Guldhund

Senaste inläggen

Av Ingela Karlsson - 10 april 2013 22:45

I helgen tröttnade jag på att intekunna ha kurs som jag ska för detta skitväder!


Jag slängde ett messtill en granne om de hade ngt stod tomt! trodde inte det då jag trodde de skulle ha utrymmena själva efter att Grålleklubben flyttade.

Så var inte fallet!

Fick svar om att det finns en lada jag kunde komma och titta på. Sagt och gjort. Jag åkte och kollade i går!


Ladan är ca 12*50 meter. Två rader med stolpar, men stort som satan! Betonggolv. Ingen el eller vatten.


Den är bara alldeles perfekt!!!! Elen löser vi med ett agregat. Vatten behöver vi inte. Det får man ta med sig! Betongen är inte det optimala, men helt ok att göra det mesta på. Går att lägga in matta till just fjärr tex...

Jag får hyra det årsvis! Herregud vad bra.

OCH det tar 1 minut från mig! Vilken lycka!

Nu kanske många ser allt det som inte är bra! Men det gör jag inte. För inget kan vara sämre än all denna snö, lera, regn och blåst! Här har vi tak över huvudet, torrt under fötterna!

Värme kan vi fixa lokalt så vi kan värma oss! Och det är stooooort!


Ev kanske jag lägger in en matta med tiden. Beror på hur det ser ut framåt. Nu ska jag prova det under april och lite i maj, beroende på väder.

Sedan ska jag hyra det från i höst!!!!


Lycka är det verkligen! Jag behöver inte ngn flott inomhushall känner jag just nu! Jag är bara så glad med tak över huvudet och torrt under fötterna!!!


Så i dag hade vi premiär kurs! Mycket bra! Lite dammigt var det ju förstås då det stått tomt länge tydligen.


Så nu ska jag ta dit lite saker och ett hinder! Och här kan vi vara även under sommaren om det blir regnigt!!!!ANNONS
Av Ingela Karlsson - 7 april 2013 20:30

I söndags var det sista gången för aktivitetskursen. Den har varit otroligt bra och blev bättre utslag än jag trodde!


Förarna har verkligen arbetat bra med sina hundar! Vi har haft många uppgifter med fokus på hur det är att vara hundägare i dagens samhälle. Hundmöten, promenera i hop, oförutsedda möten, planerade möten, mod, lydnad, vara med matte trots allt annat typ hundar och människor!Oj vad bra det gick. En extremt rolig kurs blev det verkligen!!!

Och 6 av 8 vill gå ännu en omgång, den tredje eller fjärde tror jag det är! Och 2 nya! Så nu laddarvi på med nya övningar!I tisdags hade vi lydnadsmöte på klubben. Vi som sitteri gruppen är Carro, Barbro, Yvonne och jag. Vi planerade inför vårt DM som vi hari maj!

Så ni som läser, anmäl! Vi kommer ha ett fiiint prisbord!!!!

Vi planerade ett par tävlingsträningar med på klubben som ska vara för alla, även icke medlemmar hos oss. Planerat en pysselkväll där vi i gruppen ska ordna lite saker. Tycker gruppen är härlig och en positiv anda. Det känns bra!

Tävlingen sist fixade Carro och Barbro lysande med funktionärer!!


        

ANNONS
Av Ingela Karlsson - 5 april 2013 17:44

Jag tror jag blir tokig!


På allvar!


Vi har två raser i vår besättning. Pälsfår och texcel och lite blandning dem emellan, då 75 % texcel.


Texcel är känd som sämre mammor, päls som bra mammor. Päls kan få tre lamm, inte vanligt så men så är det, men inte så vanligt på texcel. Då kommer den spännande frågan!


Varförfår våra texcel trillingar i större mängd????? Jag tror vi har ca 25 % trillingfödslar! Då har vi nästan bara texceltackor som har trillingar och ngr blandade. Inte en ren pälstacka med trillingar!


Jag älskar djuren, därför vill jag inte att de ska ha trillingar. Det tar på dem väldigt. De brukar kunna vara smala till hösten trots fint bete!


Vi har vår första texcel genom åren som stöter sitt lamm! Har aldrig haft det förut! Bara varit pälstackorna! Så i våra ögon är texcel den västa mamman!


