Guldhund

Alla inlägg under november 2011

Av Ingela Karlsson - 14 november 2011 00:15

Denna låt tål alltid att lyssnas på. Så vacker. Men denna varsion sjungs av ett väldigt ungt par. Helt enastående! Jag ryser!


http://www.youtube.com/watch?v=bblSFm9pZls&feature=share


Annars har det varit full rulle i dag! Kursat till 14 och då kom Heléne med sitt järngäng. Det var så långe sedan vi sågs!!!

Men nu skulle vi valla ett pass i alla fall med hennes Mick. Hon körde lite lydnad med sina båda BC killar medans kag avslutade kurserna.


Sedan gick vi ut i vallhagen med Snygg Mick! Han är så fin att titta på. Jag hjälpte till med det jag kunde.

Vi var helt överens om att det är en svår sport och att det tar tid att veta hur man ska placera sig som förare, titta på får och hund, tajming och allt vad det nu är. Flanker hit och dit... släpp hit och dit... Hahaha


Vi hade i alla fall en tevlig eftermmiddag! Lite babbel och fika hanns med. Många diskussioner med. Roligt!

Heléne bjöd på fikabröd, tack för det!


Nu ska vi se om vi kan träna lite lydnad i hop med och så valla lite med förstås! Snygg Mick är väldigt vacker att se på när han vallar.


Sedan iväg på medial kväll! Var så där. Och sedan hem till Anki som gjort iordning sitt kök med hjälp av Evelin! Det blev superfint!!! Blev en timmas babbel där!



Ett kort på Katta och Fajt jag tog som blev bra.  Synd jag inte kan redigera bilder!!!! Vill lära mig det. 

Av Ingela Karlsson - 13 november 2011 23:15

JRF håller på att bilda en hundsektion igen. Jag satt i den för många herrans år sedan! Får mig att inse att jag har ett par år bakom mig... eller?? Nej kan inte vara möjligt!


I alla fall hade Ewa Zander dragit i gång en kurs denna helg. Jag var injuden som instruktör i dag. Det var allmänlydnad som stod på tapteten.


Det var ett riktigt härligt ochn spralligt gäng som jag tog mig an!

De had riktigt fina grunder på sina hundar redan.


Det var en blandad grupp, ett par omplaceringar som hade med sig olika tunga ryggsäckar. Men oj vad duktiga alla var!

Alla hundar gjorde stora framsteg och mattarna fick många aha upplevelser med deras egna ord sagt!


Jag fick läsa utvärderingen sedan, och alla var mer än nöjda! Jag blev verkligen jätteglad!


Jag fick ett omdöme som satt sig i hjärtat: Jag har gått så mycket kurser med mina hundar, men det här är den klart bästa!

Det värmde! Det gör mig glad och man älskar sitt jobb ännu mera!


Jag försöker verkligen att arbeta individuellt rakt igenom, det är det viktigaste. Att se alla hundar och förare för den de är, vad de har för förutsättningar, har för önskemål! Att lyckas med det ger mig en kick!


I slutet av dagen var kursarna helt slut. Både mattar och hundar. 

Vi avslutade med lite fika och roliga samtal!


Ev kanske det blir en till kurs den 3-4 dec med julbord på fredagen. Pris 900 kr med hotell, julbord och kurs. Alla är välkomna! Är ni intresserade så mail amig ska jag vidarebefordra det till Ewa.


En bild på Moltas tikvalp som finns i Österrike tror jag!


 

Av Ingela Karlsson - 12 november 2011 13:15

Det blev sent i går. Jag la mig halv 3.

Carro och Tommy sov i Sams rum. Nike lägger sig vid vår tröskel. Vi har rummet mitt emot Sams.


Så fort han rör sig mot vårt rum (vinglar hehe) så reser hon sig och morrar på han. En gång vinglade han tag i räcket mot vårt sovrum, då ställer hon sig vid tröskeln och morrar dovt. Hon är så tjurig när hon tar över huset....


När vi sover eller inte är hemma då ser man att hon faktiskt är en vakthund där inne. Man ser henne sällan ta fram det, men det är lite intrssant att se vad hon reagerar på.


Hon känner ju dem men ändå vaktar hon oss när vi sover, eller hon tror vi sover... hahaha


Man känner sig trygg och jag är glad att hon bara gör det hon gör. Ingen som tar sig in i vårt sovrum olovandes!


