Guldhund

Direktlänk till inlägg 23 januari 2014

Jösses vilken träning!

Av Ingela Karlsson - 23 januari 2014 12:00

I dag for jag och Adelia ner mot Västervik. Vi hade bokat hallen 10-15. Annica och Helene skulle med men Helene kunde inte i slutändan!

Jag hade även bokat ett pass sim till Nike. Bianca med hinner simma lite och Segra fick även ett pass. Hon går bättre om hon är lite motionerad innan.


 Viska fick jobba med konskick, fjärr, vittring, ff och raka sättanden som är puts väck!

Vi har tappat så mycket. Alla detaljer är som borta lisom. Och jag kan inte säga ngt vi har ju liksom varit usla på att träna. Men nu är ju motivationen tillbaka så nu ska det tränas!

Hon är väldigt ljudlig vilket kan göra mig grön. Men jag är tydligt att de inte är ok och då skärper hon sig!

Hon är så himla duktig i hallen. Hon är ju en känslig hund. Men den hallen fungerar det bra med. Blir inte hyteriskt räddom bollen dundrar in i väggen, utan hon tar den glatt, lite se jag ju men det är så lite mot vad hon kan visa. Hon arbetde på riktigt bra! Är oerhört nöjd med passet med henne!


 


Skoja fick jobba med tempoväxlingar i ff, konskick, vittringar och fjärr! Ngr rutor med gjorde vi.

Hon har svårt för att håll pos i språng marschen. Hon kan backa och lägga sig i en position bakom mig så vi la lite tid på det!

Annars i ff går hon ganska fint. Ibland glider hon fram lite, men oftast ganska rätt!

Konan går framåt. Har inte rätt placering ännu men det kommer nog på henne.


 


Fjärren gör hon oftast helt stilla. Ibland kommer en tass ngn mm framåt. Hon blir lite sned det är svårt att komma åt. Hur jag än placerar belöningen blir det en vridning.

Vittringen är svårt men går framåt. Hon bågnar myycket då hon är väldigt osäker. Har provat olika saker men hon vet ju det blir fel även om jag inte yppar ngt. Men när hon gör det rätt är det väldigt bra förutom bågen. Fin analys, snabbt gripande och håller blick still och oftast superfina ingångar. Hon har absolut inget tugg den lilla hunden.

Hon är nu faktiskt rolig att träna!


 


Segra då. I slutet av löp. Har inte märkt ngt på henne att hon löper. Lika glad, sprallig, arbetsvillig. Hoppas det håller i sig! Blir hon en ledsen hund under löp, eller skenlöpet kommer jag kastrera direkt!


           

Hon fick påbörja inkallning med ingång. Lite stadga när hon förväntar sig att få komma. Hoppet med ingång. Lite apportering med ingång. Där håller hon fint och ingt tugg.

Hon har lätt för tugg så jag jobbar mest med hantering av föremålen hon får hålla.


Lite uppsitt träning. Ligg träning. Ngr rutor, lite framåt. Lite ff, detgår sakta famåt men det är svårt att gå och titta upp. Hon är ju som en ponny bredvdi mig.Inget av det är momentsmässigt, utan delar som sedan ska plockas i hop. Än så länge är det stadga och förståelse i övningarna som gäller! Och att hon är tyst!

Hon har oerhört lätt att ta in vad jag vill. Från att få ta ett friande varv med bollen för att vila, så kan hon direkt komma in och gå in i koncentration och jobba.


Sedan fick ju Nike göra lite apporteringar, fjärr, vittring! Och det är ju livet att få jobba. Så gammal och så trasig och så underbar!


Hon är min stora stjärna! Jag älskar henne så oerhört och gläds för varje dag med henne, men fäller också en tår nästan varje dag för jag vet ju, tiden rinner ut. Jag kämmer bort henne så mycket jag kan.Nike fick simma 11 min, och Segra 25 min. Bra motion, önskar jag hade ett sim hemma. Funderar starkt på att skaffa att gå band till dem, som komplement!


