl inte helt galen?


Efter det var det hem och duscha fort som ögat. Vi skulle på bio! Ja ni läste rätt!!!!

Jag har inte varit på Bio sedan Mamma Mia!! Haha...

Vi åkte till Gusum för att se Åsa Nisse. Mamma och Gun var med!

Filmen var ju en modern version av Åsa Nisse. En bra film fast jag trodde den skulle vara bättre.

Det var roligt bara att komma iväg hela familjen. Det uppskattar jag.


Sedan hem igen.


I morgon är det kurs. Adelia och jag ska vara åhörare hos Anders och Heléne. I fritt följ. En rolig dag hoppas jag. Jag hoppas jag får med mig något nytt hem.

Ska bli roligt att se Heléne igen! Var länge sedan nu. Har med en överraskning till dem!


Fina Sussi! En klar favorit! Lite bekymmer med sina klövar..... Men vilken dam!! 

  

Av Ingela Karlsson - 11 februari 2011 22:30

Laura svarar redan på medicinen!!! Jätteskönt. Hon har fått en akutmedicin som ska dropaps 3 gånger per dag. Och redan i kväll så har det stannat av. Det ser inte så aktivt ut längre....


Pappersjobb på fm, lite orders har lagts.

Sedan blev det att ta sig in till Söderköping för kurs i ridhuset.

Perfekt. I dag har vi filmat fritt följ och 4 moment till. Ska bli spännande att kolla på det sedan. Väldigt nyttigt att göra det.

I dag har vi fått goda skratt då vi har justerat steglängd och lite annat hos förare.


Herregud vilket härligt gäng. Den ena är galnare än den andra... och jag helt normal,.,.,., eller inte,.,...

En bra träning i alla fall. Jag gjorde för egen del ett rutanskick. Skitbra!

Innan jag åkte hem i snön fick Skoja gå fot 52 meter, rakt, en halt och med belöning! Duktig tjej.



Lite fika och prat hanns med också.


Sedan hem i snövädret. Men vägarna var ganska bra. Kunde åka i bra takt hemåt.


Väl hemma så var jag inte hemma utan i Bellevue hos Lorna. Det var ju massage i kväll! Jag ville vara i början så jag får medans nyporna är hårda... och det var de!

Inte skönt alls kan jag säga men jag vet det blir bättre. Hoppas vissa muskler slutar krampa nu. Irriterande! Jaja nu är vi som nya, både Andreas och jag!


Stort tomt det gillar jag


Sedan blev det babbel och goda skratt. Högg lite på Lorna om hennes städdille. Men det är bara vänligt tugg.... Jag uppskattar henne verkligen.

Vi har mycket roligt i hop och vi är goda vänner.


Kvällen har spenderats med att se Let´s Dance. Jag tycker det är bra avkopplande underhållning. Mina favoriter är Tina och Frank. Heja heja....

Andreas har styrt med allt möjligt under dagen.

Han har styrt en del i huset denna vecka. Vi vill in nu!!!!

Men det tar tid och det får ta tid. Så vår vilja får stå i skogen och växa ett tag till. hihi


Sams rum


Men jag hoppas jag kommer trivas lika bra som jag gör i detta hus. Och att grannarna är bra och vettiga. Jag tror de är det. Jag vet ju vem dem är men det kan ju vara skillnad att bo bredvid varandra.

En vet jag är hundrädd så det kan ju bli intressant.

Vi ska hägna in tomten givetvis. Jag vill inte ha hundarna springa och störa grannar. Smita kan de ju göra men jag vill ha staket.


Vårt sovrum



Det finns ju lite andra hundar runt om med så det är nog lugnast med staket.

Får hoppas de inte kommer in på vår tomt, för då blir det kanske inte så kul... med en flock om 6 individer... hualigen...


  Blå Salen...              



Av Ingela Karlsson - 10 februari 2011 19:00

I dag har det varit en hekstisk dag!

Dagen började med att få upp Sam och han till skolan. Mamma kom med Laura som skulle till Norsholm i dag.


Jag drog in till Söderköping för att träna i ridhuset. Vi var ett glatt gäng som var där i ovädret.

