Guldhund

Senaste inläggen

Av Ingela Karlsson - 27 april 2014 22:33

I fredags hade jag besök av tre Qbazekipage med hundar!

En perfekt dag med spår, uppletande och prat och mat!! Spårnäsor har de alla!!! Ingela med Bixa, Anita med Esset och Gina med Dessan, kallas Roya. Och så min Exi, alias Segra!

Vi kunde konstatera likheter trots färgen på Esset och Segra. Och vi var helt överens om att de var bebisar fortfarande och så söta....        


I går hade jag Adelia Andersson och Heléne Lindström här och vi tränade lydnad åt lunch och så vallade vi efter det. Även den dagen i strålande solsken!Jag körde igenom Skoja. Vi körde fartmoment och konskick för att dra på i värmen! Hon gjorde det fint. En riktgt fin vittring! Z som vi hamnat i in oåd med varandra gick skapligt med! Duktig tjej!


Sedan Segra som fick göra lite av varje. Och det mesta blev fel! Stolle! Men gud vad rolig hon är. Viljan fanns men huvudet var inte med helt! Men hon gjorde sedan bra saker med. Hon är rolig och jag känner ingen besvikelse över ett sämre pass, tvärtom skrattar jag mest åt henne. Hon är så rolig! Och trots det blev så ycket fel i dag så tar hon inte till pip! Uan bara stollar sig vidare! Och hon får ingen frustration! Phu....Viska fick göra väldigt lite men det hon fick göra gjorde hon bra. Nike var med som skugga till mig. Blev mycket rörelse för henne i dag. Och det märks.


Vallningen gick så där. Skoja var het, fåren galna och de är ju inte invallade helt om jag säger det. Så vi fick göra lite påminnelser om vissa saker.... Men hon är en duktig vallhund. Vill ha en Skoja avkomma.


Skoja var så trött efter vallningen att hon somnade i vattenbaljan med huvudet på kanten. Hur gulligt var det?

Mick och Helene skötte sig bra! Helene imponerade på mig!
Två underbart fina vänner som verkligen kan vända på mitt sinne bara med sin närvaro.


Och i dag har jag bakdömt i Norrköping och tränat Segra där och även det i strålande solsken!

Bibban och Patrik bakdömde också och vi var väldigt jämna!


Haft kurs i kväll och firat Laura. Grattis alla mina valpar på 11 års dagen!!!!

Tänk vad tiden går, och så fina de är!! Och fartiga fortfarande!!!


I morgon är det kurs för egen del! Två dagar ska jag lyssna på vad Towa har att säga om hundträning.Fick ett SMS i går som jag ska memorera i mitt huvud. Vet inte om jag är värd det, men det kändes otroligt att få det! Jag blir lite förvånad men väldigt glad!!!


I dag har Skoj fått valla igen. Vi har gjort hämt, drivit och föst kors och tvärs över fälten. Jag står stilla och gapar bara! Haha
Delat också och det är hon duktig på min lilla Skoj! Och att hålla de galna tackorna från varandra med då de inte vill vara just i från varandra!

I dag har hon gått som tåget min stjärna! Det är ju jag som måste börja blåsa... men kan inte lära mig skiten! det gör mig totalt galen! Frustrerad!
Av Ingela Karlsson - 21 april 2014 22:00

I dag var det tävling på klubbens. Årets första lydnadstävling av 5!


Vi hade många anmälda, tror vi var 34 och väldigt få återbud!

Vi var många elithundar, 8 st. Väldigt kul att det ökar i den klassen!


Jag och Viska skulle göra årsdebut med två rejäla pass i benen! Hon är en otrolig hund det kan jag säga återigen. Hon är en liten krigare!


              


Gruppmomenten gick riktigt bra. Lite tramp men lite tryggare än vanligt! Det är ett problem jag jobbar på att förebygga men inte petar i. Ett val jag gjort efter den hund jag har. Fast visst är det surt att på varje SM har vi tappat 8-12 p i gruppmomenten!!!!! Det kan jag tyckamen nu är detta hennes sårighet, andra hundar har andra problem! Och alla ska vi ha ngt!Sedan gick hon bra.Hade u en plan A och en B.Och planB tog jag till två ggr.

Våra sista två starter förr året fick vi skott på under vårt program. Inte önskvärt med en skotträddhund! Värst blev det i rutan där hon reste sig och blev så rädd.


