Guldhund

Senaste inläggen

Av Ingela Karlsson - 2 januari 2013 12:00

Nu är det ett nytt år. Och jag hoppas innerligt att det blir ett bra år!!!!


2012 var ett bra år, större delen. Och Resumén kommer lite senare.


I dag for jag till vet med Anki i släptåg. Vi skulle kastrera våra tikar. Viska har inga konstiga löp, inget påverkad i arbete eller promenader. Inne blir hon skendräktig med sina valpar. Alla levande valpar tror hon är sina. Men hon är inget extremt märklig för att vara tik.

Hennes löp har legat super, nästan på dagen 6 månaer i mellan.


        


Men. Jag har haft en gammal hund som fick pyo. Och fcik stå med beslutet att ska jag operera, eller avliva henne? Många säger ofta hon var för gammal för att op, så hon fick somna in. Så kanske de är 9-10 år! Då blir jag sur! De kan elva många år till. Givevis är detta lite rasbundet detta med om 9-10 är gammalt. För mig är det inte gammalt gammalt om ni förstår. Utan hunden blir äldre. Det finns ju ibland omständigheter som gör att det bästa för hunden är att somna in oavsett ålder.


Jag lovade mig då att jag ALDRIG mer skulle ha en gammal tik med livmodern kvar! Viska är snart 6,5. I sina bästa år. Perfekta löp. Risken för pyo på henne är troligen inte så stor. Men man vet aldrig.


Därför beslutade jag mig att göra det nu när hon ändå är i vila.


Jag åker in och är där i tid dessutom!

Kliver ur. Då kommer de ut och ropar Hej hej kul att se dig men du ska inte vara här förräns i morgon!


Oh shit tänker jag!!! Men det vara bara att kliva in i bilen igen. Sedan hade vi kontakt på em och då inser vi att vi hade missförstått varandra!


Anki och jag fikade i stället.


Men jag tog slut då! Jag har sovit illa, haft ångest för att hon ska dö i narkosen eller i eftervården! Jag fixade lite annat och så åkte jag hem däckad!

Fika hos C och L, motion av hundarn. Delade djuren inför de ska åka på fredag om det nu går.

Skoja fick ett pass i arbetet och ett pass med träning. Min lilla stjärna!


Min älskade finaste Lakritz dog 3 år gammal och 4 månader. Efter en op, en kastrering. Fick proppar pga av rörlig magomvridning de missade på Smådjurskliniken. Hon levde ngr timmar efter op. Sedan brast allt i kroppen på henne.


Det var hemskt.


Så detta upplevde jag inom mig igen, om och om igen så  hör jag rösten i luren: Hon dog för mig Ingela. Hon är borta

Jag minns det som det vore i går! Därav min enorma skräck.ANNONS
Av Ingela Karlsson - 1 januari 2013 20:45

I dag har det varit en lugn dag. Blev inte så farligt sent i natt kanske halv två.


Hade haft kontakt med nästan alla grannar och de skulle bara skjuta runt 12. Mycket rabalder runt det här med smällare. Jag r helt motståndare till det.

Men jag inser också att vi kommer aldrig undan det helt hur vi ängör och vilka lagar och bestämmelser som skapas!


Jag tror att vi hundägare måste ta mer ansvar för våra hundar. Planera mer, eller tom lämna bort dem över nyår om vi inte kan lösa det för dem. Jag tycker inte det borde vara så men man kanske måste göra så för att skydda sin hund.


Viska är ju enormt skotträdd. Det är med stor planering vi firar. Folk fick inte gå ut vid tolvslaget då hon var påverkad. För det hörs genom dörren.. Stackars gäster.


Om jag bodde i stan skulle jag lämna bort henne eller göra som Linda gör, resa bort. Skulle inte utsätta henne för det.

Sedan är det ju inte så enkelt för alla att göra så. Det inser jag med. Men man kanske kan spara många hundar om bara ägarna engagerade sig mer i problemet i stället för att bara svära och vara arg över situationen.


