Guldhund

Direktlänk till inlägg 13 januari 2014

Änltigen!!! Den är återkommen!

Av Ingela Karlsson - 13 januari 2014 20:00

I lördags hade Lorna 50 års festoch hon fyllde i går. Vi var ngt som hade gjort lite show till henne.... Och herregud så roligt vi haft. Under planering och genrepet var det månag skratt!


Lorna frågade om jag ville vara typ värdinna och det tackade jag till. En ära måste jag säga!

På dagen tränade vi och sedan var det dukning och sedan hem för att göra sig i ordning!


Andreas tog ut hundarna på en rejäl sväng! Så han fick sköta allt annat runt om. Sam, djur och hem! Men det fixar han bra!


Vi hade otroligt roligt!


I går var det uppe med tuppen! Andreas väckte jag typ 11 han kan sova hur mycket som helst! Jag var uppe vid halv 7!!


Vi hjälpte dem att städa i dagoch styra lite. Sedan var det hem för att jag hade uppstarten på aktivitetskursen. Jätteroligt att vara i gång med den gruppen igen. Det är ett gäng som hållt i hop ngr år och kört denna typ av kurs. Vi har en ny i gruppen men inte ny för mig. En underbar tjej som jag tycker väldigt mycket om!


Vi var ute och gick hundpromenad med olika övningar. Kursen går ut på att göra aktiviteter och träningar för sådant som vi råkar ut för i vår vanliga vardag! en rolig dag med fina männisor och fina hundar!


Sedan hem och nu började jag blir trött!


I dag har jag skjutsat Sam till bussen, kelat med tackorna! På fredag ska de bli klippta och fina!

Hundarna har fått sig en promenad i det härliga vädret.... det blir ganska lugnt denna dag då de ska simma. Och d får ju simma ganska mycket så måndagen innehåller inte så mycket aktivitet,


Segra har fått lite inomhus träning!

Vi tränar på ingångarna framifrån. Måste försöka komma på olika kommando på det så hon vet vart hon ska direkt hon startar på en inkallning!

Vi jobbar mycket med att träna på att sitta vackert från vanligt sittande. Tanken med det är att få ett kraftfullt uppsitt. Vi har testt ngt gg från ligg. Hon gör det bra men har lite rörelse på  baken då. Men jag bryr mig inte just nu, hon måste förstå vad jag vill först.

Vi har tränat mycket rörellser inför kommande fjärr. Men det har jag lagt lite på is. Hon löper ju ju och jag ser hon är lite svajigare i kroppen just nu! Så det ligger som sagt på is!


 


Mycket bakdelsträning är det med. Snabba läggande både framifrån och vid sidan. Jag tycker hon oftast gör dem fint.

Vi tränar lite hakan i backen. Det går ganska bra. Hon har haft svårt att lilla rakt med bakdelen utan vill gärna tippa efter en kort stund. Så just nu ligger fokuset på att få hennes kropp att klara att ligga så. Vi bygger upp det sakta men säkert och hon har svarat bra på mina tankar i det hela.


Jag älskar att träna henne. Att få träna schäfer. När Nike och jag körde som mest var den roligaste tiden i mitt hundliv. Nike är mitt allt. Hon har gett mig så mycket glädje och så mycket förtvivlan. Och så enormt mycket kärlek.

Och så mycket roliga träningar.


ÄNTLIGEN, är den återkommen min träningsvilja!

Jag älskar att träna mina andra hundar med, men att träna schäfer är ju lite mer Ingela. Det är ju jag. Jag känner igen mig där.


Så Segra ger mig ny energi att vilja träna hund igen.J ag tappade allt sug för hunträning efter SM 2010, och inte förrän nu förstår varför. Jag har nog trott det var för att jag inte visste vad jag skulle satsa på efter det.

Nike hade varit avställd 7 mån då. Har inte hittat ngn inspiration sedan dess trots underbara människor runt mig.


 


Att inte få träna schäfer, det är nog inget alternativ. För nu tycker jag det är roligt att träna även med Viska och Skoja igen! Suget bara ökar faktiskt! Och jag älskar känslan. För det är ju jag, träna hund!


Ni ser ju själva på korten. Schäfer is da shit!


   


Segra är min nya inspiration till träning av samtliga hundar. Hon är så rolig, egensinnig och så fruktasnvärt go! Och tokig. Hon älskar att komma och grisa med leksakerna på mig. Jag har eggat henne till det då vi hade vissa diskussioner om det här med vems sakerna är som mindre.

I dag kan jag inte värja mig mot henne när hon grisar på. Jag skrattar och sedan spårar det ju ur! Precis så där glad och tokig som Nike var. Man kunde inte låta bli att skratta. Bulldosers, de bara plöjer sig fram! Ja herregud vad det är roligt igen!

Hon ger mig det jag behöver få ut själv av hundträning för att kunna ställa om och träna en helt annan hundtyp som inte är lika mycket  jag, men som jag uppskattar nu igen!!!


