Guldhund

Senaste inläggen

Av Ingela Karlsson - 25 januari 2014 21:15

I går var det lite styr på morgonen. Rasta hundar och det vanliga.


Ett möte i stan har avklarats under dagen Gick bra. Blir spännande att höra om utvärderingen sedan!


Var hos en av mina allra goaste och bästa vänner. Hon betyder så mycket för mig. Undrar om hon vet det? Flera timmar av prat och skratt och kaffe blev det. På vägen hem ringde jag en annan vän som har parat sig hund!


Nu hoppas vi det tar sig!!!! Jag vet hur mycket hon längtat efter detta!! Så jag hoppas innerligt det blir ngt!


Får inte in ngr bilder uppenbarligen!!


Andreas jobbade lite övertid. Bättre de sätter in honom på helg så det blir ngt gjort!


I dag hade jag en väldigt rolig kurs! Vad säger din hund!

Vi satt inne och hade teori ngn timma och pratade och alla fick tex säga vad de hade för typ av hund. Så var det spännande att se dem hur de var när de kom ut!


Och det var spännande! Det visar sig attman ofta tyder sin hund fel. Inte för att man vill utan för att man vet för lite om hur hunden kommunicerar.


En underbar grupp som ställde frågor och var så vetgiriga!

En salig blandning av olika hundar, vilket är perfekt för en sådan här kurs!


Som sagt en oerhört intressant dag. Nu fick de lite läxor de ska göra tills nästa tillfälle som är den 15 feb!


Andreas och Conny var efter vår nya avelsbagge i dag! Han heter Claudius i stamtavlan men han ska heta Egon. Egon var jättecool när han kom. Lung och samlad.


När han kom in till tjejerna blev de så nyfina på honom. De sprang efter honom och styrde. Och han sprang och nosade på alla och var lyrisk.


Vi hoppas han är lika snäll som Arne och då får han vara kvar lääänge! Arne får nu gå så länge han är frisk. Han är ju steril så han kan vi ha vart vi vill! Ska bli spännande att se hur det blir att sätta i hop dessa tre herrar efter betäckingen! Hrmf.... Evert är ju liksom stor. Egon är en fin reslig pojke men en miniatyr bredvid Arne som är gigantisk pälsbagge!


Segra fick lite träning inomhus! Hon har börjat fuska lite med hur man lägger sig nu  när vi trälat lite med uppsitt från ligg. Hålla i pinnen, lyfta och kunna vända med den.

Ingångar som vanligt och det tror jag börjar fungera lite faktiskt!


Roligt är det i alla fall!
ANNONS
Av Ingela Karlsson - 23 januari 2014 12:00

I dag for jag och Adelia ner mot Västervik. Vi hade bokat hallen 10-15. Annica och Helene skulle med men Helene kunde inte i slutändan!

Jag hade även bokat ett pass sim till Nike. Bianca med hinner simma lite och Segra fick även ett pass. Hon går bättre om hon är lite motionerad innan.


 Viska fick jobba med konskick, fjärr, vittring, ff och raka sättanden som är puts väck!

Vi har tappat så mycket. Alla detaljer är som borta lisom. Och jag kan inte säga ngt vi har ju liksom varit usla på att träna. Men nu är ju motivationen tillbaka så nu ska det tränas!

Hon är väldigt ljudlig vilket kan göra mig grön. Men jag är tydligt att de inte är ok och då skärper hon sig!

Hon är så himla duktig i hallen. Hon är ju en känslig hund. Men den hallen fungerar det bra med. Blir inte hyteriskt räddom bollen dundrar in i väggen, utan hon tar den glatt, lite se jag ju men det är så lite mot vad hon kan visa. Hon arbetde på riktigt bra! Är oerhört nöjd med passet med henne!


 


Skoja fick jobba med tempoväxlingar i ff, konskick, vittringar och fjärr! Ngr rutor med gjorde vi.

Hon har svårt för att håll pos i språng marschen. Hon kan backa och lägga sig i en position bakom mig så vi la lite tid på det!

