Guldhund

Alla inlägg under juli 2011

Av Ingela Karlsson - 8 juli 2011 01:45

I dag har det gått i ett som det brukar.


Dagen började med en oerhört tråkig sak som jag fick ta tag i. Jag hoppas det kommer gå bra nu och att jag får de rapporeter jag behöver ha.



Kramar till en vän som jag vet behöver det.


På em var det dags för träning. Jo det är sant! Ett planerat pass med Viska!!!! Inte ett enda pass sedan SM!!! Seriös jag känner mig.... igen.... Usch likadant innan SM. Inte många pass... Måste skärpa mig för Viskas skull.


 


Lisbeth kom med sina två stjärnor och så kom Adelia med sin stjärna och Lorna var med med sina stjärnor! Och jag med mina stjärnor.



Vi hade ett bra pass alla tror jag. Vi körde lite och så lite prgram. Alla valde som det passade dem.

Vi hade med vittringen och den gick väl inte så bra. Ananrs ett fint pass av henne. Hon var alldeles galen vilket jag kan förstå. Lite ljud och så men fin i attityd och ork. Hon verkligen skriker efter att få arbeta. Arbetsnarkoman. Precis som Nike var när hon fick arbeta fullt.



           

Skoja fick också lite övningar. Men hon har tappat massor då vi inte gjort ngt. Hon är inte riktigt träningsbar just nu. Låter henne komma ur sitt skenlöp och så innan vi ens funderar på något seriöst. Känner igen det från Viska. Var likaså med henne i den här åldern. Det höll i sig ganska länge. Men vi tog det sakta och se på henne i dag! Galen och älskar arbete!

Så SKja får mer tid på sig. Jag har inte något mål att hon ska vara i elit med en gång. Vi har all tid i världen.



Jag får ju verkligen dela min tid. Hinner inte med två lydnadshundar och en vallhund och så Nike... Så därför får det bli en lydnad en vall och en galenpanna. Plus våra andra tre. Som ska ha sitt med.


Kvällen avslutades med ännu ett besök och hot om polisanmälan. Herregud, jag anser att vi ska använda skattepengarna till något vettigare. Kortnummer dit?

Vi skulle kunna lägga anmälan på saker vi med om vi ville. Men jag skulle ALDRIG sjunka så lågt som människa!   


 


Humör har jag men jag blir verkligen inte arg på det hela, blir lite full i skratt åt barnsligheten. Tycker det är på låg nivå. Och kanske väldigt tråkigt liv? Har man inte så mycket att göra kanske man letar?

Och har man en gång ljugit om vad barnen gjort, så är man kanske inte så trovärdig. Ljuga på barn, det tycker jag är så fult och så ELAKT gjort. Sådant gör man inte.   


Jaja kvällen avlöpte utan att polisen stod utanför, men vem vet de kanske står här snart igen. Ska bli spännande att se vad det är för då! En bil på vägen? Avsaknad av lock på postlådan? Fortsättning följer.......  



Av Ingela Karlsson - 7 juli 2011 14:30

I dag har det varit en vanlig dag med full fart!


Jag for in till Linköping, vilket var en jädra resa med stollar på vägen som inte kan hålla hastigheten. De är en trafik fara lika väl som de som kör för fort!


Hamnade i poliskontroll. Vilket inte var kul. Blåsa. Nyktert. Brurkar inte köra rattfull.


In till Max och lämna ett kyltäcke som en vän beställt. Sedan tillbaka till Gistad trakten där jag skulle få lite fika hos Veronica. Hon bor så underbart med sin familj! En riktig idyll må jag säga.


Mina tjejer var med in til hennes tre pojkar. Men det gick så fint så! Jag tror Sune blev glad att se dem. Tror han vill träna...

Sedan då har ju de en birma... lilla Alva. Hon är så bedårande söt. Är väldigt förtjust i birmorna.

Lilla Alva har fått tre små fina bebisar som nu var 10-11 veckor. Men hur jäkla rara var de då???? Kunde lätt smugglat hem dem. Kattungar är verkligen ett av de sötaste djurens väl kan erbjuda! Herregud så rara, jag blir helt till mig!


Tack Veronica för din gästfrihet! Alltid lika kul att hälsa på!


     


Sedan bar det av till Anna för att valla. Skoja fick  leta efter fåren i hagen och se där. hon förstod och sökte fint. Hittade dem och tog med sig halva skocken....


Sedan hjälpte vi varandra att ställa ut och köra kortare hämt, kanske 75-100 m. Ibland var Skoja lite för snäv och ibland superfin. Bra att träna med utställare, dvs en person mitt i fårflocken hon ska plocka upp.


Lilte fösning mot punkter körde vi, ngn delning. Jag var mycket nöjd med henne. Och jag tror Anna gillade det hon såg.



Hon körde med Qajsa och Lily. Lily ser så frän ut, en helt anorlunda stil har hon, lång sträckt i allt hon gör. Gick fint.

Qajsa gick bra med. Hon går som en klocka.

