Guldhund

Senaste inläggen

Av Ingela Karlsson - 2 december 2012 09:45

I går skulle jag åkt till Kungsör och startat Skoja i klass 3 inomhus.


Jag bokade av för dryga veckan sedan. Nu är Lp III i hamn och jag känner inget sug att tävla. Så då låter jag bli! Det hade varit spännande att tävla henne inne.

Fick rapport om att det var halt underlag och att sista hunden hade stor störning av ALLA hundar som skulle in för grupp momenten. Dåligt att inte alla har samma störning, dvs en hund, den som ska in efter.

Annars ett bra arrangemang tydligen!


Vi flyttade får i stället. Skoja fick göra det hon är född till, valla!


                


Sedan en rejäl promenad förstås.I dag blev det promenad med Anki över det underbara Väldenäs! Ett stort gäng galna hundar med två städade förare. Witch i snöre förstås vilket inte alltid uppskattas.

Skoja fick som vanligt lite mer än de andra. Stanna och göra ett hämt på 250 m, sedan lite vallning. Sedan promenad och sedan på hemvägen ett hämt på kanske 350 m och sedan valla lite. Så hon får göra lite med kolat, då blir kvällen lite bättre om man säger så! Skoja Troll!I dag har det varit adventskaffe här. Vi var en hel hög, ca 15-18 personer. Vi var förstås i Blå Salen, som jag bara älskar att vara i! Stort utrymme, en gammal själ och bara så mysigt!

Vi fick en advenstpresent, en talrik till julservisen! Åh vad jag gillar den. Uppskattar att få ta fram den, första gången av många i dag!ANNONS
Av Ingela Karlsson - 30 november 2012 18:00

Vad tiden går!!!! I morgon första december!!!!!


I söndags var Heléne och Sofia här för att valla!


Skitväder hade vi men roligt hade vi! Mycket skratt. Sofia är en människa som jag lärt känna genom Heléne. Hon är en tjej med mycket humor och väldigt lätt till skratt.

Mick, Tia och Lix vallade jättefint!!! De är så duktiga. Förarna var också duktiga må jag säga!!!


Skoja gick bra. Vi körde delningar och singlingar. Stavas det så? Hon gör det bra och jag är oerhört nöjd med henne.

Jag är ju partisk men hon är verkligen en underbar vallhund! Perfekt för mig!

Vi avslutade med lunch hemma hos mig!

Tack tjejer för en underbar dag!I tisdags hade vi lite utvärdering av lydnadsgruppen på klubben. Vi åt lite god mat och hada det trevligt. lade upp lite planer för året och det kändes bra.

Året som varit har fungerat bra, vi har blivit mer varma i kläderna och vet mer vad som ska tänkas på. Samarbetet har fungerat bra och en härlig stämning har vi haft under året!

Kvällen var lättsam och skojig!

Tack Barbro, Carro, Yvonne och Suzanne! Tyvärr kunde inte Sara vara med av förklarliga skäl, men vi åt och skojade för henne med!


Annars har det mest regant hela veckan! Hur mycket regn finns det???


I dag blev det en lång promenad över mitt älskade Väldenäs. Det finaste området jag vet! Alla årstider.


     

ANNONS
Av Ingela Karlsson - 25 november 2012 17:15

Summering av veckan som varit.


Måndag kursade jag hela dagen som vanligt! Avslutade med simmet. Är så glad att jag har denna tid varje måndag kväll att simma med mina tjejer. Dessutom med Adelia och finaste B som sällskap!Vi nyttjar varandra så vi får ut maximalt med tid och sim! Och lite själavård blir det med då vi pratar om mycket. Både roligt och mindre roligt.


I torsdags var jag på rehab med Nike. Hon simmade först 15 min. sedan in till Marie för att få massage och el i kroppen.


Där har vi ju en procedur som innebär att man sätter på henne elplattorna i sim rummet. In med henne på salen...