Jag blir lite krass. Det är bara att acceptera att skiten finns och försöka göra det bästa av det. Medans man försöker påverka. Det är ju det bästa för hunden. Ha DAP, eller det heter ju inte så nu. Man kan ge Zylkene. Lite finns man kan göra.  Försöka i alla fall. Det kanske inte lyckas för alla, men lyckas det för en hund är ju det toppen för den individen!


Beklämmande att läsa på FB om alla bortsprungna hundar under kvällen och natten!


Och vad gjorde ägarna? Hur kunde det hända så många? Att en olycka sker det kan man ju förstå, men det är ju en stor drös!!!! Har de haf med sig hundarna ut vid tolvsöaget? Det står på många, försvann vid tolvslaget, försvann kvart i tolv.... Då undrar jag verkligen... äver vem som ska ha hund!


Att hundar kan smita det är ju klart som sagt. Men en del undrar jag, det är troligen bara föraren som gjort bort sig.


Även om jag har raket och smällarfasta hundar utsätter jag dem inte. Utifall att de helt plötsligt skulle få för sig att det är farligt. Man vet aldrig vad de får för sig!


Det är en tråkig start på året för alla dessa stackars djur!


Hoppa alla blir återfunna och mår bra!ANNONS
Av Ingela Karlsson - 31 december 2012 21:30

Jaha nu är det årets sista dag!


Detta år har varit ett underbart år men också ett sorgligt år.


Årets höjdpunkt var årets SM i Borlänge!


           


Herregud vilken spänning. Drog nummer ett! Bara det.

Het och galen hund, gjorde vi fick stora missar. Fjärr skyltarna var urkassa. Jag tabbade där!!

Stor spänning innan det var klart vi var med!!Fb uppdaterades flitigt och jag hade ett sådant enormt stöd här hemma! Tack alla ni!!! Utan er vore det inte hälften så roligt! Ni är underbara, varenda en av er!!


Saknade min syster där uppe. De har varit med varje år, hon och Viskas Bodyguard Micki Boy! Men jag hoppas de kommer med 2013!


Det sorgliga var att vi i juli förlorade vår älskade Luzille 9,5 år gammal. En enorm sorg slog klorna i oss. Hon bara lade sig ner för att somna in,

Hon hade levt flera år utan mjälte vilket var ovanligt. Men hon fattas oss, varje dag tänker jag på henne.Jag tror det var de största händelserna 2012!Nu blickar vi fram mot ett underbart 2013!


Och till alla mina vänner, min familj och framför allt min syster vill jag bara säga, ni betyder så mycket för mig! Även om jag inte alltid säger det så gör ni det!! Vad vore livet utan er!


Min familj och jag ska fira med resten av min familj och goda goda vänner!!


Gott nytt år!!

Av Ingela Karlsson - 30 december 2012 21:15

I dag är det 6 år sedan vår älskade Belleza somnade in i mina armar. Akut hjärtsvikt. Vi hann inte söka hjälpen.

Jag saknar henne så det gör fortfarande så ont. Hon var speciell. Mycket speciell. Världens snällaste, Visst kunde hon men hon hade aldrig behovet av att ta fram det paket som fanns. Hon löste det så bra den hunden.

Har haf tur med mina brukshundar att de haft så bra huvuden och bra paket i kolat vad gäller det. Sedan att en och annan hjärncell saknats.... Haha


Vår vackra Mis Valientes BellezaDu saknas fortfarande oss och vår flock!!


         


Det är också 10 år sedan vi var till Norge och parade vår fina Ottilia. En unik kombination.

Var bara min kull i Sverige med det blodet. Tyvärr visade det sig vara en del fel i kullen.

Två krypto av tre hanar. Redan där inser man att det inte var bra.

Två ev tre hade cancer i mjälten. En hane grava HD fel eller ryggfel. Blev 1 år gammal.

