Guldhund

Alla inlägg under april 2012

Av Ingela Karlsson - 22 april 2012 21:00

I dag var det kursdag!


Alla tre kurserna gått riktigt bra tycker jag. De är ambitiösa med sina hundar och jag är verkligen glad över dem alla!


Hundarna har fått sitt som vanligt.


Själv börjar jag känna mig sliten. Tuffa veckor med alldeles för lite sömn för mig. Jag somnar inte förrän framåt 4, klockan ringer 06:20. Då är man mör. Det går ju för en tid såhär men det är tunt och det känns.

Brukar inte gnälla men i dag gör jag det.

Man önskar det hade varit lättare att anställa folk. Så man kunde ha ngn som hjälpte en dessa veckor. Vi har haft avlastning ett par nätter, men på en 8 v periond är det över 50 nätter. Hualigen.


Jaja vi har valt det själva och man kan inte förlita sig på andra så det är ju bara! Jag älskar alla våra lamm och jag vill inte byta ut det!


   

Av Ingela Karlsson - 21 april 2012 21:00

I dag for jag till Vånga efter ett par timmars sömn.


Jag hittade dit trots att jag itne hade en aning om vart det var.


Vi har haft en jätterolig dag med fyra ekipage. De bodde nära varandra och hundarna hade inte en tanke på att komma överens!


Ett helt underbart gäng att arbeta med!! Hundarna ville typ äta upp varandra mer eller mindre. Nej vars inte så illa, men de var inte glada i varandra. Och på 4 timmar så gick de promenad tillsammans och kunde sitta för fotografering tillsammans. 

Det var så underbara förare som tog till sig tips och råd, och utförde det med sina hundar så hundarna var lugna och fina och en fin harmoni mellan dem.


Nike var med och jobbade som vanligt med denna typ av hundar. Hon är helt enastående den hunden. Inget berör henne. Hundar som gör utfall tittar hon lite på som att jaha? Inte en min rör hon!


Denna hund har hjälpt mig att arbeta med problemhundar i mååånga år nu. Hon har god inverkan på dem verkligen!


Jag är verkligen stolt över denna hund!


 

Av Ingela Karlsson - 20 april 2012 20:45

I dag var det vallning med Heléne och Mick! Hon hade med sig Sofia och Tia som också var med och körde ett pass.


Heléne höll på att frysa ihjäl i dag. Men det gick riktigt bra. Mick är en vacker hund att se på i vallningen!

Sofia och Tia hade fint samarbete


Skoja fick göra ett antal kortare hämt på kanske 150 meter. Hon blir lite snäv i bland och lyssnar inte på ligg alltid. Men tycker ändå det gick ok. I drivningen tycker jag hon ligger på lite för hårt och då svänger det en del, lite för mycket pendling vilket gör att djuren inte håller riktigt rak linje. Måste slipa på det på ngt vänster!Vädret var skit. Det snöade och snöade hela tiden. Och blåste. Inget kul väder alls må jag säga!


Efter de åkt så var det jobb med djuren, och rastning av hundar.


I morgon till Vånga för att jobba med lite problemhundar. Ska bli skoj! Jag gillar att jobba med dessa individer. De är så tacksamma bara man hittar rätt sätt. Så det hoppas vi att vi gör!


     

Av Ingela Karlsson - 19 april 2012 20:45

OJ vad det lammas.

I dag har Alice fått lamm. Två underbart små söta raringar!


Det sprutar ut lamm och det är en härlig med jobbig tid!


Hundarna fått sitt med förstås.

Katta och Bibban var här för att valla i dag. Det var så kul att ses igen då de inte varit med under vinterträningen. Men nu är de på G igen! De skötte sig fint!


Skoja fick göra lite granna och en del pipträning. Tycker nog att lång höger har gett lite resultat!!!


En svår lamning under kvällen där jag ringde hem Andreas men Janne hann före och fick fixa ut lammet. Hualigen jag avskyr att behöva vara med om det!!! Jag vill helst inte vara med och hålla tackan men denna gång var det lite bråttom och jag var tvungen att göra det i alla fall!!


Huvudsaken är att lammet och mamman mår bra och det gör de. Det är bara jag som lider när de har sådana smärtor.Av Ingela Karlsson - 18 april 2012 08:15

Ja det kan man ju verkligen säga! 


I dag började dagen med att kolla djuren innan kurserna.

De tackorna som stött sina lamm på grund av att ngn annan stulit lammet vid födslen, har vi nu fått att ta sina lamm. Den stollan som inte ville ha sitt förstfödda av oförklarlig anledning tar nu båda sina lamm! Skönt.

