Guldhund

Alla inlägg den 17 augusti 2010

Av Ingela Karlsson - 17 augusti 2010 10:30

I dag blev det en tur till stan på fm. Inte min starka sida det där med stan!

Fy! Tur man är olika. För jag skulle inte kunna bo i den stressen där.

Jag skulle bli mer galen än vad jag är. Hualigen...


Nej det är skönt att komma hem till skogen, inte massa avgaslukt och hem till alla mina djur som jag inte kunnat haft om jag skulle bott i stan. Tänk er Ulla i stan!!! Stackars dem som bor i närheten av henne. Hahaha


I kväll skulle jag med Lelle på tävling egentligen. Men då det åskade så förskräckligt så ville jag inte åka och lämna hundarna med Sam. Viska är åskrädd och likaså Sacki.

Så jag var hemma. Framåt kvällen klarnade det upp så då jag ett träningspass med Viska. Vissa saker går framåt men vi har tappat mycket på grund av den ofrivilliga vilan under 4 veckor. Men hon har ju en arbetsvilja som gör henne guld värd.

Jag kan tänka tillbaka hur hon var första två åren att träna. Vek, osäker. Hon blev helt förstörd om hon inte lyckades. Jag fick tänka om med henne och bygga självförtroende. Att lära henne alla tekniker med belöningar, stärka henne i det hon gjorde. Oj vad jobb det var med henne. Hon var inte helt lätt!

Eve jobbade med henne i agilityn och det gjorde jättemycket med henne. Mer och mer med tiden.

Återigen tänker jag på det att en BC är så lätt enligt folk. De har inte provat.

Men jag säger som man gör om dem i vallningen. Du kan få en BC som blir hur bra som helst med rätt förare, den kan göra 10 mans jobb MINST i vallningen. Men med en dålig förare kan den förstöra minst 10 mans jobb.

Det är så i lydnaden med. Med rätt förare kan de bli hur bra som helst för de är så kvicka. Men de kan också blir riktigt dåliga med fel förare.


Jag vet dem som skaffat sig BC för de är så lätta och alltid så bra i lydnaden. Men så var det visst inte. Inte så lätt.... Jobbet görs inte av sig självt.

För min egen del tycker jag de är svåra att träna. Schäfer är mycket enklare ur många synvinklar. Inte så komplicerade.


Men jag älskar båda raserna. BC har satt sig djupt i mitt hjärta, och ligger högt på min lista! Vem trodde jag skulle säga det?


Men som nummer ett finns det bara en ras....

Ovido - Quiz & Flashcards