Jag körde Skoja en stund. Hon har väldigt fina lägganden men har svårt i fria följet med svängar. Hon fattar inte alls vad jag menar.... Men vi jobbar på. Har ju inte bestämt mig för hur jag ska göra med hennes lydnad... Måste ta tag i den tanken. För att vara rättvis känner jag. Funderar lite till.... i alla fall under feb så får vi se... Men jag jobbade lite med pinnen och det går lite bättre. Tugg men hon börjar förstå att jag vill ha den och att hon inte ska flisa den....


Min baby och jag myser... Så här sitter hon ofta...


        


Viska då-.... Ja herregud. Hon har ju mognat och blivit mycket starkare mentalt. Förutom ljud. Men i och med det så är hon inte den där lilla enkla BC flickan som man kan peka ett finger åt om man blir arg. Nu får jag säga till henne på skarpen när hon flippar ur och bara gapar och studsar eller gnäller och skäller. Och det sitter i en miljondels sekund. Sekunden efter är hon galen igen. Så hon är ganska svår nu. Måste hitta ett sätt att balansera upp henne.

Körde ff med henne. sådär. Metallen. Kanon!!! Vittring bra! Rutan. Jättefint. Konan..... fint men ljud....

Lite delsaker i dummen. Ganska bra. V svängarna känns inte bra men de ser bättre ut på film än vad de känns. Det är ju bra, men de måste bli bättre.


Monstret


Nike fick göra metall apporten. Hon älskar den. Lite stadga och annat smått.


Guldhund äter sin favvorätt. Ärtsoppa á la Agnetha



Sedan for jag till Norsholm i uselt väglag.

In i simmet. Hade med fyra i dag... herregud.

Nike fick simma 2*10, Skoja 17 min, Viska 2*20 min. Var lite sen så Skoja fick bara 17... alltid sen...

Sedan bad och duscha,. Ja Skoja fick duscha innan simmet.... Får.... Undrar om man får simma med en bondhund..... Även om hon är schamponerad både före och efter så lukatar hon får! Haha en äkta bondhund det där.


Sedan rasta dem och in med Laura. Och det var som Krister sa. Hon hade en ögonsjukdom som ska behandlas på det sätt han trodde, men han ville ändå en specialist skulle kolla. Han är bra den där karln. Kan mer än många andra. Fast en del inte fattar det och ändrar sig beroende på saker.


Adelia försöker duscha Nike,,, med blandat resultat....


 


Nike vill hålla i den.....


     


Laura skötte sig exemplariskt. De droppade olika saker i ögonen, pappersremosr hit och dit. Men hon satt där.

Nu livslång behandling. Ska på återbesök snart för att se hur hon svarar! Fått lite olika saker.


Sedan mot Söderköping till apoteket. Ta ut lite medicin till Laura. Sedan till frissan där Sam satt. Sedan till Krister efter Witch nya recept på ny medicin. Hon ska nu äta en kaliumbesparande medicin. Får se hur det går. Lite oroligt är det ju att byta medicin på henne. Min lilla valp.... Förstår inte hur vår familj ska klara sig utan henne den dagen hon inte finns mer. Det är en oerhört speciellt hund och oerhört bortskämd på annorlunda sätt. Men väldigt bortskämd. Usch vaddå måla faan på väggen om det redan nu... Men åh vad jag älskar denna lilla hund!


Vår knäppa Safira. Helt övertygad om att hon på allvar har en utvecklingsstörning. Men ack vilken bedårande go katt!


Sedan till apoteket igen.... tog ut medicin. Sedan till Sam hos frissan. In och betala. Han blev skitbra i håret!


Sedan hem..... Pust...


Jag älskar snön!!!! Det är för tidgt att den ska bort. den måste ligga kvar in i mars lite.... sedan puts väck! Det går fortare om det är ljust.... då kommer våren snart...


Hej och hå!



Av Ingela Karlsson - 9 februari 2011 21:00

.....har dagen varit! Med lite modifikation...


Dagen började med att Sam åkte till skolan. Mamma kom med Laura. Skulle till Krister med henne. Med hennes ögon. Jag har nog råkat ut för lite av varje, men just ögon kan jag väldigt lite om. Så då får man gå till vet! Med en gång och inte vänta....


Lauras ögon ska nu kollas på av specialist. Krister sa vad han var nästan säker på vad det var, men han ville en speciallist skulle kolla. Han ansåg sig inte så pass uppdaterad så han vågade behandla. Smart....

En bra veterinär helt klart. Han råder och avråder. Sedan finns de de som inte förstår....  hihihi Kryptiskt? Aha.... nu är jag med....