Annars i ff går hon ganska fint. Ibland glider hon fram lite, men oftast ganska rätt!

Konan går framåt. Har inte rätt placering ännu men det kommer nog på henne.


 


Fjärren gör hon oftast helt stilla. Ibland kommer en tass ngn mm framåt. Hon blir lite sned det är svårt att komma åt. Hur jag än placerar belöningen blir det en vridning.

Vittringen är svårt men går framåt. Hon bågnar myycket då hon är väldigt osäker. Har provat olika saker men hon vet ju det blir fel även om jag inte yppar ngt. Men när hon gör det rätt är det väldigt bra förutom bågen. Fin analys, snabbt gripande och håller blick still och oftast superfina ingångar. Hon har absolut inget tugg den lilla hunden.

Hon är nu faktiskt rolig att träna!


 


Segra då. I slutet av löp. Har inte märkt ngt på henne att hon löper. Lika glad, sprallig, arbetsvillig. Hoppas det håller i sig! Blir hon en ledsen hund under löp, eller skenlöpet kommer jag kastrera direkt!


           

Hon fick påbörja inkallning med ingång. Lite stadga när hon förväntar sig att få komma. Hoppet med ingång. Lite apportering med ingång. Där håller hon fint och ingt tugg.

Hon har lätt för tugg så jag jobbar mest med hantering av föremålen hon får hålla.


Lite uppsitt träning. Ligg träning. Ngr rutor, lite framåt. Lite ff, detgår sakta famåt men det är svårt att gå och titta upp. Hon är ju som en ponny bredvdi mig.Inget av det är momentsmässigt, utan delar som sedan ska plockas i hop. Än så länge är det stadga och förståelse i övningarna som gäller! Och att hon är tyst!

Hon har oerhört lätt att ta in vad jag vill. Från att få ta ett friande varv med bollen för att vila, så kan hon direkt komma in och gå in i koncentration och jobba.


Sedan fick ju Nike göra lite apporteringar, fjärr, vittring! Och det är ju livet att få jobba. Så gammal och så trasig och så underbar!


Hon är min stora stjärna! Jag älskar henne så oerhört och gläds för varje dag med henne, men fäller också en tår nästan varje dag för jag vet ju, tiden rinner ut. Jag kämmer bort henne så mycket jag kan.Nike fick simma 11 min, och Segra 25 min. Bra motion, önskar jag hade ett sim hemma. Funderar starkt på att skaffa att gå band till dem, som komplement!


Indra gick super. Hon är som en tickande bomb. En helt jäkla underbar arbetsmaskin! Den komer bli farlig bra!

Lennox skötte sig väldigt bra med två löptjejer runt sig!Avsutade med att häma min byxor jag beställt där!


Den 8 februari ska jag dit igen för att hålla kurs i tävlingslydnad. Är ni intresserade hör av er till Jami Hndsport, Mi! Tror det finns plats kvar.


Sedan hem, var hemma halv sex. Orkade inte ner till ridhuset i Viken i dag.


Var så nöjd med vår träning i dag!


Tack för i dag tjejer!ANNONS
Av Ingela Karlsson - 22 januari 2014 22:00

Tisdag lite då och då innebär Speciasök hos Susanne å Specialhunden.


I dag var det andra gången för oss. Helen och Mick, Adelia och Indra och Jag och Segra kör i hop!

Denna vecka valde vi att komma lite senare för både Indra och Segra löper. Då får tjejtjusaren Mick lite egen tid innan doften lägger sig som en dimma i hans hjärna.


Först körde vi lite på platt formen. Sedan frysmarkering är. Segra var riktig duktig hon förstod frysdelen. Men det var bara ett test. Nu ska vi fortsätta på den vägen vi ska!


Sedan blev det golvbanan. Det gjorde hon jättebra. Hon är oerhört lugn och samlad i uppgiften!

I slutet provade hon plats med hakan i backen....... kan inte annat än att skratta åt henne. Hon hittar på saker hon tror ger utdelning! Sötaste Segra!!

