Guldhund

Senaste inläggen

Av Ingela Karlsson - 3 januari 2014 18:00

I går for vi, Adelia, Heléne, Annica och jag ned till Jami Hundsport för att träna i deras hall.

En mycket trevlig hall. Varmt och skönt. Och vilket underbart underlag! 6-18 m tror jag, men vi fick en del gjort där trots vi var fyra på mattan som mest!


Adelia kom sist.... hon kollade runt lite i Västervik.... Mohahahahaha Hon var inte glad kan jag säga, Men vi fick i gång henne!


              


Sedan hade jag bokat en simtid med till Nike och Bianca! Och vilken pool!!! Att komma i poolen gick ju bra efter att jag inte tagit reda på hur det fungerar innan..... Fick ner en ramp man fick vika ned. Inte optimalt för Nike men det gick bra. Sedan stod hon på bassäng kanten. Jag funderar lite på hur hon ska komma i.... jaja hopp i säger jag och hon hoppar glatt i...Inte optimalt... för henne.... Men hon är ju badgalen så det gick ju bra. Gick och muttrade lite över hur man fick i dem, för mig själv....

Bianca fixade det superlätt!


Men perfekt med så lång pool! 9 m. Nike som är långsimmad är det perfekt för!

Efter 10 min ska ju Nike vila..... hur får jag upp hunden gick jag och filurade på... Lyfter upp? Hissar upp? Hrmf....

Ringer på Adelia och säger jag vet inte hur jag ska få upp hunden! Hon väger ju lisom strax över 40..... man lyfter ju inte bara ur henne liksom!Vi listar ut att det är en ramp som går att höja och sänka... har inte sett den.. den var på botten i poolen där man gick i....

Haha Två kloka huvuden. Adelia hissar upp den där mojängen som Nike får ligga och vila på. Skrattar åt mig själv. Varför inte ta reda på hur det fungerar innan man stoppar hunden i poolen?


Så i efterhand tycker jag det var ett superfint ställe. Inte optimalt med i och ur pool för en rehab hund som Nike. Men hon klarar det. Och jättefint med dusch och blås som man har tillgång till. Där kommer jag simma Nike varje gång jag är där och tränar, helt klart! Mycket bra! Älskade poolen. Man kunde gå runt med....

Och Nike älskar simmet och mår så bra av det! Älskade älskade hund!Viska, Skoja och Segra fick ett pass var. Viska fungerade fint i miljön. Ngn gång kikade hon lite och funderade på om det var otäckt eller ej. Men sedan jobbade hon på mycket fint i miljön!

Skoja brydde sig inte heller. Hon gjorde två fina vittringar. Känns som det börjar lossna kanske? Dutig tjej!

Segra testade jag i miljön med att kasta i väggen och låta lite och vara nära väggar. Inget det heller. Hon är verkligen stabil så. Hoppas det håller i sig.Ett plus med henne är att hon har väldigt lätt att släppa det runt om henne när vi jobbar! Hon fick göra lite av varje! Duktig tjej! Ingångar är lite bekymmersamt då hon sätter sig framför med baken ut mot mitt vänster.... Väggar väggar och väggar till hjälp!

Nöjd med dagen. Dessutom provade jag ett par Lundhags byxor so jag beställde och får nästa gång vi ska dit!


Tack tjejer för bra träning.När jag kom hem hade de precis fått in vår nya ytterdörr. Åh så glad jag var! Andreas och Conny hade fått den på plats och satt igen hålet. Kallt var det, men på med en brasa så! Så nöjd! Händiga karlar!


I dag har jag kokat 27 kg lever. Och skurit ned i små bitar! Belöningsgodis till hundarna De är som galna i det, tom Segra går i gång lite på det.


Trött i rygg och fötter efter att ha stått hela dagen! Hundarna fått sitt men inte ett uns mer!


ANNONS
Av Ingela Karlsson - 1 januari 2014 21:15

      God fortsättning!


Nu är det ett nytt år.

2013  har för mig varit ett bra år och även ett oerhört jobbigt år.


Jag kommer inte ta månad för månad, utan lite olika händelser jag minns.


Framför allt är min familj frisk. Jag älskar dem högt. Sam är 15 år nu och han är ju mitt allt. Vårt allt. Först och främst är det han!