Hur gulliga är de? De sover ofta på sina mammor! Som rätt som det är reser sig och lammen dråsar ned! Ingen pardon där inte!


 


Här ligger de inne i stallet. I solen och myser!Här är Marias lamm.  En av våra nappisar. Mamma Maria hade dåligt med mjölk första dagarna och sedan blir de ju vana att få en slurk!


    


Daggan till vänster! Vår största tacka med den grövsta rösten. Till höger om henne står Siri!


 


Här är Marias lamm som snuttar. Varför stå när man kan ligga


 


Här är vår Wilma avkomma Rut som fått lamm! Hur guliga är de???


 


I natt var Katta hos djuren. allt hade gått bra och det blev en lamning. Krydda födde två fina lamm!


Jag åkte bort tidigt och styrde. Gick en rejäl sväng med hundarna. Vi gick i skogen och så mysigt!!!!! Hundarna fick göra lite uppletande och sprang som stollar!! Så skönt i den strålande solen dessutom!


 


Sedan var jag inne hos mamma och fick lite kaffe! Babblade en stund och sedan ut till djuren igen! Sedan hemåt!


 


Andreas var efter Sonny vid bussen och farmor i Gusum. Hämtade ut lite kläder till mig på posten. Skönt att ha ngt att ha när jag jobbar. Nu är alla t shirts för stora. Angenämnt problem! Bara arbetskläder men det var kul det med!! 


Och när Andreas kollade djuren var det lamm igen. En trilling...... och en med två.Silvia fick tre små fina lamm, och Freja fick 2 stora fina lamm. Vi möblerade om lite där inne, gjorde större fållor, sorterade runt dem lite. Nappade dem som skulle ha, och de som inte ska ha med..... Kan inte motstå Vickan.... Hon får en slurk!


 


Vi fodrade med. Kollade de som var kvar i den grupp som ska lamma. Vi tog bort dem som inte var dräktiga. Vi har ju valt en kortare tid med baggen. Så vi hade några som inte var dräktiga! Blir tufft med 8 veckors lamning!


 


De som inte var dräktiga fick Skoja ta hand om och valla in till vallflocken.

Åh så kul tyckte hon! Vi gick in och körde i den liiiillllla fålla och körde lite korta kommandon och höger och vänster!

Hon var mycket lycklig. Hon brukar få vara med och hålla i gruppen med tackor och lamm när de ska vattnas för då vill alla ut!Snart till djuren igen. Nu är det bara 5 damer kvar att lamma!! Sedan är det över för detta år. Tråkigt men ändå inte.... Det är en underbar tid, med både sorg och glädje! Vi har låg dödlighet på våra djur och det är vi glada för. Fast vi förlorar också lamm, men det orkar jag inte alltid skriva, för jag far illa av det. Blir så ledsen.

Vi ligger hittils en bra bit över 2 lamm per tacka, vilket är riktigt bra! 1,79 lamm per tacka så anses det bra!! Men det är ju inte konstigt med alla trillingmammor! 

Jaja Baggarna kan man ju konstatera är duktiga och kan sitt jobb!

  


Nedan är det Peppar som fått ett litet lamm. Hon hade ett dött också som var så litet och inte utvecklat. Det fick Andreas plocka ut... usch! Tur hon fick ett kvar!!


 


Nu är det fredag kväll! Tv och får står på agendan. En vecka till drygt sedan kanske man kan vara social igen? Är jag kort i SMS eller så, är det bara för att jag inte har tiden eller står illa till! Förlåt utifall att!


 

Av Ingela Karlsson - 4 april 2013 07:45

Jag har svårt att sätta orden på det.
I dag fyller hon år. 9 år. Min älskadehund är gammal i kroppen men ung i sinnet!


Grattis Nike, Miridocs Cora.

Jag trodde inte att jag skulle få 9 fina år med henne, men det fick jag mot alla odds!

Hon är mitt allt, hon finns där för mig dag som natt. Ligger aldrig längre än fem meter från mig. Vi är som ett.


Utan henne vore jag halv. Hon  betyder mer än jag lan sätta ord på. Ni får lite text och mmycket bilder till hennes ära.

Njut och titta in i hennes ögon och se om ni ser det jag ser! 