I dag är det 4 av 7 syskon som lever. De fyller 10 den 25 feb.


Jaktmässigt har de varit ok större delen av kullen. Temperamentsmässigt har de varit suveräna!!!

Tyvärr är det bara våra egna som startats på RR och på jaktprov.

Men det var en underbar kull i alla fall. Det sötaste jag sett i valpväg. Finns inget som slår en kull luzerner!


Har en tik i Norge jag skulle vilja veta mer om.


Av Ingela Karlsson - 29 december 2012 22:15

Julafton firade vi med farmor och Mia med familj. Det var en jättemysig julafton.

Fm börjad med att gå promenad med hundarna och köra springskick med dem så de skulle vra lugna då de inte skulle få mycket mer än paket den dagen! De älskar det och det passar dem. Inte Nike förstås...


Vi var till hos Conny och Lorna med deras julklappar. Fikade lite och bara var! Mysigt!

Vid lunch kom de andra.

Vi åt gott och drack gott och det var så där lugnt som jag vill ha det på julen.I tisdags var det en lugn dag med. Promenad med hundarna, äta rester och städa undan efter julen i går.


Onsdagen firade vi med syrran. Vi var många då. Syrran med familj, Snören, Mamma, Jimmy med fam. Tåbbe skulle kommit men Johanna var sjuk. Jättetrist.

Vi hade det väldigt trevligt med fina klappar även denna dag och bara så där lugnt och mysigt.

Att fira jul i Blå Salen är så underbart tycker jag. Ett stort vackert gammalt rum. Med massa jul och värmeljus! Det rummet har en själv, svårt att beskriva innan man upplevt det.Torsdagen rullade på. Jobb och promenader.Fredagen kom! Vi skulle till Nacny och kolla på valparna!!! Prinsessans valpar! Oh så små de var. Fast stora egentligen då.

Men så små. Viska adopterade dirket och tom morrade till mamma Rakel när hon skulle gå in i valplådan. Men det fick hon förstås inte göra. Men hon är lite lattjo den där hunden.


En ser ut som hon, med en prick på kolat. Den har Viska döpt till Vissla.... Och Viska har bestämt att Nancy ska behålla den. Spännande att se den utgången...


I dag var det fika hos L och C. Busa med hundarna i snön, promenera och de fick springa i snön...


Dagarna går men jag är rastlös. Blir förslöad liksom!  

Av Ingela Karlsson - 24 december 2012 09:15

I dag är det julafto. Och inte bara det! Det är våran Skogsvallarens Rimfrost födelsedag! Skoja blir 3 år i dag!3 år sedan Anna messade det hade blivit valpar! Ni ska inte ha en?

Ett dygn fick vi på oss och Andreas sa Ok! Jag valde direkt på första bilderna. DEn ska vi ha. Välj inte valp på utseende sa Anna. Den eller ingen sa jag! Det blev den. Skoja!I dag 3 år senare har jag inte ångrat mig över denna hund! Vild och busig. Av och påknapp!

Men vilken vallhund det blev av henne!

Vi har henne på vår besättning som varit tills denna höst på 100-150 tackor och så ett par hundra lamm på det. Och det fixar hon galant! Hon flyttar på allt! Hon har fått mig helt såld på vallningen!!Hon ger mig skratt varje dag, det räcker med att se på henne så ler jag! Ett och annat grått kommer nog med tiden....


Stort grattis på 3 årsdagen vår älskade Skoja!


                              

Av Ingela Karlsson - 23 december 2012 20:45

Satans vad tiden går!!! I morgon är det julafton!

Mysigaste tiden är ju från 1 advent och fram tills i dag. Egentligen. Det är ju då man tycker det är så mysigt, jag pyntar och styr till första advent. Pysslar och planerar julklappar och mat och så vidare!


          


I dag har vi städat.

Hundarna har fått sig en rejäl sväng så de är skapligt lugna! Nike är helt ok i kroppen.

