Guldhund

Alla inlägg under maj 2011

Av Ingela Karlsson - 5 maj 2011 23:45

I dag började dagen med djuren. Nappade alla våra gullisar som behöver namnam... välling... Det är nu 10 som äter nam nam. Hihi

Alla fick vatten och fodrade dem med kraften med. Vilket liv...


Sedan hem lite snabbt och fixa hemma med tvätt och mat.

Sedan fick jag stuva in Nike, Viska, Skoja och Moltas i bilen. Hämta Laura hos mamma.


Laura och Moltas skulle till veterinären i Norsholm. Laura skulle på sin koll hos Annika.


Lauras ögon såg jättefina ut. De kommer inte bli bättr än så här. Och med tanke på hur hon såg ut har det blivit bättre än vad de trodde det kunde bli.


     


Moltas skötte sig bra. Han hade lite bekymmer om en stor fet rottis i väntrummet. Men rottisen var så snäll och rar mot lilla Moltas. Inga utfall eller något. Däremot en schäfer som hade slukat Moltas om han trätt fram nosen.


Sedan lite dötid innan simmet. Marie hade fått ett återbud så vi diskuterade lite ang Nike.


Det ni inte vet är att hon har varit så dålig att jag trode jag skulle få ta bort henne förra veckan. En svullnad i ryggen gjorde att signalerna inte fungerade till v bak. Jag var inte i fin form. Många tårar och sömnlös nätter. Jag kan inte föreställa mig att leva utan henne. Var tuffa dagar kan jag lova. Klarade inte ens att ngn frågade om henne, därför berättade jag inget första tiden för någon.Ni som vetat om det, tack!!! Och tack för stöd, hjälp och stöttning. Ni vet vad hon betyder för mig! Allt.


Nu har hon repat sig, varit hos Krister, varit hos Marie. Vi ska göra lite justeringar här och där. Syrran åkte med henne till Krister. Jag var säker på ett annat besked att jag vågade inte åka, jag ville ha beskedet över telefon hur illa det var. Jag skulle inte ha klarat att prata om henne med Krister.


Han vet vad hon är för mig och behandlar henne därefter vilket känns bra. En del har inte kunskapen att förstå hur duktig han är på leder.

Tack syrran för att du åkte med min älskade Guldhund.


Jag har aldrig förr backat för att åka med dem till vet för koll och så. Men denna gång svek jag henne. Denna gång tog det stopp. Kan inte förklara en känslan.

Däremot den dagen, då åker jag själv.


Marie tittade på henne och hon fick simma 4+3+3 minuter. Hon blir trött fort av det lilla.

Och världen bästa Adelia ställde upp och simmade mina två när jag var på rehab med Nike. Det gäller att ligga i när vi har tiderna! Tack för att du ställer upp på mig!

Adelia var ute på annat uppdrag med.... **ler** Andreas är glad i alla fall...

Tack!


Marie kände igenom henne, men lade inte ngn el terarpi över ryggen då det kan finnas risk för farligheter. Hon fick i sina vader och lite massage.


De andra simmade med Adelia. Duschade Moltas med. Passade på när Adelia simmade och han ändå var med! Duktig kille!


Skulle märkt lamm med men orkar inte det. Det blir middag i stället.

Jag tror jag vet varför hon blev så satans dålig!

ANNONS
Av Ingela Karlsson - 4 maj 2011 23:30

Det har det varit i dag. Det är det alltid onsdagar. I dag tog Carro djuren så jag kubde styra med annat på fm. TACK! Jag ligger verkligen efter med allt, precis allt. Urk..


Kurserna har gått bra. Trots skitväder i dag med.


Lilla Rakel var dyngsur, skakade men hon var glad och ville träna! Lilla Prinsessan!


Tycker jag ser att hundarna lärt sig träna i dåligt väder mer och mer. Kan man förändra mattarnas egna tankar om vädret lite, så har hunden direkt bättre förutsättning! Och de är duktiga mina tjejer!Efter sista kursen som var slut 21:19, så var det dags att kolla djuren en gång till.


Alla skulle nappas. Under eftermiddagen när de fodrade så föddes det ett par lamm.... trillingar!!!!! Vilken tacka i mängden kommer jag inte i håg... Kanske 9:e trillingmamman? Vill fortfarande inte ha det...


        


I alla fall så lammade Lill Bettan i denna röra. Allt lugnt Andreas har in dem i en stor box.

När jag kommer i kväll så stöter hon.... 2 av 3 lamm. Har inte ord för det hela. Nu är hon av med lammen och de får komma i till henne var fjärde timma ett tag för att se om hon kan tänka sig att fatta det är hennes lamm alla 3!Då tänker jag på vår lilla Maria som blev så lammsjuk att hon stal ett lamm och lammad fram två egna. Hon är en stolt trilling mamma med så fina lamm. Fast ett är ärligt stulet... Vilken mamma...

De kan vara lustiga de där djuren!

ANNONS
Av Ingela Karlsson - 3 maj 2011 23:30

I dag har hundarna fått ett rejält spring pass.


