Guldhund

Direktlänk till inlägg 22 maj 2011

Mamma, pappa, barn

Av Ingela Karlsson - 22 maj 2011 15:30

I går tog Carro med sig hundarna hem och Anki kom och hämtade mig i Tranås och hade Moltas med sig! Theres önskade han skulle med för fotning.

Vi skulle först till Göteborg och kolla bernervalpar och sedan i dag till Orust för att se på Moltas valpar.

I går så var jag sliten. Men vi var hos bernervalparna många timmar. Jag är med för A vill ha lite hjälp med att kolla dem.

En jämn och fin kull. Fint temperament på mor och även den äldre systern.

Jag fastnade för två och Anki för en.

Hon ska på måndag efter funderande meddela två önskemål hon har.


Efter det for vi till Orust, Henån för att köpa pizza. Tog med den och åkte till stugan där vi skulle sova. 900 m från Theres. Theres har kennel Allerts.


Vi åt pizza, pratade om valparna. För och nackdelar. Vi gick och la oss sent. Jag låg i min säng och hörde Anki fara och flänga ute i sitt rum. Jag undrade lite vad hon styrde med. Men det ska jag ta en annan gång! Hahahaha


På morgonen blev vi klara och for ner till Theres. Vilka bedårande valpar. Moltas for in bland valpar och hundar. Valparna var trötta för de hade varit ute. Zindra mötte oss med sprall och glädje. En underbar liten tik med ett härligt temperament.

Zindra trimmades klart och sedan åkte Moltas upp.

Theres och Rebecca trimmade av honom i en rasande fart. Herregud, snacka om fingerfärdighet! De klippte, plockade och styrde. Han blev så fin. Annorlunda i färgerna. Fick lite tips som jag ska förmedla till min privata trimmer! För det blev så fint så det önskar jag.


Efter det så blev det fotografering. Mor och far. Mor och far med en bebis i taget. Och till slut en familjebild på alla. De var så fina. Så fina föräldrar de är!


När jag satt med en valp i famnen, den jag tycker är en kopia av pappa Moltas kom tankarna över mig och jag föll bort en stund. De andra trimmade Moltas ännu så de hade fokus på annat.


     


Mina tankar gick till Moltas matte Lena. Där satt jag med hans valpar i famnen och bara njöt. Av att se hur fina de var, lukten av dem. När det borde varit hon själv.

Hon ville så gärna att Moltas skulle bli pappa någon gång, hon hade ju redan planerat. men det gick inte att genomföra för henne. Men nu fick han bli det och hon fick inte uppleva det. Jag kände mig lite sorgsen faktiskt.


När Lena först sa en gång i juni att jag skulle få ärva honom lyssnade jag inte, ville inte tro kanske det var så illa med henne. Men sedan fick jag höra att det var det hon ville. Trots att hon visste att hans karriär skulle då ta slut innan den ens börjat på allvar. Han skulle ju bli en bondhund. Hon trodde jag skulle klippa ned honom dessutom. Men ändå skulle han vara hos mig. Det värmer när jag tänker på det.Jag kände inte Lena många år. Men vi pratade ibland. Över telefon eller över kaffe. Många roliga diskussioner hade vi. Jag älskade att prata avel med henne.


Theres fick mig verkligen att känna att han är så snygg! Hon sa så mycket fint om Moltas. Men han är snygg jag får nog hålla med henne.

Jag uppskattar när folk bjuder på att säga positiva saker de ser. Det är en fin sida. Och det peppar en, kan göra en dag lite extra bra.


Valparna var helt bedårande. Kanske sötare om ett par veckor i mina ögon, men visst var de söta!

Tiken var bara för skön!

När det väl slutat regna tog vi ut valparna och kameran fick gå för ett par hundra kort till. De busade och brottades. Moltas sprang med Zindra och styrde.

Efter många timmar där var vi tvungna att bege oss hemåt! Vi hade många timmar i bil framför oss. Hualigen.


Hem kom vi. Hemma halv 8 helt slut i kolat.