Jag har sagt att hon klarara inte denna vinter med om vi får snö. Men fasiken ser det ut som det ska gå! Om inget händer så hon skadar sig värr. Min kära hund, min stora oro för den hunden, det lever jag med varje dag!


Vi hade uppesittarkväll i kväll med mamma och farmor! Det har vi varje år och det är så mysigt!. I år är farmor med det brukar hon inte så det var extra kul!Min kväll var lite strulig. Brände mig när jag griljerade skinkan. Två ggr tar jag på varm plåt utan att tänka mig för. Brännblåsa!!!

Lägger en plastpåse på plattan då jag precis dragit av kastrullen. Kul!

Och så gjorde jag en pannacotta till kvällen och blandade i garneringen i smeten..... yippie! Eller inte!


I morgon firar vi jul, och så firar vi vår lilla Babys födelsedag! 3 år fyller hon! Vart har tiden tagit vägen.


Av Ingela Karlsson - 22 december 2012 21:00

I dag har det varit en lååång dag med mycket bilåkande som jag verkligen avskyr! Verkligena avskyr. Kan inte med ord betona hur mycket  jag avskyr det!

Först till Linklping för en date med Kennelmamma Lite prat och babbel.

Sedan vidare till Motala för att räna med Helene i Dittes hall.

Jag fick en vägbeskrivning som var skriven från min synvinkel åt fel håll. Haha vi tänkte olika där!


Väl framme vid grindarna skulle jag ringa Helene skulle hon komma och öppna! Ingen Helene svarade! Jag ringde tio ggr!! Inget svar! Börjde fundera hur det här skulle gå när H ringer! Vart är du? Svar: Utanför grindarna!


Haah vi skrattade gott Jag satt utanför 17 min och ringde som en tok! Ja dessa telefoner!

Väl inne så tog vi en fika och pratade lite!

Sedan ut i hallen. Planen från början var fritt följ med dem. Men sedan la jag om det med Viska. Hon inomhus... kan inte bli bra!Vi värmde upp dem. Skoja fick göra hopp app, rutor och en del fjärr. Lite ff med. Men inte så farligt. Nike låg och sjöng lite med Viska bredvid sig bakom kompostgaller.

Tog ut Viska för lite lek. Men se där. Hon var inte alls berörd av det hela. Inte ens för ljudet från grannarna. Nu var det inga pang bong läten. Men i alla fall! Så vi körde ff med Helen som gick med och kollade på det jag ville läggakrutet på. Hon gick förvånansvärt bra med tanke på hur den hunden är...

Nike fick apporterar det gillar ju hon!Sedan kollade jag på H och T! Såg stor förändring på dem. Superkul verkligen!!! Mick fick komma ut och han är ju bara för kul! Mina BC tjejer bara avgudar honom. De blir helt till sig! Märkligt för Skoja gillar ju inte dirket många hundar. Men Mick!! Ojojoj.

Blev lite lunch och lite mer träning!

Tack Helene för en jätterolig träning!!!


Sedan bar det av till Söderköping där jag skulle till en av mina bästa vänner. Lämnade lite jullappar och fikade där. Stannade ett par timmar och umgicks bara. Träffade hennes familj. De är så mysiga.


Sedan handla. Mindre kul. Men det gick bra, lite folk som tur var!


Sedan hem sent om sider.

Borta en heldag två dagar innan julafton.... Ja det var ok då vi är klara med det mesta. Ska städa av i morgon. Annars lugnt!Underbart skönt faktiskt.


Andreas skulle ev jagat i dag. Men av princip tackade nej då både han och jag anser att man jagar inte vilt med denna snö, och dessutm inte med hund. För även om hunden knappt tar sig fram är det ju så djuren måste i alla fall lägga energi på att flytta sig i denna djupa snö. Och hunden den kommer hem och kan återhämta sig men det kan inte djuren göra på samma sätt. Man ska vara rädd och snäll mot de vilda.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se