Guldhund

Senaste inläggen

Av Ingela Karlsson - 10 mars 2014 17:01

I dag for jag in till Söderköping för att träffa veterinären i olika ärenden.


Witch var med för att hon skulle kollas. Ho är 11 år fyllda och jag älskar den hunden så gränslöst.


Jag tänker ofta hur vår familj kommer se ut utan henne. en unik gapig och så älskad hund! Vi är alla lika galna i henne. Ett liv utan henne? Vad tyst det kommer bli. Och vad plats i sängen. Kommer ha en egen kudde! Och min arm kommer inte varje natt bli stel och ha ont!

Jag skulle gärna ha dubbelt av allt detta, om det fungerade så.Det är alltid jobbigt att ha gamla hundar. Jag har 2 nu. Samtidigt. Lojala. Kloka. Underbara. Unika. Böst.

              

    


Hon hade lunginflammtion som två veckors valp. Hon skulle gått till Norge och vi skulle behållt den tik som sedan gick till Norge.

Men vi ville inte sälja henne då vi inte visste vad det skulle bli av henne och sedan blev hon vår bebis. Jag gick där i en veckas tid med henne mer eller mindre innanför kläderna.

Vi klarade henne!Sviterna efter det visade sig vid 6,5 års ålder. Lunginflammtionen hade förstört hennes lungor. Hennes karriär som jakthund var slut. Sorgligt.

Hon älskade att jaga, länge! För länge.Idag ligger det till så att om hon lyckas rymma kommer hon till 99 % inte tillbaka, i livet. Hon skulle sannolikt somna in under sin jakt.


Hon har rymt en gång under alla dessa år. Och hon blev tvärsjuk direkt Hon hann jaga 30 min fullt drev innan jag lyckades få tag i henne. Tack för en bra veterninär, igen. vi räddade henne även denna gång. Hur många liv har hon?Jaja vi var hos Krister halv 9.  Witch blev genomgången.


Eftersom hon blivit lite tröttare sista tiden ville jag kolla henne. Visst hon är 11 år men det kan man inte tro när man ser henne. Hon är smidig, ingen stelhet, glad och så sprallig på promenaderna. Men. Ibland är hon så trött.
Krister dividerade lite om hur hon var och så. Tack gode gud för en veterinär som lyssnar och litar på att jag kan min hund bäst. Han kan det medicinska, jag kan hunden. Bra kombo!


Vad är ålderdom och vad är annat? Det har jag funderat på. Min intuition har sagt det är annat. Och jag litar på den. De gånger jag struntat i den har det gått sämre i olika samman hang. (Jag till och med förlorade en hund. Vilket jag för alltid kommer klandra mig för.)Jag fick i alla fall svaret vad annat är.


Annat är hjärtfel.


Min älskade lilla Witch!

ANNONS
Av Ingela Karlsson - 6 mars 2014 18:02

Ibland önskar jag att jag inte var djurägare!


Jag har oerhört svårt att se när de lider, och har svårt att acceptera saker och ting har sin gång, vare sig jag vill eller inte!


I dag började dagen så bra med solen! Solen ser man inte ofta så när jag ser den stora gula letar jag fram kameran! Så och i dag!. Skulle hämta Eve vid gården. Skulle spåra och njuta....


Men när jag kommer dit får jag för mig att kolla djuren, även fast Evelin var där en halvtimme tidigare.

I efterhand så är det så att mycket hinner hända på en halvtimma. Det vet man ju sedan innan.


Intuitionen säger mig ngt. Går in i flocken och lägger direkt ögonen på vår underbart fina Linnea! Daggans tacklamm, eller hon är ju ngr år.


Hon har sele pga att slidframfall. Ser att hon är på g att lamma. Linnea är en skygg tacka precis som sin mor, men av de bättre mödrarna, precis som sin mor.


Jag känner bara direkt att detta är ngt som är fel. Ringer Conny som är hos mig på 2 min, ringer Andreas som inte svarar och inte vaknar av telefonen. Jag blir vansinnig och åker hem och gapr och skriker på honom.

Åker tillbaka.


Jag säger att jag tror inte lammen lever och hon ser tagen ut, utan värkar.

