Guldhund

Senaste inläggen

Av Ingela Karlsson - 18 oktober 2012 15:15

Återigen känner jag mig lurad av folk!

Tredje gången folk beställer djur vall eller avelsdjur. Bokar dem, ska hämta dem efter en tid. Och när det är dags och jag frågar vilken dag som passar, ja då ska de inte ha dem helt plötsligt!

Om jag ska skaffa djur, då vill jag veta att jag har tid, husrum, bete, mat och ev hjälp vid behov till dem! Har jag det då kan jag skaffa djur. Innan dess bokar man väl inte eller?


Denna gång var det en som bokat 15 avelsdjur, pälsfår. För länge sedan. Och skulle hämta efter Karin kursen förr förra veckan.

Jag blir så satans trött på folk, överlag att man inte har mer ansvar innan man bokar.

Nu är det inte hysteriskt för oss. Men det är ju 15 djur vi räknat med att sälja då vi ska dra ned lite på antal utan att slå ut friska djur! För det gör jag inte bara!

Så nu måste jag planera om! Igen.

Jag är glad för djurens skull att de inte ngn av gångerna har hunnit flytta. För jag tycker om våra djur och vill inte de ska fara fram och tillbaka eller hamna på slaktbil i alla fall. Då kan de lika gärna bo kvar hos oss!

Jaja Nu får de stanna tills vidare och ska väl betäckas då med.


På em så kom det färskfoder. 800 kg att ta hand om, sortera och leverera till olika ställen. Andreas är med och hjälper till att bära och kånka.

Jag for in med det tll städerna för leverens.

In en snabbis på Mirum för att leta efter ngt att ha på lördag. Då blir jag irriterad.

En kvinna med barn ca 10 år, står i kassan. Mamman kan inte ett ord svenska, barnet får styra och säga allt. Varför vill man inte lära sig språket i ett land där man får så mycket hjälp???? Det gör mig skitförbannad! Det är väl det minsta vi kan begära att de försöker i alla fall! Arghhhhh!


Sedan till klubben på medlemsmöte. Det var 3 från styrelsen och 5 medlemmar. Synd det är så få. Jag åker alltid om jag kan, om jag inte jobbar. Försöker att prioritera det. Trevligt var det i alla fall för oss som var där.


I morgon är det privat på fm och sedan vallning och ev lite lydnad efter det.

Debuten närmar sig!


ANNONS
Av Ingela Karlsson - 16 oktober 2012 17:30

I dag har det varit full rulle... ovanligt inser när jag skriver det... Jag lever i galenskap! Helt övertygad.


Dagen började med att jag försov mig! Jag FÖRSOV mig! helt jäkla otroligt!


Jag vaknar alltid 5 min innan klockan. Kan aldrig sova längre än till halv 8, max!

Vaknar 08:40!!!! Sam börjar nio, jag brukar skjutsa honom för vi tränar oftast tisdagar kl 9 med Adelia i Söderköping!!!


Slänger ett mess till henne att jag är sen, och till skolan att han kommer!

Phu,,,, Helt galet började denna dag!


Väl på bruxa så var adelila redan i gång och Sussa och Qila var också där och förgyllde vår fm!


        


Skoja fick köra de flesta moment i klass 3. Inte helhetsmässigt men vi körde igenom dem mer eller mindre. Käns ok. Finns massor kvar att jobba med. Måste jobbar upp mer tryck i fröken. Hon är så lugn.

Adelia hjälpte mig med vittringar! 5 st! Alla fina analyser, lyfte fel ngn gång men kom på misstaget!

Underbart! det bärjar kanske lossna igen!Viska fick ff och lite annat bråte. Med henne jobbade vi mycket med att vara tyst och fin! Det gick så där. Men nu håller jag efter det. Inte ett ljud tack!


Sedan hem och dona lite. Sedan hade jag en privat vallning kl 14.


Gick jättebra! Det är så himla kul!!!


I går var det inte kurs på fm, inställt pga regn!!! Skitväder. Jag hatar regn!!!!!!!Kvällen körde vi kursen i stan. Blött och regnigt men blev bra träning i alla fall!