Men vad händer då? Jo det blir en galning som absolut inte ska ha sitt friska lamm, men vill ha sitt väldigt selenbristdrabbade lamm!

Folk säger det vill inte ha de såliga.... jo gomidda! Den boken har inte Dessirré läst. 


               


Hon ska ha i hjäl det och blir helt hysterisk när hon har lammen hos sig. Hon står nu uppbunden när lammen är där för att inte döda lammet, men kommer fel lamm vid huvudet smäller det, rejält. Så hon får inte ha lammen hos sig om vi inte är med,  utan hon får in dem för matnig och då får vi hålla galningen så båda får äta. Undrar vad de får för psykoser! Den tackan kommer vi INTE få att ta sitt lamm, det är jag helt övertygad om! Helt galen.


Sedan ner till kursen. Vi körde på ganska rejält och det gick väääldigt bra. Lite knutar löste sig och man såg framsteg främst i ff tror jag! Avslutade med prat och fika.

Efter den kursen blev det en tur till djuren. Bibban var med och hjälpte Andreas och flytta lamm och styra! TACK! Värdefullt med hjälp och så tacksam för erbjudandet!

Vi styrde med stollbäggan igen. Hon är lös i boxen när lammen inte är där, det gillar hon, men inte när vi kommer med halsbandet! Knäppgök! Hon gör det svårt för mig att tycka om henne.

Svårt att lämna dem. Hem en runda och ut med Ankis hundar en sväng. Sedan äta och packa inför kvällens två kurser!


Dessa kurser var också riktigt riktigt bra. Första gruppen fick jobba mycket detaljer och jobba parvis! Kanonpass!

Sista kursen körde jag igenom var och en i sin klass och därefter fick vi se hur det höll och såg ut. Mycket glad, för det såg bra ut för dem! Nu har alla fått att jobba med ska bli kul att ses nästa vecka igen!Sedan upp till djuren igen!

Knäppfia fortfarande knäpp!

Men Andreas hade fått hagen klar och slöppt ut tackor och lamm! Vilken syn! De verkligen njuter av att vara ute! En del lamm låg helt utslagna och sov. Det är en rolig hage för dem, de har mycker berg och grejer att kliva upp och hopp på. Det älskar de. Jag förstår vart Herren på täppan leken kommer i från....Alice ser ut att lamma snart. Min fina Wilma avkomma. Alice är en underbar dam, som jag är extra fäst vid. Hennes syster Alicia blev blind och hjärnblödning troligen bara två år gammal. Usch.


Nu sova! I morgon är det lite vallning och besök som står på tapeten.Skulle vilja in på medlemsmötet i morgon men kan inte lösa det då Andreas jobbar eftermiddag och det är full sula i stallarna hela tiden. Men så är det jobbar man så gör man!

Av Ingela Karlsson - 17 april 2012 09:19

I går kväll hade Andreas tagit ett par timmars ledigt så han hade djuren medans jag simmade med hundarna!


Hade ett par telefonsamtal på vägen dit. Och jag måste bara spy ur mig. Jag blir så trött på en del människor som aldriglär sig, inte fattar och tycker vissa saker är så häftiga!

Man läser genom raderna, usch säger jag bara. Man borde ta lärdom! 

Infon kommer till en vare sig man vill eller inte ibland.


Väl på simmet så var B redan i.

Vi pratade och skrattade. I går var det min tur att bli dyngsur hela tiden. Fröken Bianca hade som grej att rysta sig bara jag var nära henne! Dyngsur...


Nike simmade 15+16 min. Tycker det är ganska bra av henne med tanke på hennes krascha kropp. Men simmet gör underverk med henne. Hon blir så fin efteråt och hon bara ÄLSKAR att simma! Det värmer hjärtat att se henne bli galen och sedan studsa i och poof så är poolen halv.... Fast jag låter henne hållas. 

Hon är min älskade stjärna den hunden.


Hon gör mig hel!Viska simmade med 25+20. Jag ser hon inte riktigt orkar de sista 5. Hon blir lite tröttare i löp. Men hon simmar starkt och glatt på bara hon kommer i. Hon simmar med Adelia och hennes godispåse... hihi


Skoja simmade en hel del med. Hon har hur mycket ork som helst den hunden! Det är inte ofta hon slår av på tempot så länge hon är i gång. Men står man still är hon helt klart bäst av mina hundar att slå ihop och koppla av vid mina fötter eller i famnen.


