Guldhund

Senaste inläggen

Av Ingela Karlsson - 23 oktober 2013 22:33

Nu har vår sponsor Popix en tävling!! Var med!!!


De gör superfina halsband till din hund!


Vad är det bästa med just din hund? Tävla om ett egendesignat halsband hos vår sponsor www.popix.se!

1) Gilla Popix.se's fb-sida.

2) Beskriv din hund med 3 ord.

3) Dela deras tävlingsinlägg så är du även med och tävlar om en broderad handduk med valfri text och bild!

ANNONS
Av Ingela Karlsson - 31 augusti 2013 22:00

Nu ska jag försöka ge en liten resumé av augusti. Är urusel på att blogga nu. Gillar ju det egentligen men tiden och orken finns inte alltid. Jag önskar så att det fannas ngr timmar till på varje dygn och en extra veckodag.


Under augusti har jag haft två fantastiska lydnadsläger här i Fyllingarum för Frida Wallén.


          


Frida är legendarisk med sin Best.

Årets Bruks SM kom de trea på och jag gissar på att det var tårar som rann, då det var deras sista tävling tillsammans.

Best har blivit pensionär, så välfrötjänt som 9 åring!

De är ett team som jag beundrar. Inte direkt enbart för prestationerna även om de är enormt bra! Men det är många som blir duktiga egentligen. Men för dem som team, för Frida som person och tränare och Best som hund. Det de delar. Det syns på dem när de kör. Helt enastående ekipage! Det gör att jag beundrar dem.


I alla fall lägren vad fullbokade båda två! Fantastiskt roligt och de ville boka plats direkt efter!

Köket och de runt om som ställt upp och hjälpt till har varit enastående! Köket är oerhört viktigt. Maten har varit fantastisk som vanligt!


Segra har ju opererats i sitt ben för en stor stor muskelskada. Hon halkade riktigt illa. När hon var själv, då hon inte får springa med de andra ännu. Stygnen togs i början av aug.Inte varit lätt att haft en en valp i snöre, koppel promenader 5 mon 4 ggr per dag..

Segra blev 5 mån i början av aug.

Segra är en helt underbar hund. Jag älskar henne så mycket. Hon är så rolig och så go. Så tillgiven.Nike och hon är så olika men ändå så lika med. Schäfer säger jag. Det är ngt extra helt enkelt!


Jag har hunnit vara o Vrnamo och jobbat. Blev tillfrågad om attkomma och ha grunder i tävlingslydnad / allmänlydnad. Så det har jag gjort i tre dagar.

Då passade jag på att stanna till hos uppf på Qbaz och träffa dem så de fick se min stjärna! Fick även sova hos dem. Tack Yosette och Peter!


Kanalaettan varit på klubben. Väldigt få som tagit chansen att starta! Märkligt, när det är så viktigt med just tävlingsträningar. Tror kanske inte alla förstår hur värdefullt det kan vara om man tar tillvara på chansen.Haft KM på klubben. Skoja blev KM i klass 3. Dammade av henne. Har inte startat sedan trean i okt förra året. Hon skötte sig över förväntan.


Viska gick ganska bra tills vittringen. Då kom ett skott. Jag valde att göra på mitt sätt och sedan bröt vi! Andra tävlingen med skott på för henne. INTE bra!


         


Har inte vallat mycket! Tidsbrist.


I slutet av aug var vi på Lönö hos Ewa! Vilket underbart ställe!!!! Två dagar spenderades där med god mat, skratt, minttu och hundträning! Verkligen bomull för själen. Och påfyllnad av energi för min egen del! Tack Ewa för att vi får komma!!!


Bruks SM var vi inne på en sväng.


Ja det var väl lite av allt.... 


ANNONS
Av Ingela Karlsson - 21 juli 2013 22:30

Måndagen for jag till stan för att hämta Adelia och hennes tjejer! Vi skulle samåka till Linköping. I min bil då hon har brist på nycklar till sin hihihihihihi Nej vars....


Vi for mot Linköping. Och som vanligt på våra turer så blir det aldrig som planerat! Vi hamnade på alla möjliga affärer!!! Viktigast var att väga valparna! Och det pratar vi inte mer om...


Vi skulle till Bolaget. Och hur hittar vi det sa vi. Då ropar blindstyret (Adelia) att där borta är det en skylt! Ja den skylten ser hon minsann....


           


Efter alla turer for vi mot Maspelösa, och vi hamnade på Cloetta! Har inte varit där sedan låg eller mellanstadiet!

Sedan blev det en tur lite här och lite där, fast mest där... Herregud


Efter mycket om och men är vi framme!

Vi styr och tränar lite, typ 4 minuter.... Sedan drack vi Rosé... surt sa räven men helt okej.Heléne kom hem och vi pratade och pratade och styrde.Sedan blev det mat. Italiensk buffe stod på tapeten. Vi hade med oss lite var..... Jag hade visst hemmagjorda ravioli och italienska köttbullar! Det ni!Ja under middagen diskuterade det viktiga saker... FB och lite annat... haha Leffe var med och jag tror han var road....