Sedan är ju Andreas en underbar man. Han nekar mig aldrig att träna hund, åka på hundsaker eller så. Han backar upp mig jämt, till 100 %. Utan honom skulle jag inte vara där jag är i dag, det är helt klart! Han reder allt hemma när jag är borta och jobbar, borta och tränar osv!


6 januari somnade Flätan in, Evelins älskade lilla cocker! Det gick hastigt. Så fruktansvärt att uppleva Evelins sorg.


Vi tränade en del vallning men inte som vi borde då vi fick en flock som bara rymde om de gick i annat än en liten hage, Det blev inte de där spontana 10 min passen på hela sommaren. Det krävde planering hela tiden. Och jag gillar det där med att passera och få ett infall och ta ett pass med Skoja! Nu är de borta och 10 nya finns!


   


Viska startades i eliten. En hund som presterar när hon ska tydligen. Jag skäms med den lilla träning jag ger henne Så dåliga förutsättningar. Men hon räddade oss även detta år. På tre starter var hon kvalad till SM 2014. Sitt femte! På raken. Är väldigt stolt över henne. Att kvala till fem SM och dessutom varit i final 2 ggr är mer än vad jag någonsin kunde drömma om med henne. Inte för att jag inte tror på henne utan för att hon är en känslig individ på flera plan. det är inte bara att tuta och köra! Älskade fina Viska!Vi har även gjort två andra tävlingar.

Ett KM och en start i Viken! Skit var det med det. Fick skott båda tävlingarna.

I Viken hörde jag kedjan rassla när hon reste sig från rutan. Skott. Hon fick ett par skott och skadan var skedd!

Hon gick upp och gick sakta till mig. Snabba beslut! Då valde jag att stötta henne genom de andra momenten och jobba upp henne Hon gjorde det inte som hon brukar men vi jobbade upp oss. Efter att ha jobbat upp oss så pass att hon fick till en 10 på vittringen så bröt jag! Vill inte lägga mer på hennes fjärr då vi faktiskt fått den att fungera nu efter alla dessa år efter slagsmålet bakom henne. Höll huvudet kallt och tog beslut att gå av och tokbelöna henne. Trots allt så nöjd med henne!


 


KM på vittringen. Skott. Hon gjorde klart det momentet trots hon var livrädd och jag hejade och tjoade. Bröt efter det men hon var positiv! Ångrar jag startade då jag var tveksam till det då hon fick skott i Viken ett par veckor innan!


Sedan blev det inte fler starter. Har inte vågat belasta henne då efter Viken även var med i Värnamo och där var vi vid en typ skjutbana. Och där fick vi ännu mer skott på oss.


Jag hoppas innerligt hon inte är förstörd! Vi ska väl göra ngr starter 2014 om det fungerar med ljuden.

Vi har ialla fall kvalat in på typ 306 p och i dag ligger vi på 4:e plats! Helt osannolikt! Första året kvalade vi in på sista plats, sedan har hon legat 15 i topp tror jag! Hur gick det till? Det frågar jag mig då och då!!


Vi får se om det blir ngt SM i år. Långt att åka. Viska gillar inte att bila. Är det värt det för 15 min tävlande? Tveksamt som jag känner i dag!


Skoja då. Hennes år har varit ett mellan år. Skadade sig i vallningen i maj. Full fart i en sluttning uppför en asfaltskant är hon skulle stoppa en tacka som bröt sig ur!

Det slutade med en bogoperation. 2-3 mån föll bort.

Skulle startat i eliten med henne men har inte tränat henne ngt knappt. så hon blev inte klar. Så jag strök oss! Fast vi startade KM i klass 3 och vann! Det var ju lite kul måste jag säga då det blev lite panikträning dagarna innan då jag bestämde mig för att starta för det var kul! Och det mesta satt kvar! Lite missar förstås, men superduktig!


Skulle startat IK 1 men inga tävlingar inom rimligt avstånd. Sista Karin kursen fick hon beröm att hon aldrig sett henne så bra! Då gick hon kalas! Tog allt jag sa tror jag!Nike har året varit bra med. Kroppen är si och så med. Men hon har fått simma, promenader, skogen, uppletande och lite spår. Lite lydnad och apportering. Bara att inse att hon är galen i huvudet, typ 1 år medans kroppen är mer än10 år i alla fall. Jag älskar henne så mycket.Varje dag hon är kvar är en gåva. Några tårar fälls dagligen numer,  för jag vet att tiden med henne minska. Hon har alltid funnits ett steg bakom mig. Alltid. Enastående hund.


