Guldhund

Direktlänk till inlägg 23 september 2012

Jobb för JRF

Av Ingela Karlsson - 23 september 2012 22:45

I helgen har jag jobbat som instruktör för JRF. De har kurser som vänder sig främst till jägare men alla är välkomna.

I helgen har vi hållit till i Yxnerum. Det var ett gäng glada kursare med hundar som kom förväntansfulla!


Helgen har verkligen varit bra. De har varit så duktiga med sina fyrbenta. Och jag älskar verkligen att lära ut det jag tror på.

Allmänlydnaden är så viktig. Viktigast! Den kommer igen i vad man än tränar med sin hund. Jakt, lydnad, sgility, you name it!


Jag kan ibland tror att folk lägger för lite tid på allmänlydnaden av den lilla valpen/ungunden första året. Lär dem mycket oviktiga saker, om det nu finns oviktiga saker. Svårt att formulera mig där.


Jag själv lägger mycket tid på allmänlydnaden. Den ska komma när jag ropar, stanna kvar, inte hoppa ur bilen, inte kasta sig ut genom dörren. Komma även om den leker, eller ser vilt, leker med annan.


Däremot kan inte mina hundar vacker tass, sitt vackert och rulla runt. För mig är det viktigare att de är lydiga, vet vad som förväntas av dem i varadgen. Den lydnaden är ovillkorlig. Tävlingslydnaden är inlärning.

Det jobbar jag på helt skilda sätt med. Speciellt kravmässigt.

Jag slår inte ned på ngn, det är inte det jag vill ha fram. Utan bara att olika saker är olika viktigt.


Denna helg har det varit 100 % fokus på allmänlydnaden. Vilket är väldigt roligt att jobba med.


De har sagt så roliga saker, så fina saker, så jag blir så glad, det kan verkligen göra dagen med dessa fina kommentarer.

Just nu är det lite tungt, så detta betyder extra mycket då. Det lyser upp tillvaron. Och jag känner att jag verkligen valt rätt yrke! Verkligen.


Tack alla inblandade som var med och gjorde helgen helt fantastisk.


Denna underbara hund har varit med och visat upp övningar. Och visat hur en schäfer kan uppföra sig både bland hundar, människor och i BILAR! De med schäferfördomar borde få träffa Nike! Guldhunden, The One And Only!

    
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela Karlsson - 26 januari 2015 23:02

För er som missat det har jag en ny hemsida och en ny blogg!   Ni hittar mig på: www.ostanvindens.wordpress.com   Välkomna dit! ...

Av Ingela Karlsson - 9 augusti 2014 13:30

I går var det Kanalettans första tillfälle!   Det gick riktigt bra i alla fall och duktia ekipage!   Tack alla inblandade som hjälpte till!   Segra tar en fluga!     I måndags när jag tränade Segra gick det inte bra! Dessa geting...

Av Ingela Karlsson - 5 augusti 2014 14:45

Nu är helgens läger avslutat!   Vi har haft Frida Wallén här i tre dagar som drillat oss i lydnad. Både lydnad, brukslydnad och BSL lydnad!     Hon har dessutom brutit foten så det var osäkert om hon skulle komma då det var så tätt inpå!...

Av Ingela Karlsson - 30 juli 2014 20:15

Ja nu är det länge sedan igen! Önskar jag hade mer tid att blogga. För jag gillar att kunna titta tillbaka.   Mycket har hänt sedan sist. Eller inte.  SM gik av stapeln och det var en lång resa. 70 mil enkel. Men Andreas var med upp och farmo...

Av Ingela Karlsson - 8 juni 2014 13:15

Har under våren gjort fyra starter med Viska! Hon har skött sig riktigt bra! Hon är inte i toppform. Hon är tung i kroppen. Det märks i fartmomenten. I april kändes det inte utan sedan.   Undrar om det är så det visar sig saknaden efter Nike? F...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se