Guldhund

Senaste inläggen

Av Ingela Karlsson - 26 mars 2013 22:45

Usch den här dagen har inte varit toppen, i all fall första delen.

I natt så märkte jag vid 24 hugget att Daggans bagglamm var konstig. Han krummade, ville inte stå, var inte intresserad av att äta på mamman. Jag gav honom i flaska och han drog i sig 250 ml!

Bra där tänkte jag. Nästa gång jag kom låg han fortfarande.Ville ogärna stå. Åt 200 ml. Passet efter åt han inget vilket jag förstår. Skrev till Andreas att han skulle ha koll halv 6 passet. Då fick han i honom 50.


När jag kom halv 8 låg han helt utsträckt. Superslö. Rörde sig inte ens när jag pratade med honom. Mamma Daggan stod och snusade på honom och lockade på honom. Jag springer ut och ringer till Andreas: Du får komma och ge honom en spruta eller avliva honom. Han mår inte bra! Skynda!


Jag gick in till honom och satt hos honom. Insåg att det var hjärtfel. Här insåg jag att ingen spruta i världen skulle kunna rädda honom! Han var så dålig. Tårarna rann sakta. Satt och klappade honom. Pratade med Daggan som vakade över honom. Hon buffade och lockade. Han rörde inte en min. Hans syster var framme och luktade flera gånger på honom. Hon var så försiktig


     


Det är så oerhört sorgligt att sitta och se en mamma försöka få upp sitt barn på benen. Att se hur hon inser att han är sjuk och hon fortsätter att locka med sitt mjuka bräkande. Hjärtskärande.

Jag grät hejdlöst, det gör så ont så ont!


Gud vad lång tid det tar kände jag. Det gjorde det troligen inte. Men när han kom så tog han honom direkt och gick ut och avlivade honom. På ett kick var hans lilla plågsamma liv slut. Jag satt inne hos mamman och systern när jag hörde skottet gå. Daggan lockar efter honom, tårarna rann och jag känner en maktlöshetsom värker i kroppen.

Jag kände bara att jag är inte gjord för det här. Jag blir för ledsen. Det här är inte min grej!


Han har bara funnits i våra liv ett dygn och ändå känner jag sådan sorg att behöva avliva honom. Han var ett liv vi väntat med spänning på flera dagar.

Det är i de här stunderna jag funderar på om jag vill jobba med det här. Jag är inte skapt för att ta beslut att avliva djur. Det är så ledsamt. Så smärtsamt.Jag vet att det inte fanns ngt att göra men det gör saken inte lättare!


Efter ett par timmar inser jag att jag älskar ju det här livet, det är ju jag, Ingela. Vem vore jag utan dem?

Jag inser också att den dagen jag inte gråter och sörjer ett förlorat lamm, då ska jag inte arbeta med djur längre! Då har jag tappat känslan. Och utan den vill jag inte jobba med djur.


Många av er som läser tänker säkert: Men herregud det är ju bara ett lamm!


Ni vet inte vad ni pratar om. Bara ett lamm! Ett lamm som vi väntat på, sett födas, älskat från första sekund. Att få sitta med det i famnen och mysa med det. Höra dem svara dig när du ropar på dem och de ropar: ta upp mig, skynda dig ta upp mig! Det är så mycket mer än bara ett lamm! Det är en egen individ. Vi har dem inte som produktion vi har dem som levande varleser. De har namn, alla ett uikt utseende!


Jag är så känslig när det gäller det här, jag far så illa. Som tur är har jag en karl som klarar den sidan bättre än jag. Han gillar det inte men han gör det. För att han vet han måste för djurets skull!


Ett ledsamt inlägg, men skönt att skriva av sig. Tårarna rinner nu med. För lammet, och för mamman som miste sitt lamm hon lockar på.


Livet är inte snällt alltid, speciellt inte en dag som denna!ANNONS
Av Ingela Karlsson - 25 mars 2013 09:00

Vad länge sedan det var jag skrev här. Brukar ju bakåtblogga lite för min egen skull men det orkar jag inte denna gång Och det har inte hänt så mycket stora saker.


Februari var trögt med kurserna då kylan och snön slog till med dunder och brak! Jag är så trött på snö och att alltid frysa. Jag använder mina värmare och har köpt två p vinterskor men inga är riktigt bra. Bäst är Muck boots stövlarna! Helt klart.Evelin har hämtat hem sitt lilla underverk Vittra. Hon är nu 12,5 v och helt sjövild. Har ett hett temperament och svårt att koppla av. Så där har nog Evelin lite att jobba med. Främst att lära henne att koppla av! Hon är helt underbar!


Jag har jobbat åt JRF en helg igen. Riktigt roligt och jättebra ekipage verkligen!


