Guldhund

Direktlänk till inlägg 27 april 2011

Grattis

Av Ingela Karlsson - 27 april 2011 18:30

Grattis till alla mina valpar som i dag fyller 8 år!


I år har jag inte hunnit skicka ett paket åt dem som jag brukar! Jag skäms för det men jag har inte hunnit. Fallit ur mitt huvud!


Det är 8 år sedan det tittade ut 11 små valpar. Herregud vad många de blev. Laktiz klarade alla helt själv, jag stödmatade inte en endaste av dem. Vilket jag kanske borde gjort då hon gav sina valpar allt hon hade på kroppen.


I dag fick jag ett underbart besked av en vän. Och strax efter ett som inte var lika bra.

En av mina finaste vänner ska ta farväl av sin hund i morgon.


Denna hund, har rört vid mitt hjärta. Jag är inte den som faller för hundar till höger och vänster. Jag tycker de är fina och så men det där lilla extra, det känner jag inte för så många. Jag rår inte för det.


Men denna underbara tik har jag följt sedan hon var cirka 12 veckor. Sedan började hon tävlingslydnad av en slump, hon arbetade sig upp med fina poäng genom klasserna. Till klass 3, Sedan sade hennes kropp i från. Med en D höft som hon var märkbart påverkad av gick det inte riktigt att få henne klara den träning som krävdes för att hålla henne i trim.


Med världens bästa matte vid sin sida fick hon fortfarande komma och träna vad hon orkade, köra en ruta, springa efter apporterna. Oh vad kul hon tyckte det var.

När träningen tog slut och vi gick från plane, vem stod kvar mitt på plan och vägrade komma? Vems matte fick vackert gå och hämta henne i halsbandet för att få med henne från en lydnadsplan?


Heidi. Det är namnet på denna underbara berner sennen, som blev en total träningsnarkoman. Macis Haiti. Vilken fantastisk hund.


Hur kan jag älskar en hund så gränslöst mycket, när den inte är min? För det gör jag med denna dam. Jag har råkat ut för det en gång innan, att känna så starkt för någon annans hund. Det är smärtsamt.


Snäll som I var ringde hon och undrade om de fick komma ut. Hon visste jag ville säga adjö till henne. Det hade jag frågat om jag fick om I orkade det den dagen. Vi pratade om det för några veckor sedan. Det gick fortare än vi anat.


I dag var det den dagen. Och I orkade. Vilket jag är henne evigt tacksam för!

Så generöst av dig I att komma med henne så jag fick säga adjö till DIN underbara hund.


 


Sista månaderna har hon varit lite deppad till och från. Legat, varit ledsen. Hatar att åka bil. Men I berättade att om hon säger att: Ska vi åka till Ingela?

Då skuttar hon in i bilen. Ömesidig kärlek mellan oss tror jag. Det värmer i mitt hjärta att höra I berätta det. Det tar jag med mig i sorgen efter henne. För den sorgen är stor. Hon tar en bit av sitt hjärta med sig på sin vandring till änglarna.


När hon kom hade jag kurs och hade inte tid så de gick en sväng. Sedan blir hon som galen när jag ropar på henne. Skäller som en stolle en meter från mig, fordrande och bestämt! Jag faller i hop på gräset och tårarna strömmar. Sista gången hon gör så mot mig. Jag kramar henne men hon vill bara skälla och busa med mig. Få godis. Jag sitter en lång stund med henne. Pratar lite om det som vi haft i hop, vilket är mycket. Hon skulle fylla 7 i sommar.


Jag kommer sakna henne så oerhört, hon kommer fattas mig trots att hon inte är min, precis som M gör. Jag ska vårda våra minnen.


Hon är en fantastisk hund, som hat en fantastisk matte. I har gjort allt för att hjälpa henne så länge som möjligt. En sådan matte borde alla få uppleva.


Tagit lite kort på henne. Ni får ett i dag. Hon fick massa godsaker av mig.


Tack I för att du gv mig denna stund. Den betydde så mycket för mig. Mer än du kan ana.


Jag finns här i morgon, i tankarna, bakom dig om du faller. Nu vill änglarna ha henne tillbaka.

 
 
Ingen bild

Lotta Östlund

1 maj 2011 19:04

Usch så sorgligt med Heidi.

Ingela Karlsson

4 maj 2011 08:02

Ja det är så hemskt med tanke på att hon inte var fyllda 7. Men vilken fantastisk hund!!

