Guldhund

Alla inlägg under augusti 2011

Av Ingela Karlsson - 23 augusti 2011 01:00

Jag avskyr dem verkligen. De har nu tagit livet av ännu en hund.


Men jag blir lite förbryllad. Alla vargar som tar hundar, de ska få leva och vi ska akta oss för vargen och så vidare...


Men många av dessa tycker det är ok att köra över huggormen? Hur går det i hop sig?


Varför är det ok? Varför ska inte vi hundägare hålla oss i från skogen där de kan bli bitna? Vi får väl skylla oss själva? Ormarna har ju funnits i mååånga år...

Ironisk? Japp!


Jag vill både har vargjakt och köra över huggisar. 

Körde över en i går olch skänkte tanken till den fina hund som fick somna in på grund av dess släkting. 
Elakt? Nej det tycker jag faktiskt inte! 


I dag vallat. Efter lite missöden hit och dit så redde det sig.


Det är så skönt att alla katterna är här nu! Det fungerar bra med dem som går ut och in. 

I dag har Ulla fått gå ut och hon går ut och in som hon inte gjort annat. Typiskt henne. Men hon lämnar nog inte sin matte denna dam,


Gulleben får vänta med att gå ut tills i morgon i alla fall, så får vi se.


I dag rök nästan Skoja och Viska ihop. Det är bara en tidsfråga. Viska är nog lite fegare i det fallet. Jag tror Skoja kommer gå segrande ur den striden. Vi får se. Vore skönt om de kunde klara upp det där snart.

Jag vet, en del tycker inte de ska få styra det. Men jag kan bestämma vilka som är under mig, vilekt alla ska vara om jag anser det behövs, men jag kan aldrig bestämma rangen dem emellan. Jag gör på mitt vis och det har fungerat bra.


Kurs i kväll. En jättebra kurs med bra diskussioner och tankar!


Skoja började vallningen med att vara lite för på en tacka. Matte har varit gladare! Annars gick hon fint. Har svårt för kort vänster just nu, men tar kort höger fint. Om jag bara kunde lära mig blåsa i pipjäkeln med!!!


 

Av Ingela Karlsson - 22 augusti 2011 22:00

I dag är det sorg. 


Jag fick ett samtal om att det inte gick att rädda henne.


Omrbettet hade förstört hennes organ och hon fick avlivas.


Jag lider med familjen.


Morgonen började med att jag skjutasade Sam till bussen. Och jag hoppades att dagen skulle bli bra.


Dagen blev jättebra för honom. Han hamnade inte i den klassen han ville men det var okej i alla fall.


Håller tummarna för ett bra schema med för han!

Av Ingela Karlsson - 21 augusti 2011 22:00

I går var det kräftskiva i Mixdala. Mycket gott med kräftor, roligt umgänge som vanligt!


I går så flyttade vi fåren med. Men Skoja börjar bli olydig! Tar inte kommandon direkt utan ska bara..... Gillar inte den attityden!


Andreas jobbar med hagarna som måste bli klara. 

Har en dagis hund som är jättesjuk. Måtte det gå vägen. Har gjort vad jag kan, men jag tror inte det räcker denna gång.


Jag håller tummarna för henne.


Hade en privat träning, en ny tjej. Jätterar hund.


Efter det for jag och syrran till Söderköping för att handla till fadderbarnen, eller jag menar Gusum....


I morgon är det arbetsvecka igen!

Av Ingela Karlsson - 20 augusti 2011 21:45

I går efter torsdagens uttag med Valdemarsviks kommun har jag varit i kontakt med Söderköping.


Jag blev runt kopplad tills jag hamnde hos rektorn på Ramunder.

Jag berättade exakt om hur kommunen hanterade våra ungdomar. Hur de resonerade, hur villiga de var att göra det drägligt för landsbygdsbarnen.

Han tyckte inte det lät bra! Han heller.


Han berättade lite och sa att Sam var välkommen måndag morgon. Det var samling 08:10 och de slutade runt 10:30-11 någon gång!