Har en aktivitetsgrupp igång. Där jobbar vi emdsaker som är i vardagen. Och att kunna aktivera sin hund på enkla sätt. ett superhärligt gäng om 8 st som är superduktiga med sina hundar!!!Haft lite privatlektioner. Både lydnad och aggressioner. Det varierar lite. Men alltid roligt!

Att inte kunna ta i sin hund utan att den ska bli arg ogillar jag! För mig är det viktigt att hunden inte vill bita mig om jag säger till för att den tex inte lyssnar. Jag kanske petar till den eller tar i den.

Det är ganska vanligt att mötas av att man ska undvika dessa situationer osv... Där tänker jag annorlunda. Rätt eller fel? det kan bara var och en svara på.Lite vallningar har det varit men bara fram tills nu när lamningen är i gång .Förut kunde vi vara inne i stallarna. Köra ut de dräktiga och in med valltjejerna. Men nu ska det vara lugnt och fint där. Och snön gör att vi inte tar oss ut på fälten med dem! Och i valltjejernas fålla är det för mycket snö för att ens köra bara hålla ut och gå runt träning!


Anna var här och vallad en dag. Kul att se syster Qajsa och mamma Dimma.


Har hunnit fylla år! hade lite fest. Herregud vilken fest. Den ska jag skriva om enskilt i ett inlägg! Det var den bästa festen tror jag! Där lyckades kommittén verkligen med upplägg!!

           

ANNONS
Av Ingela Karlsson - 11 februari 2013 09:02

Jag är så trött på halkan! Jag älskar snö och vinter. Men inte halkan. Denna vinter är förstörd pga isen. Kommer snö, töar blir isgator som inte försvinner innan det kommer ny snö! GAHHH! Sådär ja..


I dag var det att plocka ur min bil för att hämta en ny på torsdag trodde jag....

Vi plockade ur den, Andreas dammsög den... och så var det inte AC i bilskrället!!!!!!!!!!!!! Hur kan man tillverka en bil 2010 utan AC! Jo det var tillval.... Galenskap är mitt sanna namn! Andra bilen jag var beredd att hämta och faller på det sista sekunden!


Nike och husse skottar snö! En av dem älskar det en av dem inte.....


        


Ja nu är i alla fall bilen städad!


Promenad med hundarna på fm. Sedan blev det Tävlingsträningskurs igen på em. Och det gick riktigt bra för dem. I dag stöttade jag dem genom programmet och de fick träna lite på att kommunicera utan att tappa hunden! De va riktigt duktiga och det var riktig roligt, det tror jag alla tyckte. Hundarna såg lite förvånade ut ibland kan jag lova!


Lorna babbalde lite medans jag körde Viska ett ff pass. Det gick bra tycker jag. Inga ljud och ok pos.

Skoja gick också bra. Hon håller en fin pos och trampar på.


Torsdagen så var det privat vallträning. Och det gick super verkligen. Det är bra med lite vila för dem ibland det är helt uppenbart. Mycket bra jobbat!Valpkursen i kväll fick vi ställa in då det var förenat med livsfara att beträda planen! Kanske man kan ha hundskridskokurs?


Fredagen var det fodring av djuren. Andreas gjorde det på fm, Jag hade en privat träning. I dag var Moltas med och jobbadoch skötte sig så bra så!Kvällen var det att planera det sista inför helgen. Ska ha kurs i Jägarnas Riksförbunds Regi i 2 dagar. Ska bli jättekul och det blir nog lite tid för egen träning i gymnastikhall, med superhalt golv. Bra för Skoja! Viska gillar det inte trolugen. Nike skiter i allt!

Av Ingela Karlsson - 5 februari 2013 08:30

Måndagen började med tävlingsträningskurs. Sista gången för detta gäng! Det har varit otroligt roligt och givande att följa dem dessa pass. Att få stötta och hjälpa och bolla med dem om upplägg, tankar och så!

De har varit riktigt duktiga! Och vi har lärt oss mycket om hundarna!


           


Kvällen tillbringades med att simma. Adelia hade förhinder så jag tampades med Lotta! Skratt och plask blev det! Zebban stormtrivdes bland tjejerna. Ja inte Nike då.... Han är så rädd för henne! Haha hon har aldrig gjort ngt mer än att hon en gång röt i åt han när han skulle kolla in hennes boll! Haha han går omvägar, och vänder om han kan! Sötnöt!


Viska simmade 40 min i dag. ike 30 min och Skoja 60 min. Så de är lite nöjda. KAffe och babbel blev det förstås! Sedan kom Lina och Henrik infarandes med sina tre doggar för sim! Kilo hade tur i dag att Skoja var på bra humör. Hon hade inte tid med han!Tisdagen. Äntligen var det vallning igen! I dag anlände Bibban Heléne Evelin och Cattis! Jättekul att se alla igen och hundarna skötte sig så bra! Vi vallar inomhus, och jbbar med sådan där som jag kallar tråkträning. Att ta tag i brister i grunderna som man kanske släpper lite på om man har större ytor.