  


    


Witch och Molle är ju bara med och går och har det loppigt! Molle får träna lite lydnad i bland det tycker han är så skoj. Witch har hållt sig frisk i sina lungor.Hon blir 11 i feb. Vem trodde hon skulle bli så gammal? Sviterna efter en linginflammation har gjort att vi är så rädda om henne! Henne klickar jag lite med på skoj. Bara hon ser mig ta godis och klicker tränar hon ligg! De snabba lägganden kan man döda för!


   


Sedan kom ju Segra in i familjen hastigt och lustigt! Min Rapports valp dog endast fem dagar gammal. En tecknad. Blev erbjuden en grå, men tackade nej. Vill inte på ngr villkor har grått. Jag kan tycka de är snygga och fina men jag vill inte ha grått. Jag väntar tills en teckand bra hund föds.

Den var redan född. Av en slump återkom jag till Qbaz hemsida, jag var där och valde mellan dem och Rapports i januari där ngn stans.


Hur söt är hon är? Mopsig hon ser ut!


           


Det stod de hade en tik kvar. Och efter ett samtal står det klart de har den enda tecknade valpen i kullen kvar! ÖDET jag älskar dig!Efter lite styr och prat var hon tingad! Och herregud så bra det blev! Jag älskar henne från dag 1! Hon blir en värdig efterträdare i Nikes roll. Finner inte ord att beskriva henne. Hon bara är en Ingela hund som andra brukar säga.

Galen stollig knäpp tokig rubbad, men helt bara underbar! Vilken hund! Vi klickar!
Rival, min häst som numer inte är min. Jag överlät honom till syrrans familj i maj.


Vi har våra får som vi njuter av. De behövs för att vi ska andas och tvinga oss leva ännu mer i nuet! Vi har runt

70 tackor som vi tycker så mycket om! Och våra baggar Arne och Evert förstås!


Daggan med sitt lamm som hon sedan förlorade. Jag grät i flera dagar när hon gick och skrek efter sitt lamm.


 


Nu är 2013 slut. Jag hoppas för egen del det ska bli ett mindre tungt år 2014. Kraften har sinat. Har inte haft mycket ork till att umgås eller så. Men jag vet att mina vänner finns kvar. Och jag är på benen igen!


 


Tack alla fina där ute! Tack för all hjälp med min träning!


Ett extra tack till min alldeles egna SM stab! Ni är fantastiska! Utan er vore det inte hälften så kul!


Tack till er alla som stöttat mig hemifrån, alla hejarop, sms, fb, telefonsamtal och för er överraskning när jag kom hem.

Jag tror faktiskt inte ni förstår hur mycket jag uppskattar er! Ni är de bästa att ha runt sig! Varenda en av er!


                                               ANNONS
Av Ingela Karlsson - 31 december 2013 13:15

Nyårsafton är för mig inget stort. Vi träffas ett gäng om 10 personer ca och äter ngt gott.


Delar av vår underbara flock.Hundarna har fått spåra i dag och fått promenad. Underbart. Dessutom sällskap av Lotta och Stella som inte gjorde saken sämre.

Segra spårar riktigt fint nu. Fina markeringar. Jag utvecklar min fanatsi även i spåret och testar lite vad som passar oss. Just nu har jag hittat en bra variant för markering av föremål!

Jag gillar det där att själv leta utvägar och fudnerar på småsaker. Sånt man inte kan läsa ngn stans. Det är jag. Våga testa! Våga prova!


Året som gått ska jag summera med! Men inte så stort utan bara i korta drag.


Sommar, Segra liten.

 


Min trogna lojala skugga. Den finaste och bästaste man kan ha bredvid sig genom livet. Hon sviker mig aldrig, hon finns alltid där om jag tittar mig över axeln, hon står troget bredvid vad jag än gör för galenskaper.

Hon finns alltid där. Varje dag, varje timma varje minut, varje sekund.


     

Av Ingela Karlsson - 30 december 2013 22:30

Juldagen slappade vi och bara njöt. Jag läste som en besatt. Fick boken Svennis av Sam. Den är utläst. Den var bra!Annandag jul var vi hos farmor och firade. God mat och umgänge! Alla hundar var med.