En underbar helg med mycket roligt!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lotta Zeb o Enzo

24 maj 2011 19:44

Ingela......tror Lena ler i himlen när hon ser att han har de bra som "bonnhund", och att han fick så fina valpar.....Förstår att de känns lite sorgset också...kram till dig

Ingela Karlsson

24 maj 2011 23:16

Tack Lotta, jag hoppas det. Och Motas trivs nog som bondhund i päls!! Kram

 
Malin

Malin

24 maj 2011 20:11

Va fin bloggen blivit!! Finna färger och vackra bilder. Va mysigt med en massa valpar! Avis på er!
Kram

http://http;//sashaschafer.blogg.se

Ingela Karlsson

24 maj 2011 23:15

Fina färger?? Den ser ut som den gjort.... Ja det var mysigt!! Sköt om dig! Kram

 
Ingen bild

syrran

24 maj 2011 23:13

Jag blir galen!!! När tänker du lägga ut valparna på Molles fina barn!!?????????????

Ingela Karlsson

24 maj 2011 23:15

Haha Jag ska men jag hinner ju inte kolla på korten!!!

 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

24 maj 2011 23:39

Tror säkert att Lena är väldigt nöjd med hur Moltas har det idag >3 Men jag vill se valpbilder NU!!!

http://flattar.wordpress.com

Ingela Karlsson

24 maj 2011 23:45

Tack ja jag tror det. I dag har han som vanligt sprungit med sina kompisar under promenaden och blivit full med mossa och bråte... Sitter och kollar korten nu.

 
Ingen bild

Lorna

25 maj 2011 10:26

Jaha då va man där igen !!! Tårarna kom som på beställning när jag läste om Molle och Lena. Hon är nog jätte nöjd i sin himmel :) Om hon inte vore SÅ envis skulle hon ju kunna ge ett litet tecken ;) Kram

Ingela Karlsson

25 maj 2011 23:17

Ja jag hoppas hon är nöjd! Haha hon var en underbar människa med mycket starka åsikter! Kram

 
Ingen bild

syrran

25 maj 2011 11:35

äntligen har då korten kommit!!! Ja, det är roligt när folk säger nåt gott om ens hundar. Ty för varje ägare betyder de ju så mycket på många plan. Jag tror Lena är glad och nöjd över de rara valparna!

Ingela Karlsson

25 maj 2011 23:14

Ja så är det! Tänk dig vad glad du ska bli efter Clubshowen med La Belle!!

 
Dallas

Dallas

25 maj 2011 12:48

Halloj brorsan!
Jag är övertygad om att Lena är glad för Moltas liv och leverne och valpar! Klart att han har det bra på landet! Själv var jag faktiskt "lammfösare" häromdagen *flin*
Sköt om er och må väl!
Dallas (halvbrorsan på Västkusten)

http://starwings.se/beachboys

Ingela Karlsson

25 maj 2011 23:13

Hejsan hejsan! Tack för titten! Ska titta tillbaka!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela Karlsson - 26 januari 2015 23:02

För er som missat det har jag en ny hemsida och en ny blogg!   Ni hittar mig på: www.ostanvindens.wordpress.com   Välkomna dit! ...

Av Ingela Karlsson - 9 augusti 2014 13:30

I går var det Kanalettans första tillfälle!   Det gick riktigt bra i alla fall och duktia ekipage!   Tack alla inblandade som hjälpte till!   Segra tar en fluga!     I måndags när jag tränade Segra gick det inte bra! Dessa geting...

Av Ingela Karlsson - 5 augusti 2014 14:45

Nu är helgens läger avslutat!   Vi har haft Frida Wallén här i tre dagar som drillat oss i lydnad. Både lydnad, brukslydnad och BSL lydnad!     Hon har dessutom brutit foten så det var osäkert om hon skulle komma då det var så tätt inpå!...

Av Ingela Karlsson - 30 juli 2014 20:15

Ja nu är det länge sedan igen! Önskar jag hade mer tid att blogga. För jag gillar att kunna titta tillbaka.   Mycket har hänt sedan sist. Eller inte.  SM gik av stapeln och det var en lång resa. 70 mil enkel. Men Andreas var med upp och farmo...

Av Ingela Karlsson - 8 juni 2014 13:15

Har under våren gjort fyra starter med Viska! Hon har skött sig riktigt bra! Hon är inte i toppform. Hon är tung i kroppen. Det märks i fartmomenten. I april kändes det inte utan sedan.   Undrar om det är så det visar sig saknaden efter Nike? F...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se