Jaha säger jag lite snopen. Men att papper och det inte är klart då säger jag. Det fixar sig säger han. Det är klart han ska gå här första dagen!


Älg i Sälen... dålig bild... dålig fotograf = Jag


Ringde kommunen med en gång och sa som det var. Hon fick inte en chans att säga nej eller tänk över det här. För jag talade snabbt om för henne vad som kommer ske om de inte släpper honom omgående!

Jag sa ett par väl valda ord om kommunen, deras bemötande, deras sätt att hantera ungarna, deras tider och lite annat. Jag tror hon var glad att slippa fler samtal från mig under kommande 3 år!


Och jag kände mig så glad och lättad! För Sams skull!


Sams åsikt i det här kanske ni undrar över. Allt det här har skett i samråd med vad han vill. Han har velat byta skola förut men vi har sagt i från.

Han är nu superglad och få gå där. Och jag tror det kommer bli bra. 

Han har redan kompisar där, Linus där. 

Vi har mera folk som rör sig åt det hållet om man behöver hjälp med skjuts eller så. Nätverket är större däråt om man säger så!


Så var det klart.


Sam och Viska firar Viskas födelsedag!    


I dag kom vårta vanliga internet i gång. Skönt att inte behöva låna runt....


I går gjorde jag smet och la i hop smörgåstårtor. Mamma fyller år i dag! Så vi har haft lite överraskningsfest hos syrran. Hon blev jätteglad och var så nöjd. Lite släkt och vänner var där. Fina mamma! Det gläjder mig att se henne så pigg och glad!


Safira, Agnes och Zlatan har ju kommit till huset. Och alla tre har gått ut och alla tre har kommit in! Lättnad!


Ulla kom till huset så nu är skräcken här.... Hihi


Nu kräftskiva i Mixdala! See you!

Av Ingela Karlsson - 19 augusti 2011 21:30

I går satt jag ett antal samtal med kommunen.


Sams dagar skulle se ut så här. 4 dagar i veckan: 06:20-16:45 eller 17:45= 10,5 eller 11,5 timma. Varav dryga 7 timmar i arbete. Resterande tid är reser eller väntetid! Kanon bra gjort av SKITKOMMUNEN.

1 dag i veckan 6:20-15:45 eller 16:45.


Om lärarna släpper dem tidigare alla dagar så hinner de med den tidiga bussen, om inte får de vänta en timma.


Inte ens vi vuxna har dessa dagar! För sedan ska de motionera sig, ha fritidsintressen och hinna med alla läxor. Har inte ord för dem


Jag frågade om de inte kunde samarbeta med Östgötatrafiken. Men nej se det gick inte för det har de försökt med i så många år.

Ja men min tanke är ju då att de borde kunna anpassa det efter deras tider. För om barnen kunde börja 08:30 eller 08:35 knde de åka med en buss som går cirka 07:50 och precis hinna ned! Men det finns inte skolskjutsar till.


Men det de inte kan räkna ut som jag lyckats med och jag är inte direkt en smart människa. Är att om de får låg och mellanstadiet att börja 8:10, så kan alla barn åka i en och samma buss på morgonen, och tänk vad pengar de skulle spara på det!


Men för att räkna ut det måste de ju lägga ned tid på våra landsbygdsbarn och det kan ju inte vara bra, de bor ju inte i Valdemarsvik! Id...er!


Jag frågar henne om hon tycker detta är rimligt för dem. Hon säger bara att ja det är så det är. Jag går i taket! Hur dumt får man svara på en skala 1-10????

Så mon nästa fråga är att vi ska bara acceptera detta? Ja svarar hon,  det är så samhället ser ut i dag! 

Jag skulle kunnat str... henne! Tur hon inte var i samma rum!


Hon tjatar om att det inte finns pengar till det ena och det andra i den här frågan. Så jag säger att ja men ni har pengar till att bygga ngt nytt skit  där nere. ( Kom inte ihåg exakt vad det var).