I fredags var vi tre som for till Frida Wallén för lite träning. Lina, Adelia och jag.Vi hade en timma var som vi valde att dela upp på 3 pass.

Jag tog upp apportering, ingångar IPO, fritt följ bla... Sedan tyckte frida vi kunde titta på början på rondering, framåtsändanet och hoppet inför BSL. Så det gjorde vi. Och jag är så nöjd med Segras attityd och vilja!

Hon är en riktigt kul hund. Nike är extremt förig. Segra med men på ett annat vis, hon är liksom mer medel, Nike ligger altid på extra +++++. Nike var galen. Inget fick henne att släppa mig, inget. Segra är lite mer jobb med men vad gör det, för hon vill. Nike valde bort allt själv, det fick jag gratis. Här får jag arbeta lite med den delen. Men som sagt, rolig är hon, galen är hon men helt underbar!


Kilo och Indra jobbade på riktigt bra båda. Det kommer bli fint, helt övertygad!


        


Vägen hem var kortare än dit...lustigt!


Lördagen hade Andreas badtunnekväll här.

Jag var på specialsök med Segra på Specialhunden i Åby.

Det var jättekul och vi har anmält oss till en kurs i det hela. Helene och Adelia ska också gå. Ska bli spännande

Segra var duktig. Hade inga problem med miljö. Tvärtom hoppade hon rakt upp flertalet ggr när vi satt och pratade.... Sötnöt!

Ser fram emot våren 2014!

Av Ingela Karlsson - 24 december 2013 22:30

................ till våran älskade Dollan, Lillasyster, Dollis, Baydoll, Sockertopp, Sockervadd... Skoja.... som i dagfyller 4 år! Tänk att det är så länge sedan hon föddes!Glömme aldrig när Anna skickade bilden på valparna ngr timmar gamla. Valde Skoja över en mobilbild. Anna sa att man kan inte välja hund så. Jo sa jag hon eller ingen! anna suckade och ojade sig lite.... Hon var så iten så hon visste inte om hon skulle klara sig.

Men det gjorde hon. Det var och ÄR gott gry i den lilla hunden! 15 kg tung. Apsöt. Men fy vilket humör! Och så underbar!Köpt två border av Anna och det är inte alls omöjligt att det blir en tredje den dagen det är dags! Anna har alltid stöttatoch hjälpt mig med vallningen. Så uppskattat!

Sedan att hon sålt sina två bästa uppfödningar till mig, det är ngt hon får leva med!


Kortet nedan är på Skojas pappa, Taddymore Joe. Jag gillar han skarpt. Skulle gärna vilja ha med hans blod igen!


   


Julafton har annars varit jättebra! Ätit hos mamma. Innan det gick Andreas en långsväng med hundarna på dryga 1,5 timma.... han gick vilse!


Efter mat hos mor for vi hem och styrde lite. För vi skulle samlas hos oss sedan. Blir inte så trångt. Vi var 14 personer och typ 12 hundar.


En fin julafton utan stress. Det är i min smak. En jul firad med min älskade familj.

Av Ingela Karlsson - 23 december 2013 22:00

Jaha då ska vi kolla vad som hände i december!


Alla kurser i tävlingslydnad har haft sin årlig hazardkväll. Det har varit så roligt att träffas utan hundar. Och alla finklädda! Jättkul! Lite hundprat blev det ju ändå.... Vi lever ju med dem... jämt.... varje dag....


Den 4 december skrev jag teoriprovet till domarutbildningen i lydnadslydnad jag går. Irriterade var vi lite.... vi hade fått klart att vi ska inte plugga elit då vi inte ska skriva för det utan 1-3. På söndagen innan stod det klart att det kommer elit med.... Vi har då inte fått ngn utbildning på det alls. Nu har man ju lite koll när an tävlar men de fasta betygen är inte enkla... och de är många. Tror Suzanne sa att bara på momentet rutan i elit är det 11 fasta betyg... Totalt i alla klasser ca 200 tror jag hon sa med.... phu....Hur som haver så trodde jag inte att jag klarade det alls, inte ens i närheten! Men vi fick beskedet ett par v senare och vi hade alla klarat oss! Så skönt!!!! Det trodde jag som sagt inte. Så till våren är det att bakdöma och sedan det praktiska provet! Och det lär ju inte bli det enklaste heller...


