Guldhund

Alla inlägg under december 2011

Av Ingela Karlsson - 23 december 2011 23:00

I dag var det upp tidigt. Skulle hämta Laura och Eve sedan till Norsholm och simma med Adelia och Bianca!


Laura skulle till vet med sina ögon för koll. Jag tycker de ser fina ut men de ska kolla med sina specialvapen...


Adelia mötte upp och det blir som vanligt, roligt, skratt och babbel om allt och inget. Evelin var med. Så roligt då vi inte hinner ses knappt längre för jag har aldrig tid!!! Samvetet gnager...


Skoja fick simma i dag. Typ 15-18 minuter tror jag. Viska simmar på, hon är stark i simmet hela passet och ser så fin ut! Lite broiler varning i fronten! **ler** 


Nike fick simma också förstås. Hon har ju varit sämre i sin kropp ett tag. Då gäller det att tänka till och i dag såg hon ganska fin ut faktiskt. Lite förbättring tror jag mig se.

En knepig hund det där. Hon är inte som andra, en på miljonen med sitt psyke och sätt. Hon är stenhård, inget biter på henne kan det kännas som i bland. Hon kör sitt race och står ngn i vägen, gud bevare mig säger jag! Sedan säger jag inte att det är en positiv sida. Men jag älskar ju henne som hon är, med hull och hår!


     


Och de andra var snälla och simmade mina hunds sista pass medans Laura fick gå för koll.

De såg så fint ut och nu fick jag förtroendet att laborera med medicinerna själv då jag har ganska bra koll anligt Annica. Känns bra att inte behöva åka för det lilla.

Laura har haft fel på sina ögon snart ett år. Oj vad tiden går! Men så bra det blev. Hon har nedsatt syn på vänster öga, vilket vi inte märker alls än så länge. Höger tror vi inte det är endsatt på det har återhämtat sig så bra.


Adelia, hade med sig fika. Kaffe och lussakatter. Och ni som känner mig vet vad det betyder..... Oh så goda. HOn kan verkligen baka dem. Det är svårt få dem saftiga men det kan fru Andersson!



Annars har dagen rullat på. Dukat lite inför morgon dagen.

Vi ska fira kul här med hela familjen, första gången i vårt hus! I vår Blå Sal! Jag längtar. Vi har förbertt det mesta och det känns ganska lugnt faktiskt!

Fm i morgon blir lugn, kolla djuren, gå med hundarna och så väcka Sam för paketöppning!!!


Av Ingela Karlsson - 22 december 2011 00:30

I dag for jag mot Linköping för att träna med Heléne och SnyggMick. Ja de andra med förstås.

Annika och Lennox var med en kort stund. Kul att se dem med var så länge sedan!

Men först ett stopp på Biltema åt Andreas. Då hade han tagit mitt kort och inte lämnat det åter.... Hann med en snabbträff med Kennelmamma med. Andreas stod på minus.



Lennox och Viska har samma pappa. Lennox vallar, det gör inte Viska. Men vad gör det, hon är ju världens bästa i alla fall. Hon kan ju skrämma dem när husse behöver hjälp med fodringen! Så nytta gör hon ju, det du Anna!!!


Jag hittade dit relativt smärtfritt.


Vi började med kaffe och lite babbel. Sedan ut.

Vi fokuserade på ff och lite småsaker. Och ha att ha henne i balans, lugn och fin. OCh det gick ju bra,,,, eller inte...



Sedan Skoja. Hon fick köra lite apporteringar. Lite ff. Lite smått och gott blev det med dem i alla fall.


Vi hade i alla fall väldigt roligt och jag har ju känt suget kommit lite under december. Och nu är jag sugen som bara den.


Luften gick ur mig efter SM 2010. Hade svårt att ladda om, då det gick så fantastiskt bra. Kände att vi kommer aldrig tillbaka till det. Vad ska man satsa på, jag måste vara driven av ngt för att prestera och träna. Jag tappade glädjen där ngn stans. 

I år har jag gjort fem starter tror jag. En, den sista katastrof ur många synvinklar. Men med den lilla träningen hon fått Viska har hon gjort fina rundor. Men jag kan inte leva på gammal träning längre. Ska hon tillbaka i form måste jag ge henne träningstid, jag måste vara rättvis!



Men nu kanske vi kommer igen! För som hon är nu är det ingen ide att starta henne nästa år, alls, det är inte rättvist. Hon är helt galen och går mig ur händerna. Med träning får man ner henne på jorden igen.