Man har väldigt mycket nytta av denna träning i vår när man släpper ut dem! Vi tränar på att röra sig sakta, stand, korta kommandon och det ska vara släpp och massa småsaker!Eddie var med och Evelina. Jag fick äran att gå in med han 2 pass. Oj vad han hade växt på sig! Nu var han lite mer träningsbar det såg man! Han har en fin stil och väldigt fin mot djuren! Och vad han har växt i sin kropp! Nu är det inte bara ben!


Sedan var det promenad med alla hundarna.


Dagen kunde ha varit sämre!
Av Ingela Karlsson - 3 februari 2013 21:30

Denna vecka var inte rolig av flera skäl. Drar inte det här, men fy vad le jag är på vissa saker.


Måndag Tävlingskursen igen! Överraskningsmoment stod på schemat som de klarade galant!

På kvällen sim! Adelia är tillbaka. Vi pratade och var roligt att ses igen! Saknat våra dagliga sms.

Just den där känslan av att hon bara finns om man vill!

Lotta kom en stund och pratade. Så roligt att ses!!!!


           


Tisdag skulle vi äntligen börja valla! Ställde in det av olika anledningar! Åkte till valparna i stllet och de var ju inget söta alls! Viska sticker direkt till dem när vi kommer dit. Hon älskar verkligen sina valpar.... Hon tror nog verkligen det är hennes!!!!

Veronica och Jillan var där, och lilla Nattis. Var jättekul att se dem igen! Var så länge sedan. Nu blir det visst bara när Nancy har valpar och vi råkar hamna där samtidigt! Jag måste ju åka dit ofta så Viska får träffa sina barn!Onsdag. Tävlingsträning igen. Överraskning även till detta gäng som gick jättebra! Var på banken innan och redde ut lite sådana tråkiga saker man måte göra ibland. Har Marie Djerf på banken och hon är så jäkla bra att ha som kontakt!


Torsdag. Bibban kom och vallade på fm. Gick jättebra för oss båda! Sedan var det en privat vallare som kom. Den gick kanon!!Fredag. En av mina bästa vänner kom och förgyllde min dag! Vi skulle gått en promenad men jag backade då det är så halt. Nike fixar inte halkan. Eller hon tycker hon gör det men hennes kropp får lite stelhet i sig om hon sladdar runt i 500 knyck! Dårhund!

Vi hade en underbar em.


Lördag och söndag har jag tillbringat i Kungsör med Heléne, Ditte och Marika!

Helene skulle plocka upp mig på bruksa i Norrköping.. Vi behöver inte prata med om det! Där stod min bil i alla fall under helgen!

Jag belv bjuden av Heléne på detta evanemang. Vi sov på hotell och lyxade det lite.

På lördagen var det en clinic av Siv Svendsen ang Lekens betydelse. En jättebra clinic verkligen. Träffde en del man inte ser så ofta men kul var det.

På kvällen åt vi på en indisk restaurang. Jättegott! Sedan satt vi på hotellrummet och vi pratade om dagen och drack lite gott och bara hade det bra! Så mysigt! Lilla Magic och Abby var med och skötte sig perfekt!På söndagen var det en clinic för Maria Brandl. Den var suverän! Helt suverän. Det räcker med de orden.


Sedan for vi hemåt. Mycket tankar och diskussioner hade vi. Så himla kul det var! Precis vad jag behövde efter en skitvecka ur en del vinklar.


Tack snälla Heléne för detta!!


Av Ingela Karlsson - 27 januari 2013 21:30

Skrev ett långt inlägg om denna vecka och så hektar sig dator skrället med fina ord... allt borta!

Ger en kortare resumé!


                   


Måndag. Kul. Tävlingsträning


Tisdag Inte kul. Ikea och köpa garderober och byråar. Leta bil.


Onsdag Tävlingsträning KUL. Intervju med NT ang djurplågeriet. Länk http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=8258981 Djuren fortfarande inte mat! Har inte ord! Sveriges så fiiina djurskyddslag är skit!Torsdag Promenad i snön. Kela med djuren.


Fredag Möte på skolan. Gick bra. E privatträning. Jättebra! Min terapihund Nike med som vanligt! Min stjärna!Lördag Lugnt.


Söndag. Lugnt Bianca åkte hem. Inte kul!Roligare än så här blev inte bloggen. Skyll på datorn, inte på mig!


Av Ingela Karlsson - 20 januari 2013 21:00

Förmiddagen var inte kul.