Segra har gått på rehab efter sin skada i juli. Det ser fint ut och hon rör sig nu fritt. Hon hr musklat på sig rejält. Väger ca 33,5 kg och är i lagom höjd. Om jag får säga själv är hon riktigt snygg!

Hon går i trasken. Och det är ju lite cirkus då hon ska ligga i den, ligga och simma, bita, dyka, plaska och busa.... Hon är ju totalt vattenskadad! Tokan!


 


Sedan har vi julhandlat och fixat inför julen förstås. Jag  älskar ju julen! Har plockat upp ca 430-450 tomtar och så är det väl 50 talet som inte fått komma upp i år!


Har ridit ett par ggr med Eve. Varit skitkul!!! Men ryggen, gillar det inte. Var med om en ridolycka 1991, som förstörde ryggen. Har inga direkt problem med den annars, man lär sig ju. Och jag är inte den som gnäller om det direkt så ofta. Alla har sina krämpor och jag kan inte sluta leva bara för det. Så jag skiter faktiskt i det och fortsätter rida! Det kan det vara värt..... säger jag nu i alla fall.... Vi får väl se.... hihi


Vi hade även ett besök av Segras uppfödare. De kom efter västarna kenneln ska brodera och vi ska bära dem med ära! Jag tycker väldigt mycket om dem. De är så omtänksamma vad gäller sina valpar. Och jag är dem evigt tacksam, att vi fick köpa Segra! För där är det inte självklart du får köpa hund. Hundhandlare göre sig icke besvär om jag säger så! För dem är det viktigaste att hunden får det bra. En fin vardag med träning. Om man tävlar är det en bonus.


     


Molle har blivit trimmad och är julfin.

Vi simmade också. Julbadet. Adelia hade fixat massor med fint. Ljus och hela baletten! Hon kan verkligen det där med att få det mysigt med lite detaljer.


Har tränat lite med Segra inomhus. Vi jobbar med grunderna i allt möjligt. Hon är ganska het men lätt att direkt gå in i koncentration. Vi jobbar med tyngdkänslan inför fjärren. IPO ingångarna. vanliga ingångar. Hålla föremål, kampa och olika sätt att hantera det. Spårat väldigt lite. Haft spårvila.....


Den 27 ska vi åka till Frida Wallén och träna en timma. Ska bli kul att se vad hon har att säga!
Av Ingela Karlsson - 21 december 2013 20:45

Ja då ska vi kolla vad som hände under november.

bra att bakåtblogga om man vill tillbaka och kolla. Nu var det väl inte så mycket men men...


Jag började med att åka till Värnamo och jobbar i 3 dagar. Var en snabbis hos uppfödarna på Qbaz och visade Segra för dem. Det har hänt en del med hennes kropp sedan sist de såg henne. Musklat på sig en del.


Spårat lite. Pernilla Lagnevik var här och hade spårdag med oss.


     


Var ute med min vän sedan 37 år tillbaka. Vi går ut och äter ett par ggr om året. Mysigt!


Hade minisemester i Ullared. Med järngänget. Mamma och farmor är värst. de är upp till3-4 om nätterna och löer korsord och dricker grogg! Roliga de är!

Hittade en del i alla fall! Skönt.


Tränat en del torsdagar med Adelia, Helene och Annika. Roligt att få lite puffar då jag har träningstorka. Min träningslust försvann sommaren 2010. Efter vårt första SM, så kom vi tolva tror jag. Och jag tappade allt då. Vad skule vi kunna göra för att matcha den formen? Jag som aldrig ens funderat på SM med Viska. Sedan dess har träningstimmarna varit få varje år. Ledsamt men så är det. Önskar den hoppade på mig!


Sedan blev det en tur tillbaka till Värnamo. Denna gång för att ha lite kurs med deras instruktörer.Vår syssling Lena gick bort i november. En underbar kvinna som för andra gången i sitt liv fick leukemi. Hon kämpade och vann den kampen. Men denna gång har hon kämpat men hennes kropp orkade inte helt enkelt! Så sorgligt!