Hon är ju väldigt rolig att arbeta med. Väldigt rolig även om hon är för het!


Efteråt blev jag bjuden på lite lunch. Lite prat och skratt blev det i alla fall.



Efter en härlig dag fortsatte jag min färd hemåt.

Eller mot Nancy. Anki och jag skulle dit för att trimmas våra hundar. Eler Nancy gör det, jag tittar på.... Han är badad och borstad så får hon klippa för det kan hon. Alva hans faster med fick sig en make over!


Han blev fin som vanligt efter frissan. Jag gillar hans trubbiga nos!! Den är så rar!


Prinsessans valpar hade växt som bara den! Söta troll! Denna dag fick Viska inte följa med upp.... inte uppskattat, men golvet var upprivet... Stackars Dulle!


Sedan hemåt!


               

Av Ingela Karlsson - 21 december 2011 22:45

Jag är på jakt,..... på ridhus. Jag önskar jag hade ett par miljoner så jag kunde få ett eget! Tänk er att alltid kunna träna, aldrig vara beroende av väder och vind? Vilka möjigheter det skulle ge. Jaja det är bara att drömma vidare och hoppas jag vinner på postkoden.... haha. Har inte vunnit en gång sedan 2008 då jag gick med. Men jag törs inte sluta!



Har fått lite tips och pratat med ett par. De flesta är vänligt sinnande till att hyra ut, En del tar hutlöst betalt medans en och annan är prisvärda!


Glömde skriva igår om rubriken. Knäppt, men strunt i det! 


Jag har haft en djup tankegång i dag ang Nike då hon varit sämre och vi varit hos Marie. Om hennes kropp och hennes liv. Hon är mitt allt och jag gör allt som är bra för henne, och där är det en tolkningsfråga.



I min värld har hon det bra. Hon är med på promenader, hon får stimulans på kurser, hon får träna lite lydnad med väldigt lite krav på baldelskontroll, hon får göra uppletanden som hon en stjärna på mm. Hon får leva det goda livet. Om jag inte hade lagat henne hade hon somnat in dryga 3 år gammal. Då drog hon in i tallen och spräckte en del i sin kropp. Tokfia. Men det blev 100 % bra, tack gode gud för Krister som lagade henne. 



Hon har ju blivit lite sämre, klarat mindre belastning. Periodvis helt i vila. Men jag har laborerat med hennes medicin och tycker nu att hon faktiskt är lite bättre. Hon klarar mer i skogen.


Hon älskar skogen. Ni ska höra henne när hon förstår det är skogen som gäller! Herregud. 



Jag älskar den hunden så högt. Jag hoppas innerligt jag får följa henne ett bra tag till. Jag är realist, men jag gör ALLT. Rehab är viktigt för henne, tidsödande, men så värt det. Det vi har kan man inte köpa för pengar. Inte för alla pengar i världen.


Hur kan man motstå henne?


   

             

Av Ingela Karlsson - 20 december 2011 22:15

I går jobbade vi med djuren. Eftersom Skoja är skadad så kom Bibban med Spot och hjälpte oss. Tacksamt!


Vi flyttade runt på dem lite, fodrade och så vallade lite när vi väntade på Andreas och maten...

Skoj fick inte göra mycket, driva liite, fösa lite, lite korta kommandon.


Tack för hjälpen!


I går när Viska var med och så skulle hon inte med in till valparna, hon låg utanför. HOn finner sig inte i att bli lämnad med de andra hundarna hos Nancy... undrar varför...

Så hon låg utanför valprummet. Rakel var inne hos de små när vi tittade. Pinto kom in men det gillade inte Rakel det var bara att akta sig sa Pinto..

Viska smiter in.... Rakel bryr sig inte. Helt okej med dig, men inte med de andra sa Rakel! Förståndig hund det där... Viska ville gärna bli hennes Nanny...


I dag var det dags för lite vallning. En god vän kom och vi körde hennes hund en del och gjorde svårare övningar för matte. Gick riktigt bra. De börjar få till det där nu tror jag!


Underbart med snön! Jag älskar snö! Tyvärr får den inte ligga kvar men jag njuter av varenda minut!!!!


Kvällen avslutades med sista gruppen, vallgruppen. Vi spelade Hazard. Och det var så kul. Jag hade ingen större lycka denna gång. Bibban var nog värst.

Tack för i kväll tjejer!


Bilder från helgen:


         

Av Ingela Karlsson - 19 december 2011 12:30

I dag var det även hazard... igen!! Det är så kul.


