Guldhund

Direktlänk till inlägg 17 januari 2014

Valla i fin snö

Av Ingela Karlsson - 17 januari 2014 20:45

Sista dagarna har besått av långa sköna promenader i snö och utebliven sol. Önskar solen var framme varje dag. Men den ser man inte ofta!!!


I onsdags tog jag ut tackorna, de nya tjejerna och tog ett pass i lite snö. De var så spralliga och busade och bockade. Mysiga de är. De är ju inte invallade så de är ju rörliga liksom.


Skoja skötte sig  superbra. Tog alla kommadon fint. Ngt fel blev det säkert fast det bryr jag mig inte om. Hon håller ut bättre och bättre åt vänster om hon haft svårt för. Jag är verkligen nöjd med henne! Den enda saken som går mig på nerverna med henne är att hon älskar att ligga och hålla dem, och då kan det vara svåååårt att få upp henne. Man kan tror att Agge är hennes far.... hihi

Pipan Ingela, pipan.... Lär in den förbaskade pipan!


 


Torsdagen skulle vi till Kungsör för att träna 4 timmar för Maria. Heléne Annika och jag. Vid länsgränsen blev vi sittandes pga en stor olycka. Vi valde att efter en timma vända. Det var inte värt att åka. Dels tiden blev ett par timmar mindre och så väglaget var otäckt. Glansis!

Mycket tråkigt då jag hade verkligen funderat ut vad vi skulle jobba med. Viska var den som skulle drillas! Men rätt beslut tycker jag!


Hem och ta hand om ett ton färskfoder i stället. Andreas levererade det, vi var även hos djuren och grejade inför fredagen.

Det tråkiga var att jag helt glömde bort att det var ridhusträning i ridhuset i Viken! Skit också!


En bild på Nance och syrran som gjorde Svandansen på Lornas fest!


 


Och i dag var det dags för frissan! Claes skulle komma och scanna och klippa våra djur. Scanningen var gjorde på en timma. Och klippningen på ngr timmar till! Han är duktig och lugn Claes. Ingen stress. Mycket kunskap om det mesta gällande får.  En filur!

I höstas inför betäckning, vid klippnngen upptäckte vi att vår Arne hade lite problem med pungeriet! Vi visste inte om han var steril eller inte. Vi valde att chansa.


Vår älskade FulBollis som fick ett brck och var tvungen att avlivas på plats!Han är steril! Tråkigt men så är det! Chansningen gick inte hem. Han blir 9 år i vår och vi har haft honom sedan han var 6 mån. Han han gett oss många fina lamm!

Så lamningen komme gå fort. Evert har 100 % dråktighet, en som har ett lamm, 2-3 st med trilingar och resten 2. Mycket nöjda med det. Vore skönt med ett år utan 15 trillingmammor!


    


Kvällen har bestått med lite tacos och öl med goda vänner! Carro och Tomy och barnen var här. Tack för hjälpen i dag!

I morgon är det aktivitetskurs igen! Jättekul!


    

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela Karlsson - 26 januari 2015 23:02

För er som missat det har jag en ny hemsida och en ny blogg!   Ni hittar mig på: www.ostanvindens.wordpress.com   Välkomna dit! ...

Av Ingela Karlsson - 9 augusti 2014 13:30

I går var det Kanalettans första tillfälle!   Det gick riktigt bra i alla fall och duktia ekipage!   Tack alla inblandade som hjälpte till!   Segra tar en fluga!     I måndags när jag tränade Segra gick det inte bra! Dessa geting...

Av Ingela Karlsson - 5 augusti 2014 14:45

Nu är helgens läger avslutat!   Vi har haft Frida Wallén här i tre dagar som drillat oss i lydnad. Både lydnad, brukslydnad och BSL lydnad!     Hon har dessutom brutit foten så det var osäkert om hon skulle komma då det var så tätt inpå!...

Av Ingela Karlsson - 30 juli 2014 20:15

Ja nu är det länge sedan igen! Önskar jag hade mer tid att blogga. För jag gillar att kunna titta tillbaka.   Mycket har hänt sedan sist. Eller inte.  SM gik av stapeln och det var en lång resa. 70 mil enkel. Men Andreas var med upp och farmo...

Av Ingela Karlsson - 8 juni 2014 13:15

Har under våren gjort fyra starter med Viska! Hon har skött sig riktigt bra! Hon är inte i toppform. Hon är tung i kroppen. Det märks i fartmomenten. I april kändes det inte utan sedan.   Undrar om det är så det visar sig saknaden efter Nike? F...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se