Hon far upp på madrassen, kastar sig  och vrålar och gapar och rullar med alla saker på sig. Marie räddar maskinen genom att lyfta den uppåt!

Jag försöker brotta ned Nike snabbt och lugnt... det kan ni ju gissa hur det går. Samtidigt som vi skrattar och ler åt henne. För bara jag väl fått stopp på henne, vilket i och för sig tar sin lilla stund, så slår hon i hop när elenkommer på. Snark och gonatt! Herregud jag behöver en sådan maskin hemma! haha

Samma sak, varje gång, år efter år. Varför inte lära sig ngn gång hur man ska göra och uppföra sig? Haha nej inte den där stollan. En unik hund på många sätt, som Marie säger då och då!Men ojoj vad jag tycker om denna galning! Bara att se på henne gör mig glad. Leendet smyger sig på mig utan att egentligen veta om det. Hennes livsglädje är verkligen unik.

Som Marie säger: Det är henneslivsglädje som gjort hon är så trasig som hon är, men det är också den som gör atthon klarar sig så brasom hon gör med dessa skador.

Och det har hon helt rätt i!

Alla skador förutom ryggen har uppkommit genom att hon brakat in i saker i hööög fart med stor kropp. Inte en enda gång har hon visat ngt utan bara sprungit på som vanligt sekunden efter. Noteringar i boken har klargjort när skadan uppkommit.....


Men med rehab och sunt förnuft har hon levt många år.

Jag vet ju att en del anser hon skulle avlivats för länge sedan. Att hon inte har ngt bra livmeddet liv hon lever.

Till dem kan jag bara skriva: Okunskap, slöa förare, egoister!


Att jag skriver så är att det är okunskap om man tror en hund måste jobba som innan en skada för att må bra. det är kunskap att göra det meningsfullt, villket många INTE besitter. Nike får göra saker som hennes kropp klarar och hon mår bra av. Att anpassa livet efter hunden, kräver tanke. Många kör på och förstår inte att det förstör, eller också förstår man?


Slöa förare. De orkar inte göra om sitt liv, orkar inte leva med en hund som kräver sin sak sin förare, de vill köra på i sitt tempo! Inte anpassa sig efter bara en hund! Lojala hundar kontra olojala förare?


Egoister: De tänker på sig själv, men skyller på att hunden inte har ett gott liv, den skulle aldrig kunna leva på det sättet. Skitsnack! Nike har anpassat sig bra. Hon har ett medingsfullt aktivt liv, väl anpassat efter henne och hennes behov. Och Nike har inte varit ngn lätt hund. De vill ha hundar som kan köra fullt! Inte ngn som kräver livstid tanke och anpassning och rehab!Jag säger inte att det är lagligt fel, men själv skulle jag aldrig kunna ha hund på det sättet. att tävla och träna är mitt val, inte hundens. Att ta hand om den den dagen den inte kan det mer är för mig en självklarhet. att placeraom den bara för att den inte kan vara mig till lags längre finns inte. Jag kan faktiskt anpassa mig, måste allt ligga på individen?

Som hunduppf kan jag förr förstå. Därför är jag inte det.


För mig är inte hunden ett rent arbetsredskap. För mig är den en familjemedlem, som jag älskar så högt. Att kunna tävla och träna är en bonus.


Man är olika vilket är tur och bra tycker jag. Men hundar blir lätt en vara, för mig är det en individ.


Hur tänker ni på det här med skadade hundar? Avliva eller ta hand om?


Jag och en del av min fina flock!
Av Ingela Karlsson - 18 november 2012 23:15

I går tävlade vi igen i klass 3 Skoj och jag.

Vi startade i Söderköping.


Så här blev det:

Sitt och plats 10 hade vippat.

FF 10

Sitt 10

ink 10

Ruta 9

Hopp 0

Metall 10

Vittring 10

Fjärr 9

Helhet 10


Slutsumman blev 282 p med en nolla i protokollet.