Indra gick super. Hon är som en tickande bomb. En helt jäkla underbar arbetsmaskin! Den komer bli farlig bra!

Lennox skötte sig väldigt bra med två löptjejer runt sig!Avsutade med att häma min byxor jag beställt där!


Den 8 februari ska jag dit igen för att hålla kurs i tävlingslydnad. Är ni intresserade hör av er till Jami Hndsport, Mi! Tror det finns plats kvar.


Sedan hem, var hemma halv sex. Orkade inte ner till ridhuset i Viken i dag.


Var så nöjd med vår träning i dag!


Tack för i dag tjejer! 
ANNONS
 
Heléne & Grabbarna

Heléne & Grabbarna

26 januari 2014 14:20

Det är så roligt at läsa dina bloggar för jag märker hur din inspiration ökar mer och mer. Kuuuuul!!! Ni är så himla bra och det är verkligen roligt att du börjar ta tillvara er fina potential och dessutom verkar du fått tillbaka ett riktigt träningssug. :) Kram - ses på torsdag!

http://www.high5hundkurser.se

Ingela Karlsson

26 januari 2014 20:31

Tack Heléne! Ja nu är jag på g känner jag! Mycket tack vare våra träningar som ni sett till håller i sig och så min Segra som gör mycket!
Ja nu när det är roligt ser jag ju hur det egentligen är!!! Ska bli superkul!
Kram

 
Adelia

Adelia

26 januari 2014 16:00

Så kul tränings dag... Från morgon till em...
Kul att tränings glädjen kommit tillbaka.. Skönt att köra ett pass m alla !!
Gud vad fort dagen gick... Får se hur inomhus hallen är här i Norrköping ! Hm ... Vi får se..
Tack för bra träning o tips m indra som verkligen ät en tickande bomb.. Jag tycker hon ör kul men har inte haft nån sån hund förut... Så detta är en riktig prövning..... Som sagt mkt lik min 1 :a hund som inte blev gammal .... Så man får nog igen det jag miste på nåt sätt...
Kram

http://www.nogg.se/kungsvikstorpsbianca

Ingela Karlsson

26 januari 2014 20:32

Ja vilken rolig dag! Allas våra hundar gick så bra och vi var alla 3 så uppåt!
Det kommer bli bra med henne. Korta pass gör susen! Det vet vi!!!
Jag ror det du har fått det du förlorade, du har inte blivit straffad min vän!

Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela Karlsson - 26 januari 2015 23:02

För er som missat det har jag en ny hemsida och en ny blogg!   Ni hittar mig på: www.ostanvindens.wordpress.com   Välkomna dit! ...

Av Ingela Karlsson - 9 augusti 2014 13:30

I går var det Kanalettans första tillfälle!   Det gick riktigt bra i alla fall och duktia ekipage!   Tack alla inblandade som hjälpte till!   Segra tar en fluga!     I måndags när jag tränade Segra gick det inte bra! Dessa geting...

Av Ingela Karlsson - 5 augusti 2014 14:45

Nu är helgens läger avslutat!   Vi har haft Frida Wallén här i tre dagar som drillat oss i lydnad. Både lydnad, brukslydnad och BSL lydnad!     Hon har dessutom brutit foten så det var osäkert om hon skulle komma då det var så tätt inpå!...

Av Ingela Karlsson - 30 juli 2014 20:15

Ja nu är det länge sedan igen! Önskar jag hade mer tid att blogga. För jag gillar att kunna titta tillbaka.   Mycket har hänt sedan sist. Eller inte.  SM gik av stapeln och det var en lång resa. 70 mil enkel. Men Andreas var med upp och farmo...

Av Ingela Karlsson - 8 juni 2014 13:15

Har under våren gjort fyra starter med Viska! Hon har skött sig riktigt bra! Hon är inte i toppform. Hon är tung i kroppen. Det märks i fartmomenten. I april kändes det inte utan sedan.   Undrar om det är så det visar sig saknaden efter Nike? F...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se