Mycket nöjd med den övningen med!

En el del egen träning. Jättekul!


          


Sedan fick vi avsluta med att köra target på vägg. Det snappade hon också kvickt! Susanne frågade om vi kört target innan. Näe sa jag, jag är ingen target människa.

Duktiga duktiga Segra!!!


Indra och Mick skötte sig så himla bra med! Indra är en naturbegåvning på detta!. Hon har så lätt att förstå och lätt att markera rätt!

Micken såg vi inte mycket av. Jag såg golvbanan och jag måste säga där har det hänt saker! Mycket fint! Ipmponerad av att han jobbar så bra trots två snygga doftande brudar!


Efter det blev det fika hos Adelia. Micke var hemma och bluddrade lite med. Han kan få i gång sin fru med ngr enkla ord... jag bara log... Han vet vad han gör, och hur han ska göra för att höja pulsen hos henne!


Lite jobb fick det bli med denna dag!


Det känns bra med hundträningen nu! Suget är stort Vill ha värme med! NU! SOL! 30 grader varmt! Jaja drömma kan jag...


I dag var det jobb på fm. Med djuren. Gå med hundar. Har Ankis med! Sedan till stan för en timmas privatträning. Vi hade hyrt Hunden Hus inomhus lokal. Den var helt ok. Lite tajt var den. Men man får inte vara kräsen. Glad det finns en lokal! Därkommer jag träna fler gånger. Men svårt vara mer än 2 om man ska få ut ngt vettigt.

Men jag är väldigt glad för att få hyra den!


Vi tränade lite efteråt. Hade med Skoja och Nike. Nike för att det är just min älskade Nike!


Och Skoja för hon behöver mycket träning nu. Nackdelen med lokalen är att man inte får ha med löptik!Andreas var under tide iväg til Uffe för att byta däck. Eller lägga om däck på fälg eller ngt sådant.
Av Ingela Karlsson - 20 januari 2014 20:45
Långa promenader med hundarna, det har helgen inneburit!


Andreas har jagat en av dagarna. Sett lte en nget skjutit. Bra för djuren!!!


Jag hade aktivitetsgruppen igen. Ett roligt pass med mycket pulsande i snön för båd förre och hundar. Mycket spring i djup snö i grupper och flockar!

Det är så fantastiskt roligt att se framstegen i denna grupp. Vi har ngr hundar som bara sprider tygghet och säkerhet i flocken till dem som behöver få känna det och stor portion vänlighet. en bragrupp med blandade individer!

Och så härliga förare!!!

Sagt det tidigare och säger det igen: Jag älskar mitt jobb verkligen!!!


Lotta som nakenman. Hennes man Micke och hon gjorde Bordellmammans julvisa Hej Tomtegubbbar.... resten får ni räkna ut.... Denna dress hade Micke sedan....


        


I dag var det annat på schema. Beställt lite saker, ussla, athlt och Kelp från Svenska Djurapoteket.

Har sålt deras produkter ett bra tag och det är riktgt bra produkter! Nike äter kelp, mussla och nypon från dem. De andra äter kelp och nypon alla 5.


Beställde även Standardt igen. det fodret går som smör! Och jag åst säga att jag är verkligen nöjd med det. Svenskt och spannmålsfritt!


Kvällen har varit i Norsholm på simmet som vanligt!

Gick en promenad med hundarna på dagen för tänkte de skule simma lite mindre då min plan (Utan Adelias vetskap) var att vi skulle ägna mycket tid till att få i Indra! Promenaden blev en timma i snön. Jag fattar inte att de orkar. Vi gick i skogen. Säg att jag gick 2-2,5 km. Undrar hur långt de springer? 2,5 mil? Är det ngn som kollat upp detta hur hundarna rör sig mot oss? Skulle sätta på dem pejlenför att kolla det. På Segra..... om jag törs...