Där med blev vi klara med klass 3, Vi tog LP III och hon har nollat hoppet två ggr, men ändå fått sitt första pris.Kan inte vara annat än nöjd med henne!!!

Hon är så cool, nästan lite för lugn och balaserad, lite för seriös. Men det kanske ärmin räddning!


Bästaste Skoja!!!

Grattis till alla andra underbart fina rundor i dag!!!


I början av veckan var i Ullareda och förlustade oss. En och annan sak hadevi med oss hem! hihi


I dag tog vi bort baggarna från tackorna. Nu har de gått i fem veckor så nu får det bli som det blir! det brukar bli bra!

Arne är utlånad för att betäcka en grupp pälstackor. Han är ju väldigt fin. Ger fina lockar och det viktigaste, han ger ett gott temperament!!


 

Av Ingela Karlsson - 11 november 2012 22:30

Veckan har varit tuff på många plan. Mycket möten.


I fredags for jag och Heléne till Karin S för att valla. Vi hade väldigt trevligt dit. Massa prat och diskussioner.


Väl hos Karin fick vi kolla in valpar först. Yes nio valpar. Inget söta nej! Fy vale så rara och så otroligt sociala!


Efter det ner till Vems och Bullens valpar. Och ojoj. Det finns en Skoja i den kullen! den skulle jag velat ha! Men den är trefärgad och det vill jag ju inte ha! Fånigt jag vet. Och jag ska inte ha ngn i vilket fall. Rysligt söt.


Efter det och fika så blev det fårhagen. Skoja fick börja med att singla ut 10 lamm bland 40 vuxna. Hualigen. Det gick relativt bra.

Sedan fick jobba på springiga får. Herregud vad roligt det var!!!! Jag ska byta ras påmina vallfår nästa år, helt klart!

Jäklar vilket tempo det var. Skoja behöver ju verkligen träna på rörliga djur.

Hon skötte sig riktigt fint. Hon gör mig varm när jag får till det och hon går som bäst! Min stjärna!


Micken gjorde jättefina pass med sin matte, Heléne börjar se så proffsig och lugn ut! Snyggt!


Efter ett par timmar i hagen var vi tvungna att dra oss hemåt. Trötta och nöjda!


Dagen efter skulle Skoja och jag göra vår tredje start i klass 3. Finspång. Deras planer brukar vara katastrof denna id men jag hade som plan att stryka mig om den var för blöt!


Göran dömde.

Gruppmomenten bra, ett vipp. 10+10

Ff jättefint! 9

Sättande super! 10

Ink med stå 10 Bra

Rutan 6,5 svajig flera kommando. MEN hon kom in!

Hopp app 0. Hoppar ej åter. Synd å det uthoppet och det upptaget!

Metall 10

Vittring 10 Bara förbaskat jäkla bra!

Fjärr 9 Lite rörelse

Helhet 9,5 Jag gissar han drog på att jag är för aktiv mellan.


Slutsumman 267,5 p. ett första pris och en första plats!


Jag är oerhört nöjd med henne. För trots 30 p bort så fixar hon ett första pris. Hon känns miljöstark, inte väderkänslig direkt. Uatn hon är bara så med mig! Duktiga tjej!


Flera av mina tjejer var med och gjorde så fina saker!!!  LP togs och ja de är fantastiska!!!


Nu ska vi tävla Söderköpig och Kungsör.


Nu gäller Ullared i tre dagar!


 

Av Ingela Karlsson - 4 november 2012 09:15

Det som varit veckan som gått är att jag jobbat som vanligt.


Kurserna går bra, alla är så himla duktiga. Jag imponeras över allas ambitioner och hur de ligger i.


Nu ligger ju inte min plan på ngt sätt i närheten av en stad. Men filk sitter och åker dena väg. Nu tar det ju bara en halvtimma från stan. Men det är de som åker längre med! Ni är fantastiska!


I tisdags åkte våra fina lamm. Det är den tunga sidan i det här. Men det hade gått bra att lasta.