Intressant för dagen var om hon satte i hop deti situationen tävling, då vi tränat på planen men inget visat då.

Och det kom en flasch på henne i ff, men det hjälpte med plan B.


Sedan gjorde hon z riktigt fint, ink ok, fin ruta...men där kom det igen! När hon skulle springa in till mig så såg jag hon var berörd... väntande...

Men plan B fixade till situationen igen Duktig tjej!!!!! Mattes Bästa Viska!Dirr app gjorde hon bra, ngt omtag i avlämningen! Bra hopp, fin vittring och ngn cm rörelse i fjärren!


Vi slutade på 298 p och en första plats!

På andra plats kom Helene och Tarzan som gjorde debut och de gjorde en riktigt fin debutrunda!!! Såg mycket bra ut!VIska kändes fin, och jag gasade henne lite mellan momenten med tanke på att hon skulle klara att belastats med tanke på ev flasher!

Bra upplägg av planen var det. Adelia är duktig på det och att vara TL.

Jag önskar ju längre fria följ men det är jag ganska ensam om.


Viska kändes stabil och fin. Inte nära att gå mig ur händerna. Bra flyt och det kändes som hon och jag.


Jag har tävlat ngr hundar i mitt hundliv. Men Viska är den bästa tävlingshunden jag haft- En sak är negativ och det är ljuden. Annars tycker jag hon är en väldigt bra tävlingshund!

Stabil i situationen, relatvit momentsäker, bra tempo, bryr sig inte om störningar så länge det inte är ljud... Och framförallt så lyfter hon sig på tävling.


Jag vill faktiskt påstå att hon går bättre på tävling än träning!


Hon är relativt jämn! Presterar jämnt. Inga berg och dalbanor.Vi slutade som sagt på 298 p och SM poäng som en del säger. Nu är inte mitt mål SM poäng. För i år blir det Viskas sista SM. Om vi nu åker på det vill säga.


Känns nostalgiskt. Kvalat till fem SM, jag som inte ens hade den tanken våren 2010. Varit i final 2 ggr, 12:a 2010 och 9:a 2012.

Efter vårt första SM var mitt nya mål att kvala till 5 st. Det målet är nu uppnått!


Fem SM, hade aldrig trott jag skulle komma dit. Syrran tjatade om det. Men jag, näe fanns inte i min tanke!


Jag törs faktiskt säga att jag är stolt över min Viska och det hon gjort. Hon har ett stort hjärta och ger allt hon kan och förmår. Och vad mer kan man begära?


Vi måste hitta ngn stans att bo! Vet ni ngn som kan tänka sig hyra in 3-4 personer och ett par hundar?


Ja livet leker i ena sekunden, och i nästa tas man ner på marken lite väl hårt kan jag tycka. Men så är ju livet.

Man tycker det är orättvist, men vi har nog alla det lika i olika perioder i livet!


Jag försöker verkligen leva i nuet, ta vara på varje stund jag kan meddet viktiga i mitt liv.

 

Man måste det.

Av Ingela Karlsson - 12 april 2014 23:27

Jag har gått de senaste dagarna som i ett vakum mer eller mindre


Var hos vet och fick usla besked. Inget som säger att ngn måste avlivas. Men riktigt dåliga besked i alla fall.

trodde jag var förberedd men det var jag inte. Det jag var minst orolig för var det stora problemet!


Mina tankar har snurrat. Jag har känt sorg, uppgivenhet, förvirrelse, irritation, förlust, orättvisa, ilska, ledsamhet.


Jag har väl landat lite nu.

Ursäkta jag varit dålig på att höra av mig till er, inte svarat på mess och mail.

Men när man inte är i form, orkar man inte ta den kontakten.


Därför är jag oerhört tacksam för de  som jagat mig med blåslampa och hållt mig över ytan.


Jag måste fundera lite till.


Och nej, det gäller inte min älskad Nike. Jag vet att många är oroliga för henne med mig. Men Nike är det mycket värr än dessa besked. Känns banalt när jag ställer problemet bredvid Nikes.


 

Av Ingela Karlsson - 6 april 2014 23:26

Det finns så otroligt många fina människor som träffat min Nike. Och nästan alla, tror jag i allafall, har blivit berörda av Nike.