Han slog en blick på Nike och kände igenom henne. Tycker hon rör sig bra, tar för sig kraftfullt. Musklat på sig. Skönt att allt man gör för henne ger utdelning!

Det blir ngr timmar i bilen och på simmet för att hålla henne fin. Värt varenda mil olch krona.


Sedan på kurs! Vi skulle ha träningen i ridhuset i dag! De två senare kurserna fick bli inställda för vi inte fick tag i ridhus för dessa tider. Men vi är glada för att den första gruppen kunde träna. Ett bra pass med många skratt och god träning. Vi filmade igen. Alla filmade sina 2 första moment och inkallning.

Har kollat på filmerna och ser många fina saker!!


Körde sedan Viska. Adelia filmade lite och jag jobbade med mina vänster halter och svängar, och heltom halter och svängar. Får inte till det.

En vittring. Ja vad ska man säga. Jag gör den svår gällande lukt.

Far ut och tar en, fel, springer mot mig en meter och inser att det är fel! Vänder tillbaka, spottar pinne, ny analys rätt pinne! Fint in!

Gör om. Så fin!!!!

Ink med stå och ligg. Gör mina delar och kedjor. Vrider sig lite i positionen! Annars fin fart och fint stopp.

Metallen. Jösses vad hon griper den snabbt!!! Fullt ös!

Rutan. Slarv vid konan. Fint in i rutan. Inget stopp eller så.

Nöjd med passet. Men jag måste få henne i balans innan jag kör för hon är för på. Hon piper, gläfser och är allmänt stollig.


Skoja fick lite position. Lite fotgående. Ett par ställanden. Jobbade med pinnen. Ett framsteg där!


Hem. Sedan är det ju allt det som är. Ni vet ju hur det är!


En tanke till ang gårdagens inlägg det här med att ha saker, ha djur.

Det är alldeles för många djur som far illa. Människor som ska ha för det är gulligt eller häftigt eller för att man vill ha.....

Det sista jag hörde för ett par dagar sedan var att en kanin hittades inlindad i en knuten plastpåse och slängd i en papperskorg. Hur kan man göra det?


För mig innebär djurägandet bla. att ge mitt djur det den behöver. Det är jag skyldig.

Ge den mat som den mår bra av. Ge den motion och stimulans som den kräver. Inte bara låta dem gå på tomten. Har jag en schäfer eller BC behöver den mer än om jag har en papillon. Kan inte bara tänka på mig själv, utan måste ta hänsyn till mina djur. Ge den kärlek och ett gott hem. Ta den till vet i tid.

Det är några saker som är viktigt för mig.


I morgon ska vi träna ett härligt gäng i ridhuset. Ska bli kul. Ska träffa Lottas lilla Enzo för första gången. Hur söt är han tro?

Sedan är det sim och vet tid med Laura igen, koll av specialist.

Sedan ska Sam klippa sig och jag fara runt på ärenden.

Full rulle!


Tycker livet rullar på bra. Jag är nöjd och trivs med tillvaron. Har goda vänner och familj.

Kan man begära mer?







Av Ingela Karlsson - 8 februari 2011 22:15

I dag började bra men jag tappade tålamodet. Och det var ju mitt fel.


Skulle valla med Skoja. Skulle ta in cirka 34 tackor och plocka sedan ut ett gäng om 7-8 st.

Gomidda!

In gick ju bra men ut! Jag tror jag höll på  att få spader! Fick inte ut dem, antingen alla eller inga!

Jag kände att jag höll på att få ett spel.

Det slutade med att jag i alla fall fick ut 4 tackor. Som blev som galna och vill inte vara med! Haha vilken syn..

Körde höger och vänster. Men jag var irriterad då de rev grindarna ett antal gånger då de trodde de andra var på andra sidan grinden... vill bara påtala att grinden går att se väldigt bra igenom och jag såg inga tackor på andra sidan....


När jag går upp i stress och blir arg inom mig, känner Skoja det med en gång och vallar helt utan min hjälp.. Hon blir stentuff och odräglig!

Alldeles för sent inser jag att jag måste gå ur fållan och lugna mig, och Skoja.

Sagt och gjort. Ut och andas lite..... efter 5 min var det bra igen så då körde vi!


