Guldhund

Senaste inläggen

Av Ingela Karlsson - 21 december 2012 19:30

Fodra djuren och gosa med dem. De har det rent med halm och så fint så. Det ligger inte inne mycket. De ligger ute vid maten. Märks det är utedjur.

Jag lider med alla får som måste stå inne hela vintern. Jag ser på våra att de är helst ute oavsett väder. Det de inte gillar är regnet då ligger de faktiskt inne en del. Verkligen utedjur! Snö på ryggarna, men inne ska de inte vara i den fina mysiga halmen! hihi

De är så gosiga. En del har gått runt 60 dagar nu. Ser redan fram emot alla små lamm. Jobbigt men så roligt!!


           


Efter det in i lilla fållan med Skoj. ett kort pass var planerat.

Vi körde 15 min ungefär. Och se där ja- De korta passen är bra för de sätter sig fint till passet efter. I dag skötte hon sig riktigt bra. Det jag behöver ta tag i är att ligg är ligg! NU och inte efter 3 steg.

Men ståendet börjar sitta lite om jag är nära henne. Svår i balansen men det kommer nog.

Men nöjd med henne. Bra för henne att jobba i trånga utrymmen. Då måste vi jobba på att vara lugna och långsamma....Vi har tagit hand om ett ton Bravo foder! Andreas har levererat till Söderköping och Norrköping. Nu har vi mat ett tag igen!


Skulle fakturera och vad hände då? Jo min externa hårddisk pajade!!! Jag var lagom ljummen. Tur man har en karl som har lugnet när jag får spelet!

Där har jag ALLA mina kort! Allt inom företagen. Allt! Precis allt man har på en dator! Förstå paniken!!Andreas kör ner den till vår data doktor Doktor Micke! Nu håller vi tummarna för att han kan rädda ALLT!!!! Jag måste säkerhetskopiera anser han.....


Annars är det mesta klart inför julen med. Känns skönt!I morgon är det en snabb träff med Kennelmamma och sedan till Motala för träning, och sedan till en underbar vän för att lämna lite julklappar!


ANNONS
Av Ingela Karlsson - 20 december 2012 13:00

Gårdagen började tidigt med en härlig promenad. Vi var ute en timma i snön. Hundarna bara rasar av sig all energi. Och jag går och fundilurar på allt.

Inser att jag har det ganska bra. Njuter av det liv jag lever med min älskade familj. Har nära och kära runt mig. Har vänner som känner mig utan och innan som jag vet är mitt skyddsnät. Har alla våra djur.


           


Efter det till djuren och ge dem mat och vatten. De flesta har ju fri tillgång men avelsbaggarna går ju för sig ett tag till.Tog ett vallpass med lilla Skoja och hon gick bra. Börjar få in lite saker som vi nötte på sist när vi hade ett skitpass. Trängt och livliga får men hon skötte sig bra. Körde bara typ 10-15 min, de bästa passen brukar det visa sig gången efter.... Vi nöter vidare på att man ska hålla ut från djuren det är hennes svagaste sida tror jag.Sedan hem och duscha och så for vi till stan. Var hur lugnt som helst!!!


I dag har det varit pysseldag. Slgit injulklappar och så.

Hade valpkurs i kväll. Ett helt underbart gäng är det verkligen!!! Hundarna är så festliga måste jag säga. De ger en många leenden och skratt!I dag har hundarna tagit det lugnt. Kortare svängar, med lite godissök i snön....

ANNONS
Av Ingela Karlsson - 18 december 2012 12:30

I bland inser man saker man inte vill inse.

Ett halvkryptiskt inlägg, men jag känner jag måste få det ur kroppen, och det försvinner oftast inte förräns jag sätter ord på det. För i går påminde mig en person om det hela genom att tjata lite på mig.


Jag tog ett beslut detta år. En sak som jag valde att inte göra, jag kände mig malplacerad kan man väl säga.


Jag backade. Två av mina vänner ifrågasatte varför. Två st. En och annan har inte ens nämnt eller sagt ngt. Inte ens frågat.

Jag insåg jag gjorde rätt. Jag var malplacerad. Passade inte in.


Sedan fick jag ett par frågor. Jag sa bara som det var. Jag var inte tillfrågad. Jag tog illa vid mig. Det är skillnad på saker och ting.