Det har varit skitväder. Haft en privat träning. Gått jättebra. En engagerad matte med en stark hane. Som numer är kastrerad då han var 6 mån och gjorde saker man bara får göra när man blir stor.. en fin människa med en supergo husse.


Sedan träning. Ingen kurs i går så det blev i dag i stället. Gick väldigt bra.

De jobbade på bra tros skitväder!

Hundarna var duktiga trots vädret!


     


Varit hos djuren. Nappat i omgångar, fyllt på alla lammbarer och sådant man gör varje dag där. Och det innebär att gulla med dem med!!! Och med alla mammor som vill ha lite närhet.


Var frusen när jag kom hem så nu är det eldat och det bara sprängs ut värme i huset!!!I morgon är det massa jobb, kurs 11:45-21. Lång dag men ack så rolig!!


Nike varit hos vet i dag. Inte det roligaste. Måste smälta det hela.

 Min finaste. Det går inte att låta bli att älska henne! För mycket!

         

Av Ingela Karlsson - 2 maj 2011 23:15

I dag fyller syrran år! Inte en dag över 40!


Grattis kära syster!


   

I dag for jag och Maria mot Stavsjö fär en dags vallning med Karin S!


Ungefär samma som sist. En bra kurs. Men lite trist att man inte fick fråga! För det tog för mycket tid. Det är synd för det är ju ändå det man går kursen för, att få fråga hur man ska lösa vissa saker som man kanske har i det reella arbetet eller i träningen.I lydnaden så är ju dessa diskussioner som kommer upp kanon, man lär sig mycket på det med! Men jag har nog inte lärt mig vallvärlden ännu.


Annars var det suvärent. God mat, härliga människor, och en fin plats! Och en bra instruktör förstås.


Vi valde att jobba med vänster hämt då hon är på tok för snäv. Höger är bättre. Men sedan jobbade vi en del med delningar!

Och det gick över förväntan. Jag slarvade lite med hennes placering. Men det rättade jag till. Hon var fin på att håll den flocken jag valde.


I bland blev det singling av misstag.... Men vi provde även att hålla henne. Mycket bra!


Vi jobbade med att gå ur balansen eller vad det nu heter. Det har hon svårare för, Hon vill gärna balansera dem hela tiden. Men nu ska vi börja lite med det.


Jag tycker hon skötte sig bra. Hon är duktig, bra och hon flyttar de flesta djuren utan att behöva nyps numer. Hennes ögon backar de för... hihi...Jag har sagt det förr: Hon är en helt underbar hund att arbeta med! Samarbetsvillig, lyhörd och galen i att valla!

När jag alla dessa vallhundar det gör mig lite ont att folk skaffar dem och de inte får göra det de är gjorda för, det ligger så instinktivt hos dem!

Det är som att skaffa en stövare och den inte får jaga! Men jag är lite enkelspårig där, det erkänner jag...


På kvällen blev det att fira syrran som fyllde. Hon och Janne fick en present i hop av oss. De fick en helg i Örebro när det är Fjorshäst SM! Janne fyller inte ännu...


Jag tror de blev glada över det!


Sedan är det ju detta med lamm och så förstås!


Andreas haft hundarna,.... Nike galen när jag kommer hem. MIn stjärna!


     

Av Ingela Karlsson - 1 maj 2011 11:15

Det har vi! Vi har i det nya huset en stooor gräsmatta som Sam var så duktig och klippte i går. Han hann nästan hela tills det började spöregna! Tack Sam!


I dag hade jag tänkt klippa mammas gräs då det är långt, har inte tid men det har ingen annan heller så det är väl bara se till att göra det. Ser inte klokt ut annars. Men eftersom det regnat så blev det slaget ur hågen.


Djuren har fått sitt, bäbisarna har fått sina flaskor. Oj vad de är rara!!! Och tackorna är så tillgivna och ska kela och mysa med en. det är en sådan härlig tid detta. Intensiv men underbar.

Måste ringa och boka klippning för dem nu. Skulle klippa dem innan lamning men vi avstod i samråd med Claes med tanke på vädret och kylan som var. Och så får man inte klippa dem för nära lamning ur djurskydssynpunkt.


Törs jag visa den här bilden för matte?? Jag som ska simma med dem i kväll.... Hon kanske inte hjälper mig med Viska då....

Bianca när hon var hos oss en helg. Livet på landet på en fårgård. Åkte 4 hjuling med dem och hon blev törstig....


     


I dag kom även Anna ut med några av sina hundar. Vi vallade lite på tjejerna på Väldenäs. Tycker nog att Skjoja går bra. Men har svårt att hålla sin linje i hämtet. Lite olydig i dag tror jag nog. Men balanserar dem fint i både drivning och fösning tycker jag. Fick lite tips av Anna som vanligt på saker. Så vi ska jobba på!


Anna körde mamma Dimma och stora syster Qajsa! Man har ju en bit kvar om man säger så. En annan kan inte blåsa framåtsignal i pipan ens en gång! Haha


Bancan


Lorna var med och fotade lite och filmade lite. Ska se på det när jag får tid, så det kan ju ta sin tid...


I morgon kurs för Karin S igen!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se