Vi åt pizza i går kväll. Äter ju inte ofta det, men i går slöade vi till det.

Jag åt en fjärde dels  ungefär. Och i dag har jag haft typ gallstensanfall. Kunde inte röra mig det gjorde ont som in i hel...e!! Låg ett par timmar.

På em skulle jag till Prinsessan och hälsa på valparna!

Åkte förbi Dyhultsgården igen. Och fortfarande ingen mat, inte ett strå så långt ögat när.

Alla som vet ngt om djur vet att det blir lite rester kvar när de har ensilage. Jag lovar er, inte ett strå!

Se själva:

 


Och som ni ser på kortet ovan är de inte feta. Detta är dessutom en köttras som ska vara ganska runda! De ser ut som jag ve tinte vad. Det syns tydligaste på de äldra djuren och på de med mindre päls. Det är liksom bara buk på dem!


Jag blev totlat vansinnig och ringde polisen igen! Blev koppplad runt lite för att i alla fall få dem förstå att detta inte kan handläggas i flera veckor, dessa djur behöver mat, ligghall NU! Inte om 3 veckor i bästa fall.


De lade till det i min anmälan. Så skulle jag återkomma i morgon. Och det kommer jag göra.

HUr kan man med medvetet lämna alla dessa djur ute i denna kyla, utan mat och ingen stans att gå in?

Ok om de hade mat och ingenstans att gå in. Men de har inte det. Gud i helvete vad jag är förbannad på denna gris!


När jag kom fram till Nancy var jag tvungen att spy ur mig lite. Sedan lugnade jag mig lite för att sedan hälsa på Prinsessa och hennes valpar! Och förstås så är det ju blivande juveler! Kan inte bli annat av denna kull!Dulle fikar med sin Gudmor! Förstås. Och Yenna och Rakel fikade med mig förstås!

   


Viska är så dan med valparna. Hn springer upp dit direktl Rakel bryr sig inte nämnvärt.  Haha roliga de är. Viska tror nog det är henne och Rakel Nannyn som tar hand om dem åt henne. Nike är intresserad men Nike är ju Nike.... Skoja är livrädd för dem. Livrädd menar jag då! Och när hon väl vågade sig fram och nosa kom Viska som ett jehu och morrade och sa det var henne valpar! Ljuset självt!


Efter ett par timmars valpmys och Prinsessmys och babbel for jag till Söderköping och hämtade Sam och sedan hem! Åkte förbi djuren igen. Ingen mat. Blir ett samtal i morgon igen.

Hur svårt kan det vara att köra ut mat när man har traktor och massor med mat?

Av Ingela Karlsson - 19 januari 2013 22:45

Trots tung dag i går så åkte jag efter mycket stötande och blötande med Andreas. Han tyckte inte jag var klok som åkte 12 mil enkel resa för att träna. Och ngn sanning i det är det nog!


Bra väglag så det gick fort, lite trafik och ingen Farbror Blå. Väl framme så släppte hon faktiskt in mig i dag!!! Hahaha sist blev det ju lite kaiko!


Vi började med lite fika och babbel. Sedan in och träna. Vi körde lite samtidigt och så hjälpte varandra vid behov. Den typen av träning gillar jag!!!


Skoja fick fritt följ och fjärr, ett par vittringar som var ok. Lite apport med. Viska fick jobba med fria följet, det är vår akilleshäl samtidigt som det kan vara en styrka om hon går som hon kan göra. Nike får göra metallapportering, och läggande under språng! Min älskade hund. 3 år sedan vi tog vårt SELCH, och det fick jag slita för kan jag lova. Haha


Tarzan har gjort stora förbättringar måste jag säga. Man ser skillnaden klart när man inte sett han på ett tag!!

Tigge bus var förbannad i buren för han ville mysa med tjejerna, och Mick trodde jag skulle ha fåren med!


Sedan rullade bilen hemåt.


Lorna hade ringt tidigare ang en anmälan ang djurplågeri på en granngård, 6 km bort. Jag åkte förbi och det var så illa. Så jag ringde och polisnmälde honom också.


Det går 60-80 djur utan foder, det är i morse -25 grader och nu i kväll var det -17. Det är omärkta djur, vilket är olagligt, det är alla sorters individer, Kor, kvigor, kalvar i alla åldrar, tjurar i alla åldrar, dräktiga kor som fortfarande går med kalv... De har ingen ligghall.

Och jag lovar er det finns inte ett enda strå i hagen. Inget spill. Bara snö och bajs och hungriga djur!

De är magra. Nu jäklar får det vara bra!


Ska bli spännande om det kan hända ngt nu. Han borde ha totalt djurförbud och söka hjälp!


Har inte ord för vad jag anser om honom. Skulle vara spännande att höra hans ord om mig...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se