Guldhund

Alla inlägg under januari 2013

Av Ingela Karlsson - 6 januari 2013 13:00

I dag har ännu en i vår familjs flock fått somna in.


Flätan blev akut sjuk och hennes liv gick inte att rädda.


Evelins fantastiska resa med denna lilla dam är nu slut. De fick nästan 11 år tillsammans.


En stjärna slockande hos oss här nere på jorden.

Och en klar stjärna tändes i kväll på himlen!


R.I.P Shakimas Divitza


Och en stor kram till familjen


Av Ingela Karlsson - 5 januari 2013 10:45

I dag for jag och Lorna in till Norrköping för att vara på invigningen av ett hundföretag.

Var mest intresserad av att se hur träningshallen var.


Dagens bästa var när Åza och Pluto hade uppvidning i lite freestyle. Jätteroligt att se dem tillsammans i ett annat sammanhang än lydnad! Jag är ju väldigt förtjust i den hunden. Härligt Åza!


For sedan och handlade lite här och där.


             

Sedan for vi till Nancy och kollade valparna. Känner mig väldigt stolt över dessa valpar, Rakel, the one and only Princess är ju den stolta mamman. Kan det bli annat än bäst? Eller Viska anser ju att hon är mamman.... Knäppfia!

Men i dag var inte Viska med då jag valde att inte ha med ngn hund på invigningen.

Bedårande är de ju redan nu och jag har en favvo.

Rakels huvud tilltalar mig. Och hoppas valparna får samma huvud. Hon är kort och riktigt trubbig. Molle har likadan näsa, men de är ju kusiner så det kanske finns där...



Förra kullen träffar jag en hane då och då. Han har samma vackra ansikte som sin mor. Hoppas hon nedärver det till dessa små varelser med!!!

Det och så pappans motor! Sedan hemåt.

Jag har fått en idé efter denna dag. Ska nog ta tag i den i morgon. Undrar vad Andreas kommer tycka. Mina kursare kommer nog gilla det hoppas jag!



Viska mår fortsatt prima. Enkel att ha inomhus. Känner sig för innan hon går upp i en soffa eller säng. Ute får man passa henne för då känner hon inte av. Men hon är ändå inte på samma sätt. Nike tog ju i allt bara hon skulle resa sig för att gå ut! Viska är inte sådan som hund. Duktig tjej! Nu är det två dygn sedan. Ett dygn till så är det värsta över!


Alla hundar är understimulerade. Men eftersom det är jag som sköter motionen i det här huset och jag vill inte be Andreas om det inte krisar så får de slappa i dag med. I morgon blir de rejäl promenad! Sedan är det slut på vilan. Vilket de kommer vara mycket glada för!


Av Ingela Karlsson - 3 januari 2013 09:30

Så i dag var det då dags för att kastrerar vår älskade Viska!

Sov dåligt i natt med, uppe och tankarna snurrar konstant.

Jag ahde ingen dålig känsla för operationen, för då hade jag backat direkt! Inte en gång till ekar det i huvudet.


              


For in till Krister. Vi pratade och drack lite kaffe och Viska fick lugnande. Hade med mig Skoja för att ha ngt att fokusera på. Nike brukar alltid vara med annars. Men vill inte att Viska ska ha den stora hunden där bak sedan.


Medans Viska slumrade in så kände han på Skoja som lätt som en fjäder hoppar upp på bordet. Hon uppskattar inte undersökningen. Accepterar det men gillar det inte... Surtant!

Efteråt hoppar hon lika lätt ned. Hon är den enda hunden som får hoppa ned själv, det ser så löjligt elegant ut! NIke kastar sig rakt ut och man ser hur hon bara Yippie!!!! Skoja hoppar ned med en tanke...



Jag var med tills de bytte till op bordet. Vi pratade om det här med blödning och det. Men han använder ngn typ elkniv. Så är blödningen nästan obefintlig. Märkliga saker det finns.

Jag lämnade henne med tungt hjärta och gråten i halsen.

Åkte direkt till apoteteket och tog ut medicinen.



Sedan tillbaka.


Det gick snabbt och lätt! Inget blodigt. Allt friskt och fint. Inga systor eller ngt märkligt! Underbart att höra.

Det blev ett par timmasr lång väntan. Lite lugnare var jag allt, men man är rädd det ska hända ngt efteråt. Lakritz levde ett par timmar och en va mna bästa vänners tikar dog efter en vecka.

Men sedan tog det två timmar innan hon vaknade så hon ställde sig upp! Hon viftade lite på svansen och såg så där eländig som bara älskade Viska kan ni vet!

Hon vankade ut till bilen och jag lyfte in henne.



Väl hemma fick husse backa intill bilen på isgatan för där vågade jag inte låta henne gå. Sedan bar jag in henne. Husse var livrädd jag skulle ramla med dyrgripen så han gick bakom och höll i mig! Vilken syn! Han är rädd om henne.


Hon åt mat. Sedan lyfte jag upp hennei soffan och hjälpte henne lägga sig på sidan. Sedan sov hon ett par timmar. Sedan var hon lite piggare!

Kvällen var lugn.


Stor skillnad på att ha henne sjuk mot Nike. Nike fick man bevaka varje sekund. Ovh vad hjälpte det när hon fick ett psykryck så såret brast och tarmarna hängde ut. Fick ju åka in och söva henne en söndagkväll hos Krister och stopp in det hela igen!