Det gick rätt bra. Hon slår över lite i bland i balansen! Men hon jobbade bra med dem och klarade höger och vänster ganska bra. Vi tränade på att gå upp sakta och vara lugn. Duktig tjej!

Lite fösning i snöre. Vi arbetade med att gå lite rakt...

Slutade nöjd med passet.

Sedan fodrade jag de andra tackorna med. De skulle klämmas igenom och kelas med förstås!


Jag har funderat över lite saker sista månaden. 


Jag har stått på egna ben sedan jag var 16 ungefär då jag flyttade hemifrån. Visst har jag fått låna pengar om jag behövt. Men jag ville klara mig själv. Och betala tillbaka.

Jag har skaffat mig många djur, ja för att jag älskar djur! Men jag skulle aldrig låta bli att behandla för att jag inte kan betala!

Jag har inte skaffat fler än jag kan försörja och ta hand om, ge den vård de har behövt.

Ska man ha djur om man inte kan ge den det den behöver? Om jag inte har råd att hjälpa en tacka vid lamning ska jag hålla på med det då? Om jag inte har råd att ta ut vet. till hästen för en skada, ska jag ha häst då?  Om jag inte har råd att på min hund, ska jag ha hund då? Om jag inte har råd att fodra en häst, ska jag skaffa en till då?

Vem bestämmer allt det? Tyvärr ingen mer än den som är i tanken.


Jaja Efter vallningen så blev det kaffe hos våra bästa hyresgäster. Sådana skulle alla få ha!

Trevliga, ärliga, vänliga, nära till skratt, aldrig strul med hyran, bara sådär som man önskar alla var.

 Gott med kaffe var det i alla fall! Hundarna var med så klart.

Sedan blev det hemgång!


Sam och Andreas åkte på hockey. Nu tränar han med sin rätta grupp. Han får beröm för att han har öga för spelet!!! Det har han från mamma. Haha


Andreas styr i huset allt han kan. Snart kan det bli lite jobb med målning för mig! Längtar!!!


I morgon är det kurs med ena gruppen i ridhus igen! Perfekt. Ska ta ett pass med mina igen! Sedan ska de få springa som stollar med....


Jag måste få säga bara att man kan ana att våren närmar sig. Det är ljusare längre, sett lite sol, det bara känns så för dagen!

Är det inte underbart så säg!!!


En kram till er alla där ute, även till er som inte fötjänar den, för det är ni som behöver den mest!


Av Ingela Karlsson - 7 februari 2011 09:45

I dag for jag till ridhuset för att ha kurs.

Vi skulle träna fritt följ i dag med filmning. Sara skulle filma, erbjöd sig! TACK!


Vi kör de fritt följ var och en, jag kommenderade. De andra fick jobba på i alla momnet utom hopp.


Vi gick igenom rutan och de provade det igen med klass 1 hundarna. Anna jobbade med apporten. Och jag tror vi fick till en bra sak på henne. Ska bli spännande att se nästa vecka!

Vi gjorde en plats som jag tycker gick bra. Trots hästlukter och det som hör häst till...

Vi hade en häst med inne på arenan. Det gick bra. Hundarna brydde sig inte och hästen tittade lite i början men sen inget.

Efteråt stannade jag och körde mina ljus.

Viska.... vittring. Fel pinne först. Sedan klockrent 2 gånger. Inget tugg eller omtag.

Filmade fria följet. Hon var långt fram, märktes i v svängar. Vi jobbar med det fortfarande. Körde dummen. Viska kunde bara sitt... hihi det som hon haft så svårt med. Men jag körde på och fick till ett par bra stå där hon fick direktbelöning.

En inkallning med stå. Bra och avslutade med en rak. Bra.


Skoja.... Ja är hon trög eller gymnast? Vi arbetar just nu med att man kan svänga. Vi har inte gjort så mycket ännu men nu är det dags med svängar. Hon kan gå en bit framåt nu rakt. Och göra ok halter.

Höger sväng.... ja är ställer jag frågan igen.... trög kontra gymnast.

varje gång jag försökte göra en höger halt, spå hoppar hon rakt upp i luften 1,5 meter och sedan sätter sig direkt i position......

Likaså åt vänster. Jag skrattade bara åt henne. Ni ska se hennes blick. Hon tror på fullaste allvar att man gör så! Och när belöningen inte kommer blir hon frustrerad och gör sattyg...