Sedan åker jag och Eve lovar mig rapport vartefter han ska plocka ut lammen. Jag har svårt att vara med då jag lider så med tackan när du ska in och vända och dra inuti henne! Inte min grej. Andreas och jag har olika styrkor kan man säga.


Eve rapporterar ett lamm ute, dött. Tårarna rinner sakta i Lornas kök.

Eve rapporterat andra lammet ute, dött. Tårarna rinner sakta utför mina kinder.

Finns ett tredje säger hon med....


Ring veterinären säger Andreas. Det går inte.

Andreas har dragit ut många lamm, svåra fellägen med många lamm inblandat. Han är duktg på det där. Tur han och Conny kan. De är bäst.Tack


Tiden går.........


Kort sagt om denna jävla dagjävel är att den är skit.


Jag tog beslutet att låta henne somna in. 3 döda lamm och en död tacka. Vilken jävla start på den här förbannade lamningen! Ursäkta språket men jag är så oerhört ledsen. Så ledsen.

3 fina fullgångna lamm. Döda. Varför undrar man, varför är livet så grymt.


Linnea var en så underbar tacka, och jag ville så gärna att hon skulle få tacklamm för jag skulle spara dem efter henne, för den linjen, med Daggan i täten,  har aldrig haft framfall, varit friska och de har varit de bästa mödrarna. De har varit bra på alla sätt, ngt skygga men oerhört måna och rädda som sina lamm. Skulle vilja se den räv som kollat på deras lamm.


Nu finns inte vår Linnea mer. När jag la på luren till Andreas med orden låt henne somna, grät jag. Stod i fönstret hos Lorna och tårarna bara rann,  och tittade ut över den vackra sjön, solen sken och jag förbannade den. Den hade inte behövt skina denna dag, den hade inget att skina för.  Och sjön hade inte behövt vara så jävla vacker.


Det kunde varit grått och mulet som alla andra dagar och Linnea kunde fått tre fina lamm i livet och även själv fått vara i livet. Jag hade gladeligen bytt hennes liv mot det.


Stod en bra stund och grät över vår fina Linnea, som gett oss så fina lamm, förra året tre stora lamm, detta år även 3 lamm, stora men tyvärr döda.


Gick ut i köket där vi satt tysta en stund.


Att äga djur är allldeles underbart, för det mesta. Dagens beslut var ett av mina svåraste. Men för Linneas skull fick hon somna in.


Maktlösheten rår man inte på, inte heller livet.


Jag vänjer mig aldrig. Aldrig någonsin. Efter alla år med fåren blir jag fortfarande så ledsen, så tagen och så arg.


Jag är blödig men jag tycker så mycket om våra djur. Visst vi har 70 talet tackor men vad hjälper det. Jag tycker ju om var och en. Kan ju allt i huvudet om alla. De är ju mer än produktiva varelser för oss.


R.I.P älskade Linnea!!!


Linnea förra året med sina tre telningar.


 ANNONS
Av Ingela Karlsson - 8 februari 2014 22:45

I dag så gick bilen ner till Västervik på morgonen!


Jag blev tillfrågad av Mi på Jami om jag kunde tänka mig komma och ha en kurs där! Jättekul sa jag och snabbt blev det bestämt och snabbt blev det fullt!


6 ekipage som vill drillas i lydnadens värld! Att få jobba med människor som har lika stort intresse för hundar är fantastiskt!

Det var en tollare, en BC, två briarder, en schäfer och en rottis. Roliga blandningar av raser!


All var verkligen duktiga och bara sög i sig det jag hade att förmedla, min syn på hundträning. Jag är som jag sa inte moment styrd utan jag anpassar mig först och främst efter föraren! Och hunden med förstås. Men föraren måste känna att det känns rätt i hjärtat, annars fungerar det inte hur bra än metoden är i mina ögon.


Hade med mig Segra och Viska! De skötte sig perfekt! De låg i ett hörn bakom galler hel dagen! Och att Viska sköter sig det förväntar man sig av en BC på 7,5 år. I alla fall jag.