Chauffören hade frågat Andreas om han ine hade ngn bra hund att få på dem med. Baggarna var ju ett 70 tal, Njae svarade Andreas, den är hemma.

Men våra finaste pojkar var duktiga, de gick på helt självmant! Lugna och fina. Underbara djur!


Tackorna är alltid lite med reserverade. Det är de överlag. Har nog med instinkter att göra, Försvara sina lamm! Men det hade gått bra men de kollade noga innan de klev på.

Varje gång vi skickar känner jag mig som en förrädare. Här har vi dem, säger att vi älsar dem, gullar med dem, räddar livet på allt vi kan när de föds, och så skickar vi dem ändå bara med bile. Mot döden. Känns hemskt. Ändå gör man det.


Jag vet det är så och jag försöker tänka att de har det bra tills de åker. Men det skär i mig i alla fall.


Vi hade möte inför tävlingen på klubben. Allt ser bra ut och fint prisbord har vi.


Innan det så tränade Adelia och jag ett varv!


I fredags så var vi i stan och grattade Tilde som fyllt år! Mysigt var det.


Hade privatträningar i lydnad och vallning på fm. Superkul!


I dag hade jag en privat träning med problem hundar. Vilka fantastiska ägare!

Av Ingela Karlsson - 28 oktober 2012 00:00

I dag for vi till Västervik för att starta elit och klass 3. Viska och Skoja var med och Nike förstås. Lorna var med och hejade och hjälpte mig! det är så skönt med vänner som följer med och lägger ut pinnar och styr! Tack!


När jag åkt kommer jag på att jag inte hade med mig ngr koppel! Men det löste sig i alla fall! Tack Hanna!


Med Viska fick jag nummer 3!!! Och Skoja fick jag nummer 1! Annars fr jag ju alltid 1 med Viska! Men siffran 1 förföljer mig fasiken.

Jag vet hur jag blev när jag på årets SM fick nummer 1!!! Herregud det tog timmar innan jag hade hämtat mig. Gick i däck!

Jaja. Viska fick göra måååååånga uppletanden innan vi gick in. Och det gjorde nog nytta!


        


Hon gjorde nog sitt bästa ff någonsin!

z jättebra, ngt sned i stå. Inkallningen var en av hennes bästa!

Rutan kanon! Dirr app!hjärnsläpp. Skulle ha mitten till varje pris! Tog inte omdirrigeringen. Skrälle! Men fick in rätt.

Metallen jättebra. Vittringen skitbra.

Ja fjärren. Det går troll i den för henne!

Vad händer när jag vänder mig om? Jo två hundar vrålar i åt varandra på verandan bredvid. Och vi ve ju hur hon är när andra hunar låter=LÅG!

Fick ta ett dk direkt på första sitt.

Vad händer då? Jo det kommer två rullskidemänniskor med stavar på asfalten. Och vad tycker Viska om smällande ljud? Inte alls....

Hon gjorde skiftena utan en rörelse framåt men långsamt. Det som var så bra var att hon gjorde bakåtsitt trots ljud! För när hon blir rädd klarar hon inte det, då lägger hon sig!

Det är inte kul att ha en ljudkänslig hund för det är ju sådant här som händer runt en. Men jag tycker så synd om henne att det ALLTID ska h'nda ngt just i fjärren som hon redan tycker är svår efter händelserna runt om som skrämt henne.

Skulle vilja att hon får avsluta med sin fina fjärr utan ljud ngn gång!

Men hon gjorde en superrunda!!!! Vi slutade på 300 p tror jag och klassvinst! Min finaste Viska som jobbade på så bra!

Största plusset i dag är att hon var tystare! Jag har kört hårt med det och så uppletanden var bra för henne!

Bästaste Viska!!Sedan Skoja lilltroll.

Gruppmomenten bra.

Ff kanon!!!!!! Lite svaj men så bra!

Sättande skitbra. Ink bra med ngr steg.