Ja svarar hon det är inte från samma kassa! Ja men för helvete det är ju samma pengar det kommeri från. Och vad är viktigast! Att ungarna har det bra eller att den där kommunben får ngt nytt att skryta med!?

Lägg då lite mer pengar till en kassa för våra landsbygdsbarn!

Hon säger med: Jag förstår det låter lite konstigt. Konstigt svarar jag det låter ju helt sjukt! Att ett bygge är viktigare än en dräglig skolgång för våra barn, vår framtid!


Jag sa åt henne att jag kommer aldrig och jag menar aldrig att acceptera det här. Jag kan gå till Aftonbladet eller vad som helst för att uppmärksamma hur kmmunen behandlar barnen i landsbygden. Och det var ju inte nödvändigt tyckte hon... Som om jag skulle bry mig om det!


Jag säger till slut att jag kommer kolla på andra alternativ. Ja gör det säger skatan och så får vi ta ställning till det.

Ja det har ni nog inget val till tänkte jag i mitt stilla sinne.


Jag är så arg och frustrerad!

Och varför slåss inte föräldrarna för det här? Är det bara jag som tycker det är hemskt? Varför accepteras det bara??


Jag råder er till att flytta barnen! Denna skitkommun är en SKITKOMMUN med stora mått mätt!


Det har alltid varit så att alla pengar ska gå till Valdemarsvik, Gusum och Ringarum ska bara dra in skatt till dem men inte få ngt åter.  Se bara på badhuset.


Bara de får lägga ned det i Gusum så kommer det att byggas ett i Valdemarsvik, det är jag övertygad om, för det finns det pengar till. Att bygga ett helt nytt i ställt för att renovera och sköta det som redan finns. För det ligger ju helt fel placerat enligt de där inkompetenta id.......!


Låter jag arg? Ja det är jag. Jag ber om ursäkt för mitt språk. Men lider ni av det så läs det inte!


Av Ingela Karlsson - 18 augusti 2011 15:30

Valdemarsviks kommun är en riktigt skitkommun!


Sams klass har alltid varit en lite stökig klass, från dagis och uppåt.


Jag och fler med mig har kämpat mot kommun i många år att vi behöver mer resurser i klassen, andra lärare. De de hade klarade inte av dem. Tack gode gud att Birgitta kom in och räddade upp lågstadiet skapligt. Fast vi behövde mer redan då.


I mellanstadiet var det en ren katastrof. Lärarna stod och viskade till barnen. För det skulle inte behövas pratas högre.... Jag var med och satt länhs bak och jag hörde inte ett ord! Konstigt att ingarna gjorde annat efter ett tag.

Lärarna var för stela såg inte varje individ för den den var. Utan det blev värre och värre.


Hösten 2009 började Janne Linné. Wow äntligen en som kan säga i från åt dem. Han blev sjuk. Vilket var så tragiskt. Men för vår klass blev det kanon. För då kom Magnus SKaneby in i vår klass. Och vilken lärare! Jag har inte ord för vad han har gjort för oss, för Sam. Vilken underbar människa.


Han röjde om med ungarna, satte krav och visade dem att han brydde sig,älskade dem för den person de var. Han räddade klassen. Det är vi många som är eniga om.


Han har kämpat med oss, med Sam och stöttat och hjälpt Sam på ett sätt så det kan göra mig tårögd när jag tänker vilket engagemang han har lagt i vår son! Och i alla andra barn med!

Han kom in i sista minuten. Fortfarande med noll resurser så fixade han det. En ung och otroligt bra lärare. Han slet med vår klass. Kan inte säga att det är kommunens förtjänst. För de har ju inte pengar till ngt. De hade inte ens pengar så våra barn kunde komma ner till hockeyrinken i Viken. Men de i Viken kunde använda de flitigt! Snacka om att lägga pengarna i ett område! Men där hade vi Sune Andersson om är helt otrolig med ungarna. Han bjöd dem på turer ned!


