Guldhund

Direktlänk till inlägg 9 december 2012

Reaktioner

Av Ingela Karlsson - 9 december 2012 16:00

Nu är Bianca här. En underbarare rottis får man leta efter. Hon gör att man blir sugen på en rottis igen´. Men hur får man en Bianca?


Fått en hel del reaktioner på inlägget om rehab hund.


99 % positiva.  Jag vill bara förtydliga en sak och det är det att jag anser inte att man ska ha djuret kvar om det lider!

TIll slut finns det ju bara en väg att gå.



Poängen med det hela var i min tanke att många har skadade hundar men kör på alldeles för mycket. De tar inte hänsyn till hundens skador och så får den ondare och blir sämre, fortare än vad den hade blivit med rätt träning och tanke. Hemskt att göra så mot sin hund.

Med de orden det går så länge det går, säger en del.


Och lite så kan jag förstå tanken. Livskvalite måste den absolut ha. Men är livskvalité att göra samma saker som innan skadan? Kan den inte ha livskvalité på annat sätt?


Jag är helt övertygad. Jag ser på min Nike som är en hetlevrad dam. Hon är fortfarande sjövild och galen. Hon blir 9 i år. Hon kör fullt utan vett och tanke. För så fungerar ju de flesta hundar. De känner inte efter förräns efteråt.

Och då får jag som matte stå med vettet och göra det jag vet hunden mår bra av.



I maj 2011 blev hon så dålig i sin rygg. Jag trodde jag skulle förlora henne. En av mina värsta dagar i mitt liv. Syrran fick åka till vet för jag var säker på han skulle säga avliva. Och jag fixade inte att höra det. Men det sa han inte. Inte Marie heller.

VI har kört rehab sedan dess. Mest hemma, men perioder hos Marie.

Och jag tror de som känner Nike håller med när jag skriver att en mer levnadsglad hund än Nike det får man leta efter. Hon har anpassat sig till sina aktiviteter.



Jag har alltid ett vakande öga på henne under aktiviteter. Kollar efter stelhet, hur hon går osv, jämt. Ser jag ngt anpassar jag om schemat direkt i huvudet och gör det som passar henne.


Jag vet och förstår man inte kan rädda alla med rehab eller vettiga tankar. De är för trasiga. Men jag vet också att många blir avlivade eller så för att de har ägare som inte gör sitt jobb, inte tar sitt ansvar. Som jag tycker inte gör sitt jobb är bäst att tillägga. Finns ju ingen lagbok om vad man ska och inte ska göra som hundägare.


           


När jag skaffar hund skaffar jag mig en vän för livet, inte en maskin som ska tävla och tränas och bara prestera.

Utan den är först och främst min lojala vän. Om den sedan gillar att träna och tävla så är det en bonus! Och lustigt nog gillar alla mina hundar det.


Alla har vi hund på olika sätt, men jag kan inte förstå mig på de som har hundar som varor!


För mig är det livskvalité.


I fredags var det pruttilutt kväll hos Lorna! Jag gjorde inget mer än babblade!!

Tack för en härlig kväll tjejer!!!




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela Karlsson - 26 januari 2015 23:02

För er som missat det har jag en ny hemsida och en ny blogg!   Ni hittar mig på: www.ostanvindens.wordpress.com   Välkomna dit! ...

Av Ingela Karlsson - 9 augusti 2014 13:30

I går var det Kanalettans första tillfälle!   Det gick riktigt bra i alla fall och duktia ekipage!   Tack alla inblandade som hjälpte till!   Segra tar en fluga!     I måndags när jag tränade Segra gick det inte bra! Dessa geting...

Av Ingela Karlsson - 5 augusti 2014 14:45

Nu är helgens läger avslutat!   Vi har haft Frida Wallén här i tre dagar som drillat oss i lydnad. Både lydnad, brukslydnad och BSL lydnad!     Hon har dessutom brutit foten så det var osäkert om hon skulle komma då det var så tätt inpå!...

Av Ingela Karlsson - 30 juli 2014 20:15

Ja nu är det länge sedan igen! Önskar jag hade mer tid att blogga. För jag gillar att kunna titta tillbaka.   Mycket har hänt sedan sist. Eller inte.  SM gik av stapeln och det var en lång resa. 70 mil enkel. Men Andreas var med upp och farmo...

Av Ingela Karlsson - 8 juni 2014 13:15

Har under våren gjort fyra starter med Viska! Hon har skött sig riktigt bra! Hon är inte i toppform. Hon är tung i kroppen. Det märks i fartmomenten. I april kändes det inte utan sedan.   Undrar om det är så det visar sig saknaden efter Nike? F...

Ovido - Quiz & Flashcards