Men lilla Segra imponerade på mig! Hon var knäppt TYST!!! Inte ett pip när det kastades bollar, apporter ody!!!!!!!!!!!! Hon var TYST! TYST TYST TYST hela tiden!!!!!!!!!!! Och hon är en schäfer!!!!!! Som är TYST!!!


Kan ngn därute förstå den lyckan?

Hon fräste i två ggr under dagen då det kom in ngn. Då harklar jag mig mest och hon slutar direkt och lägger sig!


Underbara duktiga Segra!


I pauserna var hon med i köket. Vägg i vägg med köket är det simmet..... hon kunde inte ligga ned. För där inne fanns vatten, poolen!! Herregud hon är verkligen helt vattenväck!!!


     


I slutet av dagen när vi var klara sa Mi släpp i henne en stund. Så hon fick simma 25 min. Snacka om att lyckan var total!!!!!

Viska är ju trött av att bara vara med då hon alltid har koll på hundar och alla ljud! Men Segra kopplar ju verkligen av så hon blir ju stökig, eller mer rättvist sagt, hon vill göra ngt vettigt!

Men när vi åkte hem sov de båda gott i bilen!


Tack Mi för inbjudan! Nu får vi se om vi får till en fortsättning!


Sam och Witch


Av Ingela Karlsson - 7 februari 2014 17:45

I onsdags var vi och hälsade på Segras uppfödare. Lotta och Micke var med. För vi skulle träffa Segras halvsyster som ska paras nu vid löp.


Såg henne på kennelägret i höstas och upplevde henne lite väl gasad.

Nu var hon en annan hund. Mognat lite kanske. Jättemysig och trevlig. Social och mycket trevlig!Vi gick en promenad med hundarna när vi kom så de fick sträcka på benen. Segra skötte sig fint. Visade sig frn sin bästa sida vad gällande inkallningen. Duktig tjej!


Sedan fick Kennelpappa leka lite med Segra och råkade trampa henne på hennes lite onda tass. Då bliv hon lite sur! Det finns tydligen lite humör i denna underbara lilla hund! Jag gillar skarpt att hon har en hög tröskel till det!Vi pratade och babblade i timmar! Det är så himla roligt att komma dit! De är så omtänksamma och roliga. Lättsamma!

Segra och Stella fick komma in också. Skönt för dem då de legat i bilen länge. Jag är ju lite larvig med det där.....

De tycker INTE Segra ser stor ut! Haha där fick ni.... **ler**


Sedan begav vi oss hemåt! Tack för gott sällskap Fam Lembke!


Onsdagen var vi i Västervik och tränade. Gick bra. Segra känns lite tung i kropppen. Liksom trött! Antingen är det löpet eller också växer hon.Vi fick till riktigt bra träning tycker jag. Hann köra igenom alla mina tre rejält! Skoja gör framsteg i vittringen!!!! Och allmänt. En för mig svår hund att träna. Men jag lär mig mycket på henne!!

Nike fick simma lite med. 12 min. Och Segra fick simma 25 min med. Hon brukar fixa det och träna men i dag blev det för mycket. Det händer nog mycket med henne nu!


           


En riktigt bra dag. Både Adelia och jag var nog väldigt nöjda! Duktiga tjejer vi har!!!


Fredagen var Edit frn Örebro här och tränade. De är så himla duktiga! En riktigt rolig tollare. Pigg och alert som sjutton!


Ett möte på em som slog väl ut. Finner inte ord av den lycka jag känner!


Firade med kaffe med förman och fru!

Av Ingela Karlsson - 4 februari 2014 22:45

Helgen har spenderats med god vänner i Kungsör!


I fredags åkte vi till Kungsör där Siv S, Carin B, Synnove M och Kjellaug S och Towa L skulle hålla clinic!


Siv lyssnade jag på förra året med. Hon är otroligt lätt och rolig att lyssna på. Alltid inspirerande. Men det var mycket som var likt förra året. Hade önskat mer nytt! Men som sagt hon är helt underbar!!!!Sedan på em var det Carin Bengtsson. Med sin Vallhundens Lyxa är hon en av de få som imponerat på mig. Jag är inte den som blir impad till höger och vänster. Bra eller dåligt? Skitsamma. Men på SM 2012 kommer hon helt ny och går in och gör i mina ögon det SM:s bästa rundor! Herregud så fint!