En ung kvinna nyligen fyllda 38 år. En gladoch sprallig och modig kvinna. Som alltid backade upp sin mamma i hundträningen då många bara hade åsikter. Livet är orättvist.


Vi skulle haft en träningshelg med Helene, Diana och Lillemor. Men tyvärr fick vi inte ihop det denna gång!Av Ingela Karlsson - 20 december 2013 11:15

Vad har hänt sedan sist? Massor som jag nu inte kommer i håg...


September.....

Var på valpträff med Segra. Det var så roligt att se dem alla. De är ganska ojämna i strl om man tittade på dem då. Men alla lika fina. Fast det är klart Segra är ju lite finare än alla andra, det är ju oundvikligt!

Hon skötte sig bra. Hon brydde sig inte redan då om ngn gormade och kastade sig. Hon spände lite, jag muttrade och hon gick vidare. Duktig flicka.


       


Alla fick visa lite vad de hade gjort med sina hundar. Min kunde minst. Jag hade bara lite stadgeträningsövningar att visa upp. Hon kunde inte ligg inte fot osv...

Men hon kunde en del saker som är viktiga för mig. Viktigaste i min värld för fortsatt träning.

man lägger ju fokus på det man själv tror på.


Veckan efter var det kennelläger på Qbaz. Fre till sön! Oj vad roligt det var!


Vi tränade spår och lydnad, pratade och fick träffa de andra med Qbaz hundar. Så roligt att se dem alla släktingarna! Var ngr där som imponerade på mig med sin storhet som person. Bla Peter med Dimma. Så duktig men så ödmjuk.


Peter och Yosette är dessutom väldigt trevliga och lättsamma. Och måna om sina valpar och dess ägare!

Vi bodde i stugor två och två. Jag bodde med Britta och fina Essi. Syskon till Segra.

Fantastiska dagar och nästa år hoppas vi på 4 dagar samma helg!


Jag var också själv på kurs för Jessica S från Finland i 2 dagar! Oj vilken tjej. Hennes sätt att träna hund passade mig! Körde Skoja mest men även Segra lite. Men henne gillar jag och ska absolut gå fler ggr för om jag får tillfälle! Tack Heléne för frågan!


Vi skickade vår första vända lamm. Alltd med sorg i hjärtat. Jag är absolut inte med, som tur är tar Andreas hand om det. Våra fina djur. Vi fick i all fall riktigt gott betyg på dem! Det är ju bra i bedrövelsen. Baksidan.Spårat massor. Segra är ganska duktig. Svåt för vinklarna. Men har god nos.


Claes har varit här och klippt våra tackor. de var så fina och lättklippta! Nu kommer han i januari igen innan högdräktigheten sätter in!


Haft en tävlingsträning med 19 starter. Helt osannolikt! Så roligt och så nyttigt!


Påbörjat min domartbildning. Den teoretiska delen. Men så lite tid vi får! Vi behöver mer tid! Spännande men ack vad fasta betyg att ha koll på!!


OKTOBER


Vår älskade son Sam fyllde 15 år!!! Oj vad tiden går.


Vi släppt in baggarna till tackorna. Vi bestämde oss även för att behålla vår fina Evert. Vår enorma texcelbagge.


Provade på att simma lite i Norrköping. Provade 3-4 veckor men jag fick så ont. Det är så synd för det är ganska skönt att simma. Långtråkigt men skönt. Jaja nu har jag provat i alla fall.


Spårade en hel del även här. Med Lotta och Adelia.Klubben hade sin Internationella lydnadstävling. Den avlöpte väl!


Andra tillfället på domarutbildningen. Återigen för llite tid. Hur tror de vi ska kunna lära oss allt om vi inte får rejält med tid. Det drog två timmar över tiden så vi fick lite extra tid!


Var och kollade i Sommenbygden på tävlingar. Så kul. Sedan till Motala för kurs, åhörare. Skoja höll på att bli uppäten av en schäfer, dock inte min egen.... inte så kul med tanke på hennes stora osäkerhet som hon redan har på andra hundar. Den bekräftade henne bara! Tur den inte fick tag i henne.


Jobbat som vanligt har man ju gjort. Haft lite privata träningar och så.

Just det ja, vi har ju börjat med simmet varje måndag igen! Utan det vore Nike inte den hon är. Segra, Viska och Skoja simmar också förstås men det är främst för Nike.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se