Guldhund

Alla inlägg den 10 mars 2014

Av Ingela Karlsson - 10 mars 2014 17:01

I dag for jag in till Söderköping för att träffa veterinären i olika ärenden.


Witch var med för att hon skulle kollas. Ho är 11 år fyllda och jag älskar den hunden så gränslöst.


Jag tänker ofta hur vår familj kommer se ut utan henne. en unik gapig och så älskad hund! Vi är alla lika galna i henne. Ett liv utan henne? Vad tyst det kommer bli. Och vad plats i sängen. Kommer ha en egen kudde! Och min arm kommer inte varje natt bli stel och ha ont!

Jag skulle gärna ha dubbelt av allt detta, om det fungerade så.



Det är alltid jobbigt att ha gamla hundar. Jag har 2 nu. Samtidigt. Lojala. Kloka. Underbara. Unika. Böst.

              

    


Hon hade lunginflammtion som två veckors valp. Hon skulle gått till Norge och vi skulle behållt den tik som sedan gick till Norge.

Men vi ville inte sälja henne då vi inte visste vad det skulle bli av henne och sedan blev hon vår bebis. Jag gick där i en veckas tid med henne mer eller mindre innanför kläderna.

Vi klarade henne!



Sviterna efter det visade sig vid 6,5 års ålder. Lunginflammtionen hade förstört hennes lungor. Hennes karriär som jakthund var slut. Sorgligt.

Hon älskade att jaga, länge! För länge.



Idag ligger det till så att om hon lyckas rymma kommer hon till 99 % inte tillbaka, i livet. Hon skulle sannolikt somna in under sin jakt.


Hon har rymt en gång under alla dessa år. Och hon blev tvärsjuk direkt Hon hann jaga 30 min fullt drev innan jag lyckades få tag i henne. Tack för en bra veterninär, igen. vi räddade henne även denna gång. Hur många liv har hon?



Jaja vi var hos Krister halv 9.  Witch blev genomgången.


Eftersom hon blivit lite tröttare sista tiden ville jag kolla henne. Visst hon är 11 år men det kan man inte tro när man ser henne. Hon är smidig, ingen stelhet, glad och så sprallig på promenaderna. Men. Ibland är hon så trött.
Krister dividerade lite om hur hon var och så. Tack gode gud för en veterinär som lyssnar och litar på att jag kan min hund bäst. Han kan det medicinska, jag kan hunden. Bra kombo!


Vad är ålderdom och vad är annat? Det har jag funderat på. Min intuition har sagt det är annat. Och jag litar på den. De gånger jag struntat i den har det gått sämre i olika samman hang. (Jag till och med förlorade en hund. Vilket jag för alltid kommer klandra mig för.)



Jag fick i alla fall svaret vad annat är.


Annat är hjärtfel.


Min älskade lilla Witch!

Ovido - Quiz & Flashcards