Adelia som hönan Agda. Hon och Carro var hönor i CW melodi....Simningen gick bra. Det är enda stället jag kan bli totalt galen på Segra. Vid vattnet! Jag exploderar direkt. Hon är så olydig, hoppar i så fort jag vänder ryggen till henne. Jag får puls redan 1vid parkeringen. Fast det går bättre.... Andas Ingela, andas....


Indra var jätteduktig att så i så det gick inte åt mycket tid till henne! Så Segra fick simma lite mer.


Vi fikade och skrattade. Adelia hade show, som inte kan pratas om öppet... Jag kan bara säga det ni som läser. Ni skulle vara en fluga på väggen!!!


Om en vecka får Molle komma hem!!!! Jag vet han har det toppen hos fam Moberg/Persson. Men tomt är det. Skönt när flocken blir samlad!Ett kort på en av våra träffar! Skratt och galenskap!

Av Ingela Karlsson - 17 januari 2014 20:45

Sista dagarna har besått av långa sköna promenader i snö och utebliven sol. Önskar solen var framme varje dag. Men den ser man inte ofta!!!


I onsdags tog jag ut tackorna, de nya tjejerna och tog ett pass i lite snö. De var så spralliga och busade och bockade. Mysiga de är. De är ju inte invallade så de är ju rörliga liksom.


Skoja skötte sig  superbra. Tog alla kommadon fint. Ngt fel blev det säkert fast det bryr jag mig inte om. Hon håller ut bättre och bättre åt vänster om hon haft svårt för. Jag är verkligen nöjd med henne! Den enda saken som går mig på nerverna med henne är att hon älskar att ligga och hålla dem, och då kan det vara svåååårt att få upp henne. Man kan tror att Agge är hennes far.... hihi

Pipan Ingela, pipan.... Lär in den förbaskade pipan!


 


Torsdagen skulle vi till Kungsör för att träna 4 timmar för Maria. Heléne Annika och jag. Vid länsgränsen blev vi sittandes pga en stor olycka. Vi valde att efter en timma vända. Det var inte värt att åka. Dels tiden blev ett par timmar mindre och så väglaget var otäckt. Glansis!

Mycket tråkigt då jag hade verkligen funderat ut vad vi skulle jobba med. Viska var den som skulle drillas! Men rätt beslut tycker jag!


Hem och ta hand om ett ton färskfoder i stället. Andreas levererade det, vi var även hos djuren och grejade inför fredagen.

Det tråkiga var att jag helt glömde bort att det var ridhusträning i ridhuset i Viken! Skit också!


En bild på Nance och syrran som gjorde Svandansen på Lornas fest!


 


Och i dag var det dags för frissan! Claes skulle komma och scanna och klippa våra djur. Scanningen var gjorde på en timma. Och klippningen på ngr timmar till! Han är duktig och lugn Claes. Ingen stress. Mycket kunskap om det mesta gällande får.  En filur!

I höstas inför betäckning, vid klippnngen upptäckte vi att vår Arne hade lite problem med pungeriet! Vi visste inte om han var steril eller inte. Vi valde att chansa.


Vår älskade FulBollis som fick ett brck och var tvungen att avlivas på plats!Han är steril! Tråkigt men så är det! Chansningen gick inte hem. Han blir 9 år i vår och vi har haft honom sedan han var 6 mån. Han han gett oss många fina lamm!

Så lamningen komme gå fort. Evert har 100 % dråktighet, en som har ett lamm, 2-3 st med trilingar och resten 2. Mycket nöjda med det. Vore skönt med ett år utan 15 trillingmammor!


    


Kvällen har bestått med lite tacos och öl med goda vänner! Carro och Tomy och barnen var här. Tack för hjälpen i dag!

I morgon är det aktivitetskurs igen! Jättekul!


    

Av Ingela Karlsson - 13 januari 2014 20:00

I lördags hade Lorna 50 års festoch hon fyllde i går. Vi var ngt som hade gjort lite show till henne.... Och herregud så roligt vi haft. Under planering och genrepet var det månag skratt!


Lorna frågade om jag ville vara typ värdinna och det tackade jag till. En ära måste jag säga!