Nike är en så stor personlighet. Nu är hon inte den optimala tävlingshunden. Så därav är jag oerhört stolt över att hon faktiskt blivit SE LCH! För det har inte varit enkelt ngn stans med henne!Hon är ju oerhört förig och fixerad av att arbeta med mig. Det har ALDRIG varit ngt problem. Hon är manisk på mig. Både på gott och ont! Mest gott!!!  

   

Att gå in på planen med henne är inga problem. Hon tittar inte på NÅGOT annat än mig. Det kan slå neren bomb bredvid, hon har bara intresse av mig i alla fall.


Men hon matar på 100 % konstant. Finns liksom ingen avknapp. Fortfarande. Ingen bra egenskap det vet ju jag med. Men just de är sakerna har ju gjort att hon är hon. Att folk minns henne. För hur galen hon än varit, så har ALLTID hennes intention varit att göra rätt och göra det jag vill. Och hon har varit publikfriare!

En hund att lägga ögonen på med sitt sätt, sitt engagemang, sin vilja mot mig.En hund som alltid haft fullt ös vare sig det behövts eller inte. Men fort ska det gå att göra det matte ber om. Att sedan pinnen var i tre delar var väl inte viktigt! Det gick ju i superfart och rätt pinne? Vad mer kan man begära liksom?

Men det har inte alltid gått enligt regelverket! För där får man inte ljuda, inte tränga trots man älskar att gå fot med höga benlyft och fullt fokus på matte hur länge som helst där inget kan bringa henne ur fattning, men det ger som sagt inga höga poäng.

Hon är den mest störningståliga hund jag sett. Går inte att rubba henne. Ju svårare det blev ju mer suger hon tag i mig! Ju bättre går hon.

Hon har så otroligt många fina egenskaper. Som aldrig kom till sin rätt då jag valde att bara köra lydnad.Visst körde jag annat vid sidan av men aldrig ngn satsning. Hon hade behövt det. Den typen av hund behöver mer.Därav andra val med Segra!


Tack alla ni för grattisar och ert engagemang i Nikes stora dag! 10 år min galenpanna!


Åh vad jag älskar henne. Det värker i mig när jag tittar på henne. Så unik. Så förskräckligt mattegalen.


Jag njuter av varje dag med henne. Hon går mig på nerverna varje dag, fortfarande efter 10 år! Men det är ju liksom Nike, att göra en galen ingår liksom i hennes reportoar! Haha underbara galenhund!


              


Kan skriva hur mycket som helst om henne! Men jag ska bespara er!


Helgen har varit jättebra. Kollat på tävlingar i Viken. Få starter tyvärr, men roligt att träffa alla. Har ju en del kursare från den trakten som jag träffade och det är ju alltid roligt!

Segra och Viska var med. De fick träna lite. Men efter en tur i skogen blev Viska trebent. Trodde först hon dragit korsbandet igen!

Har vilat i dag med helt. Har känningar ännu. Ska prata med vet tisdag om inte bättre.


I går hade Sam kompisar är för att se hockey. Underbara grabbar!!! De babblade och satte hos mig och pratade med!

Sedan grillade de. Och Linus och Jimmy kunde verkligen grilla! Perfekt! Jag är ju lite kräsen...


I dag har det varit kursande. den gruppen fick prova på spår. Förra vändn fick de prova sök.


Duktiga förare och hundar! Hoppas de använder sig av det för aktivering nu!


Sedan fick Skoj ta ut en grupp tackor. Gud vad glad hon var för det.

Sedan hem och Andreas grillade vildsvinsfile! Åh vad gott det var. Och han är så himla duktig på att grilla!


Avslutade med kurs, och fodra djuren och nappa småbarn. Snövits troll ville ha lite. Snvit lite märklig. Kollat till henne nu sent en extragång oc hså får Andreas kolla till henne vid halv sex i morgon och jag vid nio.


Ngn som känner sig manad att ta hand om fåren ons och tors morgon? Har lite fullt.... men det får gå! Det måste ju gå!


Fått ut PM till tävlingen. Vi har så fina priser til vår tävling. Första för året.


Vad jag längtar tills segra är startklar! Vill tävla schäfer nu!


Sedan vill jag att Nike blir hel och är 2 år igen! Kan det var en så orimlig önskan?


Av Ingela Karlsson - 4 april 2014 08:37


Stort grattis till min älskade Nike på 10 årsdagen!

The One And Only SE LCH KORAD Miridocs Cora!


Trodde inte i min vildaste fantasi jag skulle få uppleva denna dag!