I kväll har vi varit hos Nancy och Prinsessan, ja Bracke med förstås...


Valparna har växt en del nu och de är 12 dagar! Oh så rara. Sedan tycker jag personligen cockervalpar blir söta lite längre fram.

Anna och jag smet upp till valparna en stund. Vi insåg de var sååå hungriga! Döende...... de nappas ju lite varje dag...

Så vi sprang ned till Nancy och berättade den stora nyheten att de var så hungriiiiga.....

Hon log åt oss och gav oss en flaska med mat...


Uppför trappen med flaska och Viska med oss.

Sedan nappade Anna alla troll. Hon har aldrig nappat liten förut. Viska var med och övervakade det hela åt Rakel som tog lite ledigt när Nanny Viska kom.

Viska skulle mer än gärna ta sig an alla dessa små, hon är så förtjust och vill de ska ligga hos henne. Men så är det att vara icke vallande BC = inga valpar.... Stackars Dulle!


Tack alla ni för en härlig kväll!!!


I morgon jobb med djuren. Bibban kommer och hjälper oss med Spot. Ett elände att ha en skadad BC!! Men rehab är viktigt att göra ordentligt så det är strikt att följa order och inte överdriva ngt, inte ens promenaderna! G kan vi göra men det är itne bra att gå timvis när man är skadad talar jag om för henne!

Av Ingela Karlsson - 18 december 2011 12:30

I går blev äntligen toaletten klar på undervåningen!!! Yipppppie!


Den är så lite så lite så liten. Men väl fungerande, hihi! Så skönt. Det är så irriterande att springa upp opch ned, eller borsta tänderna innan man åker, upp igen...

Och när mamma är här, lite oro med trappen då hon är äldre.


Men nu är dessa stooora problem ur världen!


I kväll hde vi även hazard och avslutning med cockergruppen. Det var full rulle men kanske ngt lugnare än vanligt då Jillan tyvärr inte kunde komma. Hon brukar se till att det är varmt och fullt ös.


Vi fick med oss lie leksaker och bacongodis hem, det var poppis, leksakerna alltså.... baconet med av luzzarna!


Tack underbara ni för en rolig kväll!!





Av Ingela Karlsson - 17 december 2011 12:15

I dag var det kurser igen. 3 kurer och 5 immar ute. Det var härligt men det blev ilte kallt i slutet!


I dag fick vi ockås träffa lilla Rassla, SHakimas kennels nytillskott. Vilket litet charmtroll! 


Hundarna fick turas om att vara ute stundvis. Skoja fick vara med en stund. Men det var tydligen inte bra för hon blev stel igen. Jäkla skit. 


De andra fick vara med också förstås för att få lite för kolat. Det är jobbigt att inte få jobba och titta på alla som får det. Sitt hit och stanna där, ligg! hihi


Sedan följde Anki med hem och fikade och babblade. Oj vad hennes lilla Bomsa växer! Hon blir en stor rejäl fröken tror jag! Och vackert ansikte!

Kul att få en stund då vi ses så sällan!




Av Ingela Karlsson - 16 december 2011 22:30

I dag var det en tung förmiddag. Tankarna går och mal.

Visst är det konstigt att man har så svårt att släppa dem?


De är ju individer, mycket speciella. Det upptäcker man om man tar sig tid att studera dem och umgås med dem.


Folk tror de är dumma i kolat, att de inte har personligheter. Det är för att de inte har tagit sig tiden att se och lyssna!


Usch. Nu slipper hon ha ont och det är det viktigaste.


Jag fick i går med mig ett handfat och en möbel hem till lilla toaletten i alla fall efter mycket om och men. Det är litet, kommer bli litet. Väldigt litet...


Och i kväll kom Pontus och skulle kolla på min extremt trötta dator! Jag kastar ut den strax!!!!  Nu ska den stå med ngr saker igång som ska göra ngt så att den kanske blir bättre. Hjälper inte det är det bara att ominstallera aset!


Datorer och telefoner ska bara fungera!


Tvn är också inlämnad. Den höll knappt ett år. Jäkla skit!


Skoja fått valla lite stillsamt i dag. Lite korta kommandon, stadga. Ett kort pass. Hon har också hjälpt oss fånga ett tacklamm.


Sedan var det en privat träning. Oj där händer det saker! Vad fint det gick!!!


I kväll har mamma och jag rullat och stekt köttbullar. En massa..... så nu vill jag inte se en köttbulle!

Ovido - Quiz & Flashcards