På dagen tränade vi och sedan var det dukning och sedan hem för att göra sig i ordning!


Andreas tog ut hundarna på en rejäl sväng! Så han fick sköta allt annat runt om. Sam, djur och hem! Men det fixar han bra!


Vi hade otroligt roligt!


I går var det uppe med tuppen! Andreas väckte jag typ 11 han kan sova hur mycket som helst! Jag var uppe vid halv 7!!


Vi hjälpte dem att städa i dagoch styra lite. Sedan var det hem för att jag hade uppstarten på aktivitetskursen. Jätteroligt att vara i gång med den gruppen igen. Det är ett gäng som hållt i hop ngr år och kört denna typ av kurs. Vi har en ny i gruppen men inte ny för mig. En underbar tjej som jag tycker väldigt mycket om!


Vi var ute och gick hundpromenad med olika övningar. Kursen går ut på att göra aktiviteter och träningar för sådant som vi råkar ut för i vår vanliga vardag! en rolig dag med fina männisor och fina hundar!


Sedan hem och nu började jag blir trött!


I dag har jag skjutsat Sam till bussen, kelat med tackorna! På fredag ska de bli klippta och fina!

Hundarna har fått sig en promenad i det härliga vädret.... det blir ganska lugnt denna dag då de ska simma. Och d får ju simma ganska mycket så måndagen innehåller inte så mycket aktivitet,


Segra har fått lite inomhus träning!

Vi tränar på ingångarna framifrån. Måste försöka komma på olika kommando på det så hon vet vart hon ska direkt hon startar på en inkallning!

Vi jobbar mycket med att träna på att sitta vackert från vanligt sittande. Tanken med det är att få ett kraftfullt uppsitt. Vi har testt ngt gg från ligg. Hon gör det bra men har lite rörelse på  baken då. Men jag bryr mig inte just nu, hon måste förstå vad jag vill först.

Vi har tränat mycket rörellser inför kommande fjärr. Men det har jag lagt lite på is. Hon löper ju ju och jag ser hon är lite svajigare i kroppen just nu! Så det ligger som sagt på is!


 


Mycket bakdelsträning är det med. Snabba läggande både framifrån och vid sidan. Jag tycker hon oftast gör dem fint.

Vi tränar lite hakan i backen. Det går ganska bra. Hon har haft svårt att lilla rakt med bakdelen utan vill gärna tippa efter en kort stund. Så just nu ligger fokuset på att få hennes kropp att klara att ligga så. Vi bygger upp det sakta men säkert och hon har svarat bra på mina tankar i det hela.


Jag älskar att träna henne. Att få träna schäfer. När Nike och jag körde som mest var den roligaste tiden i mitt hundliv. Nike är mitt allt. Hon har gett mig så mycket glädje och så mycket förtvivlan. Och så enormt mycket kärlek.

Och så mycket roliga träningar.


ÄNTLIGEN, är den återkommen min träningsvilja!

Jag älskar att träna mina andra hundar med, men att träna schäfer är ju lite mer Ingela. Det är ju jag. Jag känner igen mig där.


Så Segra ger mig ny energi att vilja träna hund igen.J ag tappade allt sug för hunträning efter SM 2010, och inte förrän nu förstår varför. Jag har nog trott det var för att jag inte visste vad jag skulle satsa på efter det.

Nike hade varit avställd 7 mån då. Har inte hittat ngn inspiration sedan dess trots underbara människor runt mig.


 


Att inte få träna schäfer, det är nog inget alternativ. För nu tycker jag det är roligt att träna även med Viska och Skoja igen! Suget bara ökar faktiskt! Och jag älskar känslan. För det är ju jag, träna hund!


Ni ser ju själva på korten. Schäfer is da shit!


   


Segra är min nya inspiration till träning av samtliga hundar. Hon är så rolig, egensinnig och så fruktasnvärt go! Och tokig. Hon älskar att komma och grisa med leksakerna på mig. Jag har eggat henne till det då vi hade vissa diskussioner om det här med vems sakerna är som mindre.