Hon var helt enastående att lyssna på! Så duktig, så planerad. Jag skulle absolut inte kunna träna på det sättet. Vill ha mer spontanietet. Men för henne passade detta perfekt! Och jag är verkligen imponerad av henne!

Jag var så otroligt fascinerad! Väl värt att lyssna på!

                 

Söndagen började med norskorna Synnove och Kjellaug. Svåra att förstå. Första timmen förstod jag inget. Johanna och Helene översatte lite! Efter pausen gick det bättre, kunde begripa en helhet! Och så mina tolkar.. hihi De var verkligen bra. Så roliga med sina rollspel! Skrattade så jag tjöt!!! Och jag var inte ensam om det!

De var riktigt bra!


Em var det Towa Lind. Hon var helgens bästa! Jättebra tänk. Hon pratade mycket om det här med grunder, allmänlydnad och så. Det är ju precis min tro! Lätt att lyssna på. Otroligt duktig att variera mellan teroi och praktik!

Precis så tänker jag i min träning. Att ha ruggigt bra allmänlydnad, göra skillnad på det och inlärningslydnad, då är det lite lättare på ngr sätt! Tyvärr hann hon inte medden sista delen. Miss i planeringen! Synd! Hade velat hört just tävlingsdelen.

Klart en av helgens bästa!Helgen var rolig med mycket skratt! En av mina förebilder var med, Lillemor. Hon imponerar på mig!

Jag och Skoja har förmånen att ingå i en grupp som ska coachas av henne under året! Det ser jag fram emot!


Måndagen innebar jobb. Tävligsträningskurs, rehab med Nike och Segra, och däremellan en oanmäld KRAV påhälsning där de skulle kolla djuren och deras omgivning! Vi gick igenom med +! Skönt! Hon tyckte vi hade runda djur.... och de är i oerhört gott hull! Det ska klipparen med ju! Bra foder ger bra hull!


Kursen gick super. Är så himla kul!!!


Rehab gick också bra. Jag och Marie var överens om det jag trodde. Det tråkiga är att Marie nu är tjänstledig 1 år.

Nike är enastående. Hon är bättre i kroppen nu än hon var sist. Gud om det kan gå ett tag till!!!

Jag är inte redo. Kommer väl aldrig bli det. Hon är mitt allt, min skugga, mitt syre, min lojala följeslagare. Älskade hund! Hon fick lite el! Skönt sa hon!Segra fick också lite el. Gick bra. Lugn och enkel att hantera. Så duktig trots sin låga ålder! Älskar den hunden med. Så oerhört enkel och smidig! Och liten..... hihiKvällen innebar ju sim. Det gick bra. Adelia och jag avhandlade ju en del. Herregud vad vi pratade! Var värre än vanligt!I dag har det varit specialsök på Specialhunden. Segra skötte sig superfint! Hon är så lugn och cool. Indra är en stjärna på detta! Verkligen. Hon glänser i detta!!


Mick har gått framåt med stora steg. Han är så duktig trots höglöpande tik! Snygga Mick!


På kvällen har jag haft valpkurs. Oj oj vad roligt! Underbar grupp!


Av Ingela Karlsson - 31 januari 2014 22:45

I dag blev det promenad med alla hundar på morgonen. Sedan framåt dagen for jag till stan. Skulle träna mina egna hundar ett par timmar och sedan en privatträning!

Adelia och jag skulle träna ihop. Hon skulle bara ha Bianca med sig då Indra löper. Blvitit stor tjej nu! Våra bebisar!!!!


 


Hon var lite sen och jag i tid, märkligt kombo! Brukar vara tvärtom!


I alla fall smög jag ut och skrämde henne vid bilen så jag trodde hon skulle slå i när jag skriker BU! Jag skrattar så tårarna rinner och kan knappt stå ute på parkeringen då kommer en tant och går och bara glor på oss. Undrar vad hon tänkte...

Sedan in och lägga upp dagen med lite fika.