I dag fyller min älskade hund 9 år! Jag trodde aldrig hon skulle få uppleva den dagen! I dag blir det mest bilder för att hylla min Guldfärgade Guldhund!
Hon ramlade in i vårt liv som en orkan. Och orkanen är bestående uppenbarligen. Hon är fortfarande vildast av våra fem hundar. Mest lekfulla. Leker mest själv om hon har tråkigt. Hon är den som blir gladast över nya leksaker!

Hon älskar fortfarande sina strån av varierande mått!


 


Hon har varit den jobbigaste hund jag haft! Men den roligaste! Den galnaste. Den som gett mig mest skratt!


Hon är den som haft mest livslust. Hon har livslust för hur många som helst! Man kan inte vara deppad med henne i huset. Det räcker att titta på henne hur hon leker med en tygbit, ett kramdjur. Hon ligger på rygg och far. Man bara måste le åt henne!


 


När hon blev så förskräckligt dålig 2011 trodde jag det var kört, 7 år gammal! Men med Krister och Maries pepp, så gick det. Då trodde jag inte hon skulle bli 8 år. Förra pret när hon fyllde trodde jag intehon skulle bli 9 år!

Men här är hon, 9 år fyllda. Min guldfärgade galning!


 


Så här ligger hon gärna ute. I vattenpölar, som snö, som gräs. hon räds inget väder. Hon är den största skitgrisen jag haft.Lägger sig i lera, vattdenhål, dy... vad som helst bara det är blött!


 


Springa. Hon älskar att springa, bara lisom springa. Man behöver inte ha en anledning! Men att sträcka ut är underbart. Man blir varm av att stå och titta på hennes glädje. Hon ger mig så mycket den hunden. 


Rysta. Allt ska rystas. Och helst ska det piska henne på sidorna. Herregud vad det måste göra ont. Hon rystar liksom inte lite sådär, utan hon piskar! Galen pannan!!


 


Hon måste få nackskador tänker jag när hon rystar som en besatt! Men det har inte varit problemet. Problemet har varit ryggen, L7S1. Hon har en ganska märlig sammanväxning. Inte riktigt som en vanlig. Och ganska mycket. Då. Nu vet jag ju inte hur det ser ut, men då 2011.  


Nackdelen är att hon aldrig känner efter. När hon skar av böjsenan bak och vi hade blod på tak, väggar och golv, blodet sprutade.... då fick hon ett spel halv 6 på morgonen för att det var så kl att matte vaknade när husse kom hem! Herregud. Det var ju bara att åka med henneoch sy... och op....


  


Jag får tänka åt henne med hennes rygg. Jag måste allid vara steget före innan ngt händer. Och lustigt nog fungerar det. Jag förutser allt med henne. Skogen är det som hon klarar sämst. Så där blir det koppelpromenader och lös en stund. Då fungerar det. Och jag kan inte gå där det är bergigt för då flyger hon fram upp och ned som en galning!

Men hon klarar det! Och det är viktigt då hon älskar skogen.


 


Hon klarar 1 timmes promenader i full fart. hon är då lös och springer fritt som bara hon kan! Fram och tillbaka, fram ochtillbaka.... så kul att bara springa.... Hur kul kan det vara liksom? Men hon som sagt, jag har ju inte tråkigt... det är bara att lyfta blicken och titta på henne!


 


Att ha ngt i munnen när man springer är livet. I daghar hon det alltid på promenader för att då rör hon sig på ett annat sätt än utan. Och det sättet passar hennes kropp bättre.


 


Bada. Hon är helt galen i vatten. Älskar att simma. att åka till Norsholm under vintern är det bästa vi gjort. Jag är övertygad det ärdet som räddar henne. Hon simmar faktiskt ganska mycketmed tanke på henne och hennes kropp oh skador. Hon simmar 30-32 min. Varav 10min i streamern sista passen.

När hon ska i så vrålas det och gapas det! Jag harinte lagt ngn energi på att få henne städad. Hon får ha roligt och vara duktig. Det lugnar sig ju vartefter. 


Och skulle jag lägga tid på det, att gå i fint. Då skulle vi ha halva badsäsongen borta....... Hon får bete sig och vara badgalen, där behöver hon inte vara duktig, där är hon sig själv!