Bianda simmade fint!! Efter simmet skuttade hon glatt in i min bil och alla de andra hundarna med. Men Adelia ville ha med henne hem. Synd det måste jag säga!!

Vägen hem är alltid tråkig!


Väl hemma hade Andreas redan åkt till djuren för att ha natten.

Själv känner jag mig urlakad, nu har jag sovit så det är inte det. Men jag känner att jag är trött mentalt. Det tog slut när vi förlorade vår tacka i fredags. Har inte kommit igång sedan dess. Tankarna går hela tiden.I går var det lite lugnare med lamm. Däremot så har vi två som stöter. Det ena för lammet blev stulet, och det andra vet man inte varför...


I dag var det kurs. Vi var i Ringarum. Vi körde tävlingsmässigt program. Och det var lite spännande att se hur de har utvecklats! Och det har hänt saker!!! Mycket glad för deras skull!!!Sotaren var här i dag och fixade 2 av kakelugnarna som vi inte kunnat eldat i för det varit brister. Nu har han åtgärdat dem och i morgo kväll kan vi elda i den ena och på lördag i den andra. Sedan ska de läman prisförslag på att fixa den öppna spisen, som ska få kasett och kaminen till Blå Salen!

Sedan ni!


        

Av Ingela Karlsson - 16 april 2012 16:51

I går var jag hos djuren hela natten och i stället för att lägga mig och sova efter en hel vaken natt, så for jag hem och duschade och katade mig i bilen för att åka till Viken för att kolla på lydnadstävlingar.


Hade 4 av "mina" tjejer som startade!

Och jag blir så stolt över dem, de är så duktiga och jag ser framsteg, ser de små sakerna som stora sakerna!


Var skönt att komma i väg och se ngt annat än får!!! Haha!! 

Nike fick göra fjärr, Skoja, ff, apport och fjärr. Och Viska fick göra ff och en fjärr! Så lite gjorde vi på ny plan! Skoja är helt oberörd av nya platser, ljud eller andra hundar i arbete! Hon glor bara på mig den lille!


Hundar är roliga att titta på! De bjuder på så mycket glädje och får mig att le. Jag kan komma på mig att stå och le åt en hund som gör något fränt!

Dagens leende bjöd Viktor på. Matte sa hopp! Han tittade på matte en stund och så hoppade han..... på matte....


Fler av hundarna bjöd på leenden. Malva med sin ingång vid inkallningen, Agnes vid sitt hoppande, Zoe sin glädje mellan momenten! Haha vad de är mysiga!


Sedan hem för att vara i stallarna hela kvällen. Vi styrde lite och möblerade om bland djuren.

Vi har en tacka som lammade i går natt som på morgon ändrade sig och inte ville ha sitt ena. Så nu får hon in dem till sig varannan timme för att de ska äta så åker de ut igen! Så kör vi ngr dygn, och ser om vi kan övertyga henne om att det faktiskt är hennes, dessutom hennes förstfödda!


Fina Wilma, som blev 10,5 år gammal. VI fick ta bort henne på grund av att hon hade inga täner kvar. En stor favorit hos mig. Vi har kvar Alice, Rut och Maggan efter henne. Ingen tyckte om henne mer än jag då hon var en vansinnigt tjurskallig tacka!Det blev ett gäng lamningar i går igen. Trillingmamma nummer 11! Ingen av trillingmammornas lamm nappar vi. De får kraft 3 ggr om dagen, pellets och havre, i stort sett fri tillgång på det och sedan vårt suveränt fina grovfoder! Så de är tjocka och fina deras lamm!


Hem. La mig vid 22. Fick sms av Andreas 22:22 då hade jag redan somnat och sov som en stock till 07! Jag har vaknat till en gång och kollat runt och räknat hundar i sängen och somnat om! Men då hade jag varit uppe sedan lördags morogn vid 8 tiden tills i går 22 tiden.... Så då får man vara trött... tycker jag! Sov 8,5 timma.... hualigen.


I dag har jag haft kurs. 2 bra kurser som vanligt! Det är så förskräckligt roligt!

Sedan upp till djuren och ge dem mat och vatten. Ge kraft till de som ska ha det. Men när jag kom i fick jag känslan jag ska kolla lammen INNAN jag går ut bland de olammade!!!! Och det gör jag aldrig annars utan det är direkt ut till dem!

Vad ser jag... Jo Kattis lamm som kom i går kväll, har det ena kommit ur boxen på ngt vänster och lagt sig en bit i från!