Jag gillar den sidan hos henne. Att hennes skärpa ser man aldrig, om den inte behövs. När jag inte kan vakta tar hon över. Min älskade hund. 


 


Jag vaknade halv 6 vilket inte var så kul kan jag säga!


De andra har skjutit lerduvor. Jag har varit ute med hundarna, tvättat och tagit hand om det..... Farmor är här en vända. Ska med till mamma. Vi ska äta middag hos mamma och Gun med. 


Har haft en kurs med. Då ringer syrran och säger, ska du med i kväll? På vad säger jag.....

Då har vi tydligen filmkväll hos Maria som har en va mina valpr för övrigt... Vi ska se på filmen sedan vårt uppträdande på Ankis fest.... Herregud törs man se på det.... Jag sjunger.... Haha roande!


Så det blev bråttom kan jag lova. Ringde och sa jag kommer halv 7 strax därefter. Var hemma 17:50. Duschade och svidade om.


Filmen var jättekul att se! Oh vad roligt vi hade! 

Blev sent trots det inte fick bli det då jag ska jobba hela dagen i morgon. Ska mötas av Ewa halv 9 i Yxnerums Kursgård för kurs hela dagen inom JRF! Ska bli superkul!


Min finaste:


 

Av Ingela Karlsson - 11 november 2011 11:00

I dag började dagen med privat träning. Gick jättefint, och man ser riktigt stora framsteg på många ställen. Svårt att lära om en äldre men med en ambitiös förare så går det så bra!

Ungunden gick superfint! Så roligt!


Sedan for jag mot Norrköping. Smet in på Rusta och kollde alla julsaker. Mysigt. HIttade inget sådär faktiskt mer än massa utebelysning.... så det köpte jag en till Andreas... Han ska ju ha något med .... eller hur?


Jag älskar att ha utebelysningar. Inte blandade färger. Utan klassiska vita med något träd eller så med blått. Det får inte blinka och så utan bara lysa och sprida ljuset! Det är en sådan mörk årstid så vi behöver allt ljus man kan få. Och de tär så härligt att komma hem med alla belysning!

Vi har ju redan satt upp en slinga i häcken, en det är för att vi inte hunnit installera gtulampor dit in... haha

Jag längtar tills Andreas ska sätta upp allt!!!!


Sedan for jag till Bruxa i alla fall för att träna med järngänget. Ara, Carina och Adelia skulle träna och då passade jag på när jag ändå var i Söderköping innan.


Det är bra med deras stora fina planer! 

Viska och jag körde mycket fritt följ, att hålla i hop, inte ljuda och vara i balans.

Sedan z skiften med fokus på stadgan. De övningarna fungera väldigt bra på henne.

Ink med stå och ligg. Fick påminna om vad vi skulle göra och fick senare ett riktigt fint stopp!


Vittringarna. De går bra men det finns att arbeta på. Men där vet jag vad jag ska göra. Har mhycket iddér på just vittringen. 

Körde fjärren i dag. Den gick mindre bra. Hon hade glömt det där med frysa bakbenen!


Sedan körde jag konskick på kul till en meters konorna. Viska försvann bakom dem och tittade fram lite busigt! Hur gulligt som helst.


Vi hjälpte varandra och tränade själv idag, blandad kompott. Det blir mer effektivt.


Sedan inte att förglömma det VIKTIGA fikat och pratstunden....    


Jag är glad jag kom i väg i dag och att jag tyckte det var roligt. 2011 har inte varit ett bra lydnadsår för mig, ur den synvinkeln att jag inte velat träna.


Jag hoppas 2012 blir ett bra lydnadsår.


Sedan hem och fixa lite. Vi har folk i kväll och ska ha lite hemma party!


Fina Skoja!


 

Av Ingela Karlsson - 10 november 2011 22:30

...trasa luktade Molle. Så i dag blev det bad igen. Han lever ett bra och spralligt liv tror jag. Får vara ute måååånga timmar varje dag. Springa i skogen... fullpälsad.... nästan varje dag.

Priset får vi båda betala. Han i form av bad varje vecka, och borstning OFTA! Och jag med stank i bilen av blöt hanhund....badning och borstning....

Men han har det bra det är det viktiga. 