I dag gläds vi åt att få fira Nike med kalas *2! Hon har bjudit in ett gäng.

Tårta, paj och godis! Spår och lite annat ska hon få göra på sin dag!


Jag älskar dig Nike, mer än livet självt.

Jag finner inte ord för vad du betyder för mig.

Du är mitt allt, du har lärt mig så mycket under dessa tio år!


Du är bäst, du är underbar, du är galen, du är rolig, du skitjobbig, du leker mest trots din ålder, du får dina dagliga spel fortfarande fast i mindre skala, livet vore tråkigt utan dig och jag vore halv som människa.


Du är det finaste, det vackraste och den mest lojala som finns. Ingen är som du, du är mitt unikum.


Du berör meddin blick ditt sätt. Ingen glömmer dig som mött dig!


Se själv på alla kort jag lagt ut. Drick något gott, luta er tillbaka, scrolla och njut.

Ni som känner henne kan förstå varje kort, se energin, föreställa er bilden hur den skulle se ut live.


Le och njut av den mest fantastiska hund som fötts!


                                                             

Av Ingela Karlsson - 17 mars 2014 08:00

I dag drog jag i gång tre av mina sju tävlingslydnadsgrupper!


Det var så roligt att vara i gång!!!


MÅnga var oroliga då de inte tränat ngt sedan november. Men som jag sa, hundarna behöver vila. Man sk inte ha dåligt samvete för jag vet ju att dessa tränas väldigt mycket mars till november! Så ha inte dåligt samvete. Njut av er ledighet med era hundar.


Ni gör ju annat med dem än lydnad! Ni är duktiga med era hundar.


Jag har inte dåligt samvete för att mina får alldeles för lite lydnadsträning. Hunden vet ju inte att den får för lite, ur mina ögon sett. Och så får de vara med om så mycket annat så jag anser inte jag dessutom behöver ha dåigt samvete.


Jag tror våra lydnadshundar i generella drag får för lite vila just från lydnaden. Det blir ensidig träning lätt. Jag tror det är viktigt medmental vila även för våra hundar.

Med Segra får jag verkligen tvinga mig att ge henne spårvila. Annarsskulle jag lätt kunna spåra 7 dagar i veckan. Men jag vill det ska bli bra och då måste hon ju vila från det precis som vila från lydnaden Men visst tar det emot.

Men eftersom hunden inte kan välja, för den kör ju bara. Precis som människor tar fart in i väggen kan hunden hamna där med.

Men där måste vi ju ta ansvar och ge dem det den behöver.


Kör man bruks eller dy så har man ju fler saker med i det hela och får atuomatiskt bredare träning med skogsarbete och annat. En klar fördel för dem.


Jaja lite funderingar bara!


I dag känner jag en lycklig kvinna. Mer info kommer! Jag gläds med dig!I dag var det sim.

Adelias hundar är här men i dag fungerde det inte att jag simmade dem. Har kurs i stan och hade med mig mina så det var fullt. Och de kan inte ligga så trångt i 3,5 timma.


Nike simmade 3*5 min. Hon är helt klar i knoppen. Men bogen är dålig. Så hon får simma korta stunder. Det gör henne gott. Min älskade hund. Hur ska jag klara mig? Överlever jag?

Tårarna rinner när jag bara skriver det, som en mental förberedelse. Inte dags än så inte så. Men hon är halva jag liksom.Ni får inte tro hon lider. Hon har det bra. Men jag är varken dum eller trög. Jag inser att det kan smälla när som helst. Om en timma om en månad? Om en vecka?

Det gör ont. Så ont. Det förföljer mig varje dag.


Jag försöker ta vara på allt jag kan med henne. Ge henne allt jag kan, aktivera henne, låta henne vara hund. Vara med i skogen, spåra osv... Men tiden rinner. Jag hinner inte med.


        


Skoja, Viska och Segra simmade på bra.

Viska var duktig och modig. Förstås.

Skoja simmade massor. Hon är enastående den lilla 15 kg hunden. Vilken ork!


Segra simmade. Hon är som en tornado. Nu är det ju ett par v sedan vi simmade så hon var helt vrickad först.

Molle simmde 9 minuter! Han är stark och ser så gullig ut är han tar i och far runt! Han simmar faktiskt jäkligt bra!

Evelin var med och hjälpte till!