Mamma Dimma var sur för hon fick knappt titta på dem....


Sedan begav vi oss hemåt, eller mot Norrköping. Åkte till en god vän och lämnade av en kylväst där. Sedan köpa takfärg och sedan hemåt.


Ja denna dag den gick med!

Av Ingela Karlsson - 6 juli 2011 15:45

I dag har det varit kurs hela dagen


Det kommer bli ett par platser lediga i tävlingslydnads grupperna. Så är det någon som är intresserad så är det bara att höra av sig via mail: ingela@ostanvindens.se


Grupperna har gått bra. Jag känner det som att det är dags för lite ledigt. Alla behöver det nu. Vi har kört ganska hårt hela våren. En del har fått jobba mycket och varit borta en del vilket är så tråkigt för dem.


Ibland är det en prioriteringsfråga, att prioritera sin hund, men jobb är ju jobb där kan man inte välja! Så jag tycker synd om dem som fått jobba istället för att träna hund!

I alla fall är det alla härliga människor.


Ikväll var det en från Vimmerby och var med. En underbar människa det med.


Väl hemma så hade Sam och Andreas planerat grilla. Så det blev grillat efter en lång dag.

Vilken fin familj!!!! Känner mig lyckligt lottad.


På måndag ska troligen vår Elkille koppla i hop strömmen!!!!!!! WIIIIII Och på kvällen ska Janne och Andreas fixa så vi har varm och kallvatten.  Så skönt!


I morgon ska jag till kennelamma och valla!! Och fika hos Veronica!


Viska med sin älskade Hanna! En fin bild jag tycker så mycket om!


 

Av Ingela Karlsson - 5 juli 2011 21:45

I dag har det varit full rulle!


Vi har flyttat tackorna i stora gruppen med lamm då förstås. Skoja fick samla i hop dem och det gör hon fint. Nyttigt för henne att bara bruksarbeta! Hon tar för sig och jobbar på. Bra för hennes självförtroende med tanke på att hon är lite känslig just nu vår fina fröken!


Det gick enkelt och smidigt att flytta dem i alla fall. Inga problem med hund!

Hur har vi klarat oss undrar jag återigen! Utan Skoja vore det inte lika kul att flytta dem... Fina Skoj!


Efter det så tog jag ett pass med Skoja hos flickorna. De var aptrista att ha att göra med. De hade ju fått besök av stora flocken som de nu gick vägg i vägg med så de hade ingen lust att vara på lilla fältet.

Men de fick allt flytta sig för fröken. Men hon fick jobba hårt man oj så fint hon gick. Gjorde ett par delningar och tycker hon klarar att balansera dem bättre nu!


Så nöjd med henne. Så nöjd. Bara så nöjd!


Sedan for jag till plan för att ha kurs.


Det var stadsgruppen som hade. Det gick bra. Blev lite babbel och så.


Till vännen som behöver det: KRAMAR!!


 

Av Ingela Karlsson - 4 juli 2011 21:30

Jag tror jag blir galen på telefonen!

Den är aldrig där jag la den! Och dessutom hade jag den på ljudlös.... så då kan ni räkna ut hur bra det gick! Jag blir galen....


I dag var det kurs. En bra kurs med framsteg. De är så duktiga och sliter med sina hundar.

Hundarna är så härliga och de är så samarbetsvilliga. Sedan får de hjärnsläpp och det är en utmaning! Kul med många olika sorters hundar!


I morgon kommer Louice och ska valla med Tova. Efter det så är det kurs hela kvällen med stadsgänget!


Skönt med sommarlov!!!!


 



Av Ingela Karlsson - 3 juli 2011 12:00

I dag har jag varit i huset med goda vänner som ställer upp och skruvar möbler åt oss!

Båda jobbar en jäkla massa så jag är så tacksam att vi får eran dyrbara tid!


Jag och farmor började med stolarna. Trots jag sa jag inte ska skriva möbler för jag blir galen. Jag borde följt mina första tankar. För dessa stolar kunde blivit flis.


Det slutade med att jag bad den bäste förmannen som alltid ställer upp när man skriker PANIK! Så han och Lorna och Tobbe var hyggliga nog at skriva i hop stol.....arna! Jag var ett gott stöd. Körde uppletande med hundarna, servade med kaffe och skruvar och kom med goda råd. TACK!!!


I går så var ju farmot hos mamma med hundarna. En gång var Conny uppe och styrde med ngt och kommer då in med Skoja som har kommit på fel sida av staketet och var vid gaveln på ladugården! Hrmf.... In med henne. Tur han kom och såg henne tänkte jag. Men...


Sedan åkte förman hem och sedan kommer förman tillbaka...


Då har Skoja kommit ned dit! Hon har helt sonika skuttat över staketet vilket inte är något bekymmer för den studsbollen! Sprungit ned till Apellplanen... elelr till Bellevue för jag tror hon ville fika med Conny!

De andra säger att det inte var så utan att hon RYMDE för att leta efter mig, och eftersom jag tillbringar ett par timmar där varje vecka så.... ja resten får ni reda ut själva!