Sedan till Norsholm för att simma! Blev en kväll med lite skräckupplevelser men allt gick väl!


Viska simmade 50 min, Nike 20 min och Skoja simmade 60 min. Bianca simmade med förstås!!!

Molle fick doppa sig också och simma ett par minuter bara för att. Sedan fick han tvätt!


Linas man Henrik var snäll och blåste honom en stund med deras kardunderblås!


I morgon är det jobb hela dagen lång! Ska bli så kul!

ANNONS
Av Ingela Karlsson - 14 oktober 2012 17:30

I dag har det varit jobb med djuren hela dagen!


Vi började med att åka ut till Väldenäs. Samla i hop stora gruppen om ca 150 djur på ett gigantiskt fält med skog. Ta hem dem med Skoj.

Sedan flytta baggarna så de inte ska känna lukten av de parfyrmerade tackorna....(brunst).Skoja vallade dem via vägen tll en annan hage,

Sedan tillbaka till tackorna.

Sortera ut alla tacklamm och de utslagna tackorna.

Märka upp de som vi vill ha tillbaka som skinn. Det är inte ngn rolig uppgift kan jag tala om.Inte heller att behöva slå ut ngr av våra gamla underbara tackor. De börjar få krämpor, så det är inget att välja på. Men det är sorgligt! Usch. Baksidan.


Efter det dela in dem i två betäckningsgrupper. För att sedan sortera bort ett gäng som ska säljas. Sortera ut en ny flock med valltackor.


Ned med den gruppen som ska gå utan bagge till en hage.


Sedan valla ut de andra två flockarna i omgångar ut till Väldenäs igen. Till två olika hagar


Sedan ner till baggarna och sortera ut avlsbaggarna som sedan kördes ut till resp flock. Evert hade blivit mörk i ögonen när de lämnade av Arne först, Evert blev motad av Conny. Där kunde Conny blivit stångad men han gjorde inget, han vara bara irriterad. Och tur var det för man vill inte ha en smäll av Evert. Han är stor. Dubbelt så stor skalle som Arne!

Så nu hoppas jag de sköter sin uppgift bra!


     


Skoja har varit med och jobbat hela dagen. Mycket hämt och flytt av alla djur, olika flockar ut dit och dit.

Hon har skött sig jättebra. Hon var trött när vi skulle sorterar ut baggarna och tog inte rätt kommanon utan vad hon tyckte.

Annars är hon en klippa! Fantastisk i arbetet!!!


Efter det var det att fara hem, ordna mat för att sedan åka på kurs igen. Ungundarna som gänget kallas. Mycket bra pass på en blöt plan! Men det går framåt i gruderna!!! Så kul!


I morgon heldags jobb och avsluta med simmet!

Av Ingela Karlsson - 13 oktober 2012 07:45

I dag har jag varit på tävling i Viken!


Vid lottningen var vi 4 st. Jag fick sista numret.... 25% chans att få nummer 1! Och så blev det! Jag har inget emot att gå in som nummer 1 i sig. Men med Viska somman helst behöver köra ett tag innan. Det är inte det optimala för oss!


Viska gjorde bra i från sig. Såg hon hade haft ett tass flytt i sitt i grupp. Men hon såg inte så orolig ut som hon kan göra. Platsen bra.


Vi fick lite tid att köra innan vi gick in. Jag försökte blåsa ur henne lite kvickt för att sedan sätta henne i koncentration.Herregud. Det är som att gå med en tickande bomb bredvid sig! Hon laddar så fullt att tappar jag henne lite så kommer skallet. Och det är dyrbart!


8,5 Ff gick ganska bra. Inget ljud i vändningarna! Yippie! Liiite gurgel i steg ff som ingen mer än jag hörde. Vi fick ett skott, dovt, lååångt borta som hon registrerade precis när vi skulle starta sakta marsch. Lite låg belv hon men följde med i rätt pos. Duktig tjej. det var säkert det som gjorde att hon var tyst i stegff.