 
Linda (& Inez)

Linda (& Inez)

1 maj 2011 19:24

kram till dig och matten!

http://blogg.passagen.se/liri

Ingela Karlsson

4 maj 2011 08:01

Tack kram

 
Ingen bild

carina o atena

1 maj 2011 19:50

Usch, vilken sorglig blogg. Får tårar i ögonen bara jag läser om det. Kram

 
Ingen bild

carina o atena

1 maj 2011 19:52

Vad skönt ändå att få ta ett farväl på ett bra sätt, kram till i också.

Ingela Karlsson

4 maj 2011 08:01

Jag är så tacksam att hon i sin egen stora svåra sorg gav mig den här stunden. Så oerhört generöst, men det är sådan hon är. Kram

 
Ingen bild

Lorna

1 maj 2011 21:16

Jaha då har man tjutit en skvätt då. Fruktansvärt att missta en livskamrat. Kram

Ingela Karlsson

4 maj 2011 08:00

Ja det är verkligenn hemskt. Kram

 
Ingen bild

Evelina o hollie

1 maj 2011 22:08

Många styrkekramar till I o dig <3

Ingela Karlsson

4 maj 2011 07:59

Tack Kram

 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

1 maj 2011 23:54

Usch, då rinner tårarna igen o tankarna på min älskade gammelgubbe ploppar upp... Kramar till er alla!

http://flattar.wordpress.com

Ingela Karlsson

4 maj 2011 07:58

Ja det är otroligt vad de sätter sig i våra hjärtan. Kram

 
Sara & Lusse& Lusse

Sara & Lusse& Lusse

2 maj 2011 07:35

åh så trist :( massa kramar till I & dej!! <3

http://sarabroms.blogspot.com

Ingela Karlsson

4 maj 2011 07:58

tack kram

 
Ingen bild

Gunilla o Tindra

2 maj 2011 10:16

Så fint, känslosamt, äkta och varmt du beskriver er sorgliga farväl. Visst är det så att man ibland faller för en hund som inte är ens egen. Kram

Ingela Karlsson

5 maj 2011 11:17

Hej Gunilla man kan faktiskt falla för en annans hund. Jag saknar henne bara jag tänker på henne. Kram

 
Ancki, Frida & Agnes

Ancki, Frida & Agnes

4 maj 2011 10:04

Tårarna rinner även att jag inte känner den hunden. Så känslosamt och fint skrivet Ingela. Så sorgligt när dom inte kan få vara med oss fler år än så. KRAM

http://www.goldentjejerna.se

Ingela Karlsson

5 maj 2011 11:16

Ja visst är det frukstansvärt! En helt fantastisk hund som jag kommer le åt måna gånger i mina tankar. Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela Karlsson - 26 januari 2015 23:02

För er som missat det har jag en ny hemsida och en ny blogg!   Ni hittar mig på: www.ostanvindens.wordpress.com   Välkomna dit! ...

Av Ingela Karlsson - 9 augusti 2014 13:30

I går var det Kanalettans första tillfälle!   Det gick riktigt bra i alla fall och duktia ekipage!   Tack alla inblandade som hjälpte till!   Segra tar en fluga!     I måndags när jag tränade Segra gick det inte bra! Dessa geting...

Av Ingela Karlsson - 5 augusti 2014 14:45

Nu är helgens läger avslutat!   Vi har haft Frida Wallén här i tre dagar som drillat oss i lydnad. Både lydnad, brukslydnad och BSL lydnad!     Hon har dessutom brutit foten så det var osäkert om hon skulle komma då det var så tätt inpå!...

Av Ingela Karlsson - 30 juli 2014 20:15

Ja nu är det länge sedan igen! Önskar jag hade mer tid att blogga. För jag gillar att kunna titta tillbaka.   Mycket har hänt sedan sist. Eller inte.  SM gik av stapeln och det var en lång resa. 70 mil enkel. Men Andreas var med upp och farmo...

Av Ingela Karlsson - 8 juni 2014 13:15

Har under våren gjort fyra starter med Viska! Hon har skött sig riktigt bra! Hon är inte i toppform. Hon är tung i kroppen. Det märks i fartmomenten. I april kändes det inte utan sedan.   Undrar om det är så det visar sig saknaden efter Nike? F...

Skapa flashcards