Själv tror jag hon var fika sugen...

I alla fall så fick inte hon gå ut mer! Utan tillsyn! Min Baby....


Söt?

 

Av Ingela Karlsson - 2 juli 2011 11:00

I dag var det en del att styra med på fm. Andreas var på gården och jag hemma större delen.

Farmor är här och ska vara hundvakt, fast borta hos mamma. De ska lösa korsord kan jag tro!


Kl 1 skulle vi till Carro cih Tommy för vad folk trodde var en grillfest med brännboll och fira Engla.

Tji fick de. De skulle på bröllop.

Vi grundlurade deras släkt och vänner. Några hade misstankar de flesta inte alls!

Det som var roligt var att alla de viktigaste i deras omgivning var där. De hade verkligen samlats.

Och så var ju vi där som utbölingar.


Jag skötte lekarna, hela havet stormar. Andreas skötte musiken. Linda skötte om Carro.

Det blev ett fint bröllop i strålande solsken. En och annan tår letade sig fram.


Här är det fina brudparet!


 


Vi grillade och åt. Fick kaffe och tårta med!


Självklart var ju Nike med, så det fanns en rejäl hund med...

Natten blev inte så sen av vissa anledningar! Haha

Ja herregud säger jag bara!!

Av Ingela Karlsson - 1 juli 2011 22:00

I går kväll så satt jag vid datorn. Safira satte sig i det öppna fönstret. Och balanserar sig över till gästrummets fönster. Gapandes där kollar jag genom det fönstret om hon går att få in, och då ser jag katten försvinna ned.... Ni skulle sett hennes ögon. Stackars Safira!!!


Jag for nedför trappen, lättklädd, ut för att se om hon levde. Och jag det gjorde hon. Hon svarade mig när jag ropade men kom inte fram. Vilket hon brukar. Helt plötsligt slutar hon att svara mig! Nu dog hon tänkte jag! Jag springer in efter en lampa lite lätt uppjagad.

Andreas, lugnet själv hittar en lampj.... och jag springer ut fortfarande lätt uppjagad. Då kommer hon och går som om inget hänt. Phu......


I går träffades vi även för att valla. Vi var 3 st med mig. Fåren var springiga och stod inte stilla ett uns... Så Skoja fick valla av dem lite eller vad man säger. Vi delade, balanserade, hämtade, föste. Hon gick fint. Riktigt fint. Min stjärna!


  


Det som hon har svårast för just nu är att göra korta höger och vänster, för att jag inte tränat det. Det är svårt och tråkigt... Jag vet... jag ska.... snart.... hihi


Sedan var hon hjälpreda mer eller mindre. De andra hundarna såg jättefina ut. Mattarna har tagit ett par steg framåt. Lite ligg träning på den ena och placering på den andra. Det är fasiken inte lätt att veta vart man ska när hunden gör si eller så! Men fasiken vad kul det är.


Som hjälpreda är Skoja exemplarisk. Och bra för hennes självförtroende! Hon jobbar på bra och jäklar vad hon passar dem!

Jag kan återigen inte med ord säga hur nöjd jag är med henne!


Så här trött blir man efter ett par timmar!


  


Jag förstår heller inte de som skaffar dem och inte vallar med dem. En så renodlad vallhund! Det är en fröjd för ögat att se henne få göra det rasen är bäst på! Det är sorgligt att det är så många BC som inte får utlopp för det den är så skapt för. Det räcker ju om man hobby vallar lite.


Det är som att köpa en luzern och inte jaga! Eller en brukshund som sällskaps hund. Jag vet att jag är ganska stel där, men jag har sett för mycket bieffekter av både det ena och andra. Jag vet att det inte alltid är svart eller vitt...


Men med Skoja blir det så påtagligt vilken fenomenal vall hund det är. Att få jobba med sina instinkter, det de föddes för.


Jaja vi är olika. Sedan har man ju dem som inte vill...... Eller de som inte kan det på grund av andra orsaker. Man ska inte dra dem över en kant!


Hur som haver är jag supernöjd med henne i dag. Framför allt delningarna. Där börjar hon bli bra! Vi har gjort en sådan där vad det nu heter, när man delar och så får hon balansera dem lite och sedan runda dem ett helt varv så de inte får gå i hop! Vad heter det Anna?


Vi avslutade gårdagskvällen med att kolla stora flocken. Där fick hon sprinag långa höger och vänster för träningens skull bara.


Hon har tappat lite kondis sedan vi slutade simma på Norsholm. Och lite trött av löpet. Men vi ska arbeta på det nu!


Sedan har et gäng varit och tävlat i dag!


Grattis Nancy till ett första pris till med Anja!!! Malin gjorde en fin debut i klass 3 och Vernica en bra runda som inte räckte ända fram, och Lena hade fina saker men Milli gjorde ett bus och då bröt hon. Klokt av henne! Jag är stolt över varenda en av er!


Guldhund vill vara med och valla!


 

Ovido - Quiz & Flashcards