Guldhund

Direktlänk till inlägg 11 april 2011

Min stjärna

Av Ingela Karlsson - 11 april 2011 16:30

I dag började dagen med två kurser. Båda gick bra. Duktiga förare förstås!!!!


Sedan for jag hem och pakcade om. For ner till Brevisnäs. Där var Peter Nillson och hade vallkurs i dagarna två. Tyvärr kunde jag inte vara med på det då det var fullt, men jag fick erbjudandet av Peter att köra privat för honom efteråt. Och det nappad jag på.

Så jag ringde och frågade Laila och Kristoffer om jag fick låna får på kvällen. Och det fick jag!

Tack för det, vad generöst av er!


Skoj under uppvärmningen!

            


Men jag var där efter 13 så jag var med under eftermiddagen och tittade på de andra och pratade en del med.


Jag var nere ett pass på tackorna på gärdet och körde lite själv för att värma henne lite..... eller blåsa ur henne. Hon gick ganska bra, lite snäv och så. Men lydig. Det gillar jag att hon har blivit så lydig på mina ligg kommandon!


En fantastisk instruktör som lärt mig mycket, om mycket.


Sent om sider blev det min tur. Jag värmde upp själv i fållan medans Peter avslutade med gruppen. Han kom sedan och sa att han tjuvkikat på oss och berömde Skoja för att hon har verkligen fått fina balanserade flanker. Det gör mig glad! För vi har tränat på det i fålla, jag har varit stenhård på att hon måste släppa rejält.


Sedan frågar han hur långa hämt vi gjort... Hämt säger jag lite dumt.... Vi har inte gjort några direkta hämt... kanske 30 meter?? I hösts var hon för liten och nu har det varit vinter....



Jaja säger han. Ut med henne på gärdet. Vi börjar med att ställa upp på 150 m. Gulp.. men då valde hon fel flock.... hon tog den som var i hagen bredvid..

Vi flyttade fram så vi stog på 100-120 m. Hon klippte det direkt och gjorde ett jättefint hämt. Jag påminde henne en gång om att hålla ut på sin linje. Och det gjorde hon. Kanske lite snävt bakom. Jag kände hur jag bara strålade av lycka!



Hon drev dem till mig. Vi körde ett par höger och vänster flanker. Pratade om hur vi skulle lägga upp det, vad jag gjorde för rätt och fel och han sa återigen vad duktig hon är! Vi konstaterade att hon är lik sin mamma. Mjuk, fin, lyhörd.


Sedan gjorde vi flera hämt med henne. Längre och längr Hon jobbade som den värsta hunden. Sista hämtet vad 250 meter. Och hon gjorde det jättefint! Fint släpp i starten och sedan bara som en gud!


Jag stod som i trans och bara tittade! Peter stod och höll fåren, och när hon kommit dit och drev dem till mig gick han efter och såg ur som en strålande sol!


Det är som ljuv musik att titta på henne säger han! Hon såg lika glad ut som jag kände mig! Jag fick mycket beröm för min egen utveckling som förare och Skoja fick massor med beröm som hund!



Han ger mig några ord om henne och mig som gör mig glad och nästan tårögd. Men jag behåller det för mig själv. Det är något jag kommer bära med mig.



Jag var tvungen att i mitt gläjderus ringa Kennelmamma och berätta. Jag hoppas hon blev lika glad som jag var!


Skoja är min lilla valhunds stjärna. På grund av att hon är är min första vallhund kommer hon inte komma upp på den nivå hon skulle kunna göra med en erfaren förare. Men det har jag inte dåligt samvete för. Utan jag ser mig som lyckligt lottad att fått en sådan hund i mina händer.


Jag ska kämpa och göra allt jag kan för att ta tillvara på min guldklimp!


En eloge till fam Tiderman som anordnat detta! Underbart trevliga människor, öppna och gästvänliga!



 
 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

14 april 2011 17:30

Vilket härligt vallpass :) Synd att vi gick om varandra men jag kan följa med o filma en annan dag...
Kram

http://flattar.wordpress.com

Ingela Karlsson

14 april 2011 21:44

Ett fantastiskt pass verkligen! På måndag ska jag på kurs igen hela dagen! Stavsjö! Kram

 
Ingen bild

lotta o pojkarna

14 april 2011 18:28

ohh Ingela JAG blir tårögd när jag läser hur duktig hon är Skoj skoj....Härligt kram

Ingela Karlsson

14 april 2011 21:43

Tack Lotta... Ja jag blir också det. Hon är ett underverk i mina ögon! Kram till dig

 
Ingen bild

Cilla

14 april 2011 22:56

Jag är så glad för er skull lilla skoja, så duktig hon är,kram

Ingela Karlsson

15 april 2011 06:51

Tack Cilla. Hon är bedårande! har du smält din fina tävling med Sessa ännu? Skitbra gjort!!! Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela Karlsson - 26 januari 2015 23:02

För er som missat det har jag en ny hemsida och en ny blogg!   Ni hittar mig på: www.ostanvindens.wordpress.com   Välkomna dit! ...

Av Ingela Karlsson - 9 augusti 2014 13:30

I går var det Kanalettans första tillfälle!   Det gick riktigt bra i alla fall och duktia ekipage!   Tack alla inblandade som hjälpte till!   Segra tar en fluga!     I måndags när jag tränade Segra gick det inte bra! Dessa geting...

Av Ingela Karlsson - 5 augusti 2014 14:45

Nu är helgens läger avslutat!   Vi har haft Frida Wallén här i tre dagar som drillat oss i lydnad. Både lydnad, brukslydnad och BSL lydnad!     Hon har dessutom brutit foten så det var osäkert om hon skulle komma då det var så tätt inpå!...

Av Ingela Karlsson - 30 juli 2014 20:15

Ja nu är det länge sedan igen! Önskar jag hade mer tid att blogga. För jag gillar att kunna titta tillbaka.   Mycket har hänt sedan sist. Eller inte.  SM gik av stapeln och det var en lång resa. 70 mil enkel. Men Andreas var med upp och farmo...

Av Ingela Karlsson - 8 juni 2014 13:15

Har under våren gjort fyra starter med Viska! Hon har skött sig riktigt bra! Hon är inte i toppform. Hon är tung i kroppen. Det märks i fartmomenten. I april kändes det inte utan sedan.   Undrar om det är så det visar sig saknaden efter Nike? F...

Ovido - Quiz & Flashcards