I dag kan jag inte värja mig mot henne när hon grisar på. Jag skrattar och sedan spårar det ju ur! Precis så där glad och tokig som Nike var. Man kunde inte låta bli att skratta. Bulldosers, de bara plöjer sig fram! Ja herregud vad det är roligt igen!

Hon ger mig det jag behöver få ut själv av hundträning för att kunna ställa om och träna en helt annan hundtyp som inte är lika mycket  jag, men som jag uppskattar nu igen!!!


Misstro mig inte nu. Tänk inte att jag inte gillar mina BC, det gör jag! Skulle aldrig byta ut den för ngt i världen. Fördet har funnits spekulater på båda två. Jag tror ni som känner mig förstår vad jag menar.


Som tur är har jag en karl som inte försöker styra mig och min hundträning. Han ställer alltid upp med att fixa allt när jag för omkring. Han är för bra för mig. Ibland kan jag undra hur han står ut.


På kvällen var det sim igen. Hundarna fick simma rejält. Nike fick simma 20 min och de andra massor.

Vi tränade Indra att gå i poolen och hon skötte sig riktgt fint. Hon är så himla go!


Av Ingela Karlsson - 10 januari 2014 22:15

Jaha ja...

 I tisdags var det möte på skolan först och så specialsök på tapeten. Susanne är bra och lugn. Segra skötte sig riktigt bra. Hon löper men det märks inte ett dugg arbetsmässigt. Nu har hon bara löpt sedan sin 10 månaders dag, men i alla fall. Hormonerna är ju på g!

Jag hoppas innerligt hon som mina tidigare arbetshundar inte blir påverkade av löpet så de går ner sig! En av mia arbetshundar var så, Lakritz. Min fina älskade Lakritz.


Specialsöket är roligt och man ser de blir trötta fort av det mot en promenad! Haha de är så söta. Indra var en stjärna i dag med Hon klipper allt fort och räknar ut. Klockren.


And skulle börjat jobba tisdag men ligger däckad i feber. Hualigen.


I onsdags kokade jag 27 kg lever och skar nertill godis! Mumma för hundarna!Jag som är så kvacklig mot lukter och dregel, klara lever utan bekymmer! Syrran vägrar komma hit då---


 


Torsdagen innebar träff med tjejerna på bruksa. Körde mest Viska och Skoja. Segra fick komma ut en kort stund. De gick bra och jag är så nöjd med Skoja och hennes vittring. Den är långt från bra men vi börjar komma tillrätta med den! Phu....

Viska är allmänt galen. Och så förskräckligt otränad. Jag skäms! Herreud! Detaljer är puts väck. I fria följet kan hon släppa mig en halvmeter för att tro hon ska få en boll! Hrmf, spark till mig!


Efter det for jag till Marie med Nike för hon skulle få lite el. Hon fick simma 12 minuter först, vilket hon älskade så klart. Hon var lite galen som vanligt när hon kom in på madrassen.  Marie får hålla i elapparaten tills jag lyckats brotta ned henne med ett skratt! Älskade hund vad hon är rolig. Och galen.Hon är ju sämre så är det ju bara. Marie tycker hon håller sig jättefin med det hon bär på i sin trasiga kropp. Och jag håller med, vilken annan hund hade lagt av för länge sedan.

Jag är så djupt tacksam för varje dag med henne nu. Kan inte se mig utan henne. Vem är jag då?


      


På kvällen for jag nertill Ekbäckens ridhus för samträning i Vikens BK. Körde först Viska som klarade miljön superbra. Ngr gånger hon tittar och hukar lite, missar mig just då men kan släppa det strax. Skönt.


 


Efter det fick Sergra komma in. Tänkte inte göra så mycket mer än att kolla hur hon äri ny miljö ed massa andra hundar runt sig. Inga problem! Stabil och var fokuserad på mig. Hon imponerar! Duktig tjej.


I dag var vi på möte i Viken. Det gick riktigt bra. Känns som ett ljus i tunneln. Och jag behöver den där strimman kan jag lova.


