Guldhund

Alla inlägg den 3 februari 2011

Av Ingela Karlsson - 3 februari 2011 08:00

I dag har vi tagit hand om ett ton färksfoder och märgben. Hualigen vad många kartonger.

Allt har sorterats och namngetts. Har packat allat annat som de beställt i tex hudben, träningsgodis och apporter. Många fna erbjuanden var 6:e vecka. Vill ni ha nyhetsbrevet skriv det i kommentaren så får ni det nästa gång.


Sedan bar det av. Andreas levererade i Norrköping och jag i Söderköping. Sedan är det en del kunder som hämtar här hemma.

        


Efter det så for jag mot Beteby för att kolla på en vallningskurs som är där. Peter Nilsson har kurs via Hundforum tror jag det är. Jag fick kontakt med Lotta på klubben och det var helt ok att komma. Och jag skulle åka dit och kolla och se vad jag tycker om denna instruktör. Vilket jag hoppades på då jag anmält mig för han, ett antal kurser detta år.

Han var trevlig och kom fram och presenterade sig. Och frågade lite om min Skoj.

Han frågade om han fick låna henne lite. Så han tog snöret och gick lite mot fåren och så med henne.

Fick lite tips på hur jag ska få henne att gå upp lite saktare. Hon går för hastigt tyckte han. Och jag kan hålla med hon är ju ganska på.

Ska prova det ett tag.



Sedan hem till djuren. Kolla dem, vattna dem. Det är nog inte några lamm på gång ännu, men det närmar sig. De går ju ut och in. Och det är ju utedjur. Så ni kan ju gissa vart de mest är.

Det är så mycket nu om folk som inte tar hand om sina djur. Så det känns det extra bra att våra djur får göra vad de tycker, att inte vi har bestämt åt dem!

För vi människor har ju en tendens att styra dem lite för mycket, att inte låta dem vara det de är, som med får: utedjur.

Jag är helt emot att ha djur instängda på vintern. Jag tycker de ska kunna välja, speciellt kunna välja det som är närmast deras natur.

De borde få vara ute och knapra på träd och få lite stimulans. Kunna gå en fårpromenad om de vill.



KRAV har som krav att de ska gå ut och in. Som konventionell kan du ha dem inne en hel vinter utan att de bryr sig! Stackars djur att inte få gå ute, och vara just ett får!

Den här bonden utanför Söderköping som inte sköter sina får, får en att tänka på djiurhållning lite extra.



Ovido - Quiz & Flashcards