Lyfter in det till mamma... som inte vill ha det!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Så nu börjar vi med dessa med. In varannan timma så de får äta, sedan ut i box!

Hon accepterar henne så länge hon äter och står med rumpan mot henne, men luktar hon henne i ansiktet blir hon barsk! Knäppfia! Jaja det ska inte vara problem fritt! Och Kattis är en mycket tillgiven tacka, jag gillar henne skarpt!


Sedan hem och varit ute en vända med hundarna. De fick tidigt mat då vi ska simma ikväll!

Skönt att det är som vanligt i kväll, dvs med Adelia och finaste B och jag ska inte LÅSA!!!!!!!!!! Det var en pärs!

Nu gjort en order och ska lägga en till!

Sedan simma med tjejerna!


I morgon är det en hektisk dag igen.   


Sindre med sina lamm förr året!


 

Av Ingela Karlsson - 15 april 2012 00:00

I dag har dagen gått på halvfart. Trots jag fått sova i natt så känner jag mig inte utsövd. Jag är trött mentalt.

Jag känner en sorgsenhet inom mig. Skuld. 


En sorgsenhet, för Gullan och hennes tre lamm. Det är verkligen hemskt. 

I fm när jag skulle åka bort till dem vid 10 var jag tvungen att stanna vid Bellevue och titta på alla trillingmammor. För att ladda för att åka upp till ladugården.

Det jag inte tänkte på var ju att här skulle Gullan också gått, med sina 3 små. Det blev väldigt tungt.

Jag titta på Ellionora som är en kopia av Gullan, det hugger till. Usch. 

Så usel man känner sig som djurägare. De har ju bara oss att förlita sig på.


Kollade djuren och hade en lamning. Beata lammade. Hade ett stort lamm som jag hjälpte henne med, ett ben i taget och så var den ute! 

De är så tacksamma att hjälpa de flesta. En del vill absolut inte att man ska hjälpa till och dra ut dem. Och en del ser man att Åh Tack!!! Hjälp mig att få ut den!

En del visar sin tacksamhet genom att nosa, slicka lite, eller lägga huvudet i handen en kort stund. Det är magiska stunder man upplever med dem. Svårt att sätta ord på dem.


Fler på G troligen. Bad Conny komma och ta över så Andreas fick sova ett par timmar till då han hade 7 lamningar i natt och flertalet av dem var första lammare. De är lite styrigare, mer nervösa och vill INTE ha hjälp!

Agnelins första låg helt fel så det fick Andreas trassla ut och rätta till.Under dagen har det lammat 6 till. En trilling mamma till, vår 10;e.  I dag var det Tone som fick dem. Första låg helt galet så det fick han också rätta till. Jag är fascinerad av att han klarar allt det där min karl. Det är en sådan trygghet att han fixar det. Lugn som han är fungerar det bra. Själv vill jag inte vara med om jag kan slippa. Kan Conny komma så är det kanon. Jag lider med dem, och det är inte bra för dem att känna det.


Jag åkte i alla fall till Ringarum för att ha 3 kurser. Alla gick bra. Lite ståhej på valpkursen. Haha de är för roliga valparna! Lite bus måste man ha!! Åldern spelar sin roll...


Själv kände jag mig inte på topp, men att arbeta gör att hjärnan inte hinner tänka eller känna efter. Det var skönt att slippa tankarna ett par timmar!Efter det så for jag till gården igen! Hemma och rasta hundar mellan bara. 15 min spring blev det. Fullt ös!

Det lammade på. Fullt överallt, Boxar överallt. Bäää överallt.


Gunsan som tappat bort sitt lamm hittades igen. Märktes på med liten färgspot. Och då säger Gunsan: det där är inte mitt! HJÄLP!

Så det var att boxa henne igen, och spraya med adoptionsspray, mjölka ur henne och gno in båda lammen med mjölk... Phust.... Det kan ha gått vägen.


Kvällen har bestått i att jaga lamm, sitta inne hos dem och kjela med alla mammor som kommer fram och ska klias. Jaga lamm för att tvångskelas med... fota dem. Fixa boxar, släppa i hop tackor, ta i sär tackor som inte går att ha i hop... ja herregud!


Livet som får bonde är inte så glamouröst kan jag lova.


Nu har vi varit borta hos dem en vända. Sedan ska jag dit i natt. 

I morgon ska jag till Viken på tävlingar! Spännade, har ngr kursare att titta på. Väldigt dåligt med starter, var totalt 9 tror jag. Väldigt synd!!!!


        

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se