Jag började med Viska som det är mycket fokus på fritt följ. Hon är het och galen, sitter som en säck! Ett bra pass med henne. Filmade oss lite och ser att hon tänker alldeles för mycket svängar. Så bakdelen är alltid på väg åt vänster eller höger! Tokan. Nu har en plan lagts upp för det!!


       


Sedan blev det fjärr. Lite störningskänslig. Missar ngt skifte om ngt händer, men steget framåt är att hon inte går ner sig utan jobbar vidare med glad attityd. Förut jobbade hon vidare och såg rädd ut! Tänk vad saker kan förstöra som händer dem på resans gång! Denna händelse har satt så djupa spår i henne. Man kan inte kontrollera sina med människor på tävling!


Vittring borde vi gjort men det blev inget. Vi tränade lite på att kasta boll i väggen för att bygga henne lite. Klarade hon fint! Lite annat med körde vi. Överlag ett bra pass med en laddad häftigt glad hund!


Sedan fick Nike komma en vända. Herreegud det är som på Berings hav i de där dokumentärerna om krabbfisket! Hon är fortfarande helt jäkla galen! Hon fick lite ff. Hon har pos som en kratta men det skiter jag i. Det fokuset hon har är inte det man ser ofta kan jag väl säga lite enkelt. Hon är som galen i att jobba! Vad rolig hon är, vad roligt vi haft.Vägen till vårt SELCH var inte enkel! Många galna tävlingar, pip, tränger, långt fram. Men vi fick alltid beröm för vårt samarbete, att hon var djupt fokuserad på mig. Det gick inte att bringa henne ur slag liksom! Vad som hände runt henne det vet vi inte för det var hon och jag liksom! Herregud vad mycket roligt det har varit tillsammans. det var hon och jag i vår bubbla!


Hon har varit så svår och eldig. Men jag har ALDRIG behövt lägga ngn tid på att få henne släppa det runt om, lukta på backen eller ngt sådant. Varken i träning eller tävling! För henne har det alltid varit viktigast att gå vid min sida och titta på mig. Ojoj jag ler när jag tänker på en del tävlingar!


Glömmer inte i Söderköping. Moment sitt i grupp. Anders dömde. Anders ropar fram oss. Då har leonbergern gått upp, till Nike. Hon hade glott på honom som försvinn jag bevakar min matte!

Han luktade och buffade på henne. Hon hade inte gjort en min sas det. Hon fokuserade efter mig!

Men när han skulle rida på henne vilket skedde precis när vi klivit fram då var det bra! Hon surade i hop på på ett väldigt typiskt snyggt Nike sätt! Hon var inte berörd äverhuvudtaget av händelsen. Så har hon varit så otroligt stabil och säker i sitt sätt och språk. Ja det finns många historier om den älskade hunden!


Hon fick i alla fall göra lite ff, lite fjärr och apporteringar. Ja hon gör detinte regelrätt, men hon gör det med fullt fokus och glädje som inte kan skådas! Haha


Sedan kom Segra ut en kort stund. Hon fick köra lite uppsitt, ingångar framirfån, lite ff övningar, stadga och lek. kastade i väggar och styrde.


Lite fjärr rörelser provade vi igen och det går så där. Väldigt lätt att röra en baktass i baksitt. Så här gr det långsamt, så inget blir fel! Jobbar en del med uppsitt träningen. Att hon ska ha kraft med sin stora kropp att få fina uppsitt i fjärren är viktigt!

Hon är rikigt fin nu. Riktigt snygg! Om jag får säga! Visst är hon lite rejäl, men smidig och lätt för övrigt!


              


Vi gjorde lite hakan ned träning. Av en slump utan att tänka mig för la jag henne en meter från B som Adelia gjorde fjärr med. Hon gjorde det så bra. Jag bröt belönade och ville göra om och filma!

Så det gjorde vi. La med ngn meters mellanrum. Segra fick lägga ned hakan och jag lämnade henne. Adelia la ut godis runt B. Under tiden låg hon helt lugnt och fint ned! Herregud vad glad jag var.

Hon låg inte så länge kanske 40-50 sek så. Men klarade den störningen kanonbra. Jag var väldigt nöjd måste jag säga!Sedan åt vi lunch. Det smakade bra. Adelia hade varit och fixat lunch via Maxi!