Denna kommun har alltid struntat i våra barn på lnadsbygden. Det är bara denna Valdemarsvik som gällt.


I alla fall så har Magnus varit anledningen till att Sam gått kvar i skolan här. 


Han har gjort allt. Och lyckats. Han har engagerat sig i så mycket med Sam. Han har sagt saker som gjort att man nästan blir tårögd om hur han ska få honom att klara det eller det. Vilken lärare. FInns det sådana? Är han verklig!


Han såg varje barn för den person den var! Inte på ytan utan den person de var inuti! Det har aldrig hänt förut i den skolan. Jo BIrgitta. Men inte de andra de haft.  Tänk om han kunde fått följa med dem på nästa resa med!


I dag har jag suttit med kommunen i telefonen flera ggr. Och jag är inte gladare kan jag säga! Rapport om det i morgon!

Av Ingela Karlsson - 17 augusti 2011 21:00

... mera kurser...


I dag startade vi upp två grupper igen.


Och så roligt det var. Massor med babbel och skratt var det. Underbart att se alla igen. Vad glädje det är i det här med att träna hund!


Båda grupperna skötte sig jättefint! Mycket glad!


Har haft diskussioner om hur kommunen tar hand om våra barn!


Sam ska åka 06:20 på morgonen. Vara i Ringarum 07.05 . Ta buss till Valdemasvik 07:10. Vara i Viken 07:32. Börjar 08:20...


Hem. OM de släpper dem tidigare hinner de med bussen 15:40, hemma 16:45. Om inte, tar han bussen 16:40 och hemma 17:45. Det blir antingen dryga 10 timmar eller dryga 11 timmar.... han är 13 år....


 


Sedan gnälls det över att de inte rör på sig, de måste röra sig mer på fritiden, de ska orka med alla läxor, de ska ha aktiviteter och hinna sova.


När ska de orka med det andra? Har vi vuxna arbetsdagar på det viset?


Har tagit ett par varv med skolskjutsarna. Bara det är en katastrof hur de lägger upp det. Kommunen borde skämmas att inte använda Ringarums som alltid haft skolskjutsarna. Andra året de inte har det!


Så i morgon ska det tas ett varv med kommunen igen. För jag kommer aldrig att acceptera att han har så långa dagar. Aldrig. Han ska ha ett liv, och få vara ungdom med. Det kan inte vara meningen att han ska gå i skolan 7 timmar om dagen och ha 3-4 timmars restid per dag?!


Varför reagerar inte flera föräldrar på det????


Vad säger ni tycker ni det låter klokt på en enda fläck?


Så dagen har inte bara varit bra...


Men det avslutades med att Lorna var så snäll och informerade mig om dett vargjakten är inställd,,.... pga EU! Jag spyr.


De kunde ju får ha lite varg bland sina ungar och tamdjur och boskap! Så får vi se om de var lika pigga då på att ha alla dessa vargar ströva och ta våra djur!

Jag har inte ord för vad jag tycker om det här. Det är inte ngr fina ord från Bibeln det kan jag lova! De orden kommer från varmare ställen.




Av Ingela Karlsson - 16 augusti 2011 20:45

Jaha nu har Länsstyrelsen sagt ja till Skyddsjakt!

 Äntligen. Synd de inte kan jobba snabbare så det kunde ha sparat våra djur lidande och sorg. SKyddat djurägaren från dessa syner som man ska mötas av och leva med.


Skriken från fåren som ligger skadade... Det är nog sådant som gör att man kan bli galen!


Nu hoppas jag i alla fall att går igenom och att denna individ får somna in snabbt som sjutton!


Startade upp stadsgruppen i kväll. Herregud säger jag. 


De var inte kloka... haha på ett bra sätt. De skrattade och babbalde som tokar!


Jag tror de tyckte det var roligt att träffas hela gånget igen.


De var svåra att styra upp!


 

Ovido - Quiz & Flashcards