Guldhund

Direktlänk till inlägg 29 januari 2014

Tävlingsträning

Av Ingela Karlsson - 29 januari 2014 22:00

I går var en och hämtade en provbal till sina får. Vi har en del foder att sälja. Och det är tydligen brist på maten till dem i år! Vi har dessutom KRAV foder som kanske är svårare att få tag i!



Jag är glad att vi har foder och kan hjälpa ngn!

På Gotland sa ngn i en fårgrupp att de fått slakta av djur för de inte har mat. Så sorgligt!


              


I dag var första tillfället på tävlingsträningkursen! Det är så roligt att vara i gång igen!

Fördelen med att tävlingsträna är många! Man kan prova olika sätt att värma upp inför tävling, man kan prov olika sätt att förbereda inne på plan, hur belöna, lära känna varandra i den situationen. Träna sig själv att hantera saker som händer, tex hunden ballar ur, hunden tappar huvudet, den blir osäker, det blir fel håll med det ena eller det andra, ja man kan rabbla upp tusen saker!



I dag körde var och en upplägg de planerat själva. Jag är med och bollar men alla hade riktigt bra tankar! Första vändan gick super. Andra vändan fick de planera lite efter hur första vändan gick!


Alla skötte sig super och jag gillar när förarna engagerar sig hårt för att göra det som känns bra och för att hitta rätt!



Efter det blev det fika och prat om träningen! Tror alla var nöjda trots lite blåst och kyla. Planen var helt nyplogad. Andreas ställer upp och plogar i parti och minut!


Sedan hem ngr timmar och styra. Motionera alla hundar som ville ut!


På kvällen sedan började valpkursen. Valpkurs är ju bland det roligaste att ha! herregud dessasmå klimpar som inte har ngt vett om ngt! Allt är skitkul, de är livliga, glada, älskar världen och har inte en aning om livets allvar!

En underbar grupp med 8 indvider! Med 8 härliga förare! Kallt var det pga blåsten men vi stod ut i 45 min sedan gick vi in. Valparna fick givetvis följa med. Den yngsta valpen somnade på studs i famnen. Den fick även under kursen sitta innanför jackan stundvis!



Ja en rolig kväll som är som en energiboost.


Våra egna hundar är nu glada för hela flocken är samlad. Moltas fick nu komma hem. Mamma tycker så synd om honom för att han får fara mellan gud och alla i hans liv..... Mm, visst... han får åka till Cilla med fam när vi har löptik! Han älskar Cilla, och blir alltid så till sig när de träffas!

Men det ärsynd om honom i alla fall.... saken är nog den att mamma själv vill ha honom egentlgen. Hon är löjligt svag för honom.


   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela Karlsson - 26 januari 2015 23:02

För er som missat det har jag en ny hemsida och en ny blogg!   Ni hittar mig på: www.ostanvindens.wordpress.com   Välkomna dit! ...

Av Ingela Karlsson - 9 augusti 2014 13:30

I går var det Kanalettans första tillfälle!   Det gick riktigt bra i alla fall och duktia ekipage!   Tack alla inblandade som hjälpte till!   Segra tar en fluga!     I måndags när jag tränade Segra gick det inte bra! Dessa geting...

Av Ingela Karlsson - 5 augusti 2014 14:45

Nu är helgens läger avslutat!   Vi har haft Frida Wallén här i tre dagar som drillat oss i lydnad. Både lydnad, brukslydnad och BSL lydnad!     Hon har dessutom brutit foten så det var osäkert om hon skulle komma då det var så tätt inpå!...

Av Ingela Karlsson - 30 juli 2014 20:15

Ja nu är det länge sedan igen! Önskar jag hade mer tid att blogga. För jag gillar att kunna titta tillbaka.   Mycket har hänt sedan sist. Eller inte.  SM gik av stapeln och det var en lång resa. 70 mil enkel. Men Andreas var med upp och farmo...

Av Ingela Karlsson - 8 juni 2014 13:15

Har under våren gjort fyra starter med Viska! Hon har skött sig riktigt bra! Hon är inte i toppform. Hon är tung i kroppen. Det märks i fartmomenten. I april kändes det inte utan sedan.   Undrar om det är så det visar sig saknaden efter Nike? F...

Ovido - Quiz & Flashcards