Hur kan man annat än älska henne? Kolla hennes blick?


 


Hon ger mig så mycket glädje. Hon har gett migmest skratt av alla mina hundar. Men också varit den som retat gallfeber på mig mest av alla. Hon kan göra mig totalt galen! Jag kan vara nära till att bryta i hop på henne. För träningsmässigt har det inte varit en enkel hund. Samarbetsvillig till tusen. Det får jag nog aldrig ngt liknande igen, men oerhört svårtstyrd.


 


Bilden ovan. Den gör mig varm. Älskade hund!   


Vi fick slita för vårt SE LCH: Herregud. Denna hund. Men vi fick det. Och där togs beslutet att pensionera henne. Annars var tanken att hon skulle få köra ett par månader till. Men jag ville sluta att tävla när vi hade vår livs tävling. att vi fick SE LCH var enbonus den tävlingen. Men hon gick så bra, så bra!


 


Nu blir det bilder på den mest enastående hunden jag ägt. Jag älskar alla mina hundar. Men jag måste säga att Nike är.... Nike. Det säger allt. Hon är lite mer än de andra. Hon har stulit en ganska stor bit av mitt hjärta.


 


Springa är det bästa som finns!!! 

     


Hon har alltid fungerat bra med barn. Visst har hon viftt på svansen så de stått på skallen, eller fått ett spel och råkat springa över ngn unge..... men aldrig för att vara elak. Tvärtom så gillar hon barnen.

Här leker hon med Jills barn.


 


Bada och få ha en boll, det är livet på en pinne enligt Nike!


          


Hon äter heller inte katter. Vilket är skönt.... Här är det Safira som funnit tryggheten hos henne.

Alla små vill sova hos henne. För ett tag sedan var lilla Vittra här, och vem lägger hon sig hos och somnar då... Nike...


     


Nike och Tilde. Så gulligt!!  


Dagen till ära fick hon en hel kastrull med ärtsoppa av sin gudmor, syrran! Gissa om hon var glad. Hon älskar ju ärtsoppa!!!!!


Stort Grattis min älskade hund!


 

Av Ingela Karlsson - 31 mars 2013 22:45

I fredags var Heléne och Sofia här och tränade många timmar! Kallt var det! Vi ville ha sol!!!


Vi värmde lite ihop för att sedan titta på varandra och ge bra tips....

Tarzan gick jättefint! Han har gått med stoora steg framåt!


Här skickas han på vittring. Och så glor han på Sofia som står en bra bit i från precis som han säger: Och vad står du där för??? Jag som ligger på mage vid pinnarna ger han inte en blick! Vad rolig han är!En tass i backen! 


 


Här matte, jag håller den superbra!! 


Sofia och Lix ser så fina ut. Lix är dessutom nästan som Skoja socker söt... nästan....


Lix älskar sina saker, bäst är att få trycka in båda kampstockarna!!!


 


Fritt följ träning med lill fröken!


 


Mera ff 


Idag fick Skoja jobba på. Ff, Z och vittringen. Ja de två första gick ganska bra. Men vittringen... jag måste verkligen ta tag i det, för vi har inte tillstymmelse till vittring igen! Hon bara hämtar, glatt, fram och tillbaka.... hon jobbade på bra den lilla sockersöta trollungen, för övrigt i alla fall....


Vi hade två jättehärliga träningsdagar tillsammans. Både Heléne och Sofia har lätt att skratta så det blev ju ett och annat flabb! Och vi har alla lite stolliga hundar på olika sätt. Deras är ju mer vilda än mina tjejer. Vilket tempo! Men vad roliga och duktiga hundarna är!!!! Tack tjejer för två jättefina dagar!


Skoja gör sättande!Hur söt får man vara???  Hon är olovligt söt!


        


Lördagen var det jobb med djuren. Det ramlar på med lamm!


I dag har det varit halvt kaos. Jag har jobbat fm och sedan hde vi matgäster på em. Men det var massor med timmar med djuren först då det spottade ut lamm! Massor med jobb med avdelningar och olika grupper...


Farmor och Maria med fam harvarit här i dag! Jättekul att ses! Vi ses så sällan. Men vi får ta tillvara på de tillfällen vi får! Tilde var med och oj vad hon växer! Hon är så go!