10 Z gick jättebra. Fina skiften. Bra stadga.

9 Ink. Bra lite snett i min smak. Avdrag på tempoavslag precis vid ingång.

10 på rutan Jättefint! Ngt vid i ingången kanske.

9 Dirr app. Jättebra, ett tempoavslag precis vid ingång.

9,5 Metall Mycket fint. tempo stod det

9 Vittring tempoavslag vid ingången! En gränsfall nolla. Vet inte säkert om hon var på en pinne eller föste den .

10 Fjärr Tror det var en tia!


           


Det slutade med 300 p och en klassvinst.

Det roliga i det hela är att så många är så snälla och kommer fram och berömmer hur fint det ser ut. Själv har jag inte den känslan en tävling som denna, för vi får inte det där flowet i programmet. För hon är för het och jag har nog med att hålla i henne! Men det är ju bra på ett sätt för då syns det väl inte!

Men det betyder inte att jag inte ser allt det bra hon gör i sitt program! För hon gick riktigt bra. Laddad till tänderna. Fina detaljer fin helhet. Det är ju ljuden jag slåss med.Jag är riktigt nöjd med programmet.

Vi ska jobba vidare på ljuden, helheten och så vi hittar tillbaka till det där flowet när man bara kör utan att behöva bromsa sig igenom det hela! hihi


Grattis till fina rundor där nere och även i Boxholm där ett gäng var!


Av Ingela Karlsson - 12 oktober 2012 22:45

Nu är två helt bara underbara dagar slut med bästa Karin Söderberg!


Jag har bokat in henne 5 ggr i år. Och en gång kvarstår! Och det är ju en himskans tur jag hargjort det för fy sjutton så jäkla kul det är att kursa för henne!


 


Vi har varit 6 ekipage per dag. En del går två dagar och en del en dag! Denna gång var det extra roligt för Britt var med som har en helsyster till Skoja. Reti heter hon. Det är den lilla svarta tiken som Sam och Andreas ville vi skulle ha.

Jag hade ju redan bestämt mig för Skoja bara jag såg hennes vita huvud! Men när vi var och kollade så ville de ha Reti.


 


Aldrig i livet sa jag. Hon var helt galen. Totalt sjövild. Bet och högg och for som en stolle!

Jag sa jag haft tillräckligt med vilda och galna hundar. Nu vill jag ha en liten och lugn! Jag vet jag tyckte synd om den som skulle köpa henne!

Ack så fel jag hade. Reti var en lugn cool tik. Såg jättefin ut!!!!


 


Väldigt lik sin mor Dimma. Och Skoja och hon var väldigt lika. Så roligt att se henne!!!


Skoja då. Ja herregud vad vi har jobbat. Karin ger oss svåra uppgifter! Vi lärde in look back. Så det kan hon lite nu. Det ska jobbas in, Vi visade lite med pipan. Kan inte det alls....


Sedan fick jag lära mig lite svåra delningar. 5 djur. Halsband på 2. 3 Utan då. I en ring, som man ej fick hamna utanför.

Sortera två utan halsband. Fös bort, ta i hop in i fållan. Ut med dem. Singla en med halsband. Fös bort. Ta i hop. Look back, vänd åt rätt håll, glöm inte drivningen innan det och det.... Phu.....


     


Apsvårt att dela och styra. Skoja skötte sig superfint! Hon tar kommandon supersnabbt. Duktig att hålla djuren.

Men jag had så svårt för att dela/sortera så utvalda djur. Stod still, glömde att jag kunde använda Skoja.

Skulle hålla mig på en halvmåne som jag inte fick lämna helst. Fick inte få Skoja lämna sin halvmåne.Fick inte tappa ett djur utanför ringen....

Jag var frustrerad över hur dålig jag var på det hela. Men imponerad över min hund. Jag är inte objektiv men hon är riktigt duktig. Jag är så stolt över henne. Att jag som var ny då har lyckats fått en sådan bra hund, tränad av mig!! Märklig känsla. Hon är fantastisk i mina ögon.Jag vet att jag från början tyckte Anna skulle ha kvar valpen och jag skulle ta henne som 10-12 månaders hund. Eller lämna bort henne till Anna för träning där 7-10 mån var ett annat förslag jag hade. Anna skrattade åt mig och sa det skulle jag aldrig klara.