Annars så har vi vallat i dag.Det gick både och. Vi var lite på de stora flockarna i dag för att de andra hundarna skulle få prova större grupper, samtidigt som de ska ha tillsyn. Och i dag fanns inte tiden till att bara vall och sedan djuren, utan då blev det vallning på de som skulle ha tillsyn... rörigt? Japp!


Skoja tappade huvudet med baggarna. Och blev riktigt elakt! Och jag blev jättearg. Hundskrälle! Hur kan denna lilla tjej på 15 kg vara så tuff och dra omkull baggar på 65-70 kg??? Att hon kan, och att hon törs! Hon backar inte för någon. Hon ger sig inte, hon backar aldrig undan för att hon inte törs flytta dem. Men ibland blir hon då så arg på dem.


Och denna lilla hund kan bil så rasande ilsken. Vilket humör hon har egentligen! Hrmf... 


Jaja, för övrigt så skötte hon sig bra. Hon fick springa på ngr lååååånga flankeringar. Inga direkta hämt, även om det var långa sträckor. Hon har fått springa mycket i dag!


Sedan åkte vi till vallflocken. Där tränade vi på hämt. Gick bra. Fina utgångar och bra drivningar, lite pendlande av för högt tryck på dem. Sedan en del långa fösningar. Det börjar fungera och hon börjar förstå att hon inte ska flankera alltid!!!

Tränat att fösa på crossen eller vad det nu kan heta. Det börjar gå riktigt bra. Vi tränade på att gå ur balans. Det går bra.


Alla de andra har fått sin promenad så de är nöjda. Nike fick göra ett uppletande, hon är en klippa på det.


                 

Av Ingela Karlsson - 9 november 2011 16:15

I dag har en av mina vänner sorg. Jag tänker på dig vännen och jag har tänt ljus för hans soul! Vet inte hur det stavas på svenska....

Ledsamt.


Annars har jag haft kurs på dagen. Skitkul! Lite programträning stod på tapeten! Mycket bra!


Har tänkt mycket på Gulleben i dag. Han har snart varit borta i fyra veckor.

Usch tänk om han inte kommer tillbaka. Jag orkar inte ens tänka det. Jag saknar honom så myckt, saknar att svära på honom på morgonen när man vaknar och har 7 kg aktt/hund på magen.. Saknar att svära på honom på kvällen när det itne går att krupa ned i sängen förrän han ligger på mig och spinner och dreglar.. urk

Men jag saknar det, varenda dag. Jag skulle stå ut med dregel utan att gnälla bara han kom tillbaka.




Av Ingela Karlsson - 8 november 2011 08:00

Det har vi haft i dag!


I dag har det varit kurs på Breviksnäs hos Laila och Christoffer Tideman! Peter Nilsson heter instruktören.

Och vilken underbar dag!!!


Bra väder, bra deltagare, och vilken service med mat och kaffe! Och inte att glömma den fenomenala Peter Nilsson!


Jag kom sent förstås... Jag hade varnat om att jag skulle inte hinna till 8 då Sam ska i väg och allt tar ju sin tid..


Packade och tog med hunden satte henne i bilen för att bege mig söderut. Jag åker förbi gamla huset för att kunna stanna och ropa efter vår älskade Gulleben som inte är hemma ännu. Sorgligt.


Ut vid Macken, dit har jag cirka 7 km... Stannar. Precis när jag svänger ut kollar jag i backspegeln! Vad ser jag! Jo det här:





Oj! Jag bromsar till, glider åt sidan, vände rmig om. Jo visst fasiken har jag tagit med mig fel hund!!!!!!!! Hur är det möjligt! Viska satte sig upp när jag bromsade. Skoja ligger oftast.....


Så det var bara att åka fram ett par kilometer på E 22 och vända vid Bråta avfarten. Åka hem och ta med rätt hund!


Heregud säger jag bara. Vad krävs att jag gör innan någon ringer och de kommer med vita tröjan och lockar på mig..


Eftersom alla alltid vill med så vet jag att jag sagt hennes namn. För de sitter inne vid dörren och så säger jag namnet på den eller dom som ska med. 




Pust.... Jaja iväg kom vi efter detta. Med tanken: Tänk om hon inte satte sig upp så jag sett att jag hade med fel hund. Kommit till Gryt med Viska och ska valla en hel dag!!! Haha herregud!