Nike gick i koppel ett bra tag. Viska äringen fara i kväll. I morgon är det nog värre för då brukar de vara som vanligt!


Nu är jag glad och lättad. Faran är inte över men den minskar!



Tack alla fina ni som hållt tummar för oss!!!


Nästa gång är det Skojas tur....

Av Ingela Karlsson - 2 januari 2013 12:00

Nu är det ett nytt år. Och jag hoppas innerligt att det blir ett bra år!!!!


2012 var ett bra år, större delen. Och Resumén kommer lite senare.


I dag for jag till vet med Anki i släptåg. Vi skulle kastrera våra tikar. Viska har inga konstiga löp, inget påverkad i arbete eller promenader. Inne blir hon skendräktig med sina valpar. Alla levande valpar tror hon är sina. Men hon är inget extremt märklig för att vara tik.

Hennes löp har legat super, nästan på dagen 6 månaer i mellan.


        


Men. Jag har haft en gammal hund som fick pyo. Och fcik stå med beslutet att ska jag operera, eller avliva henne? Många säger ofta hon var för gammal för att op, så hon fick somna in. Så kanske de är 9-10 år! Då blir jag sur! De kan elva många år till. Givevis är detta lite rasbundet detta med om 9-10 är gammalt. För mig är det inte gammalt gammalt om ni förstår. Utan hunden blir äldre. Det finns ju ibland omständigheter som gör att det bästa för hunden är att somna in oavsett ålder.


Jag lovade mig då att jag ALDRIG mer skulle ha en gammal tik med livmodern kvar! Viska är snart 6,5. I sina bästa år. Perfekta löp. Risken för pyo på henne är troligen inte så stor. Men man vet aldrig.


Därför beslutade jag mig att göra det nu när hon ändå är i vila.


Jag åker in och är där i tid dessutom!

Kliver ur. Då kommer de ut och ropar Hej hej kul att se dig men du ska inte vara här förräns i morgon!


Oh shit tänker jag!!! Men det vara bara att kliva in i bilen igen. Sedan hade vi kontakt på em och då inser vi att vi hade missförstått varandra!


Anki och jag fikade i stället.


Men jag tog slut då! Jag har sovit illa, haft ångest för att hon ska dö i narkosen eller i eftervården! Jag fixade lite annat och så åkte jag hem däckad!

Fika hos C och L, motion av hundarn. Delade djuren inför de ska åka på fredag om det nu går.

Skoja fick ett pass i arbetet och ett pass med träning. Min lilla stjärna!


Min älskade finaste Lakritz dog 3 år gammal och 4 månader. Efter en op, en kastrering. Fick proppar pga av rörlig magomvridning de missade på Smådjurskliniken. Hon levde ngr timmar efter op. Sedan brast allt i kroppen på henne.


Det var hemskt.


Så detta upplevde jag inom mig igen, om och om igen så  hör jag rösten i luren: Hon dog för mig Ingela. Hon är borta

Jag minns det som det vore i går! Därav min enorma skräck.



Av Ingela Karlsson - 1 januari 2013 20:45

I dag har det varit en lugn dag. Blev inte så farligt sent i natt kanske halv två.


Hade haft kontakt med nästan alla grannar och de skulle bara skjuta runt 12. Mycket rabalder runt det här med smällare. Jag r helt motståndare till det.

Men jag inser också att vi kommer aldrig undan det helt hur vi ängör och vilka lagar och bestämmelser som skapas!


Jag tror att vi hundägare måste ta mer ansvar för våra hundar. Planera mer, eller tom lämna bort dem över nyår om vi inte kan lösa det för dem. Jag tycker inte det borde vara så men man kanske måste göra så för att skydda sin hund.


Viska är ju enormt skotträdd. Det är med stor planering vi firar. Folk fick inte gå ut vid tolvslaget då hon var påverkad. För det hörs genom dörren.. Stackars gäster.


Om jag bodde i stan skulle jag lämna bort henne eller göra som Linda gör, resa bort. Skulle inte utsätta henne för det.

Sedan är det ju inte så enkelt för alla att göra så. Det inser jag med. Men man kanske kan spara många hundar om bara ägarna engagerade sig mer i problemet i stället för att bara svära och vara arg över situationen.


Jag blir lite krass. Det är bara att acceptera att skiten finns och försöka göra det bästa av det. Medans man försöker påverka. Det är ju det bästa för hunden. Ha DAP, eller det heter ju inte så nu. Man kan ge Zylkene. Lite finns man kan göra.  Försöka i alla fall. Det kanske inte lyckas för alla, men lyckas det för en hund är ju det toppen för den individen!


Beklämmande att läsa på FB om alla bortsprungna hundar under kvällen och natten!


Och vad gjorde ägarna? Hur kunde det hända så många? Att en olycka sker det kan man ju förstå, men det är ju en stor drös!!!! Har de haf med sig hundarna ut vid tolvsöaget? Det står på många, försvann vid tolvslaget, försvann kvart i tolv.... Då undrar jag verkligen... äver vem som ska ha hund!


Att hundar kan smita det är ju klart som sagt. Men en del undrar jag, det är troligen bara föraren som gjort bort sig.


Även om jag har raket och smällarfasta hundar utsätter jag dem inte. Utifall att de helt plötsligt skulle få för sig att det är farligt. Man vet aldrig vad de får för sig!


Det är en tråkig start på året för alla dessa stackars djur!


Hoppa alla blir återfunna och mår bra!



Skapa flashcards