Kvällen blev sen och Adelia och jag gick till vårt kryp in! Där fortsatte vi ett par timmar till. Drack lite cider och pratade och skrattade!Dagen efter var det frukost halv 9. sedan babbel och träning. Nöjd med mitt pass med Skoja. Vi tog lite bilder också. Blev fina bilder!!!


Sedan var det dags att bege sig hemåt! Tråkigt men sant! Då kom vi ju rätt dessutom....


Lämna av Adelia med tjejerna och så hemåt! Två underbara dagar som fyller på energin!


Som tur är har jag ju en underbar sambo som låter mig fara medans han tar hand om allt hemma!   


Onsdagen var jag i skogen med syrran i 3 timmar och plckade blåbär. Senare på kvällen for vi på räkkryssing med förman och fru... Fam Hanell! Vi hade en supertrevlig kväll i goda vänners lag! Perfekt väder, gott att äta och så avkopplande. Lite rastlös under de första slussarna sedan hade jag gått ner i varv...Torsdagen kom Adelia så vi var i skogen runt 4-5 timmar och plockade massor med blåbär igen! Mycket prat, skratt och fika blev det med! Underbara timmar med hundarna omkring oss!

Kurs på kvällen.. Jag vet jag har semester men lite jobb måste in....


Fredagen var Andreas på folkrace i Motala. Givetvis rymmer 160 djur då....Tack gode gud i himlen för Skoja! Samlade i hop dem och flyttade dem till nytt bete. Det var nog dåligt tyckte de... fast de är lite bortskämda....


Lördagen var det spår med Lotta. Och vi var bjudna till Nancy och Bracke på sommarfest! Vi hade en supertrevlig kväll. Lotta var så himla snäll och hämtade oss halv 3 på natten,,,, och skjutsade oss med tidigare! TACK!!!


        


Söndag. Spårade igen. Gick inte alls! Badade och gick en vända. Valltackorna rymde och Skoja fick samla i hop dem. Tog tid. Ledartackan ska vara glad att jag inte hade en prickskytt att tillgå! eller hade haft en bössa själv!

Hon sätter upp huvudet och springer tills det tar stopp... vilket det inte gör ute...ayy Skoja stannat för 200 m sedan spelar ingen roll, man springer det fortaste man kan åt det håll huvudet pekar.... och stannar inte!


Men höll mig lugn fast tankarna var inte rena och fina...


     

Men som sagt, Skoja! Vilken hund!

Avslutade dagen med att borsta en tovig cocker...Av Ingela Karlsson - 14 juli 2013 22:45

Denna vecka harvi kursat som alltid!


Men veckans höjdpunkt var att vi skulle valla igen, efter alla dessa veckor av skadad Skoja!


Vi var 5 st som skulle valla på damerna! Heléne, Anders, Bibban, Cattis och jag! De andra jobbade!!


Kan det vara sant hon ska få valla på nu så vi kommer ut på banan?


Cattis var snäll och hämtade dem från hagen! Tack!!Skoja fick dela lite, ta dem till olika platser i 35:an, träna lite stand. Vi började lite mjukt i alla fall. Inga hämt och så!


Kul var det att vara i gång igen!!! Gud vad roligt det är Är ju inte sämre i detta underbara gäng heller!


  


I fredags var Pernilla här och  hade spårdag med oss. Vi var ett gäng om 6 st som fick påbörja vår karriär inom IPO spår. Vi ska se om jag kan väcka ngn spårdjävul i mig!

Är ju så satans trist med spår!!!! Men Segra tyckte det var kl, så vi får se hur det går med den saken!


Oj vad hon växer den lilla!!!


 


Åh så förälskade jag är i henne!Hur kunde hon finnas kvar i kullen?? Varför hade ingen valt den finaste av dem? En färgad tik av 6.... och den finns kvar vid 12 v ålder! Måste ju vara meingen på ngt sätt!


Sötnöt!


 


Så nu ska det spåras till höger och vänster!


På lördagen jobbade jag på ett kennlläger! Det var superkul och de var väldigt duktiga! Vi fick jättegod mat!!!

Tack alla inblandade!


I dag var det sista dagen innan semestern jag jobbade. Blir ett par kurstillfällen i en kurs, lite Kanalettan och lite annat men mycket ledigt under 4 v! Får väl lappsjuka!

Av Ingela Karlsson - 7 juli 2013 22:30

Veckan började med kurs i långa banor och valpträning med Adelia och Indra!


De är så duktiga. Och det är så himla roligt att valp samtidgt, som dessutom är så jämngamla de kan bli!!!


Tisdagen var det träning med Heléne. Och vår olyckskorp segra bröt en klo... Blev att fara till vet och ta bort den. Hrmf.... ska det bli en ny Nike tänker jag direkt!


Onsdagen var det kursande igen.


