Guldhund

Alla inlägg den 18 augusti 2011

Av Ingela Karlsson - 18 augusti 2011 15:30

Valdemarsviks kommun är en riktigt skitkommun!


Sams klass har alltid varit en lite stökig klass, från dagis och uppåt.


Jag och fler med mig har kämpat mot kommun i många år att vi behöver mer resurser i klassen, andra lärare. De de hade klarade inte av dem. Tack gode gud att Birgitta kom in och räddade upp lågstadiet skapligt. Fast vi behövde mer redan då.


I mellanstadiet var det en ren katastrof. Lärarna stod och viskade till barnen. För det skulle inte behövas pratas högre.... Jag var med och satt länhs bak och jag hörde inte ett ord! Konstigt att ingarna gjorde annat efter ett tag.

Lärarna var för stela såg inte varje individ för den den var. Utan det blev värre och värre.


Hösten 2009 började Janne Linné. Wow äntligen en som kan säga i från åt dem. Han blev sjuk. Vilket var så tragiskt. Men för vår klass blev det kanon. För då kom Magnus SKaneby in i vår klass. Och vilken lärare! Jag har inte ord för vad han har gjort för oss, för Sam. Vilken underbar människa.


Han röjde om med ungarna, satte krav och visade dem att han brydde sig,älskade dem för den person de var. Han räddade klassen. Det är vi många som är eniga om.


Han har kämpat med oss, med Sam och stöttat och hjälpt Sam på ett sätt så det kan göra mig tårögd när jag tänker vilket engagemang han har lagt i vår son! Och i alla andra barn med!

Han kom in i sista minuten. Fortfarande med noll resurser så fixade han det. En ung och otroligt bra lärare. Han slet med vår klass. Kan inte säga att det är kommunens förtjänst. För de har ju inte pengar till ngt. De hade inte ens pengar så våra barn kunde komma ner till hockeyrinken i Viken. Men de i Viken kunde använda de flitigt! Snacka om att lägga pengarna i ett område! Men där hade vi Sune Andersson om är helt otrolig med ungarna. Han bjöd dem på turer ned!


Denna kommun har alltid struntat i våra barn på lnadsbygden. Det är bara denna Valdemarsvik som gällt.


I alla fall så har Magnus varit anledningen till att Sam gått kvar i skolan här. 


Han har gjort allt. Och lyckats. Han har engagerat sig i så mycket med Sam. Han har sagt saker som gjort att man nästan blir tårögd om hur han ska få honom att klara det eller det. Vilken lärare. FInns det sådana? Är han verklig!


Han såg varje barn för den person den var! Inte på ytan utan den person de var inuti! Det har aldrig hänt förut i den skolan. Jo BIrgitta. Men inte de andra de haft.  Tänk om han kunde fått följa med dem på nästa resa med!


I dag har jag suttit med kommunen i telefonen flera ggr. Och jag är inte gladare kan jag säga! Rapport om det i morgon!

Ovido - Quiz & Flashcards