 


Jag har så dåligt samvete för att jag är så petig och på! Det är svårt att vara på rätt sätt när man inte riktigt vet hur de andra tränar!

Man sätter ju sina egna kriterier, och dem ska man följa.


Jag är ju för petig kanske och kanske borde vara mer lyhörd för andras sätt att tänka i träningen. Kanske inte vara så på?

Jag ska lära mig vara tyst ibland. Det behöver jag verkligen träna på!
Av Ingela Karlsson - 28 mars 2013 20:30

I dag for jag med mina nya fina Beatrice till Motala! Lite sliten efter en natt med djuren och 0 % sömn.


Fattar inte att jag inte kan sova alls på natten mellan vaket! Vi har koll på djuren varannan timma dygnet runt i fem veckor. Och då bör man sova sina stunder. Men min hjärna vägrar slå av.


Till Motala for jag. Hade bokat en extra timma på em för jag ville hinna igenom mer.

Stannade och köpte en energidryck för första gången i hela mitt liv på Netto. För att ha när tröttheten slog till! Har ju en förmåga att somna.... även om jag sitter i bilen.... därav kör jag inte när jag är trött!In i hallen. Hann träna lite sedan kom Heléne och Ditte. Så då blev det fika och prat och koll på lite fårskinn! Åh så fina de är våra skinn!!!


Sedan med tiden kom Sofia... hon skulle vara på plats 16:07 tror jag....men ramlade in framåt 17.... hihi


Vi körde lite först alla, jag körde mest Skoja först. Och sedan när vi skulle hjälpa varandra så körde jag Viska.

Min plan var ett litet ff, med följd av ett z och sedan en fjärr.


FF var riktigt bra. Mycket nöjd med henne. Vårt ff är bättre men massor att göra där. Hon laddar på ju längre hon får gå nu. Ändå är hon van att gålänge utan belöning... förr i tiden.... jag glömmer att jag tränar så lite och tror hon ska vara som 2009-2010 när jag tränade massor!!!! Inte rättvist med tanke på hur det varit de sista åren.Z gjorde hon fint. Lite segt sitt. Men tog alla skiften, ingen osäkerhet! tack för att dumrutan byttes till Z!!!


Fjärren gjorde hon sådär. Lite påverkad av att vi la på störning. Hon är alltid orolig när jag vänder upp, tittar bakom sig. Det var precis då det hände. Så länge sedan och så påverkad än. Älskade Viska!!!


De andra körde lite av varje men jag måste säga det så fint ut med både Lixan och Trazan. Både Sofia och Helene är väldigt duktiga.


Nike fick göra lite apporteringar. Hon lät och gapade så de andra log lite... de fick lite störning på sina om int annat! Galna hund!


           


Skoja fick köra ff och sättande, lite z delar och annat. Ett flertal hopp apport och hoppad rätt varje gång!!!! Kanske det problemet minskat?


Vi avslutade med kaffe och lite prat.

Sedan satte jag mig i Beatrice och for hemåt med energidrycken i högsta hugg!

'Den var faktiskt bra. Socker fri, jättengr kalorier i, och den höll mig vaken utan problem i typ 12 mil!!!!Otroligt!I morgon kommer de till mig så sa vi köra en dags lydnad här ute. Vi hoppas på sol! Vi skulle vallat men det går ju inte med alla förbenade snö!!!!

Av Ingela Karlsson - 27 mars 2013 10:00

Äntligen är hon är!!!! Som jag letat och letat. Varit frustrerad. Man vet man vill ha men hittar det inte någon stans! Men nu är hon hemma!!

Hennes namn är Beatrice!!!

Är hon inte fin?


Rasen är Hyundai Trajet!I söndasg fick jag messet om att den fanns kvar och att vi fick den för det vi bjöd.

På måndagen besiktigades den, onsdag blev den lilla grejen åtgärdad. Onsdag kväll åkte min karl och förman efter den!!!


En svart! Älskar svarta bilar! Inte praktiskt tyvärr....

Som ni ser på bilderna är det rejäla speglar så man inte missar om har ngn bakm sig...som kanske vill ngt med blinkande blå ljus ni vet.... HahaNu kommer jag få många mil med denna pärla. Hoppas jag blir lika fäst vid den som jag är vid min volvo!