Tur hon sa ifrån. Hon visste hur jag var.


Vi provade lite dubbelhämt på kortare sträckor. Look back fungerade riktigt bra, hon är snabb fröken.


Karin babblade om final saker, SM saker och första rundan och allt möjligt Kommer inte i håg vad som var vad. Vet bara att det var svårt och att det var kul!


Extra kul var ett på torsdagen kom Kennelmamma  förbi och pratade och kollade in Skoj. Alltid roligt att ses.och alltid roligt att höra hon gillar det hon ser.


Anna Hall


 


Tack Karin och ni som kom och var med på detta!!! Snart ses vi igen, för ännu ett par dagar med träning för Karin!


Av Ingela Karlsson - 9 oktober 2012 22:45

Att känna avsky är ingen angenäm känsla! Jag är för det mesta en positiv människa, som inte gillar att prata om jag har ont eller inte mår bra. Vill inte sprida den dåliga energi det ger min omgivning!


Men nu tror jag det rinner över för fröken Karlsson! Detta förbaskade regn! Med milda ord skrivet ska ni veta!!


Jag som absolut inte vill åka utomlands till varmare länder, skulle mycket väl kunna fara på sekunden! Jag avskyr verkligen regnet, det har inte gjort annat än regnat denna sommar och höst. Visst har det varit ett par fina dagar, men de är få! Grr arghhh!!!! Jag blir totalt rabiat!

Pust.... nu är det ute!


Dagen till ära for jag till klubben för att möta Lisbeth och Adelia för träning! Det regnade. Ja ni läste rätt!


Det slutade med att vi var inne i stugan och tränade pill på mattan. Jättekul hade vi och bra gick det. Ett bakslag på Skojas vittring. Men mitt fel. Måste tänka mig för hur det är runt om henne.


Var roligt att ses och prata. Var länge sedan jag träffade Lisbeth!


Detta pass vi försöker få tillsammans varje vecka är värdefullt på många sätt. Det är enda gången jag tränar mina egna hundar! Ett pass i veckan.. man får skämmas! Här tjatar jag på mina kursare hur viktigt det är med träning. Lever inte som jag lär alla gånger....


I alla fall uppskattat!

På em for jag på ett hastigt påkommet möte. Fick därför ställa in en privat. Men detta var såå viktigt. Den privata jag hade lite senare ändå ställde vi också in pga väder! REGNET!


Hoppas på strålande sol i morgon och -5!

Av Ingela Karlsson - 8 oktober 2012 22:15

I dag var det kurs som vanligt hela dagen. Två kurser hemma sedan hem och fixa med lite annat och sedan in till stan för att ha kursen där!


Alla kurser gick kanon. Jag är så imponerad av alla som kör. De är så ambitiösa och det är underbara gäng!!!


Efter kursen i stan bar det av till Norsholm för att som, numer vanligt simma med tjejerna! Andra tillfället av måååånga.


           


Vi har fast sim under många veckor! Problemet är att jag slarvat bort fakturan, så jag måste be om en ny! Så de inte låser oss ute! Hihi


Simmet gick bra i alla fall. Viska simmade väl så där 40 min och Nike 20 min och Skoja 60 min.Det är otroligt bra träning för dem. Det är ju främst för Nikes skull jag åker. Men de andra med. Med tanke på Viskas artros som kom dryga 3 år gammal och Skojas två smällar hon redan hunnit få i det riktiga arbetet.Det sliter att jobba med djuren. Förstår inte att de håller som de gör. Stor skaderisk i skogarna kan jag tycka. Usch.Jaja jag gör vad jag kan för mina djur.

Nike är som sagt sämrei kroppen. Och jag undrar dagligen hur länge det kommer gå. Ska hon klara en kall vinter till? Frågorna kring henne är många och jag är ständigt orolig för henne. Det är bar att vänta och se.

