Guldhund

Direktlänk till inlägg 10 mars 2012

Årsdebut

Av Ingela Karlsson - 10 mars 2012 19:45

I dag var det årsdebut för Viska och mig i lydnaden.


Vi hade samling i eliten halv 9. Jag var där halv 8 eftersom vi skulle hålla i det hela med. Första tävlingen med nya gruppen.


Vi fick nummer..... kan ni gissa??? Ja ETT! Som vanligt. Det är itne så att nummer ett gör mig stressad eller så, inget dåligt MEN jag har har en hund som behöver värmas en bra stund först. Och varför ska då jag få nummer ett varje gång!

Förra året tor jag att vi startade 5 ggr och hade nummer ett på 4 eller om det var alla 5 ggr! Helt osannolikt måste jag säga! 

Men det är väl ngn ande som tycker jag ska träna på att hålla i min tokfia! Haha


Gruppmomenten gick okej. Två tass flytt i sitt och även i plats. Hon har ju sin oro! Men det har inte blivit värre sedan skottet i höstas i Västervik!! Pust!


Sedan fick jag värma en kort stund. Det kommer då ett par smällar! Ja just det. Viska reagerar men släpper ganska bra ändå!


Snabba beslut ska tas i det läget! För ett år sedan hade jag sagt jag bryter innan jag ens kommit in.

Men denna gång släppte hon skapligt och jobbade med mig.


In på plan. Och under vårt program tror jag hon får 4 smällar, dova och långt bort. MEN hon jobbar på bra! Jag ser det på vissa ställern, som i vittring och fjärr. Där är hon påverkad rejält. MEN hon jobbade på trots det även i dessa moment!

Ff kändes rikigt bra. Fick kritiken att hon var svajig i steg ff och bra pos! Är nöjd med ff!!

Z gick riktigt okej det med! tror vi fick en 9. Ngt segt sitt tror jag det stod.

Ink. Uselt! Dåligt stopp, ett par steg och inte ngn nit och för stor tempovxl från ligg och in!  Tror vi fick 8,5

Rutan. Kändes fin!!! Tror vi fick typ 9.

Dirr app. Mycket bra. 9 för ss.

Metall bra men lite påverkad av skott. Kanske 9 med ss.

Vittring 10. Mycket bra av henne, trots påverkan jobbade hon bra. Inte ett omtag eller tugg!

Fjärr. Där kom det. Blockeringen. Fast en liten. DK ned. DK sitt-stå! Annars bra! Rörde sig inte en mm framåt!


Vi gick av planen och jag får tårar i ögonen när jag går bort och belönar henne. Känslan av att hon trots sin skotträdsla, så försöker hon prestera bredvid mig, med mig. Hon visar så mycket av sin styrka där. Att vilja men inte våga men göra det i alla fall! Full av självförtroende trots allt!


Vi har haft en kampanj på det där med ljud! Och det har nog gett lite resultat tror jag! Hon är helt annorlunda på dessa smällar än förra året!.

Min lilla krigare!


Slutpoängen var 284,5 p och dessutom blev vi dagens lydnadshund!! Det var roligt att få, det är inte alltid så lätt att få det priset i eliten! 


Tävlingen flöt på bra och vi fick myckt beröm för vår tidsplanering och vårt prisbord!

Prisbordet är Yvonnes förtjänst. Hon har slitit med det! Och hela tävlingen i övrigt får vi nog ta till oss alla inblandade! Domarna var nöjda med upplägg och så!


Tack till alla inblandade! Utan er blir det ingen tävling!


Sedan hem och svida om för att fara på dop. Jag hann inte till kyrkan, men det hade jag förvarnat om! Men till kaffet kom jag.

LIlla Hilde är en otroligt söt liten varelse! Jag är ju inte så där galen i småbebisar att jag dyker i alla barnvagnar och så. Men de är så otroligt fina och det är underbart med barnen. Det är ju det som är meningen med livet!

Utan vår son Sam skulle jag vara halv!


Kvällen var lugn.


     


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela Karlsson - 26 januari 2015 23:02

För er som missat det har jag en ny hemsida och en ny blogg!   Ni hittar mig på: www.ostanvindens.wordpress.com   Välkomna dit! ...

Av Ingela Karlsson - 9 augusti 2014 13:30

I går var det Kanalettans första tillfälle!   Det gick riktigt bra i alla fall och duktia ekipage!   Tack alla inblandade som hjälpte till!   Segra tar en fluga!     I måndags när jag tränade Segra gick det inte bra! Dessa geting...

Av Ingela Karlsson - 5 augusti 2014 14:45

Nu är helgens läger avslutat!   Vi har haft Frida Wallén här i tre dagar som drillat oss i lydnad. Både lydnad, brukslydnad och BSL lydnad!     Hon har dessutom brutit foten så det var osäkert om hon skulle komma då det var så tätt inpå!...

Av Ingela Karlsson - 30 juli 2014 20:15

Ja nu är det länge sedan igen! Önskar jag hade mer tid att blogga. För jag gillar att kunna titta tillbaka.   Mycket har hänt sedan sist. Eller inte.  SM gik av stapeln och det var en lång resa. 70 mil enkel. Men Andreas var med upp och farmo...

Av Ingela Karlsson - 8 juni 2014 13:15

Har under våren gjort fyra starter med Viska! Hon har skött sig riktigt bra! Hon är inte i toppform. Hon är tung i kroppen. Det märks i fartmomenten. I april kändes det inte utan sedan.   Undrar om det är så det visar sig saknaden efter Nike? F...

Ovido - Quiz & Flashcards