Torsdagen var Edit här och tränade lite medsin fina kille Mino. En söt och mycket duktig liten tollarpojke. Ett halvsyskon till Anns Nice!

Var så roligt att ses igen. Var ett tag sedan nu.


Fredagen var vi hos Nancy och tittade på valparna! Så söta. Tjocka små korvar!


Både fredag och lördag kväll var vi i Viken på karnevalen och tittade lite, tog en öl och bara njöt av att vara ledig. Och att vi fick lite tid ihop! Fredagen hade vi sällskap av Nancy och Bracke, och lördagen var Conny, Lorna och lelle med!


Lördagen kom Laura och Rozta hit. De ska vara här medans de andra är på semester!


Söndagen var det kursande igen!!


Tiden går. Jobb en vecka till så är det semester!

Av Ingela Karlsson - 30 juni 2013 22:15

Denna vecka har gått i full fart!

Kursande.

Valpträning med Adelia som vi har på måndagarna. Superbra för oss. Segra får lite miljöträning och träna på att träna med sin bästa kompis bredvid sig!

De är verkligen duktiga med det!


Lite möten och lite privata träningar!


Onsdagen hade vi tävling klass 1-2 på klubben. Vi ade druga 20 anmälda och jag tror det var 17 eller 18 till start!


Tävlingen flöt på bra. Mycket duktiga ekipage! Jag var TL. Jättekul att så se alla från första parkett!I fredags kom det färksfoder som skulle levereras överallt.


I fredags var det också första dagen på skyddslägret med Frida och Jonas Wallén!


Jag är inget fan av skyddet. Men efter att ha sett dessa två helt fantastiska människor jobba med dessa hundar, kan jag inte låta bli att tycka det är roligt!Dagarna har varit suveräna! Var hundar som behövde bygga självförtroende, ngn hade blivit illa behandlad av tidigare figge, ngn nybörjare osv....

De löste allt! Alla hundar gick jättefint!


       


Att se dessa två samarbeta var roligt. De tänker lika och olika.

Men framför allt är de helt outstandning på att läsa hund. Hitta varje sak som fungerar på varje indivd!


Tack till alla inblandade!!
Ettextr tack till köket! Adelia, Lotta och syrran! Ni har gjort ett suveränt jobb där!!!!!

Av Ingela Karlsson - 23 juni 2013 22:00

... går så fort.

Veckan har bestått av valläger med Karin Söderberg! Det var 6 deltagare varje dag! Det är så himla kul. Skoja fick ju ej vara med. Jo hon fick ta i dem ngn gång i fållan och ta ut dem ngn gång.. dagens arbete!Dagen började med att tackorna smet när de skulle hämtas! det tog 1,5 timma innan de var på plats!Destod på en klippa som vi inte gå ut på, men de fick plats. De var rätt billiga!


Annars har det varit kurser som vanligt. 6-7 tävlingslydnadskurser och ett par allmän valp kurser. Full rulle!


Midsommar var lugnt och skönt! Hämtade ungdomar. Inte en droppe intogs av ngn av oss.


Lördagen så kom Heléne så vi tränade en stund! Väldigt roligt!!!

Rätt som det var kommer det en igelkott gåendes över gräsmattan.. bland mina kurshundar! Jag sriker rutan då den är precis i rutan... duktig vältränad igelkott!!


Gillar våra kottar!!


Sötaste Segra mumsar ben1

                 Av Ingela Karlsson - 16 juni 2013 20:45

I dag var sista dagen i Falkenberg!


Finalen gick i dag som vi missade. Vi slutade på 17:e plats och jag är väldigt nöjd med Viskas insats. Jag sa hon kändes lite trött i går. Inte likt henne! Och så tabbar jag mig, då är det inte lätt att vara liten Viska!


Lotta Hagström och Tindra!Vann gjorde samma som förra året, Maria Brandl. Hon gjorde en superrunda i går, verkligen en superrunda! Klart dagens bästa!

I dag blev det strul i ff. Många i publiken trodde en 0 m en så blev inte fallet.

Det gick som ett sus av förskräckelse när Ylle började skälla vilt!! Men han lugnade sig som tur var!


Vi åkte innan prisutdelningen!

Vi hade redan lämnat stugan och packat ner tältet och så. Så det var bara att fara hem!


Nöjda och trötta åkte vi hemåt. Det spöregnade verkligen i början!


En underbar liten papillon som drog lördagens största applåder!!     


Väl hemma var alla glada!!


Och inte nog med det så hade jag ngr av mina fina vänner som överraskade mig och Viska, med fika och blommor och paket!


Tack alla ni som var med på presenterna och tack till Bibban, Christina, Berta och Evelina för att ni kom!!!Jag kan bara tacka alla runt om mig för allt, pepping, stöd och att ni alltid tror på oss!!!


Det är så ovärderligt! Utan alla människor runt mig skulle jag inte hålla på år efter år med detta farande. Men ni gör mig glad och sugen på att åka!


Tack min finaste familj, och tack min älskade Viska! För utan henne blev det inget SM alls!


        Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se