Rutan....nöthund! Hon tänkte vittring! Jag tror jag förberedde haftsigt vid eftertanken. Lyssnade inte på kommadot alls utan bara sprang och letade pinnarna!!!! När domaren bröt sprang jag mot rutan en bit och frågade vart är rutan. Då sög hon den och jag skickade henne snabbt och ställde henne! Perfekt! Det gäller att vara kvick så inte TL hinner med! hihi Bra inför nästa tävling i alla fall!


Sedan hopp app. Perfekt rent ut sagt!

Likaså metallen. Vilka upptag och vilka ingångar hon hade. Helt makalösa. När lärde hon sig det??? Inte ett tugg alls!

Vittringen.... ut i fem hundra, gick från höger till vänster, fortfarande i fem hundra, när hon kommit till ssista pinnen klippte hon den helt utan tanke men full syra in med en så perfekt igång och apportering! Vad ska man göra annat än att le? Hon var ju stensäker på att det var rätt och hon såg så själaglad ut när hon kastade sig in vid sidan!


Fjärren. Jättebra. Tog alla skiften med lite framflytt. Där är vi inte klara alls men hon gör en riktigt okej fjärr med snabba skfiten. Skulle vija ha dem med lite mer tanke gärna ngt långsammare.... Alltbehöverinte göras fort, det blir lätt fel.

Jag har hellre en lite långsammare frusen fjärr i slutändan än en snabb med kompensation. Vi jobbar vidare med den!


Summa summarum blev att med 2 nollor, rutan och vittring=dyrt, blev det 238,5 p och klassvinst!Hon gick så förbaskat bra! Jag kan faktiskt inte förstå hur det har blivit så här!

Viska som jag tränade med jämt kan jag förstå. Men denna lilla tös! Hon måste vara född lydnadshund! Nu stryper Anna mig,,,,


Roligt var att även klass 1 vanns av en Skogsvallare! Så i 3 klasser var det Skogsvallare i topp! Mycket roligt!


Sedan in en vända på Karlssons för att köpa sköljmedlet de inte hade....

Sedan hem. Ha kurs på kvällen vilken gick bra.


Gud vad duktiga hundarna varit i dag!

Nike med förstås. Hon fick göra uppletade i skogen!


Grattis Hanna och Kakan som tog sitt SE LCH!!!!

Av Ingela Karlsson - 27 oktober 2012 23:30

Det är ngt jag egentligen vill göra. Men när jag inte törs själv så åker jag och kollar på Kennelmamma som skulle tävla med mamma Dimma och syrran Qajsa på IK 2 i Norrköping.


Skulle möta Bibban där med. Fler skulle med från början men så blev det bara vi två. Synd men sant!


Jag blev supersen då jag var tvungen att leverera foder lilte aktu och så hittade jag inte riktigt,,,,,


Hann att se Qajsa innan jag var tvungen att åka. Skulle skjutsa Andreas till bussen då han skulle ut med jobbet!


Var en svår tävling då det var så tröööööga djur. Draget var stort åt flera håll. Djuren ställde upp sig och gick inte framåt så gärna och väldigt omöjliga att dela. Vet inte hur många ekipage av de 28 jag såg som tiden tog slut i delningen.

Tur vi inte startade kan jag säga.

Många tappade djuren då draget var stooort åt två håll.


Qajsa skötte sig bra, hon släpper inte förbi ngr djur som vill dra det kan jag lova. Ser lite av de dragen även hos Skoja. Men tiden tog slut även för dem i delningen!


Såg flera hundar, en del som jag tyckte riktigt bra trots svåra tunga djur.

Vet ju av egen erfarenhet att valla på texcel tackor är inte det bästa! Ställer gärna upp sig och tunga!


Men i bland måste man ju. Man får vara glad att folk faktiskt lånar ut sina djur till det här. Så jag menar inget mot djurhållaren nu!


Sedan hem för att skjutsa honom.

Kvällen sedan var lugn.

Ska hämta Andreas vid bussen med i natt!


Nike med Sam som huvudkudde!


 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se