När jag insåg det, insåg jag ännu mer att jag hade gjort rätt. Men det kändes ändå lite sorgligt faktiskt.

Det var rätt beslut och jag hade haft rätt känsla. Men att inse att man har rätt är inte alltid det som är roligast.
I går var vi på simmet som vanligt.


Viska simmade sina 50 min, Molle 13 min, Nike 30 min och Skoja en del minuter. Bianca tog i och simmade hurbra som helst. Jag uppskattar dessa måndagkvällar, speciellt i går.

Vi firade med kaffe, must och kesella! I dag har det varit städning, litet pass vallning inomhus med Skoja och ngr halvvilda tackor. De är inte invallade som vallgruppen så det är mer vaksamhet och fart i dem. En tacka ville ge sig på Skoja tom. Tänkte inte flytta på sig. Och när jag ser tackan brösta upp sig så ser jag hur Skoja går så djupt in i koncentration, på ett annat sätt. Hon ser ut att säga: Kom an då! Jag vinner!

Och visst gör hon det. Tackan får vacker flytta sig. Haha Älskar denna lilla krutdurk!I kväll var det hazard med söndags gruppen!! Vi började lite snällt med mat och så.

Sedan kom tärningarna fram, och då bröt det löst. Denna gång fick de ligga på bibeln igen och se där det gick bra ett tag tills syrran började blanda in sina rackare!


Så det slutade med att jag förlorade allt utom en fin leksak. Nike blev glad för den, öven Molle som snodde den då och då!


Tack för en galet rolig kväll tjejer!!! Ni är underbara!!
Av Ingela Karlsson - 17 december 2012 22:30

I går va det julfest med stads 3 gänget! Vi var hos Åza och de bodde så fint!!! Fast vääääldigt långt ut i ingenstans. Typ Ludidngsbo!


Alla utom Brita var med som inte hann hem! Du var saknad!!!


Vi andra åt av Åzas goda mat! 3 rätters!!! Jättegott och hungriga var vi! Tyvärr inga bilder då jag inte vart sladden är....


           


Sedan var det dags. Vässade armbågar och på hugget!


Men vad hjälpte det! Fick inte med mig det jag ville ha hem! Jo en bytta godis som jag själv köpt! Som jag bytte mot en påse Frolic som jag oskcå köpt! Haha Bra för hundarna! Men jag ville ha ett får med pip med mig hem! Nike skulle älskat det!!! Maria den boven snodde det!

Bibban vann den åtråvärda hunden som Carro jagade med hets och hysteri! Hihi


Tack tjeje för en superkul kväll! Mycket skratt blev det!!!I dag har det varit en vanlig dag.

Simmet avslutade jag med i alla fall.

Viska simmade sina 50 min och NIke sina 30 och Mollotow 13 min. Skoja lite fler miuter!

Bianca simmade 50 min med!!! Oj vad bra hon går nu! Underbar hund!Adelia var inte på sitt bästa humör. Vilket jag förstår! Jag ägnade kvällen åt att mjuka upp henne lite... hihi

Höll på att bli ett dopp för henne när Nike tappade sin vanliga boll i vattnet.... Men hon fiskade upp den med håven flertalet ggr.... Nike tappade den och sedan kastade ngn i den.... och denna någon var inte jag!


Sista gången innan jul så jag hade med kaffe till Henrik och must till Lina! Kex till alla hundarna! Julmys!Sedan hemåt! Höll visst på att köra på tt rådjur som kom nedför en brant slänt! Phu tur jag såg de första så jag var lite beredd så det andra kom en bra stund efter det första!


I morgon är det hazard här hemma igen. Då är det söndagsgruppens tur!

Av Ingela Karlsson - 16 december 2012 22:15

I fredags var det julfest med Stads 1 gänget. Och det är ett fint gäng. De vill ha det en helg så vi kan dricka lite vin....

Vi började med välkomst drink, mintuu! Alla drack snällt....


Sedan var det prat och skratt och mat.


Till maten drack ja och Adelia mintuu och oboy. Det var unikt och gott till!                 


Efter god mat så blev det hazard! Hett var det, hårda ord och mindre snälla ord....

Alla rev och slet som stollar!Vad ska man säga om det?


Ja otroligt roligt var det ännu en gång! Tröttnar inte på alla mina julfester med mina fina kursare!