Jag kan i dag säga i alla fall att jag är glad jag följde Kristers råd att INTE operera hennes rygg. Jag var tveksam, men han avrådde. Dels med hur det såg ut och sedan med den hunden. Han har ju sett henne i några år så han vet hur stollig hon är! Han har sett henne flippa ut med....vilken syn!


På vägen till stan fick jag svänga in och köpa en dyr ljudbok på Stat Oil. Har blivit beroende!!!! 299 kr gav jag för den och så är det en karl som läser och jag hör inte ett ord av vad han säger. Grötigt och talar så lågt neri skalanatt jag blir totalt vansinnig!

Skitbok!Av Ingela Karlsson - 7 oktober 2012 07:45

Det är Moltas valp!


Jag blir så glad så glad så herregud!Moltas fick en date med Zindra på kennel Allerts. En kennel som sades till mig var en fin kennel. Vilket gjorde mig extra glad att hon då tog sig tid att leta upp vart Zebas Conjac fanns. Alias Moltas! Han försvann ju liksom när hans matte Lena gick bort och han flyttade till mig. Jag är ju inte känd i den världen direkt! **ler**

Daten resulterade att Zindra fick 4 valpar. En tik och 3 hanar.


     


Therese behöll den ljusa hanen. Vilket visade sig vara ett lyckokort! Hon vet väl vad hon gör de kvinnan.


Han har flertalet cert redan, knappt 1,5 år gammal. Både utomlands och i Sverige. Han har ett antal R cert dessutom! Visst de ger ju inget men det är roligt att han har det i alla fall.

Nu är ju inte jag ngn utställnings människa så jag frågar Therese vad det betyder med alla saker som han gör. Kan inte utländska termer. De svenska fattar jag. hihi


Jillans dotter med Nike! Snygga tjejer!


 


Jag gissar på att han är nära sitt utställningschampionat. Vet ju inte riktigt reglerna med cert i Sverige och utlandet hur det räknas.

Jag gissar på att han måste ha fyllt 2 år för att få championatet! Och ett av certen måste tas efter den åldern eller ngt sådant.


Dessutom ska han bli pappa!!! Han har redan en kull bebisar på gång. Det är så väldigt roligt tycker jag. Att Moltas ursnygga gener ska vidare! Att det inte stannade med honom och Zindras valpkull! De ska födas redan nästa vecka!


 


Han är ju verkligen snygg Molle, det tycker jag ju. Och Jillan sa sist hon ställde upp honom för korttagning att han var så snygg! Och jag håller med. Han är superfin. Nu är jag inte ngt snille på det där.

Men visst är han förbaskat snygg!


 


Alla gnäller på att jag har honom i päls trots jag inte ställer ut. Jag vill ha honom i päls. Just nu är han ngt mer kortklippt än i utställningsform. För på hösten blir det skitigare och med det liv vi lever passar det bättre den årstiden.


Han kommer aldrg mer ställas ut. Han är nära att bli kastrerad, om det det inte vore för det där med hur pälsarna blir.... Men tiden får utvisa hur länge jag står med honom som hane!


Just nu är han på kollo hos Cilla med familj. Tack snälla ni för att han får vara hos er under löpperioderna. Guld värt!!!!! Och han älskar ju er, det vet jag!!


Nike leker med Jillans barn!


     


I dag har vi desutom vägt alla lammen. Kan väl säga som så att vi behöver nog fundera på att skicka, eller redan ha skickat dem. Vi har redan slaktvitkerna på 50-58 kg.... de flesta. Endast uppfödda på grovfoder ska tilläggas så ingen tror vi pumpar i den kraftfoder för det blir inget.


Tackornas vikter låg på 40-50 kg.... Fina vikter med må jag säga. De är så satans stora!!!


I dag har vi även sålt en pälsbagge till en gård. Hoppas han får många fina år där med sina tjejer!!!


Dagen avslutades med en bra och rolig kurs! Härligt härligt!

Solen har lyst och underbart väder har inte gjort dagen sämre!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se