Misstro mig inte nu. Tänk inte att jag inte gillar mina BC, det gör jag! Skulle aldrig byta ut den för ngt i världen. Fördet har funnits spekulater på båda två. Jag tror ni som känner mig förstår vad jag menar.


Som tur är har jag en karl som inte försöker styra mig och min hundträning. Han ställer alltid upp med att fixa allt när jag för omkring. Han är för bra för mig. Ibland kan jag undra hur han står ut.


På kvällen var det sim igen. Hundarna fick simma rejält. Nike fick simma 20 min och de andra massor.

Vi tränade Indra att gå i poolen och hon skötte sig riktgt fint. Hon är så himla go!


 
ANNONS
 
Quila o Ronja

Quila o Ronja

19 januari 2014 21:48

Man blir glad helt enkelt.......Glad när man läser vad du skriver. Känner riktigt hur roligt du tycker det är, vilket, tro det eller ej, inspirerar både mig, och säkert många, många fler. Kram
Susanne

http://quilaoronja.bloggplatsen.se

Ingela Karlsson

20 januari 2014 09:17

Du kan verklige få mig upp piggad med dina fia ord! Du är så otroligt generös!
Roligt vi kan inspirera dig!!! Snart ska du ju på kurs med Susanne!!!!
Kram

 
Ingen bild

Lotta Zeb Enzo

19 januari 2014 21:48

Åh va härligt att du fått tillbaka motivationen att träna själv. Saknar dig i massor ♡ hade tänkt åka imorgon och fika med er på simmet så kom jag på att jag jobba kväll 😭 kramar

Ingela Karlsson

20 januari 2014 09:17

Ja det är faktiskt rent ut sagt underbart Lotta!!!
Åh vad synd! Kan du inte komma måndagen efter? Du är efterlängtad!!!
Kram

 
Ingen bild

Edit

19 januari 2014 22:21

Ja det är ju något speciellt med schäfrar ♥
Fick en stor gladkänsla när du fick hem Segra och det fick jag nu igen av ditt inlägg. Kram!

Ingela Karlsson

20 januari 2014 09:18

Ja du Edit, det är ju ngt med schäfrarna! Vad härligt min tjej kan ge dig positivt! Hon är så go!!

Kram

 
adelia

adelia

20 januari 2014 06:01

Ja härligt med att motovationen kommit igen...Vet hur det känns,min har varit borta med till o från,Efter Bianca tävla och fick sitt chamionat var det inte lika kul längre.Man får ta en dag i taget verkligen.Och du är en schäfer människa det ser man verkligen,det passar dig så .Man ser din o Nikes relation den är out standing!!Klart Dulle o dollan är ju med duktiga men att träna en brukshund är nåt anat så klart! Nu är det ett nytt år med nya utmaningar och kul ska det bli.kram bästa du,

http://www.nogg/kungsvikstorpsbianca

Ingela Karlsson

20 januari 2014 09:20

Ja det är inte kul när den försvinner!!! Men nu är den tillbaks! Tack, ja schäfer och jag klickar! Fast mina bc och jag klickar med!
Ngn som Nike finns inte mer. Min Once in a Lifetime hund!
Ja nu nytt år, nya valpar och massor med träning! Prova på nya saker och det ska bli så roligt!
KRAM

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela Karlsson - 26 januari 2015 23:02

För er som missat det har jag en ny hemsida och en ny blogg!   Ni hittar mig på: www.ostanvindens.wordpress.com   Välkomna dit! ...

Av Ingela Karlsson - 9 augusti 2014 13:30

I går var det Kanalettans första tillfälle!   Det gick riktigt bra i alla fall och duktia ekipage!   Tack alla inblandade som hjälpte till!   Segra tar en fluga!     I måndags när jag tränade Segra gick det inte bra! Dessa geting...

Av Ingela Karlsson - 5 augusti 2014 14:45

Nu är helgens läger avslutat!   Vi har haft Frida Wallén här i tre dagar som drillat oss i lydnad. Både lydnad, brukslydnad och BSL lydnad!     Hon har dessutom brutit foten så det var osäkert om hon skulle komma då det var så tätt inpå!...

Av Ingela Karlsson - 30 juli 2014 20:15

Ja nu är det länge sedan igen! Önskar jag hade mer tid att blogga. För jag gillar att kunna titta tillbaka.   Mycket har hänt sedan sist. Eller inte.  SM gik av stapeln och det var en lång resa. 70 mil enkel. Men Andreas var med upp och farmo...

Av Ingela Karlsson - 8 juni 2014 13:15

Har under våren gjort fyra starter med Viska! Hon har skött sig riktigt bra! Hon är inte i toppform. Hon är tung i kroppen. Det märks i fartmomenten. I april kändes det inte utan sedan.   Undrar om det är så det visar sig saknaden efter Nike? F...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se