Hon schamponerade ngr och simmade lite med ngr och bara finns runt om och underlättar. Hon är en helt underbar ung tjej! På många sätt. Och ett brinnande intrese för hund och lära sig.

Hon är hos oss nu ett tag och hjälper till. Har en enorm hjälp av henne!


Väl hemma är det ju sent. Varva ned och sedan sova. Tankarna far.


Tack Carro för du tar fåren i natt som vägrar lamma!

Av Ingela Karlsson - 16 mars 2014 22:38

En härlig dag!


Inga lamm. Inte kul!

Firade Sonny som fyllt 21. Tack för god varm smörgåstårta!!!
Hoppas din brännskada svider mindre syster!! Usch vad det kan göra ont.


Såg hos Brita att Viska och jag var med och vann Lag DM 2013. Heja Söderköping!!! Hade inte koll på detta. Trodde man fick ngt från Östgötadistriktet så man blev kallad men så var det visst inte!


 


Kursat i omgångar i dag! Så roligt det är! Duktiga allmänekipage!!! Ja vill verkligen trycka på hur viktigt det är med en god allmänlydnad. Trygghet.


Och ska man tävla kan jag ibland tycka man lägger för lite tid på allmänlydnaden hundens första år, att man kanske har liiitte bråttom med momenten. Men det är min personliga åsikt! Jag är ju en grundar människa!


Sedan drog tävlingslydnaden igång! Gud vad roligt!!!!! De var så himla duktiga både förare och hundar!!!


 

Segra har jag börjat kampa lite mer med. Har ju varit otroligt sparsam med det med den tron att det finns. Har ju lagt tid på koncentration och stadga och lyda i alla lägen. Känns toppen.


Så fin hon är. Så otrolig fin. Så balanserad. Så cool.

       


Hon är så jäkla rolig den där stollan! Jag älskar när hon springer medsin boll och sedan akstar sig å mig med full kraft för att riktigt grisa mot mig för att jag ska leka med henne! Hon är säkert i andras ögon stökig och ofostrad,men jag har verkligen uppmuntrat det! Jag gillar det!


Viska och Skoja fick vara med och störa. Det gjorde de bra! Gudmor var ju med och då var ju lyckan stor för Viska!

Av Ingela Karlsson - 11 mars 2014 22:53

Dagen har tillbringats i solen med Adelia.


Witch fick sin medicin. Fått två doser nu. Nu tycker jag hon varit extremt slö i kväll. Oroande!


Ska ringa Krister i morgon och diskutera!


Vi har fikat, spårat och fikat och lite lite prat med. Vi saknade vår spårvänner....Segra har fått klivit upp ett steg på spårstegen. Kravfas. En liten en.

Där är vi nu och det är lite svårt för henne. Men hon jobbar på superbra och varje spår går bättre! Hon är fasansfullt trevlig att arbeta med!!!

Så enkel och så lätt att övertyga! Med det inte sagt vi inte har svagheter. För det har vi, men hon är som sagt så okomplicerad! Så lätt. Så lätt att älska dessutom!
Vi grundtränar lite med markeringarna igen, och det fungerade fint i dag!
Ett spår med vinklar, och ett spår med bara markeringar.
Duktig tjej!

Nike fick ett spår på 200 m.... herregud säger jag! Haha vilket tempo hon håller. Vaddå 10 år och paj i varje led! Jag bara älskar den hunden, mer än vad som är nyttigt!


Indra gick så bra!!!! Där har matte lagt manken till verkligen sedan sist!! Snyggt! Och vilka markeringar.

Bianca hade också gått bra!!


              


Efter det var i och fikade hos Lorna. Adelia hade medsig lunch till mig. Tack!!! Det var supergott. Som vanligt!


Efter det tog vi lite kort på mina och Adelias hundar! Perfekt väder!

Korten på Bianca och Indra var superfina! Kolla min FB sida.Nikes blev så fina. Så talande.


Segra blev ngr bra Fick fel ljus!Avslutat kvällen med sista gången på valpkursen! Åh vad kul det varit. En helt underbar grupp med mycket humor och så fantastiskt duktiga!

Valparna har utvecklats i rasande takt!!


En bra dag.Inga lamm i sikte! Men snart måste det ploppa ut. Tror vi kommer ha väldigt stora lamm tyvärr. Trots 0 % kraftfoder.

KRAV foder till 100 %! Känns bra!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se