Mycket hann vi avhandla om världsliga saker! Haha. Jag uppskattar dessa träningar. Det ger mig styrka och energi. Att få hjälp och att få hjälpa ger mycket!Jag avslutade med att ta Skoja. Lite ff, Riktigt bra. Ngt långt fram Ibland liksom glider hon fram lite. Men annars nöjd. Bör jobba en del med sprången.Lite app och det gör hon bra. Väldigt lugn och fin i munnen. Inga tendenser till omtag eller tugg!

En hel del fjärr. Det kan hon riktigt bra utan ngn rörelse. Men i kedjan blir det lätt rörelser i stå sitt med en baktass tramp och stå lill med tramp med en baktass. Hrmf..... Men med den lilla träningen är jag nöjd att hon gör det så bra trots allt. Lilla Strösockret.

Gjorde en vittring med som var skitbra! Herregud vad fin. Rätt tanke och känsla, bra gripande, naturligt lugn i munnen med fin ingång!


Efter det var det privat träning som kändes riktigt riktigt bra! Kör på nu!!!


Sedan handla lite för att fara hem. Och efter det åka till djuren. Egon mår bra och trivs bland hans nya tjejer! Hoppas det blir ngr betäckta i alla fall!


Kvällen har bara njutits av att vara så nöjd med tjejerna!


Träningssuget ökar med stora steg. Vill ha vår och värme så man kan vara ute och träna utan att få frysskador på kroppen!


Av Ingela Karlsson - 29 januari 2014 22:00

I går var en och hämtade en provbal till sina får. Vi har en del foder att sälja. Och det är tydligen brist på maten till dem i år! Vi har dessutom KRAV foder som kanske är svårare att få tag i!Jag är glad att vi har foder och kan hjälpa ngn!

På Gotland sa ngn i en fårgrupp att de fått slakta av djur för de inte har mat. Så sorgligt!


              


I dag var första tillfället på tävlingsträningkursen! Det är så roligt att vara i gång igen!

Fördelen med att tävlingsträna är många! Man kan prova olika sätt att värma upp inför tävling, man kan prov olika sätt att förbereda inne på plan, hur belöna, lära känna varandra i den situationen. Träna sig själv att hantera saker som händer, tex hunden ballar ur, hunden tappar huvudet, den blir osäker, det blir fel håll med det ena eller det andra, ja man kan rabbla upp tusen saker!I dag körde var och en upplägg de planerat själva. Jag är med och bollar men alla hade riktigt bra tankar! Första vändan gick super. Andra vändan fick de planera lite efter hur första vändan gick!


Alla skötte sig super och jag gillar när förarna engagerar sig hårt för att göra det som känns bra och för att hitta rätt!Efter det blev det fika och prat om träningen! Tror alla var nöjda trots lite blåst och kyla. Planen var helt nyplogad. Andreas ställer upp och plogar i parti och minut!


Sedan hem ngr timmar och styra. Motionera alla hundar som ville ut!


På kvällen sedan började valpkursen. Valpkurs är ju bland det roligaste att ha! herregud dessasmå klimpar som inte har ngt vett om ngt! Allt är skitkul, de är livliga, glada, älskar världen och har inte en aning om livets allvar!

En underbar grupp med 8 indvider! Med 8 härliga förare! Kallt var det pga blåsten men vi stod ut i 45 min sedan gick vi in. Valparna fick givetvis följa med. Den yngsta valpen somnade på studs i famnen. Den fick även under kursen sitta innanför jackan stundvis!Ja en rolig kväll som är som en energiboost.


Våra egna hundar är nu glada för hela flocken är samlad. Moltas fick nu komma hem. Mamma tycker så synd om honom för att han får fara mellan gud och alla i hans liv..... Mm, visst... han får åka till Cilla med fam när vi har löptik! Han älskar Cilla, och blir alltid så till sig när de träffas!

Men det ärsynd om honom i alla fall.... saken är nog den att mamma själv vill ha honom egentlgen. Hon är löjligt svag för honom.


   

Av Ingela Karlsson - 27 januari 2014 21:45

I går var det södag och aktivitetskurs!