Vi har tränat massor med hämt i dag, långa hämt för Skoja och svåra hämt. De var över 200 mter på ett kuperat fält. Första uppgiften var (som de andra blev förberedda på i går och jobbade med) att stå i en hagen med nät. Skicka hunden ut ur den hagen för att komma ut i nästa som är ett fält. Hämta fåren som stog cirka 230 meter bort. Fältet var som sagt inte platt! Skitkul!!!

Jag var tveksam att skicka Skoja så hon skulle leta öppning för hon letar inte, hon hoppar! Men vi pratade lite och jag sa att jag provar att se om jag kan styra ut henne. Och det gick super!! en tanke på hopp kunde jag se men lyssnade och gjorde det bra.


Sedan fick vi träna på svåra Ik 1 blandat med IK 2 bana. Peter sa att om han lade en sådan bana ute när han dömde blev man inte populär. Den var svår men heregud så roligt!

Det var förbi smala passager i stället för bredd mellan grindar, kullar med träd, backe upp och backa ned på fältet. Långa avstånd. Delningar och herregud vad mycket. Men så roligt!


 


Skoja skötte sig så förbannat bra! Jag är så nöjd med henne! Vi fick hjälpa hennei biland, hon bytte flock någon gång på ett svårt hämt, men hon lyssnade på långa avstånd och gjorde det jag bad om! Min lilla stjärna!


Jag fibblade lite. Men jag kände verkligen i dag att jag kunde hantera situationen bra. Jag styrde henne bra, jag hittade pausarna hon behövde, var lugn och framförallt lär jag henne jobba på. Kan man skriva man är nöjd med sig själv med? I alla fall så gör jag det. För det kändes så bra, så lugnt, jag kände mig verkligen så säker! Det var en härlig känsla med de svåra uppgifterna vi fick. 


För en van kanske det inte är svårt men för mig och för Skoj!


           


Men jag måste säga att hon har ork denna lilla hund. Hur mycket som helst! Att hon orkade springa alla hämt. Plus att vi jobbade lite mellan att vi väntade på Peter som kanske var hos den andr gruppen. Men hon trampade på. 

Och hon höll i hop. Vid en svår delning tappad jag lite och då tappade hon lite. Annars tappade hon inte huvudet en gång.

Det går inte att beskriva känslan av det vi gjort i dag. 


En eloge till Peter. Vilken pedagog han är. Jag gillar hans lugna sätt, man behöver inte bråka med hundarna om det verkligen inte är kris. Han ser till man förstår INNAN man ska göra ngt. Han ger både ris och ros på ett fint sätt.



En eloge till Laila som fixat med köket trots stressen. En god lunch och god middag! 

Tack Laila och Christoffer för att ni tänker på mig! Jag uppskattar era kurser något oerhört då ÖVK inte anordnar något sådant här för oss nybörjare! Så värdefullt! Och tack för er gästfrihet!


Sedan for jag hem som en stolle för att avsluta dagen med en superbra kurs! 


What a great dag!!


Man kan inte annat än att älska denna lilla varelse på 15 kg! Hon är en fin vallhund, men för övrigt är hon en förbaskat rolig hund, en Skojig hund! 

Kolla blicken. 


Av Ingela Karlsson - 7 november 2011 08:00

Kursat *2, gått jättebra. Alla arebtar på så bra så det är så kul!!! Kan inte säga det tillräckligt många gånger.


Efter kursen in till Lorna och babbla lite grann!


Sedan ut och gå med alla hundarna. De är så roliga att titta på. Nike, Viska, Skoja och Molle, de springer som dårar, verkligen som idioter över stock och sten. 

Luzzarna är som dammsugare, de går sakta framåt och dammsuger marken. Snacka om kontraster.


I skogen när de far så där så är jag inte orolig för Viska. Hon kollar sig för, har bra avståndsbedömningar och så. Nike har noll koll, eller jag tror inte hon bryr sig att hon brakar in i träd och stenar. Därav får hon ju vara lös under mer ordnade former numer. Inte med de andra hur som helst för det går för fort, för hårda smällar... Skoja är en sådan där hund att springer hon själv är jag inte rädd, men springer hon efter någon av de andra, då skite rhon i omvärlden.


Ja luzzarna kan man ju själv räkna ut att oron är minimal... Haha


Jag älskar verkligen våra hundar och att få gå i skogen. 


Grejat hemma lite och gjort om i skåpen. Blev bra.


I morgn är det vallkurs för Peter Nilsson. Ska bli jättekul!


Sötnosar!


 


Skapa flashcards