I dag fick jag mig en funderare.... Ska jag träna henne i lydnad eller inte just nu? För ska jag det måste jag göra en del jobb rejält nu under grundarbetet. Och inte bara köra lite för det är kul... för då blir det så tufft att ordna till detta nästa år när jag tänkt starta henne....

Har jag tid till det? Annars är det nog bättre att inte göra det alls. För denna hund krävs lite tanke med.... allt går snabbt fel och fort eller snabbt rätt och fort... Finns inget mellan läge,,,, Måste fundera lite över det....


Jag funderar på...


Jag körde lite läggande under gång. Pang! Där är hon stabil tror jag. Inget klart men bra. Ställandet. Där har vi bara gjort ett par stycken med hjälp. Tränar stadga och återgång där...

Vi jobbade med upptassg. Inte hennes starkaste sida... Haha ni ska stollen. Hon kastar de i luften till mig, medvetet uppåt! Hrmf... jag vet precis nr hon började med det.. mitt fel.... Snabb dam det där....i bland....

Men i dag tror jag vi hade ett litet litet genombrott. Men det tuggas. Så det ska vi ta tag i strax,,,,

Våran största brist är fria följet. Där måste jag lägga krutet om jag ska,,,,

Apporten är inte att tänka på i dagsläget. Ska lära in kontakten först där....


Mycket jobb är det OM jag ska göra det nu.... eller 2012?


På väg hem for jag till Djurbergs, sedan till Jofotex. Där min bil blir påbackad.

Sedan hem, svida om. Bort till djuren. Har kommit två tackor fel så vi flyttade dem till rätt grupp.

Märkte dem, räknade igenom dem och så. Allt lugnt.... Ful Bollis börjar inte se smal ut...

Hem och så duscha. Iväg på Medial kväll. Avkopplande. Vi gjorde en meditation vi inte gjort förut. Jag gillar inte att meditera, men denna var super!

Jag kunde verkligen koppla av och göra det jag skulle. Perfekt.

Av Ingela Karlsson - 6 februari 2011 08:45

I dag har Andreas jobbat på i huset. Är en del gjort och en del kvar om man säger så....

Jag var förbi och det som händer nu är inte sådant där som man ser bara WOW vad det är gjort mycket. Men om ngr steg kommer det bara att smälla till. För då ser man att det är det arbetet som tagit tid men inte synts på samma sätt.


Det är gjort en del i de flesta rum, men inget klart. Snart är det dags för lite målning och så. Det närmar sig i alla fall. 

Vi stressar inte alls. Vi bor bra och jag vill inte att Andreas ska ta död på sig för att han alltid ska vara där.

Och är han där så får jag ta allt annat, allt hemma. Det gör jag väl i och för sig ändå när jag tänker efter. Men för Sams skull är det bra att han är hemma med.

De har ju hockeyn ihop, och det är viktiga dagar! För dem båda.


I dag var sista dagen på allmänkursen. Det gick bra. Vi hade en inbjuden, en man med en sch hane som var lite stökig...

Det hände lite saker som vi inte fått fram förut. Det gav oss ett riktigt bra tillfälle att ta tag i problemen. Det gav kursarna många ögonblick att läsa hund på.

Hinna läsa alla kroppsdelar på dem, de viktiga i alla fall.

Vi pratade om det här med att lita på hunden, sin egen status osv. Vad det har för påverkan för hunden.

Jag tror nog att de fick med egna ögon se vad det gör med våra hundar!

Ett mycket bra pass måste jag säga! Tror det var det bästa på hela kursen!


På kvällen blev det att laga mat. Till Sams stora förtjusning blev det stuvade makaroner och falukorv i ugn!


I morgon är det kurs. Har bokat om det till ett ridhus då det inte går att beträda planen! Så det ska bli skönt. Jag tror jag kommer åka till ridhuset varje vecka nu för att komma i gång ordentligt. Viska har tapapt en hel del under våran slö tid.


Om jag läser hos många andra som ska tex tävla SM i sommar, de tränar alltid, varje dag, året runt.....

Så är inte jag. Jag tar pauser och vilar helt. Tappar jag inspiration ett tag så lägger jag ned en period. Jag kan nog inte säga mig vara så ambitiös. Men jag trivs....

Men nu tar det ju lite tid att få i gång henne, det är ju priset jag får betala.... hihi





Skapa flashcards