Min volvo kommer jag sörja, jag gillar den verkligen! Tuffar och går. Men jag behöver en större helt enkelt.


Annars har dagen varit i kursandets tecken.

Första kursen gick i strålande solsken, knappt ngr kläder på oss.

De andra kurserna var lite kallare men lika bra. Fast med mer kläder på oss!


Och ni som läser, det är roligt att få kommentarer,superkul! Men snälla skriv dem här, inte på fb! De hör ju till detta inlägg!!! Är lite kul att ev kunna gå tillbaka och kolla.


      

Av Ingela Karlsson - 27 mars 2013 08:13

Under min bloggtorka har ju Witch hunnit fylla tio år, och hennes syskon som finns kvar.


Den av våra luzerner jag trodde skulle gå bort först, är den som vi har kvar sist. Livet är märkligt!


Lilla Witch var sjuk som 2 v valp. det lider hon av i dag. När hon var 6,5 blev hon sjuk och höll på att stryka med! efter det blev det operation, och jaktförbud! Inte kul för en jaktgalen luzern. Och då menar jag jaktgalen. Att jaga 6-8 timmar var det roligaste som fanns.


Hon har funnit sina nya roll i livet utan jakt. Även om jag givetvis tror hon saknar det och hon blir själaglad om hon får jaga en hare i lina ett tag.

Och får hon syn på ngt som springer över ett fält från bilen då är det full jakt. Då ser hon ju inte vad det är hon skäller på så det är både älg och dylika djur.


Men hon är i dag familjehund, promenadhund och vår mest bortskämda. Men också högt älskad av oss alla. Och av hennes Gudemor och Sittedyna!

Jag vill inte ens tänka den dagen. Ändå tänker jag på det varje dag. Är så rädd.

Denna lilla hund kan driva mig till vansinne mer än ngn av våra andra! Med sitt gapande! Hon skäller när hon är glad. Och hon är glad för det mesta. Men hon tystnar aldrig utav sig självt liksom. Man måste alltid säga till. Enerverande.

Men oj vad ho är go. Att sova utan henne fungerar inte. Hon ska ligga på sin rosa kudde med vita prickar och spets på, mellan oss. Med ryggen mot mig, under mitt täcke! Så är det bara!


På detta kort har hon troligen varit nere och ätit frukost, varit ute och sedan gått upp till husse som jobbat natt och krupit ned hos honom!Den dagen hon fyllde fick hon också en ny kudde. Den första fick hon av Agenetha, som en jobbar kompis sytt på beställning! Den ser ni på bilden ovan.

Nu fick hon en kudde att ha i soffelan! en rosa kudde med stjärnor på, rosett ed vita prickar och volang på! Det ni!


 


Av Gudemor fick hon en hel kartong med stekta pannekakor förpackade en och en som jag kan frysa för att ta fram och ge henne. Hon älskar pannekakor mest av allt den hunden!


Nedan är bilden på år människortårta. Det var en pannkakstårta som Evelin varit med och lagt i hop. Mormor stekte på uppdrag pannekakorna!


    


Denna pannekaketårta var till födelsedagsbarnet med gäster! Det var en pannekakatårta som Evelin fixade på uppdrag av mig! Det är grädde och leverpastej både på och mellan. evelin skar hjärtan i leverpastejen!

Witch, Östanvindens Whitney Houston 10 år. Unik i sitt slag på många sätt.


 


Ja här ser ni ytterligare ettkort på bortskämdheten! Sitter i lnät hos husse och slickar skålen... tror faktiskt det är rester av grönsaksskålen!!!


   


9 mars var det 13 år sedan jag avlivade min försa schfer Mia som fick skelettecancer.


I går hände det saker på dagen som jag hoppas går i lås i kväll! Håll alla tummarna ni kan.

Vi hade årsmöte här i Tjens fiskevårdsförening. Allt gick bra och ngn ny blev invald i styrelsen, vilket alltid är bra. Att välja in sådan som inte suttit tidigare perioder heller!

 I dag kommer det vara kurs hela dagen lång! Strålande solsken ser det ut att bli så det är ju bara underbart!


 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se