Denna fick jag av gänget! Fin!Lördagen var lugn med promenad och det vanliga. Paketinslagning och så!


På kvällen var vi faktiskt i bygdegården på Lucia. Har ju nte barn i den åldern men det var roligt att träffa lite folk.

En tjej frågade m vi trivdes. Jaa sa jag! Underbart. Slippa grannar inpå en! Nu hade vi ju inte direkt ngr supergrannar åt ena hållet, det är väl synd att säga. Men inte bara det utan att slippa se folk hela tiden, höra bilar hela tiden!

Vara helt ensam!

Men Ingela du måste ju vara lite social!!!!


Och då tänkte jag. Är det så de ser mig? Osocial? Jag är kanske det.

Jag har folk omkring alltid i itt jobb som är det bästa!

Så jag tycker faktiskt det är ganska skönt att vara själv, eller ha det tyst om mig.I kväll är det avslutning med stadsgänget 3! Ska bli superkul! Vi ska ses hos Åza! Mysigt!!Av Ingela Karlsson - 13 december 2012 11:45

I går var det fullt ös.

Började med koll hos vet på ögonen. Ögonen fick väldigt gott betyg. En medicin bort! Skönt! Och den svagare vi kört med nu et tpar månader är väldigt bra och hon ser superfin ut.

Med tanke på hur hon såg ut när hon insjuknade så är det ett mirakel!


        


Sedan skulle Nike på rehab till Marie. Hon skötte sig perfekt i simmet i dag! Hon vrålade inte, skrek inte, knappt plaskade! Märkligt. Det kanske är för att det bara är två dagar sedan hon simmade? Men det var  väldigt behaglig upplevelse!

Simmad 17 min. Sedan på med elplattorna. Full fart in i rummet, upp på madrassen, far som en idiot. Marie räddar apparaten. Jag brottar ner hunden, hon far och vrålar. En helt vanlig stund med Nike!

Marie och jag bara skrattar åt henne, vad ska man göra? Helt galen och så charmig!Bara elen kom på så slockande hon. Under tiden hinner vi prata om allt och inget!

Nike var godkänd.


Sedan till stan för att gratta Adelia som fyllde. Fikade och pratade en stund. Micke var inne och fick lite instruktioner om kommande resa och kommande julklapp! hihi


Bianca var överlycklig när vi kom. Underbara rottis!


Sedan blev det lite farande. Mötte upp Sam i stan för de skulle på bio helt akut.Lite handlande i Söderköping blev det och sedan hem.


I dag har det varit promenad och städning inför kvällens julfest med måndagsgrupper Tävling och Gamla gruppen som de heter.


Hazarden gick hett till och mycket skratt och skrik blev det! En riktigt rolig kväll med ett helt galet gäng!

Av Ingela Karlsson - 11 december 2012 08:30

I söndags kom Arne hem! Han har varit hos sin gammelhusse för att ha lite rajtan tajtan där i tre veckor.

Han har uppfört sig väl, gjort det han ska och de tyckte han var väldigt snäll för att vara en bagge!

Och han är en väldigt snäll bagge! Otroligt snäll. Vi kommer aldrig få ngn mer som han och som vår fina Lennart var.Vi har haft flertalet baggar för att få in nytt blod men de har blivit snea i kolat och därmed fått göra det de ska och sedan flytta till annan plats!


                


Däremot har vi nu tagit beslutet att inte behålla vår Evert. Det är med sorg i hjärtat vi ska sälja honom. Men han passar inte riktigt in hos oss på det sätt vi har djur. Han är en skygg individ som tycker det är jobbigt n är vi ska in i grupperna och kela med damerna. Han gör absolut inget men han blir stressad, vilket gör att man känner sig osäker.

Han passar nog bättre in på en gård där de inte ska kela med alla i tid och otid. Men fin är han, han har gett väldigt fina och kraftfulla lamm!!I söndags kväll hade vi julfest med cockergänget! Åh herregud vilket gäng! Vi åt god mat och skrattade!

En underbar stämning. Vi spelade ju då hazarden och då vässades armbågarna och snällheten försvann....


Underbart roligt hade vi i alla fall!! Vi saknade de som inte var med!!!