Lite annat att göra i dag. Gått med hundarna förstås men det skriver jag ju inte jämnt det är ju liksom så bara.


 


Segra fortsätter och ha grymma inkallningar i skogen. Jag lovar er hon vänder på en micromillisekund om det nu finns. Och då får hon sin bästa belöning, den gula bollen som hon får ha en kort stund som belöning. Hon är så fantastiskt duktig på att komma och lämna av för att sedan fortsätta springa som en dåre! Hon har ju lite habegär men här syns det inte. Hon släpper blixtkvckt på loss!


I början av promenaden är hon helt tokig, då kan hon springa 1-200 m bara rakt ut i det blå för attvända och komma i samma fart för att sedan dra igen. Första 15 min är så. Denna livsglädje hon visar kan göra mig så varm och jag ler alltid, och så tänker jag: Hur kul kan det va?

Av Ingela Karlsson - 6 januari 2014 22:45

I lördags så träffades vi några stycken och spårade. Eva med Under, Anki med Bomsa, Eve med Vittra och Lotta med Stella, . Och så vi då förstås.


Helt otroligt att kunna spåra på ett fält 4 januari! Jag klagar inte. Lite snö skulle vara bra ur ngr synvinklar.

+ Mindre skitiga hundar!

+ Ljusare på kvällarna

+ Mysigt

+ Minusgrader


        


Fast det räcker med 30 cm cnö och 5 minus om man fick bestämma. Men det får man ju inte som vanligt!


Spåret då... Jo Segra fick två spår. Ett markeringsspår och ett vinkelspår Ca 350 m tillsammans kanske? Eller 300m?


Första spåret var ett rakt, med 3 markeringar. Hon gjorde de två försa super! Nya belöningssättet har verkligen förändrat hennes syn på detta med att markera. 3 markeringen så beönade jag med godis i dosan.... Det skulle jag inte gjort...

Slutdosan var helt ointressant.... På en fel belöning räknade hon snabbt ut att det inte lönade sig att lägga sig! Tokhund! Fy Matte!Vinkelspåret gick väldigt bra. Jag fortsätter atthjälpa henne lite lite. Hon börjar verkligen förstå detta med att analysera. Duktig tjej. Var kanske 5 vinklar.


Utvärdering: Mycket nöjd med henne. Markeringarna fungerar bra nu om jag belönar rätt. Vinklarna går framåt. Ett bra tempo, kan dra i bland om det är lite längd mellan godiset. Bäst går hon på lever. Korv är inte kul. Torrfoder skiter man i helt!


Hon har lätt att koncentrera sig i spåret. Störs inte av att det var 4 människor och 1 hund med på markeringsspåret!


Älskar denna hund. Så enkel och så underbar.Nike fick ett spår med. Hon stannade och tog ett par godisar faktiskt! Hon tycker det är kul fast det går fort och farigt. Men hon är ju inlärd på bruksmodellen och jag strular inte med henne, det är ju bara för aktivering.


Alla hundar gick bra och vi hade en härlig dag! Fika intogs när mörkrt kom för då hade timmarna bara försvunnit!


Söndagen blev det en långpromenad och sedan ett spår till Segra och ett till Nike. Segra fick ca 270 m och Nike 200 m. Nike var full fart på men tog en och annan godis.

Segra gick riktigt bra. Hade både markeringar och vinklar i. Bara två markeringar. Mycket nöjd. Låg lite brett där det var sidvind. Duktig tjej!


I dag har det varit sim....  Herregud vad roligt vi har. Man har inte roligare än vad man gör sig!


Ikväll var det klänning och högklackat då det är baldag! Ja det är inte helt enkelt att springa i våta utrymmen i höga klackar! Adelia och Lina med var finklädd. Henrik är lite svårare att drilla. Adelia hade ordnat lite fint att äta. Hon är en stjärna på att få till en mysfaktor! Och på att laga mat.


Vi simmade lite tidigare i dag, och Lina simmade före oss. Skönt för henne att slippa städa efter oss!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se