Vi körde lydnad i två olika grupper. Efter vad det är för typ av hund och vad just den behöver.

I denna grupp finns det två hundar som är ganska osäkra. Den ena har blivit antastad och har lite rädslor. Den andra har inget sådant i bagaget utan har lite osäkerhet i alla fall. Två underbara hundar är det och dess förare med.


Den ena har kommit under många kurser nu och det är så roligt att se dess framsteg. De med osäkra hundar fick jobba tillsammans med speciella övningar just passande för dem. Kändes riktigt bra!

           


Jag gillar verkligen att jobba med de osäkra och bygga på dem! Det är så himla givande och stimulerande!


De som inte har osäkra hundar fick göra svåra stadgövningar. Sitta med 10 cm mellanrum utan att bry sig om varandra, kalla in dem en och en, ja mycket mer! Och de är så himla duktiga. Gud vad de har tränat stadga i sina dagar och jäklar vad bra förarna gjort det!


Det är så roligt att se allas djup engagemang och jobb!!


Innan kursen fotade jag lite åt Lena. Hon ville ha lite rörliga bilder. Hoppas det blir ngr hon kan använda inom sin kennelverksamhet som reklam bilder!Dagen har varit papper papper och promenad med stollarna! Så mysigt för dem i snön! Värst i snön är Nike.... är ni förvånade??? Hon ligger på rygg med tassar upp eller plogar med huvuet under snön...9 år och 10 mån! Kära älskade galna hund!


     


I dag skulle Adelia och jag tränat inne i Hundens hus Liten lokal men lagom för två. Men det får inte vara löptikar där och då var det inte lika kul längre. Indra löper! Så trist. Jaja. Jag for in till stan för att handla kläder till Sam!
Jaherregud han bad mig handla kläder åt honom! Trodde den tiden var förbi! Haha


Jaja jag hittade massor på rea och han kunde ha allt utom två t shirt och ett par jeans. Skönt klädförrådet är påfyllt!


Sedan for vi till simmet.Alla fick simma bra pass. Segra skötte sig bra i dag! Vi blev inte osams en enda gång! Duktig tjej! När vi går ut och kissar dem så kissar hon och medans jag går med de andra bortåt springer hon och sätter sig vid dörren och vill in i badet igen! OBS Det är bara vi där, på hela parkeringen!


Nike simmar lite kortare ca 16 min. 20 in är lite för länge för henne ser jag. Måste ju acceptera det hela. Jävla skit helvetes faan! Ursäkta språket. Men jag blir så arg och ledsen när jag tänker på det!

L7S1 hoppas jag innerligt att de som föder upp har koll på. En fasansfullt tråkig sjukdom, eller vad man kallar det. Skulle Segra få det skulle hon få stanna i alla fall. Men nu har jag Nike med det och sett eländet under många år.

Maktlösheten är stor!


Adelia skulle simma Segra sista minutrarna. Medans jag skulle duscha Skoja. Då får hon ha en boll i handen för att hon inte ska följa med mig. Nackdelen då är att hon blir lite exalterad....Adelia går i godan ro med bollen lite väl synlig, varpå Segra gasar upp och gläfser gällt, samtidigt som hon håller på att tappa bollen i munnen under skallet, samtidigt som hon känner det och liksom hugger framåt för att fånga bollen i munnen som hon tror ska ploppa ut.....

Det är bara det att det där hugget framåt gör hon samtidigt som hon följer Adelia med blicken som går bredvid henne, varpå Adelia blir skiträdd och gör en min så jag viker mig dubbel! Hon såg så jäkla rädd ut! Trodde hon skulle hoppa ut genom fönstret medögonen hängandes ut! Jag skrattade säkert i fem minuter innan jag kunde prata. Sedan skulle jag berätta det för Lina och Henrik och det gick inte.... Tårarna bara rann!Stackars Adelia....


Ja simmet är en härlig kväll då vi skrattar och gråter! Vi kan komma dit skitförbannade men efter 10 min så är det på topp! Vi har god inverkan på varandra.....


Vägen hem var inte kul. Oplogade vägar och snö! Jag är inte rädd för att köra så, men jag tar det oerhört lugnt.

Väl hemma var man trött!Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se