I går trimmades Molle. Nu är han fin igen. Han var helt igenväxt!!! Såg helt överjäklig ut! Men Nancy gjorde som vanligt ett fint jobb med honom så nu är han en stilig herre med mjuk päls på ryggen.....

Vi fikade och babblade lite med....Vi simmade med hundarna på kvällen.

Viska simmade 50 min med streamern på. Nike simmade 30 min och Skoj massor med minuter. Hon är i en rasande fin form nu den fröken. Vilka muskler och vilken kondis. Stark som sjutton!

Nike simmar starkt och bra med. Det är så skönt att det håller henne i form. Utan det vete sjutton om det skulle gå på vintern? Kanske fast hon skulle vara stelare!

En del hävdar sim inte är bra med ryggproblem. Men för henne är det en räddning. Hon skulle tex inte kunna gå på en treadmil. Olika det där! Men med ett proffs med sig bakom ryggen så...Fikade efteråt förstås! Pratade.


I dag skulle vi vallat men det är ju bara att glömma i snön! Tyvärr. Vi har vägt de lamm som är kvar och ska åka nästa vecka. Även ngr av våra älskade tackor som inte mår bra måste åka.

Sussi är en helt enastående tacka som jag verkligen gillar. Men nu går det inte att rädda henne längre. Det är så himla sorgligt. Finaste Sussi.

Usch baksidan av det där med djuren.


Av Ingela Karlsson - 9 december 2012 16:00

Nu är Bianca här. En underbarare rottis får man leta efter. Hon gör att man blir sugen på en rottis igen´. Men hur får man en Bianca?


Fått en hel del reaktioner på inlägget om rehab hund.


99 % positiva.  Jag vill bara förtydliga en sak och det är det att jag anser inte att man ska ha djuret kvar om det lider!

TIll slut finns det ju bara en väg att gå.Poängen med det hela var i min tanke att många har skadade hundar men kör på alldeles för mycket. De tar inte hänsyn till hundens skador och så får den ondare och blir sämre, fortare än vad den hade blivit med rätt träning och tanke. Hemskt att göra så mot sin hund.

Med de orden det går så länge det går, säger en del.


Och lite så kan jag förstå tanken. Livskvalite måste den absolut ha. Men är livskvalité att göra samma saker som innan skadan? Kan den inte ha livskvalité på annat sätt?


Jag är helt övertygad. Jag ser på min Nike som är en hetlevrad dam. Hon är fortfarande sjövild och galen. Hon blir 9 i år. Hon kör fullt utan vett och tanke. För så fungerar ju de flesta hundar. De känner inte efter förräns efteråt.

Och då får jag som matte stå med vettet och göra det jag vet hunden mår bra av.I maj 2011 blev hon så dålig i sin rygg. Jag trodde jag skulle förlora henne. En av mina värsta dagar i mitt liv. Syrran fick åka till vet för jag var säker på han skulle säga avliva. Och jag fixade inte att höra det. Men det sa han inte. Inte Marie heller.

VI har kört rehab sedan dess. Mest hemma, men perioder hos Marie.

Och jag tror de som känner Nike håller med när jag skriver att en mer levnadsglad hund än Nike det får man leta efter. Hon har anpassat sig till sina aktiviteter.Jag har alltid ett vakande öga på henne under aktiviteter. Kollar efter stelhet, hur hon går osv, jämt. Ser jag ngt anpassar jag om schemat direkt i huvudet och gör det som passar henne.


Jag vet och förstår man inte kan rädda alla med rehab eller vettiga tankar. De är för trasiga. Men jag vet också att många blir avlivade eller så för att de har ägare som inte gör sitt jobb, inte tar sitt ansvar. Som jag tycker inte gör sitt jobb är bäst att tillägga. Finns ju ingen lagbok om vad man ska och inte ska göra som hundägare.


           


När jag skaffar hund skaffar jag mig en vän för livet, inte en maskin som ska tävla och tränas och bara prestera.

Utan den är först och främst min lojala vän. Om den sedan gillar att träna och tävla så är det en bonus! Och lustigt nog gillar alla mina hundar det.


Alla har vi hund på olika sätt, men jag kan inte förstå mig på de som har hundar som varor!


För mig är det livskvalité.


I fredags var det pruttilutt kväll hos Lorna! Jag gjorde inget mer än babblade!!

Tack för en härlig kväll tjejer!!!
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se